Şimdi Ara

341. DÖNEM (AĞUSTOS 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (377. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.052
Cevap
10
Favori
605.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 375376377378379
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilkerbb

Bu kadar rahatlık zor olur burdur'da.bugünlerinizin kıymetini bilin..

aynen...
    karakollar acemiliğe hiç benzemiyor...
  • Bu kadar rahat olmayacaktır tabi onun farkındayız. Toplam 13 karakol varmış. Bizim eğiten komutanımızda Burdur'dan gelme zaten. Çarşının içinde kapıda nöbet tutarsınız en fazla başka yapıcak bir şey yok diyor. Orası da rahat olacaktır diyor ama tabi akseki kadar değil.

Ailem yemin törenine geldi, çantaları bile açmadılar. Herkes fotoğraf makinesi telefon bir sıkıntı olmadan içeriye soktu. Böyle bir askeriye yok diyor babam.

Usta askerde 200 tane olduğundan öyle yok dalga geçmedir, ezmedir vs. hiç yok. Bize tamamen yardımcı oluyorlar, zaten binbaşı kısa dönemleri çok seviyor o yüzden kimse bulaşamaz size falan diyorlar.
  • öyle ama acemiliği çok rahat yapmak ters etkiye sebep olabiliyo, ben de torpil yeri denen bi yerde yaptım (necdet özelin yeğeni ve daha bi çok rütbelinin akrabalarının yaptığı biyer) ama oradaki rahatlığa alıştıktan sonra karakol cehennem gibi geldi...
  • beyler
    12 agustos akşam 16 suları teslim oldugum küçükyalı ikmal maliyeden 26 agustosta yemin tonerinim ardından ayrıldım. ayın 15ine kadar izinliyim. 15 eylülde de allahın izniyle urfa-sivereke ulaşacagım ve orda astegmen fizik öğretmeni olarak mehmetcik dershanesinde göreve başlayacagım.
    ööncelikle ilmak maliye güzel bir yerdi, ne askerlerden, ne rütbelilerden yana bi sıkıntı yaşamadım. bi kaç sorun dışında halledilmeyecek ya da cekilmeyecek bi yer degil.
    ancak benim merak ettigim sey mehmetcik dershanesindeki görevimiz nasıl ilerleyecek. gecen sene bu şekilde askeriğini yapan arkadasım rahat ettigini aynı şartlarda olacagımızı ifade etmişti ama sizden de bi görüş almak isterim açıkçası.
    allah herkesin yolunu açık etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemf

beyler
    12 agustos akşam 16 suları teslim oldugum küçükyalı ikmal maliyeden 26 agustosta yemin tonerinim ardından ayrıldım. ayın 15ine kadar izinliyim. 15 eylülde de allahın izniyle urfa-sivereke ulaşacagım ve orda astegmen fizik öğretmeni olarak mehmetcik dershanesinde göreve başlayacagım.
    ööncelikle ilmak maliye güzel bir yerdi, ne askerlerden, ne rütbelilerden yana bi sıkıntı yaşamadım. bi kaç sorun dışında halledilmeyecek ya da cekilmeyecek bi yer degil.
    ancak benim merak ettigim sey mehmetcik dershanesindeki görevimiz nasıl ilerleyecek. gecen sene bu şekilde askeriğini yapan arkadasım rahat ettigini aynı şartlarda olacagımızı ifade etmişti ama sizden de bi görüş almak isterim açıkçası.

Bende oltu mehmetcik dershanesinde yaptim askerligimi.ayda 3-4 defa bir bölügün nöbetci subayligini yaparsiniz haftaici.özel dersler olabilir haftaici yüksek rütbeli komutan cocuklariina.kisa dönemlerde olacak yaninizda onlarla bir ekip gibi calisirsaniz hersey daha iyi olur.tabi dershane disinda ekstra seyler yüklenmeye calisilabilir onun icin dershanenin olabildigince faal calismasini saglamalisiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerbb

quote:

Orijinalden alıntı: erdemf

beyler

Bende oltu mehmetcik dershanesinde yaptim askerligimi.ayda 3-4 defa bir bölügün nöbetci subayligini yaparsiniz haftaici.özel dersler olabilir haftaici yüksek rütbeli komutan cocuklariina.kisa dönemlerde olacak yaninizda onlarla bir ekip gibi calisirsaniz hersey daha iyi olur.tabi dershane disinda ekstra seyler yüklenmeye calisilabilir onun icin dershanenin olabildigince faal calismasini saglamalisiniz..

hımm, boyle bilgiler almak benim daha cok işime geliyor açikçası, sağolasın. gidince programı kendimizin ayarlayacagı söylendi açıkçası aynı fikirdeyim ben de, olabildigince bir dershane gibi çaliştirmak isterim ben de orayı. yeter ki imkanlar elverişli olsun.
    konu ile alakalı diger bilgileri de arkadaşlardan rica etmekteyim.
    hepimiz için hayırlısı artık, gidicez, görücez.

