Şimdi Ara

341. DÖNEM (AĞUSTOS 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (372. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.052
Cevap
10
Favori
605.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 370371372373374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kontendoo

quote:

Orijinalden alıntı: senefro

quote:

arkadaşlar lütfen yardımcı olun

usta birliği van. bana 3 gün yol izni veriyorlarmış. ben diyelim ki 2 ay sonra 3 gün izin kullanmak istedim, o zaman gidişe de 3 gün, gelişe de 3 gün yol izni veriyorlarmış. yani toplam iznim 9 gün oluyormuş. ben uçak biletini şimdiden ayırtsam sorun olur mu. ben 2 ay sonra, mesela kasım 1'de izin kullanmak istiyorum desem hayır çıkamazsın diyebilirler mi? biletleri 1 hafta önce ayırtsam 250'ye kadar çıkıyor tek gidiş, ama şimdi ayırsam 100 lira civarı. lüfen yardımcı olun. gelecek cevaba göre bilet alacağım.

edit : bir de, mesela acemi birliği bitince 5 gün izin veriyorlardı. yani ben 3 gün kullanmak istiyorum dediğinizde kabul etmiyorlardı, illa ki 5 gün olacakmış. usta birliğinde de böyle bir sınır var mı?

evet, hayır bu tarihte çıkamazsın diyebilirler. Sana başka bi tarih söyleyler.
    Bu arada 3 gün izin vereceklerine emin misin? Genelde izin hakkını bölmeyip tamamını tek seferde veriyolar.

benim toplam 12 gün iznim var sanırım 5 + 7 şeklinde. yani bana "3 gün izin kullanamazsın 12 gün kullanacaksın" diyebilirler mi? ben ne yapayım 12 gün izni yav.

beyler bilgisi olan yok mu. interneti çok araştırdım fakat izin konusunda hiçbir şey kulamadım. istediğimiz gün kadar izin alabiliyor muyuz, istediğimiz zaman izin alma şansımız nedir.

lütfen yardım edin.

• Yorumlara bakılırsa herkesin askerliği farklıdır deyimi yine doğrulanmış oluyor. Bazıları çok rahat bazıları çok zor yapmış. Şahsen Etimesgut Zırhlı Birliklerde hayattan soğuttular bizi. Şimdi sakin kafayla düşününce o anların verdiği sinirle biraz fazla mı yüklenmişiz adamlara diyorum. Çünkü tüm yapılanlar Ağustos değil de bir Ekim-Kasım aylarında yapılsaydı bu kadar etkilemezdi bizi. Rütbelilerden 1-2 tane art niyetli kafadan kontak olanlar hariç geneli iyi niyetliydi. Ama dediğim gibi esas güneş bitirdi milleti. Yemin töreninden sonra aileler çocuklarını tanıyamadı yanıklardan. Askerliğin en güzel zamanı acemiliktir diyenler var, eğer en güzeli buysa ustalığa gitmeyelim kısa yoldan atlayalım bi köprüden :D Neyse bakalım ustalıkta bundan çok daha rahat olursunuz dedi çavuş ve onbaşılar falan. İnşallah öyle olur..
  • normalde istediğin kadar izin alamıyosun, ama rütbelilerle aran çok iyiyse sana özel bi ayrıcalık yapabiliyolar. Ama genelde kd'lere 10 gün izin veriliyo, kalan 2 gün de ne olur ne olmaz bekletiliyo acil durumlar için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ordinarious

