Şimdi Ara

341. DÖNEM (AĞUSTOS 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (402. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.052
Cevap
10
Favori
605.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 399400401402403
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet beyler askerlini yapıp gelmiş ayda hala yapmakta olan arkadaşlar size bir kaç sorum var?

1.geçenelrde sohbet ederken ilginç bir konu geçti kısa dönem askerler ile uzun dönem askerler aynı koğuştalarmı?
    yani herkes sınıfına dönemliğine göre olabilir de karışık olabilirde bilen yazarsa sevinirim

2.ağustos ayında gidicekler için ara döneme denk geldiği için kıyafet bot olrak yazzlık ve kışlık iki takıımı verildi yada sadece yazlık bot takımmı veriliyor?

3. bot ve üniforma gibi temel eşyalar sıfır kullanılmamışmı veriliyor yoksa giyinmiş temizlenmişmi veriliyor

4.botların ayağı vurması ihtimaline karşı dışarıdan kendime uygun bot alıp ayağıma alışmış bir şekilde yanımda götürüp onu giysem mümkünmüdür? tabiki alıcağım bot yine askerlikte verilen ile aynı özellikte olucak sadece önceden vurmasın diye giymek bağbında düşünüyorum

cevaplar için teşekkürler arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: balki1721

evet beyler askerlini yapıp gelmiş ayda hala yapmakta olan arkadaşlar size bir kaç sorum var?

1.geçenelrde sohbet ederken ilginç bir konu geçti kısa dönem askerler ile uzun dönem askerler aynı koğuştalarmı?
    yani herkes sınıfına dönemliğine göre olabilir de karışık olabilirde bilen yazarsa sevinirim

2.ağustos ayında gidicekler için ara döneme denk geldiği için kıyafet bot olrak yazzlık ve kışlık iki takıımı verildi yada sadece yazlık bot takımmı veriliyor?

3. bot ve üniforma gibi temel eşyalar sıfır kullanılmamışmı veriliyor yoksa giyinmiş temizlenmişmi veriliyor

4.botların ayağı vurması ihtimaline karşı dışarıdan kendime uygun bot alıp ayağıma alışmış bir şekilde yanımda götürüp onu giysem mümkünmüdür? tabiki alıcağım bot yine askerlikte verilen ile aynı özellikte olucak sadece önceden vurmasın diye giymek bağbında düşünüyorum

cevaplar için teşekkürler arkadaşlar

1- Uzunu kısası yok herkes aynı koğuşta yatıyor. Tabi büyük yere düşersin o zaman kısalar bir koğuşta kalabilir ama ben küçük bir jandarma karakoldaydım zaten 12 kişi kimi nereye ayırıyorsun. :)

2- Yazlık ve kışlık kıyafet veriliyor ayrı ayrı. Yalnız botun yazlığı kışlığı zaten yok girişte alırsın giderken bırakırsın. Kıyafet ise dediğim gibi 2 tip veriliyor. Hatta ağustosta gittik yazlık kışlık verdiler, jandarmaya geçtik orada ayrı yazlık verdiler sonra ekim 15 gibi jandarma kışlığı verdiler 4 giyim kıyafetim vardı. :)

3- Acemi birliğinde sıfır verilir usta birliğine geçince ise iş değişir. Örneğin biz 2 kısa dönem bir karakola düştük, devreme sıfır verdiler (yazlığı) bana ise giden kısa dönemin kıyafetleri verildi depoda olmadığından. Kışlıkta ise hepimiz sıfır aldık. Onu da dönüşte 91/1 çocuğa bırakmıştım. Çok takma bunları. :)

4 - Çok gereksiz bir hareket olur sen bot vurmasın diye elinden geleni yaparsın (her şekilde vurur) olduğu kadar idare edersin. Gideceğin birliğe göre değişir kapıda almayabilirler. Ayrıca birebir aynı bot olması gerekiyor yoksa giyemezsin. 1-2 kişi kalkışmıştı bizde ama yalan oldular tabi. :)

• sağol kardeş aklıma takılanları sordum iyi oldu cvplar için eyw sağolasın kısmetse ağustosta belkide burdan bazı arkadaşların yanına gelicem şimdiden selam olsun eşe dosta tanıyana tanımıyana:)
  • arkadaşlar ben 4.sınıf işletme acıköğretim finallerine girdim sınavlarımda iyiydi askerlik görevimi yapmayı planlıyorum ama agustos ayında gitmek istemiyorum aralık ayında gitmek istiyorum eğer temmuzda sınavlar acıklandıgında mezun durumunda olursam ne zaman başvuru yapmam gerekir ?
    Lisans mezunları için aralık ayı dönemi teslim tarihi ne oluyor bilen varsa... şimdiden teşekkürler
  • has dedeler :D birşey sormak istiyorum geçen sene askerlik başvurusunu başka bir şehirden yapıp, sarı zarfı başka şehrin askerlik şubesinden alan var mı ? örneğin eskişehirden başvurdum ankaradan sülüsü almak istiyorum, sınavada ankarada gireceğim o zaman değil mi ? bi sıkıntı çıkmaz herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: S0N3R

has dedeler :D birşey sormak istiyorum geçen sene askerlik başvurusunu başka bir şehirden yapıp, sarı zarfı başka şehrin askerlik şubesinden alan var mı ? örneğin eskişehirden başvurdum ankaradan sülüsü almak istiyorum, sınavada ankarada gireceğim o zaman değil mi ? bi sıkıntı çıkmaz herhalde

ben zonguldakta başvuru yaptım istanbulda sülüsü alıp sınava istanbulda girdim sıkıntı yok ankaradan alıp girebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: chico9

quote:

