Şimdi Ara

341. DÖNEM (AĞUSTOS 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (371. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.052
Cevap
10
Favori
605.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 369370371372373
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ahbikan

Tuzlada kısa dönem olmak bir ayrıcalık diyorum başka bişey demiyorum

Çok şükür bütün eğitimlerimizi başarıyla tamamladık ve bugün yeminimizi ettik, asteğmen arkadaşlara Allah kolaylık versin diyorum..

Tüm devrelerime iyi bayramlar..

Kısa dönemlere gıpta ile bakıyorum orada ne yalan söyleyeyim.. Deli gibi çalıştırıyorlar cehennemin 8. katı

• quote:

Orijinalden alıntı: kontendoo

arkadaşlar lütfen yardımcı olun

usta birliği van. bana 3 gün yol izni veriyorlarmış. ben diyelim ki 2 ay sonra 3 gün izin kullanmak istedim, o zaman gidişe de 3 gün, gelişe de 3 gün yol izni veriyorlarmış. yani toplam iznim 9 gün oluyormuş. ben uçak biletini şimdiden ayırtsam sorun olur mu. ben 2 ay sonra, mesela kasım 1'de izin kullanmak istiyorum desem hayır çıkamazsın diyebilirler mi? biletleri 1 hafta önce ayırtsam 250'ye kadar çıkıyor tek gidiş, ama şimdi ayırsam 100 lira civarı. lüfen yardımcı olun. gelecek cevaba göre bilet alacağım.

edit : bir de, mesela acemi birliği bitince 5 gün izin veriyorlardı. yani ben 3 gün kullanmak istiyorum dediğinizde kabul etmiyorlardı, illa ki 5 gün olacakmış. usta birliğinde de böyle bir sınır var mı?

evet, hayır bu tarihte çıkamazsın diyebilirler. Sana başka bi tarih söyleyler.
    Bu arada 3 gün izin vereceklerine emin misin? Genelde izin hakkını bölmeyip tamamını tek seferde veriyolar.

• arkadaşlar yeminimizi ettik,
    sivas 5. eiğitim tuğayındayım.
    evliyim çok zor geçiyor çoookkk
    nası bitecek bu askerlik.
    senefro dostum. hava değişimi nasıl alırız bende fıtık var demiştim. çok ağrıyor diye hikaye anlatsak olurmu birşeyler
  • elazig ktm o efsanelerdeki gibi kotu degil binalar yenilenmiş ilgilenenlere duyurulur..
  • Kütahya hava er eğitim tugayında kaldım. 2 haftada 1 çarşım var düştüğüm bölükte nasıl geçecek bilmiyorum. tek kısa dönem benim koğusta
  • vaayyy torunlar geliyor anlaşılan .. tüm arkadaşlarıma hayırlı tezkereler diliyorum. KIBRIS'a düşenlere şimdiden hayırlı tezkereler diliyorum. 28.mknz p tüm. 28. topçu a. 3. topçu taburuna geleceklerle tanışacağız 1. batarya ya gelenler kesinlikle biletinizi yırtmayın gelince ben alacam.. :D

Kıbrıs'î merak edenlere; sıcak, yoğun ve spor dolu bir askerlik süreci bekliyor. ayrıca birliklerin nerdeyse çoğu ateşkese istinaden geçici kurulduğundan yarım yamalak birlikler. yarım yamalak askeri eğitim anlamında değil imkan ve şartlar anlamında. siz genede kendinizi üzmeyin bi gün şafak 000 diyeceksiniz. Umarım iyi insanlarla karşılaşırsınız da sıkıntı çekmezsiniz. askerlik zor değildir askerliği askerler zorlaştırır bunu unutmayın.

dipnot: acemiliği tüm askerler özler arkadaşlar kısa sürdü diye sevinmeyin. keşke 50 gün acemilik 100 gün ustalık yapsaydım diyor.

• aradaşlar bel fıtığından hava değişimi nasıl alınır.bilgisi olan var mı ? bayram dönüşü doktora gidiecem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

arkadaşlar yeminimizi ettik,
    senefro dostum. hava değişimi nasıl alırız bende fıtık var demiştim. çok ağrıyor diye hikaye anlatsak olurmu birşeyler

fıtıkta hava değişiminin tek yolu ameliyat.
  • Samsun'daki 26 günlük öğrencilik (?) dönemi bitti; daha bu sabah eve geldim.

Kurada, RDM Sağlık Asteğmen olarak, MSB Harita Genel Komutanlığını (Ankara) çektim.

Yanılmıyorsam meyil (ismi yanlış hatırlıyor olabilirim) izni ve bayram izni derken 20 gün tatilim var teslim olana kadar.