Yorumlara bakılırsa herkesin askerliği farklıdır deyimi yine doğrulanmış oluyor. Bazıları çok rahat bazıları çok zor yapmış. Şahsen Etimesgut Zırhlı Birliklerde hayattan soğuttular bizi. Şimdi sakin kafayla düşününce o anların verdiği sinirle biraz fazla mı yüklenmişiz adamlara diyorum. Çünkü tüm yapılanlar Ağustos değil de bir Ekim-Kasım aylarında yapılsaydı bu kadar etkilemezdi bizi. Rütbelilerden 1-2 tane art niyetli kafadan kontak olanlar hariç geneli iyi niyetliydi. Ama dediğim gibi esas güneş bitirdi milleti. Yemin töreninden sonra aileler çocuklarını tanıyamadı yanıklardan. Askerliğin en güzel zamanı acemiliktir diyenler var, eğer en güzeli buysa ustalığa gitmeyelim kısa yoldan atlayalım bi köprüden :D Neyse bakalım ustalıkta bundan çok daha rahat olursunuz dedi çavuş ve onbaşılar falan. İnşallah öyle olur..

bize de hep "askerlik asıl şimdi başlıyo" dediler ve öyle de oldu, acemilikteyken oranın rezalet olduğunu düşünüyodum ama buraya kıyasla cennetmiş...

• Bizde bitirdik acemiliği hayırlısı ile orada yaşadıklarımı anlatmak istemiyorum açıkcası ama arkadaş ortamı çok çok güzeldi kimse kimse ile ne para nede eşya muhabbeti yapmadı herkes birbirine yardımcı olmak için elinden geleni yaptı he tabi 700 kişiden 100 tane yamukta çıktı orası ayrı.Umarım ustada acemliği aramam genede herşeyin hayırlısı sabırı orada öğrendik ustada devam ettirecez.Bütün devrelerime ve dedelerime hayırlı teskereler bekleyin ustaya geliyoruz.
    Birde Bölük komutanımız ve bölük komutanı vekili gerçekten çok iyi insanlardı Allah herkese öyle komutanlar nasip etsin.Ama 2-3 çavuş ve onbaşı hariç diğer onb. ve çvş. lara(kendini tatmin eden eziklere) hakkımı helal etmiyorum.Umarım yüce Allah sivil hayatta onları benim karşıma çıkartır.
    Tekrar herkese hayırlı teskereler.Allah'a emanet olun
  • arkadaşlar ben amasya'da yaptım acemiliği. askere hafif esmer tenli gitmiştim fakat şöyle söyleyim, kollarım ve yüzüm hafif yanıktı, karnım ve bacaklarım ise beyazdı. askerde, 45 derece güneş kremi kullandığım halde (arasıra olsa da) öyle bir yandım ki bana makalele diyorlardı. tamamen beyaz tenli arkadaşlar ise kıpkırmızı oldu, bütün yüzü, hatta kulakları yara oldu sıcaktan.

genel olarak eksileri ;

- yemekler iyiydi fakat hergün patlıcan yedik. birgün musakka, birgün oturtma, birgün karnıyarık, birgün imam bayıldı. kısaca 14 günün 11 günü patlıcan.
    - hava çok sıcaktı.
    - kene riski çok yüksek. hergün 10 kişiyi kırım kongo kenesi ısırdı. tugayın nerdeyse 3/1'ini de arı soktu. bu kadar arı olan başka bir bölge yok sanırım.
    - genel olarak diğer bölüklerin komutanları iyi olsa da, bizim tabur komutanı ve takım komutanları inanılmaz kötüydü. hatta en psikolarıydı.
    - soğuk su zaten mucize olsa da, sıcak suyu bile genel olarak bulamadık. kantine ilk 10 gün çok zor gittik. gitsek de acayip sıralar oluyordu.
    - her şeyden para aldılar. yok sigorta parasıymış, yok siyah paket parasıymış, yok resim parasıymış. yani bunları vermek zorundasın. topalm 100 lira.
    - kadrolu askerlerin iq seviyeleri resmen dumur etti. uzman çavuşlar, astsubaylardan daha iyiydi. subaylarda bile ciddi zeka problemleri var.
    - döner, tost ve lahmacun var ekstra olarak. lahmacun yenmiyor. tostu pişirmiyorlar doğru düzgün. döner ise günün belli saatleri satılıyor ve fiyat olarak dışarıyla farksız. ayrıca koğuşlar bölgesinden döner yemeye gidip gelmek 20-25 dakika sürüyor.
    - bazen günde 10'dan fazla içtima alınıyordu. 14 gün boyunca 6 kere 8 kaçtı diyenler aldı içtimayı. 1 kere sor 2 kere sor, 50 kerede bebek bile ezberler.

