Şimdi Ara

341. DÖNEM (AĞUSTOS 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (376. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.052
Cevap
10
Favori
605.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 374375376377378
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tatilin devamı için istikamet Malkara, uygun adıım marşş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sliceoflife

Merhaba herkese bende 341. dönem asteğmenim biz 15 Eylül'de teslim olacağız...
    İnşallah Diyarbakır üzerinden Mardin'de olacağım...

nasıl oluyo hocam, astegmen adayları 31 ekim'de acemiliğini bitirmiyo mu? Isparta dağ komando da birde intikal var kasımda bitiyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zombie Master

quote:

Orijinalden alıntı: sliceoflife

Merhaba herkese bende 341. dönem asteğmenim biz 15 Eylül'de teslim olacağız...
    İnşallah Diyarbakır üzerinden Mardin'de olacağım...

nasıl oluyo hocam, astegmen adayları 31 ekim'de acemiliğini bitirmiyo mu? Isparta dağ komando da birde intikal var kasımda bitiyo

Bizimki 26 Ağustos'ta bitti hocam Küçükyalı ikmal maliyede 408 kişiydik öğretmen asteğmen olarak...
    12-26 Ağustos arası 14 gün eğitimde bitirdik Allah'ın izniyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sliceoflife -- 1 Eylül 2011; 23:03:25 >

• Evet usta birliğimizin ilk çarşısına çıktık.Atarsa 137 diyoruz bugün
    Bayram tatili diye şubede vakit öldürüyoruz.P.tesi dağıtımlar olacak bekliyoruz.Vay be teslim olmaya 45 gün var falan yazılıyordu şimdi askerdeyiz.Herkese slm tertiplerime hayırlı teskereler Allah'a emanet olun
  • Bilecik çarşıdan selamlar devrelerim... bayram boyunca hergün çarşıdayız biz... ayın 17 sinde dağıtım var bizim 2 hafta sonra bilecik söğüte gidiyorum hayırlısıyla... Bilecik 9.alay ilk 2 hafta biraz yoğun olsada fena değil diyebilirim... 110 kişilik koğuşu ve leş gibi çarşafları saymazsam tabi...

herkese hayırlı tezkereler... şafak 137...
  • 6 hudut van'da işler karışık. en güzel yer olarak alay gösterilse de, cehennemden farksız. geçen gün ses bombas atıldı. kapıdaki nöbetcilere taş yağdırmışlar. 2 şehit verdiğimiz yasaklı tepenin hemen altındaki koğuşta kalıyorum. doğuda tertipcilik olmaz diyorlar fakat dişerlini geçirdiklerine öyle tertipcilik yapıyorlar ki sormayın. çaldıran'a düşen arkadaşlar var. türkiye'nin en soğuk ilçesi. -40'ı görenler var. say say bitmez zorlukları. bir van ktm var ki sormayın. en koyu vatanseveri koysanız terorist olup çıkar 1 haftada. adam 10 gün yerlerde yatmak zorunda kaldığı için sırtı ensesi ve yüzü yara olmuş pislikten. burada yaşam zor. askerlik imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontendoo -- 2 Eylül 2011; 15:40:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kontendoo

6 hudut van'da işler karışık. en güzel yer olarak alay gösterilse de, cehennemden farksız. geçen gün ses bombas atıldı. kapıdaki nöbetcilere taş yağdırmışlar. 2 şehit verdiğimiz yasaklı tepenin hemen altındaki koğuşta kalıyorum. doğuda tertipcilik olmaz diyorlar fakat dişerlini geçirdiklerine öyle tertipcilik yapıyorlar ki sormayın. çaldıran'a düşen arkadaşlar var. türkiye'nin en soğuk ilçesi. -40'ı görenler var. say say bitmez zorlukları. bir van ktm var ki sormayın. en koyu vatanseveri koysanız terorist olup çıkar 1 haftada. adam 10 gün yerlerde yatmak zorunda kaldığı için sırtı ensesi ve yüzü yara olmuş pislikten. burada yaşam zor. askerlik imkansız.

