bu arada balıkesir pek de kolay degil.ben 3.çavuş bakım bölügündeydim.komutanlar,çavuşlar,uzun dönemler iyidi.yalnız diger bölükler bayagı zordu.balıkesirde kalacakların canı çıktı galiba.
arkadaşlar hepinize hayırlı olsun yeni yerleriniz. Bu arada aydında görev yapacak kimse yok mu buralarda, sadece bi kişi bulabildim şimdiye kadar.
quote:
Orijinalden alıntı: deserthawk
14 gün acemilik harikaydı.bugün çıktım balıkesirden,izin kullanmadım.gece etimesguta yola çıkıyorum.
etimesgut çavuş eğitim taburundaydım. ustalık da aynı yer. bayram dönüşü aynı bölükte 10 gün kadar misafir olarak kalıp silahlı eğitim göreceğimiz söylendi. çavuş olabilmek için yeterli eğitim almamışız. buraya dışarıdan gelecek çavuş adaylarını da direk ustalığa göndermeden bu bölüğe verecekler gibime geliyor. kötü haber; balıkesirden sonra burada sudan çıkmış balığa dönebilirsin :) iyi haber; dağıtım olacakların gitmesiyle beraber sayımız çok düşecek. sinir bozucu kuyruklardan daha az çekeceğiz, kahvaltıda çeyrek bardak (evet çeyrek bardak) çay içmekten kurtulacağız yani. gittiğinde yüzbaşı türker özen ismiyle karşılaşırsan (çok çok kral adamdır) anla ki aynı bölükteyiz. açık tenliysen güneş kremini kesinlikle unutma. girişte valizi açıp tek tek kontrol etmiyorlar. elektronik eşya haricinde ne istersen sokabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: kontendoo
arkadaşlar bir de amasya'nın %80'i trakya ve istanbul'a gitti. acemiliğe gitmeden önce van iyidir diyordum fakat herkesin trakya ve istanbul'a gitmesi moralimi bozdu şahsen. sizde durum nasıldır.
bende amasyada yaptım acemiliği dediğin gibi herkes trakya tarafına yollandı ama van çıktı diye üzülme önemli olan oradaki komutanlar ve diğer askerler.
bursa gemlik as.vet.okulundan kadro barış beğenmişsinizdir inşallah kışlamızı eğitimlerimizi mıntıkalarımızı hakkınızda hayırlısı olsun
merhaba arkadaşlar, bende manisa'da acemiliğini yapanlardanım. 2.Tabur 2.Bölük zor gibi geçti ama güzeldi, en azından komutanlarımız iyiydi. Gürkan üst teğmenimizi unutucak kimse yoktur sanırım. ayrıca takım komutanımız Alper ast teğmenimiz de.
Şimdi kıbrıs yolları bizi bekler. Halen daha nereye gideceğimi bilmiyorum sadece kıbrıs yazıyor KTBK Topçu Alayı 2. Topçu Tabur Komutanlığı
quote:
Orijinalden alıntı: a-seker
merhaba arkadaşlar, bende manisa'da acemiliğini yapanlardanım. 2.Tabur 2.Bölük zor gibi geçti ama güzeldi, en azından komutanlarımız iyiydi. Gürkan üst teğmenimizi unutucak kimse yoktur sanırım. ayrıca takım komutanımız Alper ast teğmenimiz de.
Şimdi kıbrıs yolları bizi bekler. Halen daha nereye gideceğimi bilmiyorum sadece kıbrıs yazıyor KTBK Topçu Alayı 2. Topçu Tabur Komutanlığı
Dostum hangi takımdaydın ? Bende 2.Tabur 2.Bölük 3.Takım'da idim
quote:
Orijinalden alıntı: a-seker
Merhaba;
Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri'nin Topçu Alayına bekliyoruz. Alayın 2.Taburuna düşmüşsün. Hayırlı olsun... Mevki olarak Yakın Doğu Üniversitesinin tam karşısındayız. Lefkoşa'nın hemen üstünde Aşağı Dikmen denen yerdeyiz. Lefkoşa'ya 7.5, Girne'ye 30 dakika mesafede...
