Şimdi Ara

341. DÖNEM (AĞUSTOS 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (401. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.052
Cevap
10
Favori
605.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 399400401402403
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rivaldocan

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Merhaba arkadaşlar. Askerden geldikten sonra askerlik şubesine gidip işlem yaptıran oldu mu? Bizim buradaki tadilatta o yüzden bilgi alamadım kimseden. Teşekkürler.

evet yaptırdım. terhis kaydı yapılıyor. form doldurup terhis belgeni gösteriyorsun işlem bitiyor. terhis belgeni geri veriyor.

boşuna gitme dostum yedeklik yoklaması yapıyorlar e-devletten yapabilirsin subeye gitmeye gerek yok onun için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: winchester07

quote:

Orijinalden alıntı: rivaldocan

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Merhaba arkadaşlar. Askerden geldikten sonra askerlik şubesine gidip işlem yaptıran oldu mu? Bizim buradaki tadilatta o yüzden bilgi alamadım kimseden. Teşekkürler.

evet yaptırdım. terhis kaydı yapılıyor. form doldurup terhis belgeni gösteriyorsun işlem bitiyor. terhis belgeni geri veriyor.

boşuna gitme dostum yedeklik yoklaması yapıyorlar e-devletten yapabilirsin subeye gitmeye gerek yok onun için.

kardeş ilk sefer gideceksen terhis kaydı yapılıyor. yoklamalar internetten . gitmediysen yaptır. ben şubemde yaptırdım kaydı .

• Şubeye ben de gittim memur sen daha mülakatta görünüyorsun dedi. Nasıl dedim askerligi yapmamış mı sayılıyorum diye sordum olur mu elinde imzalı belgen var dedi... Sıkıntı olursa belgeni gösterirsin dedi ne iştir anlamadım sonradan başıma bela olur mu acaba?
  • Yol paramı aldım arkadaşlar16 martta yatmış 20 si gördüm ptt kagıdını apartmanda.86.5 tl yatırmışlar.Ptt de ki memura görüyormusunuz askeriyeye hep masrafız deyip sistemden dem vuracaktım ki, bayan; az bile yollamışlar helal olsun güle güle harca dedi.Diyemedim ablam,gülüm.balım mevzular çok derin :)

• Arkadaşlar Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendislerine uzun dönem çıkma ihtimali nasıldır sizce? TSK tercih eder mi?
  • Belli olmuyor hocam. İhtiyaç varsa alıınır. Biraz şans işi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okhay

Belli olmuyor hocam. İhtiyaç varsa alıınır. Biraz şans işi.

Aslında şunu merak ediyorum. Şimdi uzun dönem aldılar diyelim, o adamı mesleği ilgili asteğmen mi yapıyorlar? Bunu nasıl yapacaklar ki çok saçma? Yani bu işin meslekle alakası olmadığını düşünüyorum yaptıracağı düz asteğmenlik değil mi? Asteğmenliği mesleğine göre nasıl yaptıracak ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inevitable05 -- 3 Nisan 2012; 11:05:52 >
  • quote:

Belli olmuyor hocam. İhtiyaç varsa alıınır. Biraz şans işi.

Uzun dönem kalmamak için Nisan dışındaki celplerde gitmek daha mı mantıklı?
  • Mesleki asteğmenlik olayı sadece tıp, veterinerlik bir de yanılmıyorsam avukatlık meslekleri için geçerli. Bir de asker öğretmenlik olayı var. Eğer ordu ihtiyaca göre alıyorsa zaten sizin denizci olmanız gerekir. Makina mühendisi arkadaşlarımın tamamı kısa dönem yaptılar. Hepsi de kazancı oldu, rahat rahat bitirdiler askerliklerini. Siz ne yaparsanız yapın tamamen şansınıza kalmış. Ne çıkarsa bahtınıza. Moral bozmak gibi olmasın da, kuş uçmaz kervan geçmez biryerde -20 derecede nöbet tutarken "ulan keşke asteğmen olsaydım" demek de var işin ucunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okhay -- 3 Nisan 2012; 14:43:57 >
  • Arkadaslar ben cikarken sadece ufak izin kagidindan verdiler terhis belgesi vermediler.acaba askerlik subesinden mi alicaz varmi bilgisi olan?
  • Valla bana verdiler hocam. Verilmemesi biraz saçma. Araştırın siz o konuyu sonra sıkıntı çıkmasın.
  • acil yardım bu terhis kayıt işlemi felan ne kadar gerekli bileniniz var mı ... forumda kimisi gitmenize gerek yok demiş kimisi gittik kaydımızı aldılar demiş... bugün zeytinburnu askerlik şubesine gittim memur sistem arızalı hjaftaya belki düzelir istersen memleketindeki askerlik şubesine faksla zaten öyle çokta önemli değil dedid ama malum bu ayın sonunda üç ay doluyor ve ben bi halt anlamadım bu işten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: disorder1