Oradan kimse var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: senefro

quote:

eyvallah boşa heveslenmeyelim o zaman.
  • hava değişimi için hastahaneye git gel git gel şafak atar işte. her hangi bir rahatsızlığınız varsa tüm sivil raporlarınızı getirin. yoksa hiç laf anlatamazsınız.
  • quote:

quote:

quote:

eyvallah boşa heveslenmeyelim o zaman.

fizik tedavi iste, hastanede yatarsın bi süre, ben öyle yaptım.

• eyvallah sağol ben de o ktm ye katılacağım
  • gaziemir cehenneminde 2.haftayı geride bıraktık sanki yıllardır içerdeymişim gibi geldi sabahtan bu yana her yere saldırıyorum 200 tlye yakın para harcadım iş bilmez çavuş onbaşı ve kendilerini yüce varlıklar olarak gören rütbeli takımının sayesinde amerikan deniz piyadelerinden daha ağır bir eğitim aldık diyebilirim 42 derecede 1 saat süren öğle iştimasında bayılan 3 kişiye bakıp doğuda millet ölüyor siz burda 2 dk dayanamıyorsunuz diyen yüce komutanlarımıza selamlarımı iletiyorum bir dahaki çarşı izninde görüşmek üzere Allah tüm askerlik yapanlara sabır versin kendi ordusuna ana avrat sövdüren bir millet daha yoktur galiba yeryüzünde S.O.S.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackworms

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugayı'nda, 2. Tabur 2. Bölük ve 2. Takım'da ettik yeminimizi ve bugün itibari ile döndük eve. 30 Ağustos 12:00'ye kadar teslim sürem var, gayet güzel bence. Manisa gayet güzeldi bana göre, en azından bizim bölük öyleydi. Gürkan Üsteğmenimiz ve diğer komutanlarımız sağolsun, gayet sorunsuz bir şekilde bitirdik her şeyi. Şimdi de 28. Mekanize Tümeni Lojistik Destek Komutanlığı / KKTC'ye gideceğiz 'İkmal' sınıfı olarak, umarım güzel geçer.

1.manga de ki tam olsun.Ben 1.mangadan Can.14 gün 3 ay gibi geçse de bitti.Allah kimseyi Manisa'ya düşürmesin.Gece eğitimi dolayısıyla 21 saat ayakta kalıp gece 4 koğuş nöbeti tutmak nasip oldu bize.O günü unutmak istiyorum.
    Buradan Cengiz Uzm.Çavuşumuza sevgiler saygılar.Manisa'daki en büyük şansımız bence oydu.

Kamil Uzm.ın Rangerları güneşin altında kaybettiği enerjileri acaba lahmacundan tekrar alabildi mi merak ediyorum.Valla lahmacun değil kral sofrasına değişmem Cengiz Uzmanımızı.Törenden sonra hep onu aradı gözlerim yoktu.Helalleşemedik bir o içimde kaldı.Gürkan üstğeğmen kadar karizma adam da görmedin.Askerlik bir adama ancak bu kadar yakışır.

• quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

quote:

Orijinalden alıntı: Blackworms

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugayı'nda, 2. Tabur 2. Bölük ve 2. Takım'da ettik yeminimizi ve bugün itibari ile döndük eve. 30 Ağustos 12:00'ye kadar teslim sürem var, gayet güzel bence. Manisa gayet güzeldi bana göre, en azından bizim bölük öyleydi. Gürkan Üsteğmenimiz ve diğer komutanlarımız sağolsun, gayet sorunsuz bir şekilde bitirdik her şeyi. Şimdi de 28. Mekanize Tümeni Lojistik Destek Komutanlığı / KKTC'ye gideceğiz 'İkmal' sınıfı olarak, umarım güzel geçer.

1.manga de ki tam olsun.Ben 1.mangadan Can.14 gün 3 ay gibi geçse de bitti.Allah kimseyi Manisa'ya düşürmesin.Gece eğitimi dolayısıyla 21 saat ayakta kalıp gece 4 koğuş nöbeti tutmak nasip oldu bize.O günü unutmak istiyorum.
    Buradan Cengiz Uzm.Çavuşumuza sevgiler saygılar.Manisa'daki en büyük şansımız bence oydu.

Kamil Uzm.ın Rangerları güneşin altında kaybettiği enerjileri acaba lahmacundan tekrar alabildi mi merak ediyorum.Valla lahmacun değil kral sofrasına değişmem Cengiz Uzmanımızı.Törenden sonra hep onu aradı gözlerim yoktu.Helalleşemedik bir o içimde kaldı.Gürkan üstğeğmen kadar karizma adam da görmedin.Askerlik bir adama ancak bu kadar yakışır.

