Şimdi Ara

345. DÖNEM (NİSAN 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.370
Cevap
12
Favori
405.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muratdinc

Arkadaşlar tecili bozdurmak için hangi belgeler gerekiyor acaba bilgilendirebilir misiniz ?

ben daha dün gittim. kimliğin kesinlikle yanında olmalı unutma sakın. onun dışında diploma veya mezuniyet belgenin aslı ve 3 fotokopisi, 2 tane fotoğraf, yedek subay aday adayı işlemleri için dilekçe, sağlık durumu bilgi formu (bu ikisini orda veriyolar doldurabilirsin ama zaman kaybetmiyim diyosanhttp://www.asal.msb.gov.tr/ den çıktı alıp hazır götürebilirsin), bide eğer özel bi belgen varsa dalış, kaptanlık vs. onlarla birer fotokopilerini de götürmen lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Flash_9

quote:

Orijinalden alıntı: EliNTeR

Tecil bozdurmak için hangi belgelerle gitmek lazım şubeye? (üni mezunu)

sadece orda sana bi dilekçe veriyolar tecili bozdurup şu dönemde askere alınmak istiyorum diye yazıp veriyosun.

quote:

Orijinalden alıntı: chrome87

quote:

Arkadaşlar tecili bozdurmak için hangi belgeler gerekiyor acaba bilgilendirebilir misiniz ?

ben daha dün gittim. kimliğin kesinlikle yanında olmalı unutma sakın. onun dışında diploma veya mezuniyet belgenin aslı ve 3 fotokopisi, 2 tane fotoğraf, yedek subay aday adayı işlemleri için dilekçe, sağlık durumu bilgi formu (bu ikisini orda veriyolar doldurabilirsin ama zaman kaybetmiyim diyosanhttp://www.asal.msb.gov.tr/ den çıktı alıp hazır götürebilirsin), bide eğer özel bi belgen varsa dalış, kaptanlık vs. onlarla birer fotokopilerini de götürmen lazım

O değil de eskiden tarafına bakmadığım askerlik kısmından artık çıkmaz oldum Ee ne de olsa ''Nisan is coming''

• ARkadaşlar bende nisanda askere gidecem çalışanlar yada başka şeylerle uğraşanlar nisana kadar ne yapmayı düşünüyorsunuz bunu konuşabiliriz mesela ben mart 15 gibi son maaşımı alıp işten çıkacam takılacam hep
  • quote:

GEREKEN EVRAKLAR

4 resım
    4 mezuniyet diplomasının fotokopisi ve aslı
    saglık durumu hakkıında bılgı formu (ASAL.GOV.TR den ındırebılırsınız)
    dilekce (ASAL.GOV.TR den ındırebılırsınız)
    nufus cuzdanı aslı

SON TARİH : 28 ŞUBAT 2012
  • YEDEK SUBAY.TK kayıt yaptırtalım

KAYIT SAYISI :118

KISA DONEM TERCİH EDEN : 59
    YEDEKSUBAyTERCİH EDEN : 59

son başvuru tarihi : 28 şubat 2012

345. DÖNEM İÇİN SINAVA

56 GÜN 22 SAAT 10 DAKİKA KALDI.

• quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

ARkadaşlar bende nisanda askere gidecem çalışanlar yada başka şeylerle uğraşanlar nisana kadar ne yapmayı düşünüyorsunuz bunu konuşabiliriz mesela ben mart 15 gibi son maaşımı alıp işten çıkacam takılacam hep

hocam bence 15 mart cok erken yanı ben sıkılırdım cunku askere gıdıs tarihin 12 nısan olacak neredeyse 1 ay bos gezecen. ben senn yerınde olsam subatın son gunune kadr calısırdım gerı kalan 15 gunu de ozleyecegım ınsanlarla gecırırımdım.
  • yedek subayar acemılık egıtımı hakkında kısa bılgıler !!

yedek subay pıyade olarak cıkanlar TUZLA da
    yedek subay komonda cıkanlar ISPARTA veya FOCA
    yedek subay topcu olarak cıkanlar POLATLI da
    yedeksubay muhabere cıkanlar MAMAK da
    yedeksubay adestim olara cıkanlarPOLATLI da

acemılık egıtımı goruruler.

