bartın deniz komutanlığı üs savunma birliklerine düşen bana ulaşsın
quote:
Orijinalden alıntı: gencgsli
quote:
Orijinalden alıntı: mulholland dr.
337 KD olarak askerdim burada çoook yazıştık gitmeden önce. Nasıl bir heyecandı o, heyecan dediğimde iğrenç bir heyecandı hani off pöff şeklinde. Geçti gitti gitmesine de yine de en rahat askerlik bile kötüdür bu hepimiz tarafından bilinen bir gerçek değil mi?
Neyse dedeleri olarak 341'lerin gözlerini korkutmayalım :) Acemi birliğimi Manisa - Batı Kışla'da, ustayı ise 28. tümen, 230mknz p. alayı, 2. taburda Kırklar, Lefkoşa, Kıbrıs'ta yapmış biri olarak Manisa kısmını hiç hatırlamıyorum diyebilirim ya. Asıl olay Kıbrıs'tı tabii ki süresi bakımından. Kıbrıs'tan gerçekten nefret ediyorum sıcağından ötürü özellikle.
Önceki sayfaları okumadım ama eğer bu sıcaklarda Kıbrıs'ta olanlar varsa Allah yardımcıları olsun diyorum. Kimseye bu kadar içten demem pek ama oradakilerin halini bilirim bu sıcakta. 60 derece orası şu an hissedilen inanın. Herkese hayırlı teskereler.... :)
tertip merhaba. bende batı kışladaydım. sonrası malum kıbrıs. 230 alay. 1.tabur 3.bölük(komando bölüğü) duymadım deme bana sakınn sizin taburda su yok falan diyolardı.. hehe nediyon olum sen desene..askerlik biteli aylar oldu ya ne iğrenç günlerdi.insanın özgürlüğünün kısıtlanması kadar kötü bir şey olamazmış. bunu yaşadık ve öğrendik. torun tombalak da öğrenecek. kısa dönemler gurur duyun kendinizle..o pislikten 4 ayda kurtuluyosunuz.
merhaba tertip,
ben 2. tabur 3. bölükteydim yani 6. bölük olarak geçerdi diğer adıyla. bizim tabur sizinkine göre daha iyi diyorlardı hep. su sıkıntısı vardı evet ama yalnızca bizim bölükte yoktu :) motor falan yaptırmıştık aramızda para toplayıp, diğer bölükten falan hep bize geliyorlardı duş için öyle söyliyim. ocak ayının ilk iki üç haftasında su sorunu çektik sonrasında cok iyiydi diyebilirim..
çok yorucuydu kıbrısta askerlik. denetlemeler bitmez, kısa dönemlerden sürekli faydalanmaya çalışılır vs. ben yazıcıydım komutanlarla aram iyiydi. aklına gelebilecek sivil hayatta uygulayabilecegin her olanagı kendime hazırlıyordum yani öyle söyliyim :)
neyse ki kurtulduk çok şükür, darısı diğerlerinin başına...
quote:
Orijinalden alıntı: halleyla
Gaziemirdeymiş sanırım astsubay okuluymus :S inşallah çok ezmezler.
331. dönem olarak gazi emirde okulda bi arkadaşım subay kantininde yapmıştı askerliği...İnanılmaz rahattı...
merhaba arkadaşlar, bnmde nişanlım 341.dnm Tuzla piyade okulunda yedek subay olarak askerlik yapıyor şuan,bugün branşlar belli olmuş ve kuradan KGR(kara gözetleme radarı) çıkmış..üç ay sonra dağıtıma çıkacak ve bu branşa göre katılacağı birlik ve il belli oluyor, bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? hangi illere gider, ne iş yapar bunlar diye
quote:
Orijinalden alıntı: gümrükçü35
merhaba arkadaşlar, bnmde nişanlım 341.dnm Tuzla piyade okulunda yedek subay olarak askerlik yapıyor şuan,bugün branşlar belli olmuş ve kuradan KGR(kara gözetleme radarı) çıkmış..üç ay sonra dağıtıma çıkacak ve bu branşa göre katılacağı birlik ve il belli oluyor, bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? hangi illere gider, ne iş yapar bunlar diye
emin olun torpil yapsanız bu kadar guzel bı kuraya dusmezdı. gıdecegı yerler kesınlıkle buyuk bırlıkler olacaktır ve kgr cogu bırlıkte olmadıgı ıcın bırlık ıcınde kantın subayı olur. rahattır..
quote:
Orijinalden alıntı: stuka23
quote:
Orijinalden alıntı: halleyla
Gaziemirdeymiş sanırım astsubay okuluymus :S inşallah çok ezmezler.