yani felaket bir acemilik dönemi olsa da, 5 ay boyunca o ortamı çekmeye razıydım. askerlikte tertip herşeymiş. o tertiple hakkari bile koymazdı 5 ay , en azından herkes eğitimli. içimde, o ortamı çok arayağım gibi bir his var van'da.

• quote:

arkadaşlar ben amasya'da yaptım acemiliği. askere hafif esmer tenli gitmiştim fakat şöyle söyleyim, kollarım ve yüzüm hafif yanıktı, karnım ve bacaklarım ise beyazdı. askerde, 45 derece güneş kremi kullandığım halde (arasıra olsa da) öyle bir yandım ki bana makalele diyorlardı. tamamen beyaz tenli arkadaşlar ise kıpkırmızı oldu, bütün yüzü, hatta kulakları yara oldu sıcaktan.

genel olarak eksileri ;

- yemekler iyiydi fakat hergün patlıcan yedik. birgün musakka, birgün oturtma, birgün karnıyarık, birgün imam bayıldı. kısaca 14 günün 11 günü patlıcan.
    - hava çok sıcaktı.
    - kene riski çok yüksek. hergün 10 kişiyi kırım kongo kenesi ısırdı. tugayın nerdeyse 3/1'ini de arı soktu. bu kadar arı olan başka bir bölge yok sanırım.
    - genel olarak diğer bölüklerin komutanları iyi olsa da, bizim tabur komutanı ve takım komutanları inanılmaz kötüydü. hatta en psikolarıydı.
    - soğuk su zaten mucize olsa da, sıcak suyu bile genel olarak bulamadık. kantine ilk 10 gün çok zor gittik. gitsek de acayip sıralar oluyordu.
    - her şeyden para aldılar. yok sigorta parasıymış, yok siyah paket parasıymış, yok resim parasıymış. yani bunları vermek zorundasın. topalm 100 lira.
    - kadrolu askerlerin iq seviyeleri resmen dumur etti. uzman çavuşlar, astsubaylardan daha iyiydi. subaylarda bile ciddi zeka problemleri var.
    - döner, tost ve lahmacun var ekstra olarak. lahmacun yenmiyor. tostu pişirmiyorlar doğru düzgün. döner ise günün belli saatleri satılıyor ve fiyat olarak dışarıyla farksız. ayrıca koğuşlar bölgesinden döner yemeye gidip gelmek 20-25 dakika sürüyor.
    - bazen günde 10'dan fazla içtima alınıyordu. 14 gün boyunca 6 kere 8 kaçtı diyenler aldı içtimayı. 1 kere sor 2 kere sor, 50 kerede bebek bile ezberler.

yani felaket bir acemilik dönemi olsa da, 5 ay boyunca o ortamı çekmeye razıydım. askerlikte tertip herşeymiş. o tertiple hakkari bile koymazdı 5 ay , en azından herkes eğitimli. içimde, o ortamı çok arayağım gibi bir his var van'da.

