Şimdi Ara

345. DÖNEM (NİSAN 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.370
Cevap
12
Favori
405.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: seyji

Arkadaslar 2009'da universiteyi bitirip 2009 Agustos'ta muayenemi falan olup askerligimi iki sene tecil ettirdim, daha sontra yurt disinda yuksek lisansa basladim. 2011 Nisan'da konsoloslluk benim icin ogrenci statusunde askerligimi tekrar tecil ettirdi. Su anda da tezimi yaziyorum ve tez teslim tarihim 1 Nisan, tez sunum tarihim de 10 Nisan. Hemen hic vakit kaybetmeden askere gitmek istiyorum ve nasil olsa lisans diplomam elimde oldugu icin yuksek lisans mezuniyet, denklik vs prosedurunu beklemeden askere gidebilirim diye dusunuyorum.

Simdiden mezuniyeti falan beklemeden erken sevk istedigim taktirde nisana yetisebilir miyim?

Erken sevk islemini kendim askerlik subesine dilekce vererek yapabilir miyim? Yoksa konsolosluk uzerinden mi halletmem gerekir? asal'in web sitesinde "Erken sevk dilekçesi verdiğinizde; lisans/yüksek lisans mezuniyeti nedeniyle yapılan sevk tehiri veya yurt dışı işçi/işveren sevk tehiri gibi kendi isteğiniz üzerine gerçekleşen ertelemeleriniz iptal edilerek erken sevk dilekçeniz işleme konacaktır." diyor ama forumdan gordugum kadariyla tdursun kendisi askerlik subesine gidince problem yasamis.

Yedek subaylik sinavindan teslim olana kadar yurt disina cikabilir miyim? cunku sinavdan sonra okula donup tez sunumumu yapmam lazim.

ben sana kendi bildiği kadarını şöyle izah ediyim;
    2009 yazında kendi yaptırmış olduğun tecilin duruyo olsaydı kendin yaptırmış oldugun için yine kendin askerlik şubesine gidip tecilini bozdurabilirdin.ama senin durumunda son tecilin öğrenci statüsünde konsolosluk aracılığıyla yapılmış oldugu için sen bu tecili askerlik şubesine gidip bozduramazsın aynı tecil ettirmek isterken yaptıgın gibi yine konsolosluka gideceksin bu sefer tarafınızdan yapılan tecilimin bozdurulması diyceksin onlar şubene yazacak bu suretlede bozulacak..

• quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

Orijinalden alıntı: cem_k12

arkadaşlar bende aralıkta gitmedim nisanda gitmeyi düşünüyorum..nisanda uzun donem cıkma sansı daha mı yuksek acaba?ben kısa donem yapmak istiyorum..kısa istememe ragmen nisan diye uzun gelme olasılıgı var mı acaba?agustos ta durum nasıl olur yıne aynı mı?sırf kısa ıcın aralıgı beklemekte ıstemıyorum cok ıkılemde kaldım :))

Bende nisanda gidecem hocam,kısa uzun ne çıkarsa sen ne mezunusn önemli olan o ,evet aralıkta kısa dönem çıkma şansı daha yüksekmiş diye duydum ama ne kadar doğru bilemiyorum,valla arallıkta gidip donmak istemedim açıkcası nisan daha cazip geldi ne yalan söylüyeyim

4 yıllık üniversite mezunuyum,nisanda gidincede bütün yaz yalan oluyor en iyisi aslında agustos gibi ama nisanı geçirmek istemiyorum eger kısa donem gidebilceksem

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar bende aralıkta gitmedim nisanda gitmeyi düşünüyorum..nisanda uzun donem cıkma sansı daha mı yuksek acaba?ben kısa donem yapmak istiyorum..kısa istememe ragmen nisan diye uzun gelme olasılıgı var mı acaba?agustos ta durum nasıl olur yıne aynı mı?sırf kısa ıcın aralıgı beklemekte ıstemıyorum cok ıkılemde kaldım :))

Bende nisanda gidecem hocam,kısa uzun ne çıkarsa sen ne mezunusn önemli olan o ,evet aralıkta kısa dönem çıkma şansı daha yüksekmiş diye duydum ama ne kadar doğru bilemiyorum,valla arallıkta gidip donmak istemedim açıkcası nisan daha cazip geldi ne yalan söylüyeyim

