Bazı arkadaşlar nisanda askere gitme konusunda tereddüt yaşıyorlar anladığım kadarıyla. Arkadaşlar, ben 327. ksd olarak yaptım askerliğimi. Nisan ayında gittim, Eylülde döndüm ve 6 ay boyunca İzmirdeydim. Yani Sıcağın sıcak olduğu yerde. benim tavsiyem nisan da gitmenizden yana. Soğuk çekeceğinize sıcak çekin. Gece 1-3 veya 3-5'te soğuktan donacağınıza serin serin nöbet tutarsınız. birçeğunuzunda nöbet eri olmayacağınızı bir masa başı işte görevlendirileceğinizi düşünürsek, gece serin serin nöbetinizi tutarsınız. Naçizane fikrim budur. Şu anda askerde olan arkadaşlara ve Nisanda gitmeyi düşünen siz kardeşlerime hayırlı tezkereler diliyorum. Allah inşallah burnunuzu kanatmadan evinize dönmeyi nasip eder.
bu ayrimcilik niye? bir cogunuz nobet eri olmayacak diyorsun. uzun donem de bu vatanin askeri kisa donem de
aDAM kötü bişey dememişki ama şöyle bişey var arkadaş bunu demek istiyor kardeşim ilkokul mezunu sağına dönmeyi bilmeyen bi adamlda üniv okumuş görgülü bi adamı bir tutmazlar bu ayrım var,ben komutan olsam bende yapardım bu ayrımı dik başlı olmayacan ne yapacağını bilecen,bu ayrım değil adam olmayanı adam ediyorlar ben adam değilsem benide etsinler vatan için çekrim ben bunu bu kadar açık ve net ama o kadar okul okuduk azda olsa bi farkımız olmalı
forumlarda aslan kesilen çakma kısa dönem açık öğretimcilere selam olsun ne diym :) bizim adımızı da kötülüyorlar. MSc bir adamla evden açık öğretim bitiren adam da bir olmamalı senin deyimine göre. mesela ben de işletme okuyanla kendimi aynı kefeye koymam. adam türkiyede 160.000'nci olmuş gitmiş allahın dağında dünyanın en boş ve düz bölümü olan işletmeyi bitiriyor sonra sağda solda üniv mezunuyum diye geziniyor.
Ne alakası vr doğru adam üniversite mezunu gelen diplomada anadolu üniversitesi mezunu yazıyor ve rektör imzalıyor,o diplomayı bakkal rüstem imzalamıyor Ben iktisat bitirdim açıköğretim ama kendimle gurur duyuyorum idda ediyorum dünyada en zor bitirilecek okul açıköğretimdir örgünde arkadsaşlarım vardı kampüste kızlarla 69 yaparken ben 12 saat iş yerinde çalışıp eve gelip yüzümü yıkayıp,2-3 saat kitap okuyordum.Eğer böyle bi ayrım yapacaksak o zaman tıp haricinde üniv bitirenlerde üniv mezunu sayılmaz ?
Önce karşındaki insanlara saygı duy belki benim ıq'um senden yüksektir ne biliyorsun ? Ben sağını solunu bilmeyen adamla okul okumuş adam bir olmaz dedim.Eğer senin gibi düşünürsek o zaman özel üniversitelerde okuyanlarda üniv mezunu sayılmaz adam veriyor 30 milyarı okuyor benim günahım ne ? Bak demek biz ne akııllıyız hiç değilse açık okuyup kısa dönem yapıyoru valla devlet bizi adamdan saydıktan sonra isterseniz siz tınlamayın
zamanında çalışsaydın kardeşim sağda solda gezeceğine öss'de yapsaydın iyi puan girsendin örgüne. açık öğreim dünyanın en boş işidir. yok neymiş de iktisat bitirmiş çok zormuş. işte diyorum ya her önüne geleni üniv'e alırsan olacağı bu. açık öğretim ve iktisatı zorlandım bitirirken diye adamı iyice bir sorgulamalı ösym
ben 6 yıldır çalışan biriyim,şimdiye kadar hep çalıştım kim sağda solda geziyor haddini bil.Sağda solda senin gibi adamalr geziyor hocam örgüne kız götürmek için gidiyorsunuz sonra bi ton hava atıyorsunuz Bana 1994 yılındaki Brezilyanın enflasoyn oranını söylermisin işte Türkiye ekonomisinde bu soruyu sordular bize hadi söyle bakayım madem o kadar kolay.