- sizdeki patlıcan bizde bulgurdu. her gün ya öğle yada akşam yemeğinde illa ki bulgur pilavı olurdu.
    - yanık konusunu daha önce de yazdım, aileler çocuklarını tanıyamadı nerdeyse. ama ankara'nın havasını beğendim. istanbul-izmir gibi yerlerde olsaydık yanığın yanında şıpır şıpır da terleyecektik. kuru sıcak hava iyiydi.
    - arı konusunda aynıyız. çok arı vardı. kene var diye çimlere oturmamamız konusunda sık sık uyardılar. biz de başka gölge bulamadığımız için hep çimlere oturduk ama bir vukuat olmadı neyse ki.
    - kantine ilk defa 6. gün girebildik. onda da uzun dönemlere ait bir bölük komutanı bizim takım komutanına "bunların ne işi var burda" diye çıkıştı. atlet don ihtiyaçları var falan diyerek zor ikna etti adamı bizim astsubay. üvey evlattık anlayacağınız.
    - uzman çavuşlar hakkında haklısın. "azman" çavuş falan denir ya, o ön yargıyla gittim ama bize en babacan yaklaşımı uzman çavuşlar gösterdi hep. adamın yanına gidip "komutanım şunu nasıl yapıyorduk" diye sorunca cevabını alıyorduk. birgün arkadaşın biri asteğmene birşey sormaya gitti. "önce bir tekmil ver lan" cevabını aldı.
    - bizden 15 lira sigorta, 13 lira da ilk gün dağıtılan bir paket için aldılar. başka para toplanmadı.
    - kadroların zeka seviyesi çok yüksek olmasa da çoğunun bize bir yamuğu olmadı. hoca diye hitap ettiler, saygısızlık yapmadılar. bazı astsubayların manyaklıklarını yumuşatarak uyguladılar. öte yandan başımızdaki onbaşı ve çavuşlara acıdım diyebilirim. çok az uyuyorlardı.
    - içtima rezilliği bizde de aynıydı. ilk gün bize verilen tanıtım kağıdında günde 3 kere içtima alınır diyor. ama en az 7-8 kere alınıyordu. burada "üniversite mezunu olsa da eşek yine eşektir" lafının doğruluğunu gördük. sıraya girmeyi bilmeyen, hizasını bulamayan, ısrarla geç kalan acemiler yüzünden dakikalarca güneşin altında bekledik her içtimada.

bir de bizi arkadan hançerleyenler asteğmenler oldu. çocuğu görünce "hah bizden biri, halden anlar en azından" diye düşündük ve pişman etti bizi. yeni mezun olmuş yüzünde yeni yeni tüy bitmeye başlamış, gelmiş orda 35 yaşındaki adamla lanlı lunlu konuşarak azarlıyor.

ustalıkta bizim rahat olacağımız söylendi. çavuş eğitim taburundaydık ve bayram dönüşünden 1 hafta sonra çift pırpır takacağız. o yüzden rahat olursunuz dendi ama benim de içim rahat değil malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ordinarious

quote:

arkadaşlar ben amasya'da yaptım acemiliği. askere hafif esmer tenli gitmiştim fakat şöyle söyleyim, kollarım ve yüzüm hafif yanıktı, karnım ve bacaklarım ise beyazdı. askerde, 45 derece güneş kremi kullandığım halde (arasıra olsa da) öyle bir yandım ki bana makalele diyorlardı. tamamen beyaz tenli arkadaşlar ise kıpkırmızı oldu, bütün yüzü, hatta kulakları yara oldu sıcaktan.

genel olarak eksileri ;

- hava çok sıcaktı.