Allah kolaylık versin kardeşim işte peygamber ocağı deyip süslü cümlelerle milleti gaza getirip askere yolluyorlar sonuç bu Türkiyenin neredeyse bütün kışlalarında durum farksız pislik içinde koğuşlar psikolojisi tamamen bozulmuş kendilerini üstün varlık olarak gören rütbeli çakal takımı vatana hizmetten çok külfet getiren tsk nın içinde bulunduğu durum bu en kısa sürede ordu modernize edilip yapısı değiştirilmeli kendi içinde tamamen dışarı kapalı işler çevrilen bu leş kurum bir an önce düzeltilmeli daha 15 gün önce ÇS nöbetindeki 9 aylık asker komutan baskısı yüzünden kafasına sıktı bilinmeyen niceleri var zaten askerlik bitince eminim ordudan ve yeşil renkten nefret edeceğim

• Ben de 339 K.D. olarak Şırnak/Beytüşşebap' tayım. Ben de kötü şartları gördüm, yaşadım. Özellikle Diyarbakır ktm de 4 gün rezillik ve pislik içinde araç konvoyunu bekledim. Sonra Şırnak ktm, burası çok çok iyiydi. Yiğidi öldürüp hakkını da vermek lazım. Kısacası birliğime teslim olana kadar askeri konvoyla oradan oraya savrulup durdum, çok çok zor 10 günüm geçti. Artık yeter ne kadar zor ve tehlikeli bi yer de olsa Beytüşşebap' a gitmek istiyorum, yeter ki beni birliğime götürün diyordum. Geldim ve ne göreyim despot, acımasız bir komutan... Millet yürürken bile tedirgin ve endişeli, onu görünce herkes kaçacak yer arıyor. Baskın olsa millet bu adamın stresinden emin olun rahat hareket edemeyeceği için kuş gibi avlanacak..

Derken bu komutan tayinci olduğundan gitti ve yerine yenisi geldi. Bana, bize askerliği sevdirdi, TSK nın da belki bir gün değişebileceğini umut etmemi sağladı. En önemlisi bu zor aylarında çıkan sabotaj eylem ve çatışmalarda elimize silahı alıp güvenle ve stressizce müdahale etmemizi sağladı. Nöbetlerde gözümüzü daha da dört açıp dikkat etmeye başladık, artık askerliğin her kademesinde her işi severek yapıyoruz, biliyoruz ki bizim bu yaptığımızı görecek ve takdir edecek şefkatli bi komutanımız var. Ve her ne olursa olsun hata yaptığımızda biz koruyacak biri...

Şimdilerde terhis olacağım ama yine stresliyim, ne zaman gideceğim, nasıl gideceğim meçhul. Konvoylarda ktmlerde rezil olacağımı çok iyi biliyorum. Ya da yola döşenen bir mayınla şehit olabileceğimi de biliyorum. Ama her şeye rağmen ben burada ülkemi daha da çok sevdim ve sevmeye de devam edeceğim. Milletten kastımsa türk, kürt farketmez bu ülke sınırları içerisinde yaşayan herkes benim ülkemin insanıdır. Sadece kürde haksızlık yapılmıyor yapılan bi haksızlık varsa o hepimize yapılıyor. O konvoyda o ktm de kürt kardeşlerimizle birlikteyiz. Şehitlerimizin arasında hiç azımsanmayacak kadar kürt kardeşimiz var. Birileri bu ülkeyi mahvetmek istiyor ama lütfen buna alet olmayalım. Bilinçli olalım. Kimseye karşı kin ve nefret beslemeyelim, bu şerefsizler amaçlarına ulaşamasınlar.

Velhasıl kelam, ben bunları anlatıyorum ki... Bu ülkenin ordusunda beyinleriyle değil de saçma sapan gelenek ve göreneklerle hareket edip askeri ezen ve ordudan da ülkeden de nefret ettiren komutanlar var ama emin olun ki beyinleri ve vicdanlarıyla hareket eden komutanlarımız da var. Bir gün değişecek, umutluyum. Artık en yakın zamanda sıcak bölgelerde bizim gibi 30-60-90 gün eğitimle kurda kuşa yem edilen deneyimsiz insanlar yerine profesyonel askerler konuşlandırılacak. Katı hiyerarşi ve anlamsız gelenek ve göreneklerle değil beyinlerle yönetilecek bu ordu. Çok ütopik kelamlar mı ediyorum, hayır umut ediyorum.

Sonuç olarak ben bunca rezilliğe rağmen eve gidince yeşil renkten ve askerlikten nefret etmeyeceğim. Hemen dibimizde şehit olan yüzbaşı ve 2 er kardeşim hiç aklımdan çıkmayacak. Kendi imkanlarımla bu ülkede bir şeyleri değiştirmeye çalışacağım. İlk yapacağım işse genel kurmay başkanlığına Diyarbakır ktm de yaşanan içler acısı durumu ayrıntılı olarak tek tek anlatan, düzeltilmesi için bir şeyler yapılmasını isteyeceğim bir mektup yazmak olacak. Allah izin verirde sağ salim gidebilirsem tabi.