Ben memnunum hayatımdan siz üniversitede örgün okurken ben hem okudum hem çalıştım 6 yıllık tecrübem var iş hayatı diplomaya bakmaz ayağını yerden öyle bi keserlerki bidaha tutunamazsın bende hep derdim ulan boğaziçi mezunu olsan ne işe girerdin diye etrafıma baktım bi arkadaşım hacettepe üniv bitirdi ee 900 ytl ye çalışıyor ne anladım bu işten iş hayatı farklıdır,yaşın küçük sanırım.
Sizin gibi adamlar bana dahada azim veriyor hayata dahada sıkı tutunuyorum.Kardeşim istersen dünyayı ikiye böl bu devlet aöf ve örgün arasında fark yapmıyor ne kpss de nede askeriyede seninde zoran gitmesin
sorduğun soru işte tam açık öğretim mantığı. kitapta yazanı ezberle ama yorum yapma, analitik düşünme, kendinden birşeyler katma. İşte tam söylemek istediğim buydu. Senin kafadaki adamlar için diploma iş bulma aracıdır. Bizim gibi adamlar ise üniversiteyi kültürünü, eğitimini, görgüsünü, sosyal network'unu artırmak ve güzelleştirme aracı olarak görürler.
Dünyadan Türkiye haricinde modern ülkelerde üniversiteyi iş bulma aracı olarak gören bir ülke ve eğitim sistemi yoktur. sen bana sormuşsun Brezilya'nın 6 yıl önceki ekonomik göstergelerini. sen saniyesinde cevap verebilirsin ama Brezilya niye o hale gelmiş yada nedenlerini analiz et Türkiyeye uyarla desek yüzümüze bakarsın. Niye? çünkü açık öğretim müfredatında değildi kitapta yazmıyordu. sana hazır bilgi olarak verilmemişti tosunum :)
P.S: malesef ünivde kız götürüyoruz kusura bakma. 6 yıllık iş tecrüben var para kazanıyorsundur. belki parayı kullanarak o yönünü de kotarabilirsin !!
Türkiyenin Dünyadaki bilime katkısı 0 bile değil -1 yani öyle bi anlatıyorsunki görende normal üniversitelerde kansere vereme çare buluyorsunuz sanar,merak etme bizimde bi çevremiz var türlü türlü ünilerde okuyan arkadaşlarım var ve başarılılar soruyoprum sınava nasıl hazırlanıyorsunuz,ordan burdan not topluyoruz ezberleyip giriyoruz diyiyorlar bak odtü,itü gibi üniversteleri es geçiyorum benim Babam istanbul Teknik Üniverstesi kimya mühendisi mezunu yani neyin ne oldugunu anlatacak biri var bana o konuda rahat ol
Babam o üniversteyi dereceyle bitirdi ama bana ne dedi biliyormusun bu ülkede toplumda herkes diplomana bakar o kadar eşekgibi çalıştık halen hakettiğimizi alamıyoruz ezberle geç senin mantığın linüxü windowsa karşı kullananların mantığına benziyor,kardeşim ezberler geçer diplomanı alırsın bizim eğitimimiz budur,türkiyede ne öğrenciler var eşek gibi çalışıyorlar bilim adına bişeyler geliştiriyorlar bizim proflar o adamların yüzlerine bile bakmıyor ee onlarda gidip dış ülkede istediklerini yapıyorlar,yani benim yaptoğım şey akıllıca olanı:)
ben o dediğin itü ve odtü'nün bir kademe üstü okulda okudum kafanı yorma ;)
quote:
Orijinalden alıntı: by_can35
kesinlikkle siddetle tavsiye ederim nisaaan
ben gitmemeyi tercih ederim panpa
quote:
Orijinalden alıntı: enovid2
quote:
Orijinalden alıntı: by_can35
kesinlikkle siddetle tavsiye ederim nisaaan
ben gitmemeyi tercih ederim panpa
saygı duyarım
eettt nisan ayında gitmenın hem dezavantajları hemde avantajları wardır. ii karar wermek lazım ii tartmak lazım
YEDEK SUBAY.TK ya kayıt yaptıralım ardslar cok az kısıyız daha hem bızden sonrakı ardslara da yararlı olmus oluruz.