Orijinalden alıntı: S0N3R

has dedeler :D birşey sormak istiyorum geçen sene askerlik başvurusunu başka bir şehirden yapıp, sarı zarfı başka şehrin askerlik şubesinden alan var mı ? örneğin eskişehirden başvurdum ankaradan sülüsü almak istiyorum, sınavada ankarada gireceğim o zaman değil mi ? bi sıkıntı çıkmaz herhalde

ben zonguldakta başvuru yaptım istanbulda sülüsü alıp sınava istanbulda girdim sıkıntı yok ankaradan alıp girebilirsin

çok teşekkürler kardeşim iyi oldu ögrendiğim içim rahatladı :)
  • bir de merak ettiğim şu.ben şimdi ssk lı kamu işçisiyim.Ağustos ta Askere gittiğim zaman eşim ve çocuklar ssk lı olarak hastaneden yararlanabilecekler mi? bu konu benim için çok önemli.bilenler lütfen yardımcı olsun?
  • arkadaşlar ben ağustosta gitmek için başvuruda bulunmuştum.Ancak çocukların okul ve ev taşıma sorunundan dolayı ağustosta gidemeyeceğim.normalde tecilim 31 kasım 2012 de bitiyordu.ağustosta gitmemek için ne yapmam lazım.yardımcı olursanız sevinirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: primer12

bir de merak ettiğim şu.ben şimdi ssk lı kamu işçisiyim.Ağustos ta Askere gittiğim zaman eşim ve çocuklar ssk lı olarak hastaneden yararlanabilecekler mi? bu konu benim için çok önemli.bilenler lütfen yardımcı olsun?

Tabi faydalanabılecekler siz askerde yıne devletın işcisi durumundasınız bu konuda rahat olun
    ıkıncı sorunuzda ıse kasım 2012 celbını bozdurup agustosa aldırmıssınız sımdı yıne kasım olsun ıstıyorsunuz dogru anladıysam bu olmuyor dıye bılıyorum ama sız yınede bu konuyu subeyı arayıp danısın
  • tesekkurler bilgiler icin bugun subeyi aradim durumu anlattim yarin gel dediler bakalim gidecegim.ne olacak merak ediyorum.
  • Sivas hakkında yardımcı olabilcek kimse varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asker41

Sivas hakkında yardımcı olabilcek kimse varmı ?

sivas iyidir her hafta çarşıya çıkarsın çarşı4nın içinde askeriye zaten. ama çok nöbet tutarsın . temel tepeye düşersen kötü düşmesen iyi
  • quote:

Sivas'ın neresi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgi@sayar

quote:

Sivas'ın neresi?

Kuvvet Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı PİYADE
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 5'inci P. Eğt. Tug. K.lığı
    SİVAS
    İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.08.2012
    Temel Eğitimini Müteakip Katılış Yapacağı Esas Birliği / Görev Yeri 5'inci P. Eğt. Tug. 3'üncü Hd. Eğt. Tb. 4'üncü Hd. Eğt. Bl. K.lığı
    SİVAS

açıkcası en cok merak ettığim iki şey var birincisi merkezdemi? ikincisi ise bu yazan Hd. Eğt. de Hd ne anlama geliyor? Tabi genel olarak bir bilgin varsa veya tavsiyan varsa şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

Sivas'ın neresi?

Sınıfı PİYADE
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    SİVAS
    Temel Eğitimini Müteakip Katılış Yapacağı Esas Birliği / Görev Yeri 5'inci P. Eğt. Tug. 3'üncü Hd. Eğt. Tb. 4'üncü Hd. Eğt. Bl. K.lığı
    SİVAS

açıkcası en cok merak ettığim iki şey var birincisi merkezdemi? ikincisi ise bu yazan Hd. Eğt. de Hd ne anlama geliyor? Tabi genel olarak bir bilgin varsa veya tavsiyan varsa şimdiden teşekkür ederim.

Sorduğum iyi olmuş. Ben başka bir yerde yaptım oranın bilgilerini aktaracaktım. Hd. büyük ihtimalle hudut ama yazdığın yer ile ilgili bilgim yok. Sivas çok soğuk olur, birkaç kazak alabilirsin yanına. Allah kolaylık versin, şimdiden hayırlı tezkereler.

• quote:

Orijinalden alıntı: amenna44

acemi birliği kastamonu gölköy
    usta birliği sivas jandarma
    telefon 0544 580 71 89 aynı yere çıkan arkadaşlarla irtibata geçelim inş.

Kardeşim askerliğin bitmiştir sivas il jandarma nasıldır?
  • quote:

quote:

quote:

Sivas'ın neresi?

Sınıfı PİYADE
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    SİVAS
    SİVAS

hudut eğitim bölüğüne düşmüşsün.
    ama kısa dönem er olduğu niçin bir meziyetin varsa başka bir yere alırlar seni. tugay karargah bölüğüne düşme derim. çok nöbet tutarsın. ama karargah bölüğüne düşersen yatarsın.
    hudut eğitim bölüğünde askerliğini bitirirsen eğitim çavuşu olursun günelrin iyi çabuk geçer , zorlu bir iştir ama şikayet eden görmedim ben herkes zor ama günler çok hızlı geçiyr diyordu. ben sivasta askeri mahkemede görev yaptım askeri mahkeme çok iyiydi -harikaydı. komutanlırım süperdi. Oraya düşmen için katip avukat filan olman lazım.

• arkadaşlar 341. dönem olarak bu yıl yedeklik yoklaması yaptıracakmıyız yoksa 2013 temi yaptıracağız . birde benim terhis kadğıdım şubelere gitmemiş ,şubat ve nisanda sordum terhis kaydımı yapamadılar bende bidaha gitmdim sorun olur mu? tüm 341 lere selam
  • 341 kd

kibris gazimagosa ulukisla 2 tabur hizmet takimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 399400401402403
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.