• Herkese selamlar umarım herşey yolundadır herşey gönlünüzce olsun arkadaşlar başlamak bitirmenin yarısıdır bizde başladık ve az da olsa bir yol katettik.Herşeyin Hayırlısı....
  • Şafak pat pat atıyor tertipler. Bu kadarını beklemiyordum. Bayram iznine gidip gelenlere ufaktan takılıyoruz. "Şafağın yetmez benle konuşmaya" vs..
  • valla 24 gündür askerim ama ya 1 ya 2 gün doğru düzgün askerlik yaptık. 8 gün çarşı 6 gün evci izni vardı. yemin törenine kadar sadece yürüyüş ve hazırlıklar vardı. geri kalan günlerde yemekhanecilik, yeni koğuşların boyası, temizliği vs. geçti. ben bu durumdan şikayetçi filan değilim ama bu kadar rahatlıktan bile şikayet eden çok kişi var. adamlara rahat batıyor.

benim sorum ben dağıtım iznini kullanıcam 1 hafta. dağıtım izninde yol izni verilmiyor heralde. bizim 24 eylül de başlıyor.30 eylül bitiyor. 1 ekim de teslim oluyoruz yanlış bilmiyorsam. sonra diyarbakır ktm ye gidicem. orada bizi yine bekletirler mi yoksa hemen yola çıkarmıyız? muhtemelen izin kullanmayanlar hala orda bekliyor olmazlar bizden önce giderler. biz çok az kişi oluruz diye düşünüyorum. bilgisi olan var mı?
  • Vay be. 3 gün evci ve 2 gün çarşı çıktık daha. Yürüyüş, spor (2400 metre falan da koştuk) Öğleden sonraları bölük anfisine git-gel 500+500= 1Km yol. Koğuş, tuvalet temizliği, alay çöplüğüne gidip çöp kamyonuna çöp taşımak, yemekhane mangası... (90 kişiden 10 kişi seçildi içinde ben de vardım. Sabah 4 kalk akşama kadar... ) Yediğimiz istikametin sayısı belli değil. Koca alayda 150 bilemedin 200 asker olunca işler de bize kaldı. Korumalar bizim yemin töreniyle birlikte dağıtıma gidince iyice yük bindi bize. Devletin kayıp çocukları D.K`ların hali bizden beterdi. 3-5 gündür onların yükünü biraz hafiflettik. Pazartesi acoların gelişini dört gözle bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KovenanT -- 3 Eylül 2011; 12:50:37 >
  • atarsa 13 başkada yok torunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostrider07

atarsa 13 başkada yok torunlar

şafak -100 torun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: victorty

valla 24 gündür askerim ama ya 1 ya 2 gün doğru düzgün askerlik yaptık. 8 gün çarşı 6 gün evci izni vardı. yemin törenine kadar sadece yürüyüş ve hazırlıklar vardı. geri kalan günlerde yemekhanecilik, yeni koğuşların boyası, temizliği vs. geçti. ben bu durumdan şikayetçi filan değilim ama bu kadar rahatlıktan bile şikayet eden çok kişi var. adamlara rahat batıyor.

benim sorum ben dağıtım iznini kullanıcam 1 hafta. dağıtım izninde yol izni verilmiyor heralde. bizim 24 eylül de başlıyor.30 eylül bitiyor. 1 ekim de teslim oluyoruz yanlış bilmiyorsam. sonra diyarbakır ktm ye gidicem. orada bizi yine bekletirler mi yoksa hemen yola çıkarmıyız? muhtemelen izin kullanmayanlar hala orda bekliyor olmazlar bizden önce giderler. biz çok az kişi oluruz diye düşünüyorum. bilgisi olan var mı?

bekleme ihtimalin yüksek.dilerim ktm'lerde fazla takılmadan birliğine gitmen.ktm'lerin hali içler acısı çünkü..

• biz de hevesle gelecekleri bekliyoruz. Araya bayram tatili girmemiş olsa gelmiş olacaklardı bu hafta başı...
  • miami il jandarmdan selamlar şuan size akyaka sahilden yazıyorum yok boyle bir askerlik :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: senefro

quote:

Orijinalden alıntı: Alpertunga

quote:

Orijinalden alıntı: kontendoo

arkadaşlar ben amasya'da yaptım acemiliği. askere hafif esmer tenli gitmiştim fakat şöyle söyleyim, kollarım ve yüzüm hafif yanıktı, karnım ve bacaklarım ise beyazdı. askerde, 45 derece güneş kremi kullandığım halde (arasıra olsa da) öyle bir yandım ki bana makalele diyorlardı. tamamen beyaz tenli arkadaşlar ise kıpkırmızı oldu, bütün yüzü, hatta kulakları yara oldu sıcaktan.