YEDEK SUBAY.TK sitesine gore bazı veriler kayıt sayısı 67
kısa donem tercih eden: 33 uzun donem tercih eden :34
345. DÖNEM İÇİN SINAVA 74 GÜN 13 SAAT 21 DAKİKA KALDI.
herkess uzun donem yedek subay olmak ıstıyor gıbı gozukuo burdan walla :)
quote:
Orijinalden alıntı: ip06
Hadi ya herkes tercihmi ediyor bende uzun istiyordum ya şansım azaldımı
quote:
Orijinalden alıntı: Utkuhan
quote:
Hadi ya herkes tercihmi ediyor bende uzun istiyordum ya şansım azaldımı
wallaaa ne kadr cok kısı ısterse bıraz sansın az gibi gozukuo :(
suan da 70 kısı olmus kayıtlar
35 kişi yedek subay teecih etmiş 35 kişi kısa donemi tercih etmiş
genelkurmay ın sıtesınden aldıgım resmı werılere gore
yedeksubay sayıları toplam 5384 kısı (deniz + hawa + kara) 702 kısı (jandarma) 13 kısı (sahil guvenlık)
quote:
yedeksubay sayıları toplam 5384 kısı (deniz + hawa + kara) 702 kısı (jandarma) 13 kısı (sahil guvenlık)
Hocam sınavda bana bi kağıt verecekler ben kısa yada uzun dönem diye işaretleyecem demi.Bide havacı olmak dahamı iyi bi arkadaşım aralık ayında askere gitti kısa dönem bana acemi birlikte karacılar daha çok eziliyor falan dedi bide havacıların kıyafetleride hoş oluyor yaf,jandarma naısl acaba hangisi iyi
quote:
quote:
Hocam sınavda bana bi kağıt verecekler ben kısa yada uzun dönem diye işaretleyecem demi.Bide havacı olmak dahamı iyi bi arkadaşım aralık ayında askere gitti kısa dönem bana acemi birlikte karacılar daha çok eziliyor falan dedi bide havacıların kıyafetleride hoş oluyor yaf,jandarma naısl acaba hangisi iyi
eeet hem sınawa gırerken sorcaklar hemde mart ayı ıcersınde SARI zarfı almaya gıttın de askerlık subesınde sorcaklar sana. walla dustugun yere gore degısıyor yanı topu tpu 18 gun zaten kısa donemlerın acemı bırlıgı. oda zaten yemın torenı ıcın hazırlık yapmakla gecıyor buyuk bır kısmı oyuzden de fazla sıkıntılı olacagını dusunmuyorum ama tabı az da olsa bı fark wardır :)))))
kıafetlere gelınce :))) hepsi kamofilaj iste fark yok bana gore :))))
quote:
quote:
quote:
eeet hem sınawa gırerken sorcaklar hemde mart ayı ıcersınde SARI zarfı almaya gıttın de askerlık subesınde sorcaklar sana. walla dustugun yere gore degısıyor yanı topu tpu 18 gun zaten kısa donemlerın acemı bırlıgı. oda zaten yemın torenı ıcın hazırlık yapmakla gecıyor buyuk bır kısmı oyuzden de fazla sıkıntılı olacagını dusunmuyorum ama tabı az da olsa bı fark wardır :)))))
Hocam çok teşekküler işte bilgimiz yok soruyoruz hocam bide uzunmu yapsam kısa dönemmi acaba ya seçmeleri şansa artık ama bi yandanda rütbe çekici geliyor ne bileyim bi taraftada 5 ay kısa döne hayırlısı artık sınavda uzun derim heralde
quote:
quote:
quote:
quote:
Hocam çok teşekküler işte bilgimiz yok soruyoruz hocam bide uzunmu yapsam kısa dönemmi acaba ya seçmeleri şansa artık ama bi yandanda rütbe çekici geliyor ne bileyim bi taraftada 5 ay kısa döne hayırlısı artık sınavda uzun derim heralde
yaaa sole seleyım sana asteg olursan da gene ustunde bı ton rutbelı olacak :)) tegmen usttegmen yuzbası bınbası yarbay albyy :))
genelde askerler bırlıklerede bu ınsanlara fazla yuz goz olmuoo. yanı sonuca ta her sekıl de usttun olacak. :))) para konusuna gelınce werdıklerı maas ortada lojman wermıolar mecbur ew tutcan kıramıs elektırık su yemek yol parası derken elınde fazla bı mıktar para da kalmıcak :) walla deıgısık bı durum aslında :) bı de 12 ay yapacan bunun sadece 9 ay ı maas alacan :) en ufak bıseyh de ustundekı rutbelılerın sana patlıcak. kısa donem yapsanda 5 ay zaten 18 gun acemılık suruo hoppp kaldı 4 ay. 4 ay da da kımse sna karısmaz etmez. ztan genel de yazıcımıs cızıcımıs gıbı gorevler werıolar kı kımse sana karısmıo zaten.