- sizdeki patlıcan bizde bulgurdu. her gün ya öğle yada akşam yemeğinde illa ki bulgur pilavı olurdu.
    - yanık konusunu daha önce de yazdım, aileler çocuklarını tanıyamadı nerdeyse. ama ankara'nın havasını beğendim. istanbul-izmir gibi yerlerde olsaydık yanığın yanında şıpır şıpır da terleyecektik. kuru sıcak hava iyiydi.
    - arı konusunda aynıyız. çok arı vardı. kene var diye çimlere oturmamamız konusunda sık sık uyardılar. biz de başka gölge bulamadığımız için hep çimlere oturduk ama bir vukuat olmadı neyse ki.
    - kantine ilk defa 6. gün girebildik. onda da uzun dönemlere ait bir bölük komutanı bizim takım komutanına "bunların ne işi var burda" diye çıkıştı. atlet don ihtiyaçları var falan diyerek zor ikna etti adamı bizim astsubay. üvey evlattık anlayacağınız.
    - uzman çavuşlar hakkında haklısın. "azman" çavuş falan denir ya, o ön yargıyla gittim ama bize en babacan yaklaşımı uzman çavuşlar gösterdi hep. adamın yanına gidip "komutanım şunu nasıl yapıyorduk" diye sorunca cevabını alıyorduk. birgün arkadaşın biri asteğmene birşey sormaya gitti. "önce bir tekmil ver lan" cevabını aldı.
    - bizden 15 lira sigorta, 13 lira da ilk gün dağıtılan bir paket için aldılar. başka para toplanmadı.
    - kadroların zeka seviyesi çok yüksek olmasa da çoğunun bize bir yamuğu olmadı. hoca diye hitap ettiler, saygısızlık yapmadılar. bazı astsubayların manyaklıklarını yumuşatarak uyguladılar. öte yandan başımızdaki onbaşı ve çavuşlara acıdım diyebilirim. çok az uyuyorlardı.
    - içtima rezilliği bizde de aynıydı. ilk gün bize verilen tanıtım kağıdında günde 3 kere içtima alınır diyor. ama en az 7-8 kere alınıyordu. burada "üniversite mezunu olsa da eşek yine eşektir" lafının doğruluğunu gördük. sıraya girmeyi bilmeyen, hizasını bulamayan, ısrarla geç kalan acemiler yüzünden dakikalarca güneşin altında bekledik her içtimada.

bir de bizi arkadan hançerleyenler asteğmenler oldu. çocuğu görünce "hah bizden biri, halden anlar en azından" diye düşündük ve pişman etti bizi. yeni mezun olmuş yüzünde yeni yeni tüy bitmeye başlamış, gelmiş orda 35 yaşındaki adamla lanlı lunlu konuşarak azarlıyor.

ustalıkta bizim rahat olacağımız söylendi. çavuş eğitim taburundaydık ve bayram dönüşünden 1 hafta sonra çift pırpır takacağız. o yüzden rahat olursunuz dendi ama benim de içim rahat değil malesef.

işte asıl sorun da bu. ben çavuş olmayı kesinlikle ama kesinlikle istemiyorum. 4 çavuşumuz vardı ve hepsine de acıdım. sanırım askerlikte en zor şey çavuş, özellikle de eğitim çavuşu olmak. dezavantajlarını saymakla bitmez.

• Bu askerlik neymiş böyle arkadaşlar bende gaziemirdeydim çok zorlandık biz ordakiler olaraktan sıcaklık toz susuzluk yorgunluk mahvetti bizi Alpertunga ve makturk42 selamlar sizede berabermişiz demekki orda ben 1.takımdaydım içecek su bulamadık valla arkadaşlar şu sıcaklarda eğitimlerde birgünde sular gitmişti hatırlıyormusunuz komple.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluespark -- 27 Ağustos 2011; 17:24:24 >
  • quote:

işte asıl sorun da bu. ben çavuş olmayı kesinlikle ama kesinlikle istemiyorum. 4 çavuşumuz vardı ve hepsine de acıdım. sanırım askerlikte en zor şey çavuş, özellikle de eğitim çavuşu olmak. dezavantajlarını saymakla bitmez.

eğitim çavuşluğunu bizim komutan tek tek görüşüp teklif etti. herkes de reddetti :) çok çok zor. ama çavuş olunca illa ki eğitim çavuşu olacağız diye bişey yok. farklı görevlere verilen çavuşlar var. en kolayı nöbet değişim çavuşluğu. yeni nöbetçiyi uyandırıp eski nöbetçiyle değiştiriyorsun ve bakıyorsun keyfine. yaptığın tek iş bu :) böyle bir çavuşluk denk gelirse yeme de yanında yat o askerliğin..
  • quote:

genel olarak eksileri ;

- hava çok sıcaktı.

ek olarak eğitimler sıkı ve hızlandırılmıştı.