acemelık zor egıtımlerden olusmakta olup 3 ay surmektedır. zorlukuk derecesine gore en zor egitimi komondolar bası cekmete olup pıyadeler topcular adestımcıler we muhaberecıler olarak sıralnır.

acemılık boyunca 3 ay maas almazlar.

bu 3 ayın sonunda tayın goreceklerı yerlerı kendı ellerıyle tombala ceker gıbı kura sıstemı uygulayarak cekerler.
    ozellıkle jandarma komandoların we pıyadelerın kurasında genellıkle dogu ıllerınde bulunan karakollar mevcuttur.
    topcularında kura sının %70 kıbrıstakı colun ortasında bulunan 39.tumen we 28. tumen komutanlıklarının bırlıklerı olur.
    (yazın sıcagında kıbrısa dusen astegmenler genellıkle hep pisman olurlar cunku kıbrıstakı askerı bırlıklerde yazın su sıkıntısı yasanmakta olup sıcakla ugrasmak zordur. bırlıkler genelde sehır dısında olup en yakın market bıle 20km uzaktan bulunmaktadır. ustune hayat pahalılı telefon faturaları ev kırası elektırık parası su parası toplu ulasımın kbrısta gelısmemıs olmasından taxı kullanılmakta we alınan maas mecburi giderlere harcanmaktadır. )

• quote:

Orijinalden alıntı: ip06

quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

ARkadaşlar bende nisanda askere gidecem çalışanlar yada başka şeylerle uğraşanlar nisana kadar ne yapmayı düşünüyorsunuz bunu konuşabiliriz mesela ben mart 15 gibi son maaşımı alıp işten çıkacam takılacam hep

hocam bence 15 mart cok erken yanı ben sıkılırdım cunku askere gıdıs tarihin 12 nısan olacak neredeyse 1 ay bos gezecen. ben senn yerınde olsam subatın son gunune kadr calısırdım gerı kalan 15 gunu de ozleyecegım ınsanlarla gecırırımdım.

Mart sonuna kadar diyiyosun aslında haklı oldugun yerler varda çalıştıgım yeri sevmiyorum pek 6 yıldırda çalışıyorum zaten diğer ay başına gelmeden askere gidecem ondan öyle düşündüm.

• Torun sevmek istiyorum :)))
  • evet biletler sizleri bekliyoruz istanbul hadımköy hava savunma olarak :)) gelinde gidelim artık beyler öyle kasmaya gerek yok şunu götürüyüm bunu götürüyüm 5 atlet 5 külot 10 corap traş takımı yeterde artar bile hadımköye düşenlere allah yardım etsin diyorum başka birşey demiyorum şafak atarsa 102 :))

• 5. Komando Alayından Selamlar arkadaşlarr... Dedeniz olarak 4 gözle sizi bekliyoruzz... Gelin nizamiyeden land roverlarla aldırcam sizi yemin ederim :D Şaka bi yana bunları okurken yüzümde istemsiz bir gülümseme oluştu... bundan tam 3 4 ay once bizdede başlamıştı muabbetler =) Bin kere duymussunuz ben bin birinci kere soyluyorum.. herkesin askerliği kendine.. üst ranzanda yatan adam dünyanın en kral askerligini yaptıgını düşünürken sen bu dünyadaki en şanssız adam oldugunu düşünüyorsundur.... o yuzden hiç düşünmeyinn... Kısaca şunu söyliym yanlız.. 5. Komando Alayı Gökçeada emin olun tatile gelmiyceksiniz... Mavi Bereyi takmak gerkeçtenn çok zorluyor adamı.. Biz burda 80 Kısa dönemiz.. Alay 1800 kişi.. ve 80 kişinin diğerlerinden hiçbir farkı yok... Eğer jandarma olursanız genel olarak rahatsınız.. Hadi şimdilik kalın sağlıcaklaaa.. Torunnnlarrr Atarsa 102 Başkada YOKKKKKKK!!!! =)

• quote:

quote:

GEREKEN EVRAKLAR

4 resım
    nufus cuzdanı aslı

Geçiçi mezuniyet belgesi olur mu ? Diplomam üniversitede almadım
  • quote:

yedek subayar acemılık egıtımı hakkında kısa bılgıler !!