genel olarak eksileri ;

- yemekler iyiydi fakat hergün patlıcan yedik. birgün musakka, birgün oturtma, birgün karnıyarık, birgün imam bayıldı. kısaca 14 günün 11 günü patlıcan.
    - hava çok sıcaktı.
    - kene riski çok yüksek. hergün 10 kişiyi kırım kongo kenesi ısırdı. tugayın nerdeyse 3/1'ini de arı soktu. bu kadar arı olan başka bir bölge yok sanırım.
    - genel olarak diğer bölüklerin komutanları iyi olsa da, bizim tabur komutanı ve takım komutanları inanılmaz kötüydü. hatta en psikolarıydı.
    - soğuk su zaten mucize olsa da, sıcak suyu bile genel olarak bulamadık. kantine ilk 10 gün çok zor gittik. gitsek de acayip sıralar oluyordu.
    - her şeyden para aldılar. yok sigorta parasıymış, yok siyah paket parasıymış, yok resim parasıymış. yani bunları vermek zorundasın. topalm 100 lira.
    - kadrolu askerlerin iq seviyeleri resmen dumur etti. uzman çavuşlar, astsubaylardan daha iyiydi. subaylarda bile ciddi zeka problemleri var.
    - döner, tost ve lahmacun var ekstra olarak. lahmacun yenmiyor. tostu pişirmiyorlar doğru düzgün. döner ise günün belli saatleri satılıyor ve fiyat olarak dışarıyla farksız. ayrıca koğuşlar bölgesinden döner yemeye gidip gelmek 20-25 dakika sürüyor.
    - bazen günde 10'dan fazla içtima alınıyordu. 14 gün boyunca 6 kere 8 kaçtı diyenler aldı içtimayı. 1 kere sor 2 kere sor, 50 kerede bebek bile ezberler.

yani felaket bir acemilik dönemi olsa da, 5 ay boyunca o ortamı çekmeye razıydım. askerlikte tertip herşeymiş. o tertiple hakkari bile koymazdı 5 ay , en azından herkes eğitimli. içimde, o ortamı çok arayağım gibi bir his var van'da.

Kardeşim son cümlene katılıyorum. Usta birliğinde tek kısa dönem benim, diğer arkadaşlarla iletişimde problemler yaşıyorum. Acemilikde aklı başında adamlarla askerlik yaptım, eziyette olsa zaman geçiyordu, burada zaman durdu, çok hızlı şekilde psikolojim bozulmaya başladı, 5 ay ı burada bitirebileceğimi sanmıyorum. Tatilden sonra rdm'ye gidicem. Çok kötüyüm ....

aynı şeyi ben de ustaya geldiğimden beri yani 3 buçuk aydır yaşıyorum. Sana tavsiyem bir süre hiçbiri ile konuşmaman, gülmemen yani onları kaale almıyomuş gibi davranman. Ben bir hafta boyunca yanlarında oturmama rağmen nerdeyse hiç konuşmayıp hiç gülmedim, bana hoca demeye başladılar (öğretmen falan değilim) bi saygı oluştu aramızda. Muhabbet edecek adam olmasa da ne azından bu saygı çizgisini aşmadılar. Ama gerçekten tek kısa dönem kalmak askerlikte bi insanın başına gelebilecek en kötü şeylerden...
    Allah kolaylık versin.

benim adımda burada hoca ya çıktı çok sıkıntılı geçiyor. İnşaAllah en kısa süre içerisinde askerlik kısalırda şu psikolojik eziyetten erken kurtuluruz. Bu problem dışında Türkiye deki en rahat askerliklerinden birini yapıyorum. Ama zaman geçmiyor.... Allah hepimize kolaylık ve sabır versin

• Akseki'nin ufacık çarşısında son çarşı iznimizi kullanıyoruz artık. 16 Eylüle kadar aksekide yürüyüş değil bu sefer silahlı yatış yapıcaz. Ondan sonra 16 eylülde otobüslerle gideceğimiz illere götürecekler. Herkes aksekide buraya nasıl düştünüz torpilli yeri burası falan diye soruyorlar. Bakalım günler yata yata geçiyor resmen.

Evcide akseki dışı yasak olmasına rağmen gittim 3 gün boyunca alanya'da tatil yaptım. Telefonlarımız rahat karışan yok 3. günden bu yana telefon kullanıyoruz. Koğuş dışında konuşmazsan problem olmuyor. Umarım Burdur'da düşeceğimiz karakolda da böyle rahat oluruz.
  • Bu kadar rahatlık zor olur burdur'da.bugünlerinizin kıymetini bilin..
  • 
Sayfa: önceki 374375376377378
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.