Yol paramı aldım arkadaşlar16 martta yatmış 20 si gördüm ptt kagıdını apartmanda.86.5 tl yatırmışlar.Ptt de ki memura görüyormusunuz askeriyeye hep masrafız deyip sistemden dem vuracaktım ki, bayan; az bile yollamışlar helal olsun güle güle harca dedi.Diyemedim ablam,gülüm.balım mevzular çok derin :)

slm merak ettim, ödeme nasıl yapıldı süreci bir anlatırmısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilk38

acil yardım bu terhis kayıt işlemi felan ne kadar gerekli bileniniz var mı ... forumda kimisi gitmenize gerek yok demiş kimisi gittik kaydımızı aldılar demiş... bugün zeytinburnu askerlik şubesine gittim memur sistem arızalı hjaftaya belki düzelir istersen memleketindeki askerlik şubesine faksla zaten öyle çokta önemli değil dedid ama malum bu ayın sonunda üç ay doluyor ve ben bi halt anlamadım bu işten...

Ben de sakatlık vs. çıkmasın diye gittim geçen hafta. Adam aldı terhis belgesini, 2 saniye sonra geri verdi "tamam" dedi. Ne belgenin fotokopisini aldı ne de form filan doldurdum. Her şubede olay farklı sanırım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilk38

acil yardım bu terhis kayıt işlemi felan ne kadar gerekli bileniniz var mı ... forumda kimisi gitmenize gerek yok demiş kimisi gittik kaydımızı aldılar demiş... bugün zeytinburnu askerlik şubesine gittim memur sistem arızalı hjaftaya belki düzelir istersen memleketindeki askerlik şubesine faksla zaten öyle çokta önemli değil dedid ama malum bu ayın sonunda üç ay doluyor ve ben bi halt anlamadım bu işten...

Ben de sakatlık vs. çıkmasın diye gittim geçen hafta. Adam aldı terhis belgesini, 2 saniye sonra geri verdi "tamam" dedi. Ne belgenin fotokopisini aldı ne de form filan doldurdum. Her şubede olay farklı sanırım.

kardeşim belgeyi incelerken bilgisayardan felan bi işlem yaptı mı yoksa sadece bakıp tamam mı dedi bide hangi şube merak ettim...

• Bilgisayardan bir sayfa açtı hocam. Oraya kimlik numaramı girdi ve onayladı. Başka da bir işlem yapmadı. İzmir tepecikteki şubede yaptırdım. Bu iş için farklı bir numara verdiler bana. Sıra olmasına rağmen ben 2 dakikada hallettim işimi.
  • Merhaba arkadaşlar. nişanlım Tuzla Piyade okuluna uzun dönem gitti.az önce kurada kara gözetleme radar çekmiş. bilgi sahibi olan var mı acaba usta birliğinde nasıl olur ve nerelere gitme ihtimali var??
  • şubeyi aradım terhis kayıt işlemi için böyle bir şeye gerek olmadıgını söylediler askerligimizi bitirdigimiz yer bir teskere örnegi gönderiyormus onlara gelmenize gerek yok dediler, gidecek olan arkadaslar subeyi bir arasınlar bosuna gitmesinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winchester07 -- 27 Nisan 2012; 18:51:25 >
  • 341 KD ler, siz acemi birliğinden usta birliğine geçişte yol+izin kullandınız değil mi? 2+1;2+2;2+3;2+4 ve 2+5 bu kullanılan izinleriniz usta birliğinde yol harici işleme alındı değil mi, yani 2+2 kullandıysanız usta birliğinde kullanılan izin 2 gözüktü di mi,yol izni izinden sayılmadı yani, görüşlerinizi bekliyorum, tşk ederim.
  • vay be günler ne çabuk geçmiş tezkereyi alalı 4 ay olmuş bizim üstümüze 343ler bile tezkere aldı
    acemi birliğinden içeri ilk girdiğimiz gün daha dün gibi
    ilk on gün falan hep içerdeydik ya daha sonra yemin töreni provaları için stada gittiğimizde ne tuhaf olmuştuk yaw. sivil insanlara adeta uzaylıymış gibi bakıyorduk
    askerlik gerçekten çok değişik bir psikoloji insan içine girinceye kadar gerçekten anlayamıyor . girincede hemen çıkmak istiyor tabi :))))
  • 
Sayfa: önceki 399400401402403
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.