Geldiğinde görüşmek üzere... Merak ettiklerin varsa cevaplayabilirim. Bu arada ne zaman geliyorsunuz cuma mı pazartesi mi?
quote:
Orijinalden alıntı: Ordinarious
quote:
Orijinalden alıntı: deserthawk
14 gün acemilik harikaydı.bugün çıktım balıkesirden,izin kullanmadım.gece etimesguta yola çıkıyorum.
etimesgut çavuş eğitim taburundaydım. ustalık da aynı yer. bayram dönüşü aynı bölükte 10 gün kadar misafir olarak kalıp silahlı eğitim göreceğimiz söylendi. çavuş olabilmek için yeterli eğitim almamışız. buraya dışarıdan gelecek çavuş adaylarını da direk ustalığa göndermeden bu bölüğe verecekler gibime geliyor. kötü haber; balıkesirden sonra burada sudan çıkmış balığa dönebilirsin :) iyi haber; dağıtım olacakların gitmesiyle beraber sayımız çok düşecek. sinir bozucu kuyruklardan daha az çekeceğiz, kahvaltıda çeyrek bardak (evet çeyrek bardak) çay içmekten kurtulacağız yani. gittiğinde yüzbaşı türker özen ismiyle karşılaşırsan (çok çok kral adamdır) anla ki aynı bölükteyiz. açık tenliysen güneş kremini kesinlikle unutma. girişte valizi açıp tek tek kontrol etmiyorlar. elektronik eşya haricinde ne istersen sokabilirsin.
Ordinarious sen hangi takımdasın çavuş eğitimde.
quote:
Orijinalden alıntı: bilgi@sayar
Arkadaşlar ne askere giderken, ne de dağıtıma giderken yolluk (ya da yol parası) hiç söz konusu edilmedi. Maddi durumu içler acısı olan, aile sahibi KD askerler gördüm, kesinlikle yol yardımı yapılmalı derim. Konu hakkında bilgisi olan var mı?
izne ve terhise gidenlere artık yol parası veriliyo arkadaşlar. iban numaralarınızı hazırlayın.
mardin kızıltepe var mı ?
istanbul - beylerbeyine çıktı ustalık bura hakkında bilgisi olan var mı?
ARKADAŞLAR BEN DİYARBAKIR ASAL BÖLGE BAŞKANLIĞI KOMUTANLIĞI MERKEZ E DÜŞTÜM 2 EYLÜL DE KATILACAĞIM BURASI İLE İLGİLİ BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR LÜTFEN CEVAP VERSİN HİÇ Bİ BİLGİM YOK BU ŞEHİR VE BİRLİKLE İLGİLİ.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
quote:
Orijinalden alıntı: eren1812
ARKADAŞLAR BEN DİYARBAKIR ASAL BÖLGE BAŞKANLIĞI KOMUTANLIĞI MERKEZ E DÜŞTÜM 2 EYLÜL DE KATILACAĞIM BURASI İLE İLGİLİ BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR LÜTFEN CEVAP VERSİN HİÇ Bİ BİLGİM YOK BU ŞEHİR VE BİRLİKLE İLGİLİ.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
Ben Diyarbakır 7.kolorduda yaptım askerliği. birliğini bilmiyorum ama şehir konusunda hiç bir skıntın olmasın dışardan göründüğü gibi değil esnaf falan çok iyi. 12 defa falan çarşıya çıkmıştım en ufak bir sorunum bile olmadı
tşk ederim kardeş.umarım dediğin gibidir ama bize merkezden dağıtılcağımız söylendi oda bir muamma yani:(
quote:
Orijinalden alıntı: immeLmann
quote:
Orijinalden alıntı: yalpagu
Kuvveti : Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sınıfı : Topçu Statüsü Yedek Subay Branşı BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI POLATLI ANKARA İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.08.2011 Temel Eğitimini Müteakip Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri -
Arkadaşlar ben şimdi kaç gün acemilik yapacam? fikri olan varmıdır? bi de hem havacı hem topçu nasıl oluyor yaw??