karar senın :)))) cok cıddı bır konu aslında bu secme konusu :)) bı de senn secımın fazla bı etkı etmıo aslında :)) TSK ne ısterse o oluyo :))
345. DÖNEM İÇİN SINAVA 73 GÜN 16 SAAT 36 DAKİKA KALDI.
kısa donemler ıcın terhis zamanı 17 EYLUL 2012
quote:
kısa donemler ıcın terhis zamanı 17 EYLUL 2012
tamam da niye büyük font kullanıyorsun?
arkadaşlar bende aralıkta gitmedim nisanda gitmeyi düşünüyorum..nisanda uzun donem cıkma sansı daha mı yuksek acaba?ben kısa donem yapmak istiyorum..kısa istememe ragmen nisan diye uzun gelme olasılıgı var mı acaba?agustos ta durum nasıl olur yıne aynı mı?sırf kısa ıcın aralıgı beklemekte ıstemıyorum cok ıkılemde kaldım :))
Arkadaslar 2009'da universiteyi bitirip 2009 Agustos'ta muayenemi falan olup askerligimi iki sene tecil ettirdim, daha sontra yurt disinda yuksek lisansa basladim. 2011 Nisan'da konsoloslluk benim icin ogrenci statusunde askerligimi tekrar tecil ettirdi. Su anda da tezimi yaziyorum ve tez teslim tarihim 1 Nisan, tez sunum tarihim de 10 Nisan. Hemen hic vakit kaybetmeden askere gitmek istiyorum ve nasil olsa lisans diplomam elimde oldugu icin yuksek lisans mezuniyet, denklik vs prosedurunu beklemeden askere gidebilirim diye dusunuyorum.
Erken sevk islemini kendim askerlik subesine dilekce vererek yapabilir miyim? Yoksa konsolosluk uzerinden mi halletmem gerekir? asal'in web sitesinde "Erken sevk dilekçesi verdiğinizde; lisans/yüksek lisans mezuniyeti nedeniyle yapılan sevk tehiri veya yurt dışı işçi/işveren sevk tehiri gibi kendi isteğiniz üzerine gerçekleşen ertelemeleriniz iptal edilerek erken sevk dilekçeniz işleme konacaktır." diyor ama forumdan gordugum kadariyla tdursun kendisi askerlik subesine gidince problem yasamis.
Yedek subaylik sinavindan teslim olana kadar yurt disina cikabilir miyim? cunku sinavdan sonra okula donup tez sunumumu yapmam lazim.
quote:
Orijinalden alıntı: cem_k12
arkadaşlar bende aralıkta gitmedim nisanda gitmeyi düşünüyorum..nisanda uzun donem cıkma sansı daha mı yuksek acaba?ben kısa donem yapmak istiyorum..kısa istememe ragmen nisan diye uzun gelme olasılıgı var mı acaba?agustos ta durum nasıl olur yıne aynı mı?sırf kısa ıcın aralıgı beklemekte ıstemıyorum cok ıkılemde kaldım :))
Bende nisanda gidecem hocam,kısa uzun ne çıkarsa sen ne mezunusn önemli olan o ,evet aralıkta kısa dönem çıkma şansı daha yüksekmiş diye duydum ama ne kadar doğru bilemiyorum,valla arallıkta gidip donmak istemedim açıkcası nisan daha cazip geldi ne yalan söylüyeyim