Şimdi Ara

3400TL sistem önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, öncelikle çok anlamıyorum bu işten sizden tavsiye almak istedim. Ama kendimce
    Intel Core i5 7500 Soket 1151 3.4GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci 878,39 TL
    ASUS PRIME B250M-K Intel B250 Soket 1151 DDR4 2400MHzUSB3.0 M.2 ANAKART 339,89 TL
    GSKILL 8GB RipjawsV Kırmızı DDR4 2400Mhz CL15 Single Ram F4-2400C15S-8GVR 275,99 TL
    MSI RX 480 ARMOR 8G OC GDDR5 256Bit DX12 AMD RadeonEkran Kartı 1.136,29 TL
    WD 3.5" 1TB Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64MB Harddisk 229,15 TL
    Corsair Carbide Champ/SPEC-01 600W 80+ PSU Kırmızı FanlıPencereli MidTower Kasa 490,87 TL
    Genel Toplam: 3350.58 TL
    böyle toplamıştım. Sizce olmuş mu :) Monitorüm var. 3500 e kadar çıkabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casparovtr -- 16 Nisan 2017; 14:5:16 >

• Olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel sistem. Bir de SSD ekleyebilirsen daha iyi olur. İlerde de bi 8GB daha ram aldın mı görev tamamlanır:D

• Angelmax kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bu da iyiymiş. Bu arada montajı ben yapamam da montajlı olarak alabileceğim bir site var mı? Ya da parçaları alıp bilgisayarcıya mı götürmeliyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: casparovtr

Teşekkür ederim. Bu da iyiymiş. Bu arada montajı ben yapamam da montajlı olarak alabileceğim bir site var mı? Ya da parçaları alıp bilgisayarcıya mı götürmeliyim?

Bir şey değil kardeşim.. Evet, montajlı alabileceğin siteler var elbette.. Sinerji, Ebrar, Nova, Eksen, Teknobiyotik gibi firmalar montaj ve test hizmeti de veriyorlar.. ancak hem parçalara daha fazla para verirsin, hem de montaj ücreti ödersin genelde.. ayrıca sistem kurulu gelince montajdan memnun kalmazsan tekrar söküp yeniden toplaman gerekebilir.. bu yüzden bence parçaları ayrı ayrı alıp bilgisayarcıya götürmek daha mantıklı ve güvenli bir tercih bana göre.. en fazla 50 - 60 lira ödeyip güzel ve sorunsuz bir sisteme kavuşabilirsin böylece.. :)
  • Tekrar teşekkürler. Peki, yazdığım sisteme i5 7500 yerine ryzen 1500x eklesem sıkıntı çıkarır mı parça değiştirmeye gerek olur mu ?Ve ayrıca fan, sıvı soğutma almaya gerek var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: casparovtr

Tekrar teşekkürler. Peki, yazdığım sisteme i5 7500 yerine ryzen 1500x eklesem sıkıntı çıkarır mı parça değiştirmeye gerek olur mu ?Ve ayrıca fan, sıvı soğutma almaya gerek var mı?

Evet, anakartlar uyumlu değil.. onu her türlü değiştirmek zorundasın AMD alınca.. ayrıca benim önerdiğim anakart, ekran kartı, RAM, PSU daha iyi parçalar.. çok fiyat farkı da yok zaten.. Sıvı soğutmaya gerek yok, kasa fanı da luzumsuz.. önerdiğim kasada 5 adet var.. fan kontrolcüsü de var 2 tane.. işlemci soğutucu diyorsan ona da ihtiyacın yok.. çünkü yeni nesil AMD işlemcilerle gelen Wraith Spire isimli soğutucu fan gayet kaliteli bir ürün ve iyi soğutuyor yapılan test ve yorumlara göre.. :)
  • Peki CORSAIR CP-9020098-EU VS Serisi VS650 650W 80+ Güç kaynağı ve ZALMAN Z3 PLUS Black Fan Kontrollü USB3.0 Pencereli 4ad120mm Güç Kaynaksız Kasa kullansam sıkıntı olur mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.