Şimdi Ara

341. DÖNEM (AĞUSTOS 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (398. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
8.052
Cevap
10
Favori
605.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 396397398399400
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emrahkoroglu

bana kimse terhis belgesini onaylatacaksın demedi. Birde her yıl gidip onaylatmamız mı gerekiyor?

Terhis belgesini bir kez onaylatacaksın, sonraki her yıl 31 yaşına kadar yedeklik yoklaması için sadece kimliğin yeterli.
  • bitti... Geçmiş olsun:)
  • arkadaşlar hepinizin terhisi hayırlı olsun.bende 17 ocakta terhis olmuştum.izin kağıdını bugün incelerken gördüm.izinli gelen asker garnizon komutanlıklarına gidip,geldiği adresi bildirmek zorunda falan yazıyor.komutanlar bu konuda birşey söylemedi bize.böyle birşey varmı?sonuçta bizde şu an izinli askeriz yani.henüz terhis olmuş değiliz tam olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sword88

arkadaşlar hepinizin terhisi hayırlı olsun.bende 17 ocakta terhis olmuştum.izin kağıdını bugün incelerken gördüm.izinli gelen asker garnizon komutanlıklarına gidip,geldiği adresi bildirmek zorunda falan yazıyor.komutanlar bu konuda birşey söylemedi bize.böyle birşey varmı?sonuçta bizde şu an izinli askeriz yani.henüz terhis olmuş değiliz tam olarak.

aynen şuanda halen askeriz, "terhis mahiyetindeki izin" bitince 1 şubatta bulunduğun yerdeki askerlik şubene gidip terhis belgeni alıyomuşsun denildi banada.
    Ayrıca yol parası verilecek şeklinde bir söylenti oldmuştu. terhis olmanın heyecanıyla o konuda komutana birşey sormadık D: sizin bu konuda bilginiz var mı ?
  • bizim yol parası hesabımıza yatıcak.ayrıca bize izin belgesinin yanında terhis belgemizi de verdiler.benim merakım izin belgesinin arkasında garnizon komutanlığına gidip geldiği adresi söylemek zorunda demesiydi.
  • quote:

bizim yol parası hesabımıza yatıcak.ayrıca bize izin belgesinin yanında terhis belgemizi de verdiler.benim merakım izin belgesinin arkasında garnizon komutanlığına gidip geldiği adresi söylemek zorunda demesiydi.

O belgenin arkasında yazan, askerliği devam eden yani kıtasına geri dönecek askerler içindir.Yol parası diye bir şey yok, maaşınız var o da PTT'ye adınıza yatırılacak, yattığında da PTT'den ihbar kağıdı gelecek adresinize PTT şubesine gidip maaşınızı PTT ihbar ücreti kesintisiyle alacaksın.

Şubat ayının başında askerlik şubelerinize gidip terhis belgenizin bir fotokopisiyle, orada verilecek formu doldurduktan sonra askerlik ile ilgili işlemleriniz bitecek.31 yaşınıza kadar da her yıl yedeklik yoklaması yaptıracaksınız.İster şubeye gider istersen faks çekersiniz.

Olay bu kadardır başka bir durum yok.. :)

• çok şükür benim için de bitti 24 ' ünde
  • quote:

Orijinalden alıntı: toran_aga

quote:

bizim yol parası hesabımıza yatıcak.ayrıca bize izin belgesinin yanında terhis belgemizi de verdiler.benim merakım izin belgesinin arkasında garnizon komutanlığına gidip geldiği adresi söylemek zorunda demesiydi.

O belgenin arkasında yazan, askerliği devam eden yani kıtasına geri dönecek askerler içindir.Yol parası diye bir şey yok, maaşınız var o da PTT'ye adınıza yatırılacak, yattığında da PTT'den ihbar kağıdı gelecek adresinize PTT şubesine gidip maaşınızı PTT ihbar ücreti kesintisiyle alacaksın.

Şubat ayının başında askerlik şubelerinize gidip terhis belgenizin bir fotokopisiyle, orada verilecek formu doldurduktan sonra askerlik ile ilgili işlemleriniz bitecek.31 yaşınıza kadar da her yıl yedeklik yoklaması yaptıracaksınız.İster şubeye gider istersen faks çekersiniz.

Olay bu kadardır başka bir durum yok.. :)

bizim yol parası var.bizden önceki çıkanların da hesaplarına bizzat arkadaş geçmişti parayı.ortalama 60-80 lira gibi birşey yatıyor.sanırım heryerde bu para olayları farklı.mesela bizim paralarımız ziraat bankasına yatıyordu ve biz atmlerden çekiyorduk paramızı.yine atmye yatacak ve oradan çekicez.

• quote:

bizim yol parası var.bizden önceki çıkanların da hesaplarına bizzat arkadaş geçmişti parayı.ortalama 60-80 lira gibi birşey yatıyor.sanırım heryerde bu para olayları farklı.mesela bizim paralarımız ziraat bankasına yatıyordu ve biz atmlerden çekiyorduk paramızı.yine atmye yatacak ve oradan çekicez.