4 yıllık üniversite mezunuyum,nisanda gidincede bütün yaz yalan oluyor en iyisi aslında agustos gibi ama nisanı geçirmek istemiyorum eger kısa donem gidebilceksem

eeet hocammm baktım kı kafanda sorular olusmus :)))

sımdı cewaplayabıldıgım kadrıyla anlatım sana

kısa donem gıtme sansını en fazla olmasını ıstıyosan aralık ayı ama yok aralık a kadr beklmem dıosan agustos ayında gor sınawa butun soruları salla egerkı elektırkı muhendısı faln deılsın weya makına muhanedısı %90 kısa donem gıdersın aynı sekılde nısan ayında da olur ama nısan ayı bıraz rısk war cunku az kısı gıdecek askere :)

• quote:

Orijinalden alıntı: daseg

quote:

Orijinalden alıntı: seyji

Arkadaslar 2009'da universiteyi bitirip 2009 Agustos'ta muayenemi falan olup askerligimi iki sene tecil ettirdim, daha sontra yurt disinda yuksek lisansa basladim. 2011 Nisan'da konsoloslluk benim icin ogrenci statusunde askerligimi tekrar tecil ettirdi. Su anda da tezimi yaziyorum ve tez teslim tarihim 1 Nisan, tez sunum tarihim de 10 Nisan. Hemen hic vakit kaybetmeden askere gitmek istiyorum ve nasil olsa lisans diplomam elimde oldugu icin yuksek lisans mezuniyet, denklik vs prosedurunu beklemeden askere gidebilirim diye dusunuyorum.

Simdiden mezuniyeti falan beklemeden erken sevk istedigim taktirde nisana yetisebilir miyim?

Erken sevk islemini kendim askerlik subesine dilekce vererek yapabilir miyim? Yoksa konsolosluk uzerinden mi halletmem gerekir? asal'in web sitesinde "Erken sevk dilekçesi verdiğinizde; lisans/yüksek lisans mezuniyeti nedeniyle yapılan sevk tehiri veya yurt dışı işçi/işveren sevk tehiri gibi kendi isteğiniz üzerine gerçekleşen ertelemeleriniz iptal edilerek erken sevk dilekçeniz işleme konacaktır." diyor ama forumdan gordugum kadariyla tdursun kendisi askerlik subesine gidince problem yasamis.

Yedek subaylik sinavindan teslim olana kadar yurt disina cikabilir miyim? cunku sinavdan sonra okula donup tez sunumumu yapmam lazim.

ben sana kendi bildiği kadarını şöyle izah ediyim;
    2009 yazında kendi yaptırmış olduğun tecilin duruyo olsaydı kendin yaptırmış oldugun için yine kendin askerlik şubesine gidip tecilini bozdurabilirdin.ama senin durumunda son tecilin öğrenci statüsünde konsolosluk aracılığıyla yapılmış oldugu için sen bu tecili askerlik şubesine gidip bozduramazsın aynı tecil ettirmek isterken yaptıgın gibi yine konsolosluka gideceksin bu sefer tarafınızdan yapılan tecilimin bozdurulması diyceksin onlar şubene yazacak bu suretlede bozulacak..

hocam oncelıkle sana sunu dıyım 1 nısan dan ıtıbaren asker sayılıosun we yurt dısı cıkıs yasagı gelıoyor. hangı bolumde okuyosun bılmıorum ama eger tezını sunmak ıstıyosan yanı kısacası sana tavsiyem agustosu bekle :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ip06

quote:

quote:

quote:

kısa donem gıtme sansını en fazla olmasını ıstıyosan aralık ayı ama yok aralık a kadr beklmem dıosan agustos ayında gor sınawa butun soruları salla egerkı elektırkı muhendısı faln deılsın weya makına muhanedısı %90 kısa donem gıdersın aynı sekılde nısan ayında da olur ama nısan ayı bıraz rısk war cunku az kısı gıdecek askere :)

az kişi olcagı için kısa donem fazla almaları gerekmez mi?zaten aralıkta gıden uzun donemler nısanda da askerde olacak :)bıton er askerliğini bitirmiş olucak aralıkta gidipte donenlerle..seyahat işletmeciliği(turizm) mezunuyum..nisanda ve kısa dönem istiyorum :)sınava girip soruları sallasam olmaz mı ki :)

• Nisan veya Ağustos kararsızım bende. Yazın askerlik çekilmez gibime geliyor, ama bir an öncede gitmek istiyorum. Sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: XR9

Nisan veya Ağustos kararsızım bende. Yazın askerlik çekilmez gibime geliyor, ama bir an öncede gitmek istiyorum. Sizce?

