Şimdi Ara

345. DÖNEM (NİSAN 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.370
Cevap
12
Favori
405.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Utkuhan

@enovid niye böyle yapıyorsun hocam bu senin için bi hobimi işte askerdede senin gibiler yüzünden milletiin askerliği zor geçiyor valla komutan olsam sana her gün 300 şınav çektirirdim

yokkk onun bu işleri her donem askere gıdecekler ıcın oluyoo bakarsan daha oncdecen envoid nick yle gırıodu zaten her soledıgı yalan yanlıs ısler cıkıo o yuzden hıc mutaab olmaya cewap wermeye gerek yok. bizden once giden 343 lere de aynısını yaptı 341 lere de yaptı o yuzden ben soledigi hic bır seye ınanmıyorum sizlerde inanmayın . zaten haberın tarıhı de bellı zaten. yeni gelen herkesin haberi olsun diye buyuk buyuk yazıom

ENVOİD in dedıklerıne inanmayın yalan yanlıs haber yapıo cewap wermeyın kaale almayın ltfn.
  • acaba eski roro mu kendisi 3 sene önce böyle biri vardı yok öldünüz yok bittiniz yok uzadı yok bilmemkime yazı geldi yok şundan duydum yok bundan duydum 15 ay oldu askere gideceksiniz dönemeyeceksiniz falan deyip dururdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ip06

quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

@enovid niye böyle yapıyorsun hocam bu senin için bi hobimi işte askerdede senin gibiler yüzünden milletiin askerliği zor geçiyor valla komutan olsam sana her gün 300 şınav çektirirdim

yokkk onun bu işleri her donem askere gıdecekler ıcın oluyoo bakarsan daha oncdecen envoid nick yle gırıodu zaten her soledıgı yalan yanlıs ısler cıkıo o yuzden hıc mutaab olmaya cewap wermeye gerek yok. bizden once giden 343 lere de aynısını yaptı 341 lere de yaptı o yuzden ben soledigi hic bır seye ınanmıyorum sizlerde inanmayın . zaten haberın tarıhı de bellı zaten. yeni gelen herkesin haberi olsun diye buyuk buyuk yazıom

ENVOİD in dedıklerıne inanmayın yalan yanlıs haber yapıo cewap wermeyın kaale almayın ltfn.

panpa ister inan ister inanma. korkunun ecele faydası yok. gün gelecek herkes tek tip yapacak. ccc esra ersoy ccc

• hatta son 5 yılda kısa dönem yapmış olanları bile geri çağıracaklar onlar da eksik kalan günleri tamamlayacak maalesef.
  • ıspartada komando okulunda egitim goren yedek subay adaylarına allh kolaylık wersın :)))

bi ardsımla konustum en zor egitimleri biz goruyoruz hawa cok souk birliğin icinde kı derece gunduzlerı -5 gecelerı -10 falan gosterıoo dottumuz donuo dıo :))) uzerıne bı de komando egitimi alınca cok fena oluyo dıo :)) bı de her sey yetmezmıs gıbı bızı hazıran sonunda dogu da kı karakollara tayın edeceklermıs %90 nımız doguya gıtcek dıo kura sonucunda :)))

allh kolaylık wersın ısparta egirdir deki yedek subay adaylarına :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ip06

ıspartada komando okulunda egitim goren yedek subay adaylarına allh kolaylık wersın :)))

bi ardsımla konustum en zor egitimleri biz goruyoruz hawa cok souk birliğin icinde kı derece gunduzlerı -5 gecelerı -10 falan gosterıoo dottumuz donuo dıo :))) uzerıne bı de komando egitimi alınca cok fena oluyo dıo :)) bı de her sey yetmezmıs gıbı bızı hazıran sonunda dogu da kı karakollara tayın edeceklermıs %90 nımız doguya gıtcek dıo kura sonucunda :)))

allh kolaylık wersın ısparta egirdir deki yedek subay adaylarına :)))

yapsınlar hacı gitmeselerdi o zaman askere kimisi iyi yerde yapar kimisi kotu yapacak birsey yok bence
  • ne demek gitmesinlerdi askere. vatan borcu gidilir.

