Hiç bir şey yapmaya gerek yok dedi buradaki askerlik şubesi. Boşuna gitmiş oldum.
quote:
Orijinalden alıntı: metinyap
tertipler bu terhis işlemleri için ne yapmamız gerekiyor? şu yüzden soruyorum geçenlerde ikametgaha bağlı askerlik şubesine gittim üsküdar askerlik şubesi yani ordaki bayan kütükteki askerlik şubesine terhis belgenin üzerine (terhis işlemlerini onaylıyorum) gibisinden bir yazı yazıp fakslamam gerektiğini söyledi aslında bu işleri en yakın askerlik şubesinin yapması gerekmezmi ?
dostum bugun ankaradaki asker alma şubesine gidip teskere kaydını yaptırdım. terhis olurkenki verilen sarı zarf içindekileri götürüp, teskere belgesinin fotokopilerini aldılar. faks gibi herhangi birşey istenmedi.
yol parasını sordum öyle birşey yok dendi, yedeklik yoklamasına da seneye 1 ocaktan itibaren her yıl 31 yaşına kadar yaptırman gerekiyo denildi..
bende bağlı olduğum şubeye terhis belgem ile gittim. sizin yapacağınız bişey yok sadece seneye yoklama işlemi yapacaksınız dedi.(ki oda kalkacak zaten).
onaylama vs olmadı
Ya şu onaylama muhabbeti benim de kafamı kurcalıyor, herkes bir şey diyor. Var mı böyle bir şey yok mu?
Gelir gelmez 2 haftada işe girdim zaten, şimdi hazır işi öğreniyorken bölüp bir de şubeye gitmeyeyim boş yere.
Yol parasını alan var mı arkadaşlar?
quote:
Orijinalden alıntı: aslivorno
Atarsa 12 Başka Yok Bu adam 18 ocak Sabahı allahın izniyle pılını pırtını toplar hatta pılını pırtını toplamadan arkasına bakmadan kaçar hepinize selamlar tertipler :)
:=))) Ben de 17 ocak sabahı çıkmıştım o gün ayrı bi güzeldi unutulmaz:)
Yol paralarıyla iligli olarak postaneden kimligimizle çekicez diye biliyorum kendi adresinizin adına yatırılıyormuş...
Arkadaşlar yol paralarını alan varsa haber verebilirmi burdan :)
Yol+Yemek+Maaş alacağım var. Postaneye yatıracaklarmış da acaba postacı mı gelip haber verecek bize?
Askerligi bitirdik 18 ocakta geldim 2 kagit verdiler bana 31 ne kadar olan terhis mahiyetinde izinli oldugumu gosteren kagit dieri ise terhis belgesi.....askerlik subesine gidip bir belge almak zorundamiyim başka tşkler
Yol parasını alan varmı? Bana geçen gün ocak maaşı yatmış. Birde bu terhis belgesini ve izin kağıdını götürüp veren varmı yada nasıl yapılıyor :)
Terhis kaydı için pazartesi gittim ben. Kimlik bilgileri, adres vb. dolduracağınız bir form (dilekçe) veriyorlar. Onu doldurup imzalıyorsunuz. Tersih belgesinin 1 adet fotokopisini istiyorlar. Gittiğimde daha belgelerin şubeye ulaşmadığını söyledi görevli bayan. Ama bir daha gelmeyeyim diye terhis fotokopisini ve dilekçeyi aldı. Belgeler şubeye ulaşınca işlemleri yapacağız dedi. Onun dışında önümüzdeki seneden itibaren her sene 31 yaşına kadar yedeklik yoklaması yaptırmam gerektiğini hatırlattı. E-devlet şifresi varsa internetten yapabileceğimi söyledi. Kısacası 5 dk.`lık bir işlem.
quote:
Orijinalden alıntı: deserthawk
Yol+Yemek+Maaş alacağım var. Postaneye yatıracaklarmış da acaba postacı mı gelip haber verecek bize?
Evet postacı kağıt getiriyor paranın yattığına dair. Az önce geldi :D
quote:
Orijinalden alıntı: okhay
quote:
Orijinalden alıntı: deserthawk
Evet postacı kağıt getiriyor paranın yattığına dair. Az önce geldi :D
O zaman herhalde bana da gelir yakında, paramı istiyorum
ben onaylama yapmadım terhisi aldıgımdan beri hic bir askeri birliğin önünden bile geçmiyorum:D bildiğim kadarıylada onaylanacak bişi yok 343. K.D. Alt devrelerime kolay gelsin hayırlı teskereler olsun inşallah:)
quote:
Orijinalden alıntı: iravus
ben onaylama yapmadım terhisi aldıgımdan beri hic bir askeri birliğin önünden bile geçmiyorum:D bildiğim kadarıylada onaylanacak bişi yok 343. K.D. Alt devrelerime kolay gelsin hayırlı teskereler olsun inşallah:)
Ben de yapmadım ama bu aralar bir uğramayı düşünüyorum. Sakatlık çıkmasın sonra.
quote:
Orijinalden alıntı: okhay
quote:
Orijinalden alıntı: iravus
Ben de yapmadım ama bu aralar bir uğramayı düşünüyorum. Sakatlık çıkmasın sonra.
ben teskereyi hazırlayan arkadaslada görüştüm bişi yapmana gerek yok dedi gitmedim bende. şubeyi arayarak bilgi alsak yeter heralde
benim şimdiye kadar askeriyede açtırdığım ziraat bankası hesabıma 4 aylık maaşımdan başka hiç bir şey yatmadı benim şimdi alacağım 1 yada 2 maaş ayrıca birde yol parası mı var ? bazı arkadaşlar tutarların PTT'ye yatacağını sölemiş anlayamadım sonuçta Ziraat hesabını askeriye açtırıyor neden PTT'ye yatırsınlar ki
5. zırhlı tugayı topçu taburu 3. km obus bataryasına topçu asteğmen olarak atandım arkadaşlar antepte topçu taburunda askerlik yapan var mı varsa ortamla ilgili beni bilgilendirebilir mi?
341lerden özellikle bilgi almak istedim. teşekkür ederim şimdiden teskereniz hayırlı olsun
quote:
Orijinalden alıntı: zodiag
benim şimdiye kadar askeriyede açtırdığım ziraat bankası hesabıma 4 aylık maaşımdan başka hiç bir şey yatmadı benim şimdi alacağım 1 yada 2 maaş ayrıca birde yol parası mı var ? bazı arkadaşlar tutarların PTT'ye yatacağını sölemiş anlayamadım sonuçta Ziraat hesabını askeriye açtırıyor neden PTT'ye yatırsınlar ki
Bize hesap filan açtırmadılar hocam. Zaten kışlada sadece iş bankası vardı. Maaşları hep elden aldık biz. Bu arada yine kağıt geldi PTT'den. Bu defa da son maaşımı yatırmışlar.