Ben şahsen soğuğu sevmediğim için yazın yani bu dönemde gitme niyetindeymi..
    Bana göre en iyi dönem nisandır sana göre aralıktır kişiye göre değişir hocam bu vargılar agustosda gidersen gene yazdan cekersin biraz, ama soguga karşı dayanıklıyım dersem aralık senindir hocam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ip06

quote:

quote:

quote:

az kişi olcagı için kısa donem fazla almaları gerekmez mi?zaten aralıkta gıden uzun donemler nısanda da askerde olacak :)bıton er askerliğini bitirmiş olucak aralıkta gidipte donenlerle..seyahat işletmeciliği(turizm) mezunuyum..nisanda ve kısa dönem istiyorum :)sınava girip soruları sallasam olmaz mı ki :)

ardsım her donem bellı sayıda yedek subay we kısa donem alıyorlar. nısan ayında az kıs baswurda bulundgu ıcın yedeksubay dusebılırsın. cunku tsk once yedeksubay kontejyanını dolduruyo sonra gerı ye kalanları kısa donem yapıoyor. eger kısa donem dusmek ıstıyosan yanı ıhtımalı en aza ındırmek ıstıyosan 3.gun sınaw a gır wer butun soruları salla we kısa donem ıstıyorum secenegını ısaretle:)) ama buda kesın cozum olmayabılıyor :)))) ama ıhtımallerı en az a bu sekılde ındırbılırsın gerısı artık sansına kalmıs :)

• ACIKOGRETIM BITIRENLERIN DIKKATINE

tsk yedeksubay secerken oncelıgı orgun egıtım wermıs unıversıtelerden secıo genelde ama aralardın bazen acıkogretım bıtırmıs kısılerden de sectıgı oluyor ama yuzdesı cok dusuk. yedek subay.tk sıtesıne baktıgımda acıkogretım bıtırmıs bır cok kısı yedeksubay ı tercıh etmıs.
    ama orgun egıtımden mezun olan la acıkogretımden mezun olan kısılerın yedeksubay olma ıhtımaller daha yuksek gıbı gorunuor
  • KKTC DEKI UNİVERSİTELERDEN MEZUN OLANLARIN DIKKATINE

askerlık subesıne gıttımde orda bı cocuk kktc dekı unıversıtelerden bırınden mezun olmus. fakat daha onceden dıploma onayı ıcın yok e baswurmus we yok artık bakanlar kurulu kararı ıle yök onayına gerek yoktur dıye bı belge wermıs. fakar bundan msb nın haberı yok yanı msb bakanlıgından askerlık subelerıne herhangı bır emır gelmedıgı ıcın kktc den mezun olan ogrencılerın ıslemlerını beklemeye almıslar. gereklı yazısmalar yapıldıktan sonra ıslemlerı yururluge sokacaklarmıs.
    emırın 15 subat gıbı gelmesı beklenıyormus. (ordakı sıvıl memur abla soledı :))
  • yedek subay.tk sitesine kayıt yaptıralım lutfen

suan kı kayıt sayısı : 78
    yedek subay tercih eden : 40
    kısa donem tercıh eden :38

345. DÖNEM İÇİN SINAVA 71 GÜN 18 SAAT 41 DAKİKA KALDI.

son basvuru tarihi : 28 subat 2012

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ip06 -- 20 Ocak 2012; 14:18:41 >
  • Bende nisanda gitmeyi düşünüyorum.
    Aralık'ta ailenin dolduruşuna gelip gitmedik, bakalım şimdi hayırlısıysa gidicegim.

Ağustos ayında tecilim son artık zaten.
    İnşaat Mühendisiyim, fizik 190 boy 90 kg.
    Yedek subaylık istemiyorum fakat özellikler tam yedek subay kriterlerinde sanırım.
    Umarım kısa dönem, güzel bir yer çıkarda yapar gelirim.

Diğer arkadaşlara da selam olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seng

Bende nisanda gitmeyi düşünüyorum.
    Aralık'ta ailenin dolduruşuna gelip gitmedik, bakalım şimdi hayırlısıysa gidicegim.

Yedek subaylık istemiyorum fakat özellikler tam yedek subay kriterlerinde sanırım.