bu arada gerçekten işi zor onların. işin ilginci de genelde çoğu istemeyerek düşüyor oraya. Allah kolaylık versin onlara. Asıl askerliği onlar yapıyor.
  • Tecil bozdurmak için hangi belgelerle gitmek lazım şubeye? (üni mezunu)
  • 1 hafta önce bende tecil bozdurdum benden herangi bir evrak istemediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EliNTeR

Tecil bozdurmak için hangi belgelerle gitmek lazım şubeye? (üni mezunu)

sadece orda sana bi dilekçe veriyolar tecili bozdurup şu dönemde askere alınmak istiyorum diye yazıp veriyosun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerty0909

ne demek gitmesinlerdi askere. vatan borcu gidilir.

bu arada gerçekten işi zor onların. işin ilginci de genelde çoğu istemeyerek düşüyor oraya. Allah kolaylık versin onlara. Asıl askerliği onlar yapıyor.

boşver panpa keyfine bak. 12 ay çooookk uzun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flash_9

quote:

Orijinalden alıntı: EliNTeR

Tecil bozdurmak için hangi belgelerle gitmek lazım şubeye? (üni mezunu)

sadece orda sana bi dilekçe veriyolar tecili bozdurup şu dönemde askere alınmak istiyorum diye yazıp veriyosun.

İyimiş Sağol..

• Şurda yerimizi alalım bizde..Bende şubeye başvurup nisanda gideyim artık yeter bu kadar (:

Bu hafta yada birdahaki hafta içi başvursak şubeye mart sonunda sınava girmemiz için bir engel yok sanırım..Herkes için hayırlısı diyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: {PeGaSuS}

Şurda yerimizi alalım bizde..Bende şubeye başvurup nisanda gideyim artık yeter bu kadar (:

Bu hafta yada birdahaki hafta içi başvursak şubeye mart sonunda sınava girmemiz için bir engel yok sanırım..Herkes için hayırlısı diyelim

Hoşgldin hocam bende bozdum tecili,nisanda askerim valla 27 yaşındayım artık aradan çıksın diyiyoum evliliği var işi var bunu aradan çıkartmak en iyisi zor olsada olmasa aslan gbii yapıp dönecez sen 12 aymı istiyon 5 aymı hocam

• Ben İnşaat mühendisi olduğum için nisanda büyük ihtimal uzun dönem alırlar seni diyor eskilerden gidenler..Ben kısa dönem istiyorum ama hayırlısı bakalım..

Birdahaki hafta işlemleri halledip mart sonunu bekleyelim
  • quote:

Ben İnşaat mühendisi olduğum için nisanda büyük ihtimal uzun dönem alırlar seni diyor eskilerden gidenler..Ben kısa dönem istiyorum ama hayırlısı bakalım..

panpa geçmiş olsun ne diym. 2013 subatta gorusmek uzere o zaman :D:D
  • quote:

Ben İnşaat mühendisi olduğum için nisanda büyük ihtimal uzun dönem alırlar seni diyor eskilerden gidenler..Ben kısa dönem istiyorum ama hayırlısı bakalım..

Pegasus hocam hayırlı olsun inşaat mühendisi yarı yarıya gibi bu dönem cok acık olursa sizide arada götürebilirler
  • YEDEK SUBAY.TK sitesine kayıt yaptıralm

toplam kayıt : 94
    kısa donem tercih eden : 47
    yedeksubay tercihe eden : 47

345. DÖNEM İÇİN SINAVA 66 GÜN 19 SAAT 12 DAKİKA KALDI.

son kayıt 28 subat 2012
  • KKTC DEN MEZUN OLAN ARKADASLARIN DIKKATINE

daha onceden de bu konu hakkında bılgı wermıstım fakat daha detaylı bılgı werım. askerlı subesı mıllı savunma bakanlıgından emır beklıyor. miili savunma bakanlıgı da YÖK den KKTC de okuyan ogrencıler ıcın denklık gerekmemetedır dıye yazı yazması gerekıo ama 3.5 aydan beri yazı yazmamıs :)))