• arkadaşlar bir de amasya'nın %80'i trakya ve istanbul'a gitti. acemiliğe gitmeden önce van iyidir diyordum fakat herkesin trakya ve istanbul'a gitmesi moralimi bozdu şahsen. sizde durum nasıldır.
  • K.K. Loj. K.lığı Müht. K. 3'üncü Müht. Blg. 31'inci Müht. Bl. K.lığı - SİVAS

Var mı Sivas hakkında bilgisi olan? Seçme şansı verilirse hangi görevi tercih etmeliyiz? Bu "bakım"cılar neye bakar?
  • Arkadaşlar ne askere giderken, ne de dağıtıma giderken yolluk (ya da yol parası) hiç söz konusu edilmedi. Maddi durumu içler acısı olan, aile sahibi KD askerler gördüm, kesinlikle yol yardımı yapılmalı derim. Konu hakkında bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgi@sayar

Arkadaşlar ne askere giderken, ne de dağıtıma giderken yolluk (ya da yol parası) hiç söz konusu edilmedi. Maddi durumu içler acısı olan, aile sahibi KD askerler gördüm, kesinlikle yol yardımı yapılmalı derim. Konu hakkında bilgisi olan var mı?

Herhangi birsey yapilmayacak ne yazikki.sadece her ay 15-20 lira onbaşı maaşi olacak.tabi ekstra durumlarda komutanlar haberleri olursa yardımcı oluyor.
  • quote:

genel olarak eksileri ;

- hava çok sıcaktı.

Düsüncen dogru kesinlikle acemiliği özleyeceksin..

• quote:

Orijinalden alıntı: freeon

Arkadaşlar

Askerlikten o kadar korkmayın bende bugun çarşı pazar çarşıdayım

mamak mebs okulunda askerlik çok güzel geçti inş mobildeskomdada aynı güzellikte geçer:D

kaçıncı bölükteydin

bu arada ben de fotofilmdeyim, mubildeskom ile çok yakın.

bu arada 1. tabur 5.bölük 3.koğuş sabitçisinden selamlar herkese

ilk haftayı tamamen yatarak geçirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi take a minute -- 27 Ağustos 2011; 19:50:09 >

• Arkadaşlar Lojistik Destek Komutanlığı'nda tam olarak ne yapılır İkmal sınıfı olarak? Ne gibi işler yapabiliriz, bilenler bir cevaplayabilir mi mümkünse?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KirPiX

vaayyy torunlar geliyor anlaşılan .. tüm arkadaşlarıma hayırlı tezkereler diliyorum. KIBRIS'a düşenlere şimdiden hayırlı tezkereler diliyorum. 28.mknz p tüm. 28. topçu a. 3. topçu taburuna geleceklerle tanışacağız 1. batarya ya gelenler kesinlikle biletinizi yırtmayın gelince ben alacam.. :D

Kıbrıs'î merak edenlere; sıcak, yoğun ve spor dolu bir askerlik süreci bekliyor. ayrıca birliklerin nerdeyse çoğu ateşkese istinaden geçici kurulduğundan yarım yamalak birlikler. yarım yamalak askeri eğitim anlamında değil imkan ve şartlar anlamında. siz genede kendinizi üzmeyin bi gün şafak 000 diyeceksiniz. Umarım iyi insanlarla karşılaşırsınız da sıkıntı çekmezsiniz. askerlik zor değildir askerliği askerler zorlaştırır bunu unutmayın.

dipnot: acemiliği tüm askerler özler arkadaşlar kısa sürdü diye sevinmeyin. keşke 50 gün acemilik 100 gün ustalık yapsaydım diyor.

kardeş ben de 28. mknz 28 piyade alayı 1. mknz p taburu 2. mknz p blk k.lığına gideceğim.su yok,banyo yapılmıo,eğitimler çok ağır gibi şeyler söylüyorlar.aslı astarı var mıdır?

• 14 gün acemilik harikaydı.bugün çıktım balıkesirden,izin kullanmadım.gece etimesguta yola çıkıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 370371372373374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.