acemelık zor egıtımlerden olusmakta olup 3 ay surmektedır. zorlukuk derecesine gore en zor egitimi komondolar bası cekmete olup pıyadeler topcular adestımcıler we muhaberecıler olarak sıralnır.

bu 3 ayın sonunda tayın goreceklerı yerlerı kendı ellerıyle tombala ceker gıbı kura sıstemı uygulayarak cekerler.
    ozellıkle jandarma komandoların we pıyadelerın kurasında genellıkle dogu ıllerınde bulunan karakollar mevcuttur.
    topcularında kura sının %70 kıbrıstakı colun ortasında bulunan 39.tumen we 28. tumen komutanlıklarının bırlıklerı olur.
    (yazın sıcagında kıbrısa dusen astegmenler genellıkle hep pisman olurlar cunku kıbrıstakı askerı bırlıklerde yazın su sıkıntısı yasanmakta olup sıcakla ugrasmak zordur. bırlıkler genelde sehır dısında olup en yakın market bıle 20km uzaktan bulunmaktadır. ustune hayat pahalılı telefon faturaları ev kırası elektırık parası su parası toplu ulasımın kbrısta gelısmemıs olmasından taxı kullanılmakta we alınan maas mecburi giderlere harcanmaktadır. )

hep karacı yedek subayları yazmışsın havacı denizci ve sahil güvenlik acemiliği nerde oluyo? bide şu adestim nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Elektrik_Mühendisi

quote:

quote:

GEREKEN EVRAKLAR

4 resım
    nufus cuzdanı aslı

Geçiçi mezuniyet belgesi olur mu ? Diplomam üniversitede almadım

oluyo bende işlemleri öyle yaptım

• Kısa dönem komando oluyor mu yau?

Bir de tecil bozdurduktan sonra ileri bir tarihte yine muayene tarzı bir işlem var mı sınava kadar?
  • oooohhhhh ısınmaya başlamış buralar işte görmek istediğim buuuuu ne 55 gun mu kalmısmı sınava bu 55 ıı cok ama cok ıyı gecırın ben turkıyenın en ıgrenc tugayında amasyada yapıyorum askerlıgımı heee olur 9 nısan gecesı ınternette amasya gorursen gelme kardesım askere felan bız yedık bu boku sen yeme yaav torunlar butun kısa donemler sızlerı beklıyoruz bakın sımdı carsdı gece kımbılır kac saat nobet belırsızz 4 saat oldunmu gobek atıyozzzz hadı bakalım kıyak askerlık yapıyom dıyenlerede ınanmayım haaa kıyak askerlık dıye bır sey yokkk hee bıde yavas yavas hazırtlayın kendınızı 16 18 saat arası botlas gezınnn 2 saat 3 saat uyku uyun hazırlıklı olunn ama hadı artık gelınnnnnnnnnn
  • quote:

Orijinalden alıntı: chrome87

quote:

yedek subayar acemılık egıtımı hakkında kısa bılgıler !!

hep karacı yedek subayları yazmışsın havacı denizci ve sahil güvenlik acemiliği nerde oluyo? bide şu adestim nedir?

eet onları da yazım sana denizciler karamürsel de eğitim goruyolar. hawacılar kutahyada.

adestim : atesli destek timi

• hadi acele edin 345 poşetler.dedeleriniz yolunuzu gözlüyorBeyler sakın ha tankçı olmayın okadar diyorum.hele ki ağrı çıkarsa kaçın gelmeyin.
  • 345'ler ne olursanız olun ama ikmalci olmayın 343 Sakarya'dan herkese selamlar
  • En nihayetinde herkes gidiyor ve bitiriyor burada bazı arkadaşların Kişileri korkuttuğu ve mübalağa ettiği kanısındayım....Her Türk Vatandaşı gibi herkes bu görevi icra edecektir..

kimi Yedek Subay olarak,
    kimi Er olarak,
    kimi başka görev veya pozisyonda,
    kimi emsallerine göre rahat kimi zor..

Lütfen abartmayalım ve Doğru bilgiler verelim...
    Cem Yılmazın gösterilerinde olduğu gibi, (ağzında rambo bıçağı,alt tarafta patates doğruyor ...gibi..)
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.