18 ekım de bakanlar kurulu kararı ıle KKTC de okuyan ogrencıler ıcın denklık gerekmemektedır.(resmı gazetede yayınlanmıs).

fakat YÖK halaaaa msb ye yazı yazması bekleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ip06 -- 26 Ocak 2012; 14:57:39 >
  • subay olmak isteyenler ;

arkadaşlar y. subay olmak istiyorsanız iyi okuyun. öncelikle tsk'nın sağı solu belli olmuyor, bir dönem sürekli mühendis alıyorlar, bir sonraki dönem ise sürekli öğretmen v.s alıyorlar. mesela ben askerdeyken neredeyse bütün yedek subaylar öğretmendi, hiç mühendis v.s yoktu (341. dönem). şu bir gerçek, yedek subaylığı isteyen para için ister ve yedek subay olma ihtimali yüksek adayların da askeriyeden gelecek paraya ihtiyaçları yok. mesela avukatlık. mesela mimarlık. doktorsanız zaten garanti oluyorsunuz.

bunun dışında çok dandik bir bölümü okudunuz diyelim, şansınızı yükseltmek yine sizin elinizde. askerlik şubesinde, size verilen formlarda komando istediğinizi belirtin. hiçbir hastalığınız ya da sağlık probleminiz olmasın, boy/kilo oranı da uygun olsun. genelde sizi muayene edecek doktor, size iyilik olarak AA arızalı tarzı bir teşhis koyar. bunun sonucunda komando olamazsınız. boy/kilo oranınız uygun olsa bile, bazı doktorlar sizi komando yapmasınlar diye böyle bir teşhis koyarlar. doktora rica edin size sağlam yazsın. komando olmak istiyor musunuz diye hem sözlü hem de yazılı olarak 3-4 kez soruyorlar, hepsinde evet diyin. sınavda bütün sorulara doğru cevap vermeye çalışın, zaten zeka testi oluyor genelde.

peki ne olacak ondan sonra?

%50 ihtimalle yedek subay olacaksınız. sınıfınız piyade komando olacak. 3 ay boyunca hiç görmediğiniz kadar zorlu bir eğitim göreceksiniz. örnek olarak ; sizi bir yere koyacaklar, biraz su ve un, birkaç tane de kibrit çöpü verecekler ve aç bırakacaklar. o birkaç kibrit çöpüyle önce ateş yakmalısınız, ardından suyla ekmeği karıştırıp hamur yaparak kendinize ekmek yapmalısınız. yapamıyorsunuz ve aç kalıyorsunuz doğal olarak. bu çok çok basit bir test. 3 ay sonra 1-2 ay daha eğitim olur. toplam 5 ay eğitim alırsınız. geriye kalan sürede sizi türkiye'nin sınırına gönderirler. burası genelde hakkari, şırnak, mardin, tunceli veya van olur. size tim komutanlığı verirler. bu görevde sizin emrinize bir grup asker verirler ve akşam göreve çıkarsınız. mesela mor dağlar'a gidersiniz. göz gözü görmez, size söylenen yere gitmek zorundasınızdır. hava genelde -20 -30 derece civarlarında olur. orada yaşayacağınız kişisel sorunlar (üşümek, açlık, hijyen sıkıntıları) sizin 2. plandaki sıkıntılarınız olur. askerler korkar, ağlar, geri dönmek ister v.s v.s v.s onlarla uğraş dur. karşınıza vahşi köpeklerden tutun da her türlü yırtıcı hayvan çıkabilir. genelde teğmen ve üsteğmenler torpilli sınıfında olduğu için, bu tarz pis görevlere piyade komando astekler gider. ayrıca hiçbir astsubay da komutanım demez bunlara, en fazla hoca derler. durumu gerçekten çok kötü biri bile olsanız para için asteklik yapmayın. evet iyi para biriktirirsiniz fakat o parayı sağlık bir bünyeyle harcamayacaksınız. ben kd olarak yaptım, hem de hakkari eteklerinde. astek olmadığım için ne kadar mutluyum, anlatamam.

ALINTIDIR : kontendoo

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.