3 ay acemilik dostum..
yok dostum. gittim geldim. acemilik 14 gün sürdü. bayram tatili olmasa 18 gün olacaktı.
quote:
Orijinalden alıntı: kontendoo
arkadaşlar ben amasya'da yaptım acemiliği. askere hafif esmer tenli gitmiştim fakat şöyle söyleyim, kollarım ve yüzüm hafif yanıktı, karnım ve bacaklarım ise beyazdı. askerde, 45 derece güneş kremi kullandığım halde (arasıra olsa da) öyle bir yandım ki bana makalele diyorlardı. tamamen beyaz tenli arkadaşlar ise kıpkırmızı oldu, bütün yüzü, hatta kulakları yara oldu sıcaktan.
genel olarak eksileri ;
- yemekler iyiydi fakat hergün patlıcan yedik. birgün musakka, birgün oturtma, birgün karnıyarık, birgün imam bayıldı. kısaca 14 günün 11 günü patlıcan. - hava çok sıcaktı. - kene riski çok yüksek. hergün 10 kişiyi kırım kongo kenesi ısırdı. tugayın nerdeyse 3/1'ini de arı soktu. bu kadar arı olan başka bir bölge yok sanırım. - genel olarak diğer bölüklerin komutanları iyi olsa da, bizim tabur komutanı ve takım komutanları inanılmaz kötüydü. hatta en psikolarıydı. - soğuk su zaten mucize olsa da, sıcak suyu bile genel olarak bulamadık. kantine ilk 10 gün çok zor gittik. gitsek de acayip sıralar oluyordu. - her şeyden para aldılar. yok sigorta parasıymış, yok siyah paket parasıymış, yok resim parasıymış. yani bunları vermek zorundasın. topalm 100 lira. - kadrolu askerlerin iq seviyeleri resmen dumur etti. uzman çavuşlar, astsubaylardan daha iyiydi. subaylarda bile ciddi zeka problemleri var. - döner, tost ve lahmacun var ekstra olarak. lahmacun yenmiyor. tostu pişirmiyorlar doğru düzgün. döner ise günün belli saatleri satılıyor ve fiyat olarak dışarıyla farksız. ayrıca koğuşlar bölgesinden döner yemeye gidip gelmek 20-25 dakika sürüyor. - bazen günde 10'dan fazla içtima alınıyordu. 14 gün boyunca 6 kere 8 kaçtı diyenler aldı içtimayı. 1 kere sor 2 kere sor, 50 kerede bebek bile ezberler.
yani felaket bir acemilik dönemi olsa da, 5 ay boyunca o ortamı çekmeye razıydım. askerlikte tertip herşeymiş. o tertiple hakkari bile koymazdı 5 ay , en azından herkes eğitimli. içimde, o ortamı çok arayağım gibi bir his var van'da.
75 gtt mi?
quote:
Orijinalden alıntı: 06mekan06
quote:
Orijinalden alıntı: bilgi@sayar
Arkadaşlar ne askere giderken, ne de dağıtıma giderken yolluk (ya da yol parası) hiç söz konusu edilmedi. Maddi durumu içler acısı olan, aile sahibi KD askerler gördüm, kesinlikle yol yardımı yapılmalı derim. Konu hakkında bilgisi olan var mı?
izne ve terhise gidenlere artık yol parası veriliyo arkadaşlar. iban numaralarınızı hazırlayın.
Ben hastaneye sevkimde edirneden-çorluya gittiğimde 20tl yol parası aldım.
eğer böyle bi durum olsa benim 300 tl'ye yakın para almam lazım ama ne arayan var ne soran...
quote:
Orijinalden alıntı: halleyla
quote:
Orijinalden alıntı: stuka23
quote:
Orijinalden alıntı: halleyla
Gaziemirdeymiş sanırım astsubay okuluymus :S inşallah çok ezmezler.
331. dönem olarak gazi emirde okulda bi arkadaşım subay kantininde yapmıştı askerliği...İnanılmaz rahattı...
ay o kadar rahatlattınız ki çok teşekkür ederim inşallah zorlanmaz orada :S
İçiniz rahat olsun.Havacılar karacılara ve denizcilere göre daha rahat yapar askerliğini...Hele nişanlınızın düştüğü yer,arkadaşımın yaşadıklarını biliyorum;gerçekten süper bir yer...