• tüm 341 dönem arkadaşlara şimdiden hayırlı tezkereler diliyorum. Umarım şafağınız çabuk tükenir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: draguthleon

tüm 341 dönem arkadaşlara şimdiden hayırlı tezkereler diliyorum. Umarım şafağınız çabuk tükenir.

böyle giderse ben 341'leri görmeden gidicem, acemilikleri 13 gün önce bitti adamların, ama hala dağıtıma çıkmadılar...
  • bizim burdaki 341 ler 28 gundur burda,sanirim 16 sinda dagitimlari var..
  • Arkadaşlar asteğmen maaşlarının ne zaman yatacağını bilenler var mı. bize samsunda maaş kartı ve kredi kartı özellikli kartlar dağıttılar ama bugün baktığımda kartım sadece kredi kartı olarak görünüyor vadesiz hesap açılışı yapmak gerekiyor onuda bankamatikten yapmaya uğraştım ama hata verdi. Acaba maaş kartı olarak kullanmak için vadesiz hesabı aktif etmekmi gerekiyor eğer öyleyse bunu biz kendimizmi yapacağız yoksa maaşlar yatarken banka mı yapacak. Eylülün 15inde Hakkari'deki yeni birliğime katılacağım eğer bir sorun olursa orda banka işleriyle uğraşmak zor olacağını düşünüyorum. o yüzden biraz stres yaptım :)

Birde Kara kuvvetlerine bağlı RDM ci asteğmenlerin ankarada 10 gün kurs alacakları söylenmişti Samsunda o konu hakkında bilgisi olan varmı acaba.
  • Kıbrısta Askerim rahatım yerinde şafak saymama bile gerek kalmıyor ama günde 1km koşudan sonra 40 şınav çekmek ilk başta zor geldi ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 10 Eylül 2011; 12:57:10 >
  • atarsa 129. Akseki'de yatisa devam. =)
  • Arkadaşlar
    Bende acemi birliğimi rahat geçirenlerdenim MEBS'De
    Mubildeskom muhafız birliğide usta birliğim kısa dönem olarak gerçekten tam askerlik yaptığımız söylenebilir. :=) Yardırıyoruz valla Allah yardım etsin
  • torunlar vakit gecio merag etmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seboreik

torunlar vakit gecio merag etmeyin

son gelen habere göre 341'ler dağıtıma çıkmadan ben eve doğru yola çıkıyorum:)
  • kars il jandarmaya düşen arkadaşlara ALLAH yardımcı olsun 339.olarak son dokuz gün kafayı yemek üzereyim.kısa dönemler burda hiç sevilmiyor.devamlı ezmeye çalışma durumu var.kars il jandarmaya gelecek olan arkadaşlar dua edin il merkezde kalmayın yoksa yandınız
  • askerlik masraftan başka birşey değil ya. çarşı günlerinde minibüsçüler, çarşı esnafı baya bir para kazanıyorlar. 2000 kişilik yemeklerin %30 u çöpe gidiyor. hep masraf hep israf. birde kocaman asmışlar tasarruf et diye. valla ben o yemeklerin çöpe döküldüğünü görünce üzülüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: victorty

askerlik masraftan başka birşey değil ya. çarşı günlerinde minibüsçüler, çarşı esnafı baya bir para kazanıyorlar. 2000 kişilik yemeklerin %30 u çöpe gidiyor. hep masraf hep israf. birde kocaman asmışlar tasarruf et diye. valla ben o yemeklerin çöpe döküldüğünü görünce üzülüyorum.

aynen...
    ben hayatımda böyle bi israf görmedim...
    ve komutanların da tasarruf yönünde hiç bi adımı yok, tam tersine onlar da israfa teşvik ediyo askerleri...
  • quote:

Orijinalden alıntı: senefro

quote:

askerlik masraftan başka birşey değil ya. çarşı günlerinde minibüsçüler, çarşı esnafı baya bir para kazanıyorlar. 2000 kişilik yemeklerin %30 u çöpe gidiyor. hep masraf hep israf. birde kocaman asmışlar tasarruf et diye. valla ben o yemeklerin çöpe döküldüğünü görünce üzülüyorum.

aynen...
    ve komutanların da tasarruf yönünde hiç bi adımı yok, tam tersine onlar da israfa teşvik ediyo askerleri...

en saçma olan şeyde şu. çarşıya çıkılacak cumartesi ve yemek yiyecek kişi sayısı sabah 15. ama yemek çıkaranlar normal zamanmış gibi tepsi tepsi yemek veriyorlar. neymiş kurallar böyleymiş. askerde mantık aranmaz sözü burada cuk oturuyor. 1 günlük israf edilen yemeklerin parasıyla neler neler yapılır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: senefro

quote:

aynen...

en saçma olan şeyde şu. çarşıya çıkılacak cumartesi ve yemek yiyecek kişi sayısı sabah 15. ama yemek çıkaranlar normal zamanmış gibi tepsi tepsi yemek veriyorlar. neymiş kurallar böyleymiş. askerde mantık aranmaz sözü burada cuk oturuyor. 1 günlük israf edilen yemeklerin parasıyla neler neler yapılır.

biz karakoldayız, yemekler asker tarafından yapılıyor, ufak bi karakol olduğumuz için de herşey gözlerimizin önünde oluyo, geçen ayların birinin sonunda kıyma arttı diye aşçı arkadaş yemeğe bol kıyma koydu, bunu gören komutan aşçıyı bol kıyma koyduğu için fırçaladı, o kıymanın yemeğe konmaması ve çöpe atılması gerekiyomuş!
    her ay sonu fazla kalan malzeme çöpe atılıyo ve yeni ayın ilk günü aynı malzemeler tekrar alınıyo. bu ay bizim karakola gelen malzemeyi bi görseniz... sadece 9 kişiyiz ve sadece bir aylık gelen kuruyemiş 20 kg kuru kayısı, 10 kg fındık, 10 kg kuru üzüm, 10 kg kuru incir, bu sadece bir aylık kuruyemiş. ve şöyle de bi mantıksızlık var, sadece yemek listesinde yazdığı zaman bunlardan yeme hakkımız var, ve ay sonu artanlar yine çöpe gidecek...

• 
Sayfa: önceki 375376377378379
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.