Şimdi Ara

341. DÖNEM (AĞUSTOS 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (375. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.052
Cevap
10
Favori
605.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kontendoo

arkadaşlar ben amasya'da yaptım acemiliği. askere hafif esmer tenli gitmiştim fakat şöyle söyleyim, kollarım ve yüzüm hafif yanıktı, karnım ve bacaklarım ise beyazdı. askerde, 45 derece güneş kremi kullandığım halde (arasıra olsa da) öyle bir yandım ki bana makalele diyorlardı. tamamen beyaz tenli arkadaşlar ise kıpkırmızı oldu, bütün yüzü, hatta kulakları yara oldu sıcaktan.

genel olarak eksileri ;

- yemekler iyiydi fakat hergün patlıcan yedik. birgün musakka, birgün oturtma, birgün karnıyarık, birgün imam bayıldı. kısaca 14 günün 11 günü patlıcan.
    - hava çok sıcaktı.
    - kene riski çok yüksek. hergün 10 kişiyi kırım kongo kenesi ısırdı. tugayın nerdeyse 3/1'ini de arı soktu. bu kadar arı olan başka bir bölge yok sanırım.
    - genel olarak diğer bölüklerin komutanları iyi olsa da, bizim tabur komutanı ve takım komutanları inanılmaz kötüydü. hatta en psikolarıydı.
    - soğuk su zaten mucize olsa da, sıcak suyu bile genel olarak bulamadık. kantine ilk 10 gün çok zor gittik. gitsek de acayip sıralar oluyordu.
    - her şeyden para aldılar. yok sigorta parasıymış, yok siyah paket parasıymış, yok resim parasıymış. yani bunları vermek zorundasın. topalm 100 lira.
    - kadrolu askerlerin iq seviyeleri resmen dumur etti. uzman çavuşlar, astsubaylardan daha iyiydi. subaylarda bile ciddi zeka problemleri var.
    - döner, tost ve lahmacun var ekstra olarak. lahmacun yenmiyor. tostu pişirmiyorlar doğru düzgün. döner ise günün belli saatleri satılıyor ve fiyat olarak dışarıyla farksız. ayrıca koğuşlar bölgesinden döner yemeye gidip gelmek 20-25 dakika sürüyor.
    - bazen günde 10'dan fazla içtima alınıyordu. 14 gün boyunca 6 kere 8 kaçtı diyenler aldı içtimayı. 1 kere sor 2 kere sor, 50 kerede bebek bile ezberler.

yani felaket bir acemilik dönemi olsa da, 5 ay boyunca o ortamı çekmeye razıydım. askerlikte tertip herşeymiş. o tertiple hakkari bile koymazdı 5 ay , en azından herkes eğitimli. içimde, o ortamı çok arayağım gibi bir his var van'da.

Kardeşim son cümlene katılıyorum. Usta birliğinde tek kısa dönem benim, diğer arkadaşlarla iletişimde problemler yaşıyorum. Acemilikde aklı başında adamlarla askerlik yaptım, eziyette olsa zaman geçiyordu, burada zaman durdu, çok hızlı şekilde psikolojim bozulmaya başladı, 5 ay ı burada bitirebileceğimi sanmıyorum. Tatilden sonra rdm'ye gidicem. Çok kötüyüm ....

• Herkese iyi bayramlar. Yenifoça`dan sevgiler. Cuma yemin ettik. Pazar`a kadar evci çıktık. Bugün de ilk çarşımıza çıktık. Yenifoça`da güneş, deniz takılıyoruz. Şu an alayda asker yok denecek kadar az. Ayın 5`inde acolar gelecek. O zamana kadar pırpırı takmış oluruz. Yürüyüş, spor, istikamet... Görmediğimiz kalmadı bu 14 günlük süreçte. Çokta zorlanmadık açıkçası.
  • Bayram nedeniyle çarşıdayım 2 gün bayram ve cumartesi 1 gün olmak üzere 3 gün çarşı iznimiz var herkese hayırlı tezkereler.mebs okulundan selemlar.....
  • Samsun macerası bitti yeni mekan HAKKARİ YÜKSEKOVA 7 HUDUT ALAY KOMUTANLIĞI var mı buralara biyerlere düşen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maunal60

Samsun macerası bitti yeni mekan HAKKARİ YÜKSEKOVA 7 HUDUT ALAY KOMUTANLIĞI var mı buralara biyerlere düşen ?

terörün tam göbeği orası sanırım ya varmı heyecan?
  • Stress var biraz ama o da oraya varınca geçer galiba, bilmediğin ve adı pek iyi anılmayan bir yere gideceğini düşündükçe strese giriyor insan.
  • Benim gibi nufus kimliğini acemiliğini yaptığı birlikte unutan var mı? Şuanda 7 günlük izni kullanıyorum asker kimliğim yanımda ama nufus kimliğim dosyamda kaldı umarım usta birliğinde sorun çekmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpertunga

quote:

