Ben bir yandan oyun oynayan bir yandan yazılım ile uğraşan biriyim bana uygun olan hangisidir sizce ultrawidelarda 3 tane sekmeyi kolaylıkla yan yana açabilme özelliği var ve oyunlarda çok geniş bir açı dağlıyor, 32"lerde ise 2 sekmeyi açabiliyor ama ultrawideların akisne daha orantılı biri uzunluğu var bu sayede videolar kırpılmış gibi gözükmüyor ve oyunlarda daha orantılı. Ha ayrıca 34" alırsam curved va panel alıcam 32" alırsam ips düz panel alıcam. |
34' Ultrawide Monitör vs 32' Monitör mü?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34” (Oyuncu Monitörü) : Amazon.com.tr: Bilgisayar
2 seneye yakın bunu kullandım.
10 kusur aydırda bunu kullanıyorum.
ve daha memnunum.
Tabi para var ise bu bence 1 numara
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 13 Ağustos 2023; 5:38:6 >
-
Valla samsung 49 inch lik bir monitörü var, en azından bir şekline bakın derim :) Siz 3 sekme açmaktan bahsedince aklıma direk o monitör geldi. Yanılmıyorsam teknik olarak 2 tane 27 inch monitörün birleşmiş hali gibi düşünebilirsiniz onu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yahyace -- 13 Ağustos 2023; 12:31:16 >
-
Ultrawide kullanana kadar 16:9 u en iyisi sanıyordum. Ultrawide her konuda daha çok çekiyor seni içine.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangisini aldınız hocam, tavsiyeleriniz ne olur aynı durumdayım ben de.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben 49” ultrawide kullanıyorum. Ultrawide tavsiye ederim ama 49” için büyük olduğu için sıkıntı yaratabiliyor. 34” çok daha rahat olacaktır. Bence 32” normal ölçülerde monitör almak yerine 34” ultrawide almak daha mantıklı gibi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Ultrawide + gerekirse dikey monitör
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir de geniş ekranda oyun harici çalışırken şu çok avantajlı oluyor. Çift monitör olsa 2 monitörün birleşim alanı direkt ölü bölge olarak kalıyor ama tek bir monitörde geniş alan olunca çalıştığın pencereyi en ortaya alıp yardım için bakmak gereken pencereleri de sağa ve sola almak çok işlevsel oluyor. Tek sıkıntı online toplantılarda tüm ekranı paylaşınca oluyor.
İş gereği excel ve word yoğun kullanıyorum ek olarak sürekli görmem gereken piyasa ekranları açık olması lazım, bu yüzden ultrawide avantajları dediğiniz gibi cezbediyor, sadece 21:9 bi tık dar kalır mı diye kararsızım.
32:9 bana çok geniş geliyor. Sadece oyunda çok zevkli oluyor. Onda da kenarlarda görüntüyü bozmayan oyun bulması çok zor. Masaüstünde sürekli yanların dar, ortanın geniş olduğu layout ile çalışıyorum. Onda da yan tarafın biri boş kalıyor çoğunlukla. Odyssey G9 yerine G8 alsaymışım daha kondorlu olabilirmiş diyorum bazen. 32:9’un en büyük avantajı direksiyon setiniz varsa eğer araç içi kamera tam görüntü veriyor. Ben direksiyonla oynamak için G9 aldığımdan dolayı pişman olamıyorum ama gerçekten çok yer kapladığı için de bunaltıyor bazen.
Oo Sizinki şaheser hocam. Zevkini tahmin edebiliyorum. Bu arada darlıktan kastım 16:9 - 21:9 farkı yani kısa kenarın darlığı sadece kararsız bırakıyor. Özellikle office programları konusunda.
Aslında kısa kenar normal bir monitörünki ne kadarsa o kadar oluyor. Sadece uzun kenar daha da uzun. Bence bir mağazada gözünüzle görseniz daha iyi olabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X