Bende gaziemir 2. takım 4. manga daydım. çok şükür ordan kurtulduk derken Manisa Alaşehir askerlik şubesine düştüm :S
    burası hakkında bi bilgisi olan varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: oKsEAt

Bende 2. Tabur 2.Bölük 3.Takım 2.Manga'da idim. Kamil Uzman'ın rangerlarından Onun kadar disiplinli ve kaliteli bir komutana denk geldiğim için o kadar mutluyum ki. Sayesinde akşam yemeği yerine lahmacun ve tavuk partisi yaptık Diğer komutanlardan farkını her anında belirtti. Kısaca onun komutasına düşen manga olarak en şanslı gruptuk.

Ciddi olamazsın oKsEAt! Kamil Uzman'ın Ranger mangasını bilmeyen mi vardı yahu? Yan yana yapmışız askerliği resmen ya inanamıyorum ve bundan haberimiz yokmuş. Ben de 2. Takım 1. Manga'da idim. Kamil Uzman'ın disiplinini ve kalitesini anlayamayan insanlar oldu tabii ki ama muazzam bir insandı bana göre de. Açıkçası bizim bölük direkt olarak şanslıydı, Üsteğmen Gürkan Karaca'nın Bölüm Komutanı olması başımıza gelen en güzel şeydi sanırım; zira kendisi direkt olarak idol. Ayrıca bizim bir de Cengiz Namuslu Uzmanımız vardı, kendisini anıyorum tüm sevgimle; sayesinde gerçekten iyi güldük ve babacan tavırlarıyla sevdirdi her şeyi bize. Öyle çok da hır gür olmadı hepimiz adına ve diğer komutanlarla da iyi geçinip bitirdik neyse ki. Ama üzüldüm gerçekten tanışamadığımıza.

quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

Vay vay vay, kimler varmış burada yahu. Tayfun ben de Can, en son dışarıda aval aval sivil hayatın hareketliliğine bakarken vedalaşmıştık. Doğru diyorsun uzun geldi bayağı; ama bizim manga gerçekten iyiydi ve sıkıntılı geçmedi. Gece eğitimi zorladı ama o da eğlenceliydi be Can. Hele ki nöbet tutma deneyimi... Söylediğin gibi Cengiz Namuslu'yu da unutmamak lazım, en babacan Uzmanlardan birisiydi kendisi; o olmasa çekilmezdi Tek Er Muharebe ve spor eğitimleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackworms -- 27 Ağustos 2011; 14:17:00 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kontendoo

arkadaşlar lütfen yardımcı olun

usta birliği van. bana 3 gün yol izni veriyorlarmış. ben diyelim ki 2 ay sonra 3 gün izin kullanmak istedim, o zaman gidişe de 3 gün, gelişe de 3 gün yol izni veriyorlarmış. yani toplam iznim 9 gün oluyormuş. ben uçak biletini şimdiden ayırtsam sorun olur mu. ben 2 ay sonra, mesela kasım 1'de izin kullanmak istiyorum desem hayır çıkamazsın diyebilirler mi? biletleri 1 hafta önce ayırtsam 250'ye kadar çıkıyor tek gidiş, ama şimdi ayırsam 100 lira civarı. lüfen yardımcı olun. gelecek cevaba göre bilet alacağım.

edit : bir de, mesela acemi birliği bitince 5 gün izin veriyorlardı. yani ben 3 gün kullanmak istiyorum dediğinizde kabul etmiyorlardı, illa ki 5 gün olacakmış. usta birliğinde de böyle bir sınır var mı?

evet, hayır bu tarihte çıkamazsın diyebilirler. Sana başka bi tarih söyleyler.
    Bu arada 3 gün izin vereceklerine emin misin? Genelde izin hakkını bölmeyip tamamını tek seferde veriyolar.

benim toplam 12 gün iznim var sanırım 5 + 7 şeklinde. yani bana "3 gün izin kullanamazsın 12 gün kullanacaksın" diyebilirler mi? ben ne yapayım 12 gün izni yav.

• Ankara il jandarma komutanlığından herkese saygılar. Burası gibi bir birlik var mıdır merak ediyorum :D Çok güzeldi her şey. Boşuna torpillilerin mekanı dememişler . 1. takıma da saygılar
  • Merhaba arkadaşlar ben çorum il jandarmada dün yeminimi ettim..ama bizim acemilik daha bitmedi..bi kaç hafta daha çorum da kalıcaz..burası gerçkden çok rahat gelmeden önce oluşan tüm ön yargılarım yalan oldu..uzun dönemlerden tutunda kısa dönemlere kadar herkez çok iyi gerçekten..herkeze hayırlı tezkereler..

atarsa 143..:D
  • 
Sayfa: önceki 369370371372373
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.