Jandarma mıydın?
  • Bizimde yol parası var hatta evraklarını ben yapmıştım. 65 lira gönderecekler 1-2 hafta içinde, ben çıkmadan yetişmemişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: toran_aga

quote:

Jandarma mıydın?

evet.
  • askerıyeden alamadığımız 42 tl yol,10 tl yemek ve 22 tl maaşı ptt'ye yatıracaklarmış,artık ne zaman yatar bilinmez:)
  • quote:

evet.

Tamam o zaman.Jandarmanın prosedürleri diğerlerinden farklıdır.
  • 341'in fosili olarak ben de bitirdim nihayet. Üstümüzden büyük yük kalktı arkadaşlar. Ankarada çok kötü döneme denk geldik, denetleme gördük, Türkiyede hiçbir kısa dönemin yaşamadığı şeyleri yaşadık belki de, Şırnak'taki kısa dönemin bizden daha rahat askerlik yaptığını düşünüyorum hatta. Ama iyi yanı da şafak çok çabuk attı. Daha dün gibi aklımda 12 ağustos. Hala inanamıyorum bittiğine. İçerde adamı resmen aptallaştırıyorlar, sanki ömür boyu orda kalacakmışsın gibi geliyor :) Sabah 6'da kendi kendime uyanıp koğuşçuyu arar gözlerim kesin :D
  • sonunda bitti bee 12 augusta ta kara kara düşünüyodum nası b,tecek die ve bitti herşeye kaldığı yerden devam ediyorum rüya gibi sanki =)

torunlar ve torunlarımın torunu okusnda moral alsın

KIBRIS - Ulukışla - Kışla Hizmet Takımı - devriye onb. (tam yatış yeri )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müdür42 -- 30 Ocak 2012; 12:23:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ordinarious

341'in fosili olarak ben de bitirdim nihayet. Üstümüzden büyük yük kalktı arkadaşlar. Ankarada çok kötü döneme denk geldik, denetleme gördük, Türkiyede hiçbir kısa dönemin yaşamadığı şeyleri yaşadık belki de, Şırnak'taki kısa dönemin bizden daha rahat askerlik yaptığını düşünüyorum hatta. Ama iyi yanı da şafak çok çabuk attı. Daha dün gibi aklımda 12 ağustos. Hala inanamıyorum bittiğine. İçerde adamı resmen aptallaştırıyorlar, sanki ömür boyu orda kalacakmışsın gibi geliyor :) Sabah 6'da kendi kendime uyanıp koğuşçuyu arar gözlerim kesin :D

Katılıyorum bir kısa dönem olarak yapabilceğimiz en güzel askeliği yaptık

• arkadaşlar birde şu gelir testi muhabbeti var.31 ocak son falan diyorlar.biz 31 ocağa kadar askeriz sonuçta.ama 1 şubatta işsisiz ve hiçbir sağlık güvencemiz yok.yani içimizde gelir gelmez eski işine geri dönecek olanlar da muhakkak vardır ama ben ve birçok arkadaşımız kpss ye girecek iş arayacak falan filan.bizim durumumuz ne olacak?bilen bir arkadaş varmı?bir de 1 ay uzatıldı diyorlar.uzatıldıysa bizim de yaptırmamız gerekiyor.nasıl olacak bu iş.
  • quote:

arkadaşlar birde şu gelir testi muhabbeti var.31 ocak son falan diyorlar.biz 31 ocağa kadar askeriz sonuçta.ama 1 şubatta işsisiz ve hiçbir sağlık güvencemiz yok.yani içimizde gelir gelmez eski işine geri dönecek olanlar da muhakkak vardır ama ben ve birçok arkadaşımız kpss ye girecek iş arayacak falan filan.bizim durumumuz ne olacak?bilen bir arkadaş varmı?bir de 1 ay uzatıldı diyorlar.uzatıldıysa bizim de yaptırmamız gerekiyor.nasıl olacak bu iş.

şubat ayı sonuna kadar uzatıldı şuan için, bağlı bulunduğun ilçenin kaymakamlığına gidiyorsun sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimano -- 31 Ocak 2012; 18:02:04 >
  • ömrümden boş yere 6 ayımı yedin be askerlik ama bitti çok şükür gideceklere şimdiden Allah bol bol sabır versin:D
  • tertipler bu terhis işlemleri için ne yapmamız gerekiyor?
    şu yüzden soruyorum geçenlerde ikametgaha bağlı askerlik şubesine gittim üsküdar askerlik şubesi yani
    ordaki bayan kütükteki askerlik şubesine terhis belgenin üzerine (terhis işlemlerini onaylıyorum) gibisinden bir yazı yazıp fakslamam gerektiğini söyledi
    aslında bu işleri en yakın askerlik şubesinin yapması gerekmezmi ?
  • 
Sayfa: önceki 396397398399400
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.