331. dönem olarak gazi emirde okulda bi arkadaşım subay kantininde yapmıştı askerliği...İnanılmaz rahattı...
ay o kadar rahatlattınız ki çok teşekkür ederim inşallah zorlanmaz orada :S
nişanlını düşünmene gerek yok.Astegmenlık imkanları rahat.inanki yer önemlı degıl kımle calıstıgı onemli.bir arkadasım burda yanı karsda kgr ci .kendisi raht sayılır.
benim şehirdeki 341'ler bugün yemin edecekler ve muhtemelen pazartesi dağıtıma çıkacaklar. Bizim dönemin azlığını kapamak için erken gönderiyolar muhtemelen. Diğer yerlerde durum ne, bilgisi olan var mı?
Amasya da bu gün yemin, pazar sabahı dağıtım yapacaklarmış. 341. dönem şanslı 15 günde acemilikleri bitti, inşallah usta birlikleride sıkıntısız ve huzurlu olur.
yemini ettik,manisadan izmire eve döndüm.3 gün sonra kıbrısa gideceğim...
Arkadaşlar
Askerlikten o kadar korkmayın bende bugun çarşı pazar çarşıdayım
mamak mebs okulunda askerlik çok güzel geçti inş mobildeskomdada aynı güzellikte geçer:D
Evet yemin ettik ve carsidayim mebs okulu cok guzeldi usta yine mebs okulu insallah yıne guzel gecer
arkadşlar merhaba,
ben istanbulda jandarma komanta taburundayım bugün yemin ettik cumartesi günü öğleden sonra birliğimize imza atacağız pazar günü 5 e kadar da teslim olacağız. Yalnız bize bayram dahil 3 hatfa daha burda olacaksınız dediler. yani usta birliklerimize 17 eylülde dağıtılacakmışız..
Yemini ettik izne geldik hayırlısıyla :)
Etimesgut kurbanları varsa bilirler, ilk hafta eğitimlerin iştimaların ve her türlü gereksiz beklemelerin adamı güneşin altında bezdirmesi haricinde rahat sayılabilirdi. Sadece dikildik diyebilirim. Amma velakin ikinci hafta tören provaları sırasında anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geldi. Bugünün şafağını saydık düşünün. Neyse bir şekilde geçti. İzin dönüşünde 1-2 hafta daha eğitim alıp çift pırpırı takıyoruz inşallah.
Başlığı takip eden gelecek dönemlerin adaylarına bir tavsiye; askere Ağustosta gitmeyin arkadaşlar :)
quote:
Orijinalden alıntı: canarig
Amasya da bu gün yemin, pazar sabahı dağıtım yapacaklarmış. 341. dönem şanslı 15 günde acemilikleri bitti, inşallah usta birlikleride sıkıntısız ve huzurlu olur.
acemiliği kısa yaptı diye mi şanslı, benim için keşke bütn askerlik acemilik gibi olsaydı... Bu arada yemininiz hayırlı olsun arkadaşlar, dağıtıma gidecekler de inşallah en hayırlı yerlere giderler.
TSK'nin en çabuk acemisi :) artık usta..
Ateş İdare yatış idare :))) böyle acemilik mi olur yaa 14 gün paso yattık :))
istikamet tekirdağ malkara ;)
erzincan 59. topcu taburundan selam.istikamet van erciş.en kısa kısa donem acemilıgı yaptık.gunes harıc gerısı yatıstı.temel egıtımlerı aldık.aılesi gelenler harıc kımseye carsı ızni vermedıler,evci zaten vermediler.gıcık bi durur.gece 12de donun dedıler bizede carsıdan.ktm rezilligini cekecegiz artık.
Tuzlada asteğmen adayı uzun dönemiz. Erden farkımız yok bütün hamallıkları yapıyoruz. Bütün eziyetleri çekiyoruz. Kısa dönemleri ne zaman görsek voleybol oynuolar nedir bizdeki kısmetsizlik ya bizim iştimalar arası en fazla 1 saat boşluğumuz oluyor onda da bişiler atıştırıyoruz. :S