Orijinalden alıntı: kontendoo

arkadaşlar ben amasya'da yaptım acemiliği. askere hafif esmer tenli gitmiştim fakat şöyle söyleyim, kollarım ve yüzüm hafif yanıktı, karnım ve bacaklarım ise beyazdı. askerde, 45 derece güneş kremi kullandığım halde (arasıra olsa da) öyle bir yandım ki bana makalele diyorlardı. tamamen beyaz tenli arkadaşlar ise kıpkırmızı oldu, bütün yüzü, hatta kulakları yara oldu sıcaktan.

genel olarak eksileri ;

- yemekler iyiydi fakat hergün patlıcan yedik. birgün musakka, birgün oturtma, birgün karnıyarık, birgün imam bayıldı. kısaca 14 günün 11 günü patlıcan.
    - hava çok sıcaktı.
    - kene riski çok yüksek. hergün 10 kişiyi kırım kongo kenesi ısırdı. tugayın nerdeyse 3/1'ini de arı soktu. bu kadar arı olan başka bir bölge yok sanırım.
    - genel olarak diğer bölüklerin komutanları iyi olsa da, bizim tabur komutanı ve takım komutanları inanılmaz kötüydü. hatta en psikolarıydı.
    - soğuk su zaten mucize olsa da, sıcak suyu bile genel olarak bulamadık. kantine ilk 10 gün çok zor gittik. gitsek de acayip sıralar oluyordu.
    - her şeyden para aldılar. yok sigorta parasıymış, yok siyah paket parasıymış, yok resim parasıymış. yani bunları vermek zorundasın. topalm 100 lira.
    - kadrolu askerlerin iq seviyeleri resmen dumur etti. uzman çavuşlar, astsubaylardan daha iyiydi. subaylarda bile ciddi zeka problemleri var.
    - döner, tost ve lahmacun var ekstra olarak. lahmacun yenmiyor. tostu pişirmiyorlar doğru düzgün. döner ise günün belli saatleri satılıyor ve fiyat olarak dışarıyla farksız. ayrıca koğuşlar bölgesinden döner yemeye gidip gelmek 20-25 dakika sürüyor.
    - bazen günde 10'dan fazla içtima alınıyordu. 14 gün boyunca 6 kere 8 kaçtı diyenler aldı içtimayı. 1 kere sor 2 kere sor, 50 kerede bebek bile ezberler.

yani felaket bir acemilik dönemi olsa da, 5 ay boyunca o ortamı çekmeye razıydım. askerlikte tertip herşeymiş. o tertiple hakkari bile koymazdı 5 ay , en azından herkes eğitimli. içimde, o ortamı çok arayağım gibi bir his var van'da.

Kardeşim son cümlene katılıyorum. Usta birliğinde tek kısa dönem benim, diğer arkadaşlarla iletişimde problemler yaşıyorum. Acemilikde aklı başında adamlarla askerlik yaptım, eziyette olsa zaman geçiyordu, burada zaman durdu, çok hızlı şekilde psikolojim bozulmaya başladı, 5 ay ı burada bitirebileceğimi sanmıyorum. Tatilden sonra rdm'ye gidicem. Çok kötüyüm ....

aynı şeyi ben de ustaya geldiğimden beri yani 3 buçuk aydır yaşıyorum. Sana tavsiyem bir süre hiçbiri ile konuşmaman, gülmemen yani onları kaale almıyomuş gibi davranman. Ben bir hafta boyunca yanlarında oturmama rağmen nerdeyse hiç konuşmayıp hiç gülmedim, bana hoca demeye başladılar (öğretmen falan değilim) bi saygı oluştu aramızda. Muhabbet edecek adam olmasa da ne azından bu saygı çizgisini aşmadılar. Ama gerçekten tek kısa dönem kalmak askerlikte bi insanın başına gelebilecek en kötü şeylerden...
    Allah kolaylık versin.

• atarsa 140 agaaa! Akseki kadar kral bi askerlik yok. Sivilden daha rahat, sanki tatil köyùndeyiz, bi havuzumuz eksik. =)
    izne gidenlerle donuste cok dalga gecicez. Aksekide kogustan sevgilerle. =)
  • hala kimlik ustumuzde, asi yapilmadi. 15 dk yùrù 45 dk yat seklinde yemin torenine hazirlandik. 10 kisilik kogusta kaliyoruz. Telefon 3. Gunden bu yana kullaniyoruz. Yata yata askerlik bi aksekide. Usta asker yok burda, devrecilik yok, binbasi bitirmis devreciligi. Kapidan giriste hosgeldiniz dediler hem de gec kalmamiza ragmen. =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: patya