Hocam bende 1.65 boylarındayım 69 kiloyum bende nisanda gidecem sen benim badim ol be fizşk mizik herşey yerinde bi sorun olursa seni çağırırım
  • quote:

Maşşallah hocam boy bos yerinde bütün oklar yedek subaylık için sizi bekliyor gibi:)] Yaşınız kac bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unicornn -- 21 Ocak 2012; 2:12:48 >
  • quote:

quote:

Hocam bende 1.65 boylarındayım 69 kiloyum bende nisanda gidecem sen benim badim ol be fizşk mizik herşey yerinde bi sorun olursa seni çağırırım

Hocam sabah sabah güldürdün valla beni.
    Buralardan bi badi çıkması heralde büyük şans olurdu, en azından konuşucak ortak bişeyler olur

• quote:

Orijinalden alıntı: unicornn

quote:

Maşşallah hocam boy bos yerinde bütün oklar yedek subaylık için sizi bekliyor gibi:)] Yaşınız kac bu arada.

Valla o okları üzerimde ciddi ciddi hissediyorum :)
    Ama askerlik sonrası için yüksek lisans ve iş hayatıyla ilgili planlarım var, uzun dönem yaparsam sil baştan tekrar planlamam lazım onun için istemiyorum aslında :)

Yaşım 26 belki oradan bi nebzede olsa yırtarım

• ARKADAŞLAR YAZILARINIZI OKUDUM NİSAN AYINDA YEDEK SUBAY OLARAK GITME FAZLA DİYORSUNUZ BENDE SİZE TECRÜBELERİMLE KONUŞUYORUM ŞANSINIZ SIFIR ARALIK AYINDA ÇOK ALIM OLDU NİSANDA HEMEN HEMEN ÇOK DÜŞÜK ALIM OLACAKTIR BUDA ÇOK ÖNEMLİ MESLEKLER HARİÇ ÇOK BÜYÜK ŞANS GEREKTİRİR...............
  • BİRDE TAMAMEN ŞANS İŞİ

ADAM BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ YÜKSEK LİSANSINIDA YAPMIŞ UZUN DÖNEM İŞARETLEMİŞ KISA ÇIKTI

DİGERİ İSE SU ÜRÜNLERİNİ İKTİSATI İŞLETMEYİ BİTİRMİŞ ŞANS İŞTE UZUN ÇIKTI
  • quote:

Orijinalden alıntı: granddddd

ARKADAŞLAR YAZILARINIZI OKUDUM NİSAN AYINDA YEDEK SUBAY OLARAK GITME FAZLA DİYORSUNUZ BENDE SİZE TECRÜBELERİMLE KONUŞUYORUM ŞANSINIZ SIFIR ARALIK AYINDA ÇOK ALIM OLDU NİSANDA HEMEN HEMEN ÇOK DÜŞÜK ALIM OLACAKTIR BUDA ÇOK ÖNEMLİ MESLEKLER HARİÇ ÇOK BÜYÜK ŞANS GEREKTİRİR...............

ardsımmm soledıklerınle alakalı bı durum yok. oncelıkle sana sunu soleyım tsk her donem ıcın bellırlı sayıda yedeksubay alıyor. yanı aralık ayında nısan ayında we agustos ayında alınacak yedek subay mıktarları bellı. yanı aralık ayında cok kısı aldı nısan da az alacak dıye bır konu soz konusu deıl. aralık ayında alacagı kadr adam aldı sımdı nısan ayında da aynısı olacak daha onceden belırlenmıs mıktarda yedek subay alacak gerekı kalanlarını kısa donem yapacak :) yanlıs bılgı gecmıs elıne :)

• quote:

Orijinalden alıntı: granddddd

BİRDE TAMAMEN ŞANS İŞİ

ADAM BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ YÜKSEK LİSANSINIDA YAPMIŞ UZUN DÖNEM İŞARETLEMİŞ KISA ÇIKTI

DİGERİ İSE SU ÜRÜNLERİNİ İKTİSATI İŞLETMEYİ BİTİRMİŞ ŞANS İŞTE UZUN ÇIKTI

kesınlıkle tamamen sans ısı ama bu sansı azaltma ısteyenler solentılere gore 3. gun sınawa gırıp butun soruları sallayarak bıraz olsun sansı ındırgeyebılır ama gene de kesın cozum olmuo tsk ıstedıkten sonra herturlıu alıo adamı :)
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.