Benim gibi nufus kimliğini acemiliğini yaptığı birlikte unutan var mı? Şuanda 7 günlük izni kullanıyorum asker kimliğim yanımda ama nufus kimliğim dosyamda kaldı umarım usta birliğinde sorun çekmem

dosyan usta birliğine yollanıyor zaten oradan.
  • vakit ne çabuk geçti yahu.. 2 gün kalmış işkenceye geri dönmeye :)

ama nedense her gün sırayla tabur komutanı, alay komutanı, tümen komutanının hoşgeldin konuşmalarını güneşin altında hazır ol vaziyetinde dakikalarca dinlerken geçmek bilmiyordu bu vakit :) o değil de izne gitmeyen arkadaşlar biz 5 gün erken çıkarken arkamızdan ağlayarak bakacaksınız diye makara yapıyorlardı ama ilaç gibi geldi şu ara. yüzümdeki yanıklar toparladı en azından. son 5 gün teskereciyken askerlik yapmayacağız zaten orda.
  • Hoidonk bende 339ksd aksekide yaptim askerligi.akseki kadar kral acemilik yoktur.cok guzel gunlerim gecti askerligi hep acemilikte gecirdiim gunlerle anacagim.simdi burdur da son 16gun sayiyorum.eminim sende acemiligi cok ozleyeceksin :)
  • Selamlar arkadaşlar... Bende Konya Hava Savunma Eğitim Merkez Komutanlığında 341. dönem Yedek Subay öğrenci olarak askerliğimi yapmaktayım. Garnizon Terk verdiler bize, Pazar günü teslim olacağız tekrar. 14 günlük süreçte de baya yordular... Şükür yeminimizi edip, temel askerlik eğitimimizi bitirdik. Dönüşte, 2 ay kadar da derslerimiz olacak... Sonrasında dominoyu takarız omuzlara hep birlikte.

Bütün kd ve yd.sb. asker arkadaşlara selam olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ordinarious

quote:

Orijinalden alıntı: stuka23

Arkadaşım,yanlış bir bilgilendirme olmuş sanırım...Çavuş rütbesini,usa birliğindeki atışların sona erdikten sonra takabilirsin.Ankara demişsin,İnşallah etimesgutta değilsindir...

Etimesgut hocam. Olan oldu zaten, hiçbir şey tören provaları haftasındaki eziyetten daha kötü değildir. İnsan en kötüsünü görünce bu saatten sonra ne olabilir ki diye düşünüyor :) Orda karargah bölüğünden bir rütbeli gelip falanca filanca mühendisleri kenara ayrılsın dedi, isimlerimizi not etti bi yere. Saydığı özelliklere bakılırsa acemiliğimize nazaran çok daha rahat olacak. Çavuşluk konusunda da, bize söylenen 14 günlük eğitimin çavuşluk için yetersiz olduğu ve silahlı eğitim alacağımız. O yüzden 1 hafta falan acemiliğe misafir olarak devam edecekmişiz.

@.Kara. 2. takımdayım

Sanırım gelenler benimde usta askerlğimi yaptığım yer olan tümen karargah bölüğünden gelmişler.Ziraat mühendisi,inşaat mühendisi,mimar,ve de bilgisayar mühensilerini not etmişlerdir.Biz 12 kısa dönemdik.Tümen karargah sıkıntılıdır.Öyle anlatılanlara göre,orası rahat olacak diye düşünme...En büyük sıkıntısı tümen komutanına yakın olman.Eğer komutan bu ağustosta değişmediyse askerle uğraşan bir komutandı.Ama öylede böyle de geçecek,sıkıntıya gerek yok...

• Mebs okulundan herkese selamlar çarşı iznindeyim.Eylül ayına girmiş bulunuyoruz hadi hayırlısı :)
  • arkadaşlar çok acil bişey sormak istiyorum
    ben içinde askeri malzemelerimin botumun kamuflajımın vs vs bulunduğu bavulu antalyada unuttum ve kargoyla bugünde gelmezse yarın sabah uçağım var 9 da
    usta birliğime onlar olmadan teslim olursam nasıl bi sıkıntı yaşarım birisi yardımcı olabilir mi ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: vanityy

arkadaşlar çok acil bişey sormak istiyorum
    ben içinde askeri malzemelerimin botumun kamuflajımın vs vs bulunduğu bavulu antalyada unuttum ve kargoyla bugünde gelmezse yarın sabah uçağım var 9 da
    usta birliğime onlar olmadan teslim olursam nasıl bi sıkıntı yaşarım birisi yardımcı olabilir mi ??

valiz havaalanında kayboldu, başka uçakla gitmiş, kargolayacaklar de, çok problem olacağını zannetmiyorum.
  • valla işte yalana dolana başvurcam yapcak bişeyim kalmadı
    kıbrısta umarım bana malzeme temin edebilirler başıma iş açılmadan
    gerildim valla son izin günümde baya bi :(
  • Merhaba herkese bende 341. dönem asteğmenim biz 15 Eylül'de teslim olacağız...
    İnşallah Diyarbakır üzerinden Mardin'de olacağım...
  • 
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.