Şimdi Ara

345. DÖNEM (NİSAN 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.370
Cevap
12
Favori
405.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sınav açıklandığı gün ekranda çıkan şekliyle:

Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı İkmal
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı COĞRAFYA ÖĞRETMENİ
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi İKM. MLY. OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI
    KÜÇÜKYALI İSTANBUL

Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı JEODEZİ/FotoGRAMETRİ MÜH.
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI
    POLATLI ANKARA

Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı İNŞAAT MÜHENDİSİ
    Gideceği Sınıf Okulu /
    POLATLI ANKARA

bunlar da takım komutanı örneği

Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı ADESTİM/GÖZETLEME SB.
    Gideceği Sınıf Okulu /
    POLATLI ANKARA

Kuvveti
    Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı
    Topçu
    Statüsü
    Yedek Subay
    Branşı
    ÇEKİLİ OBÜS ATIŞ TK.K.
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi
    TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI
    POLATLI ANKARA

Sınıfı Tank
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı M60 A1/A3 TNK.TK.K.
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi ZH. BRL. OKL. VE EĞT. TÜM. K.LIĞI
    ETİMESGUT ANKARA

• quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

quote:

Orijinalden alıntı: eraxes

quote:

Aslinda cok guzel bir zamanda askerlik yapiyorsunuz hic kis ayi gormuyorsunuz sanslisiniz.

yaa yaa en güzel zaman :D yazın bol bol ot yolarsınız, amelelik işleri yaparsınız boş bırakmazlar.

Şuan yarım metre kar var diye bazı yerlerde nöbet olmuyor, dışarıda yapılacak birçok iş yapılmıyor mesela soğuk diye...

yaza işler sizi bekliyor torunlar

ben askerde yaz sicaginida gordum kisida goruyorum yazi mumla ariyoruz suan.

otta yolarız ya nolacak valla bende nisanda gidecem kim ne derse desin yazın yapmak kışn yapmak iyidir

• askerlık subesıne gıttınız de sızın boyunuzu kg. flan olcuyolar. sonra da werdıklerı kagıda doktor AE AA arızalı falan yazıo. burdakı AE askere elverıslıdır anlamına gelıo we aa arızalı da boy kg oranında kaynaklanıo. o yuzden merak edenler ıcın soluyom sıkıntı yok AE yı aldıktan sonra :)
  • dün sorduğum soruya istinaden arkadaşların dediği gibi 3 fotoğraf ve 4 diploma veya mezuniyet belgesinin fotokopisini veriyorsun, ben askerlik şubesinde muayene edileceğimi sanmıştım fakat mahallemde bulunan sağlık ocağına yönlendirdiler beni, burda aile doktorunu tanıdığım için "birşeyin varmı dindini?"dedi bende "yok,sapasağlamım" dedim muayenemide olmuş oldum, doktorun imzaladığı belgeleride yarın şubeye götürüp teslim edecem. soruma cevap veren arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dindini -- 6 Şubat 2012; 16:14:36 >
  • merhaba arkadaslar..benım muayene sonucunda a19 f1 yazdı sonuc olarak..askerlıge elverıslıdır ama komando jandarma falan olamıyorsunuz yazıyordu.bu sonucla beraber nısanda yedek subay olma ıhtımalım azalırmı sızce..kısa donem ıstıyorum tabıı ama bunun etkısı size göre ne olur arkadaslar?
  • YÜKÜMLÜLERİN ASKERLİK ŞUBELERİNE MÜRACAATLARINDA TALEP EDİLEN BELGELER

Yükümlülerin askerlik şubelerine gelmeden önce; aşağıdaki belgeleri hazırlamaları ve dilekçe ile sağlık bilgi formunu çıktı alarak doldurmaları askerlik şubesinde harcayacakları zamanı kısaltacaktır.

1. SON YOKLAMA ESNASINDA İSTENEN BELGELER

a. Dilekçe (Çıktı almak için tıklayınız.)

b. Diploma veya mezuniyet (çıkış) belgesi aslı ve üç adet fotokopisi,

c. Nüfus cüzdanı aslı,

ç. 2 Adet vesikalık fotoğraf,

d. KKTC’deki üniversiteler dahil yurtdışındaki yurt üniversitelerden mezun olanlardan; dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenim gördüklerine dair Yükseköğrenim Kurumu (YÖK) Başkanlığınca verilen ve üzerinde soğuk damga bulunan “Diploma Denklik Belgesi” veya “Mezuniyet Geçici Denklik Belgesi” ile diploma veya mezuniyet belgesinin aslı ve noter tasdikli Türkçe tercümesinden üçer suret

e. Sağlık Durumu Hakkında Bilgi Formu (Çıktı almak için tıklayınız.)

2. SEVK ESNASINDA İSTENEN BELGELER

a. 2 Adet lisans diploma sureti

b. EK-A öğretmen bildirim çizelgesi aslı (MEB kadrolarında fiilen öğretmenlik yapanlar için )

c. Akademik kariyer belgesi aslı ve 2 adet fotokopisi (doktora, yardımcı doçent, doçent, profesör varsa )

ç. Son 5 yıla ait yabancı dil sınav belgeleri aslı veya çıktısı (kpds/üds/toefl varsa)

d. Yüksek lisans belgesi aslı ve 2 adet fotokopisi (sadece tıp, eczacılık, diş hekimliği, veteriner, fakülteleri ile sağlık eğitimi veren fakülte/yüksekokullardan mezun olanlar için)

e. 3 yıldız balık adam, cankurtaran eğitim veya sertifikası aslı (varsa)

f. Güverte için asgari uzak yol vardiya zabitliği aslı (varsa)

g. Makine için asgari uzak yol vardiya mühendisliği ehliyeti aslı (varsa)

3. BAKAYALIK İÇİN İSTENEN BELGELER

Cezai işlemler bölümündeki 1111/47 maddede belirtilen mazeretlerle ilgili belgeler (varsa)

• quote:

Orijinalden alıntı: qwerty0909

335 dede olarak askere gidesim geldi. ben gitmeden evvel, severek gidenler öyle bir soğur nefret eder derlerdi.
    ben ki çok öyle hevesli gitmemiştim. zor da bir askerlik yaptım sınırda. özledim valla.
    millet 5 ay askerlikte sivili özler ben 32 yıllık hayatımda askerliği özlüyorum var bende bir anormalllik.

Şahsen ben özlemiyorum aklıma dahi getirmiyorum Sizi yürekten tebrik ediyorum sınırda askerlik yaparak o ortamı özlemek bence de normal değil

• quote:

Orijinalden alıntı: umut_di

Arkadaşlar Merhaba,
    4 senelik üniversite mezunuyum, 1 sene 3 aydır bir şirkette çalışıyorum ve Aralık 2012'ye kadar tecilim bulunuyor. 2 adet sorum olacaktı.

1-Tecilimi bozdurursam Nisan Dönemine yetişebilir miyim?
    2-Nisan dönemine çıkarsam şirketimden tazminatımı alabilir miyim? Askerlik tarihimi öne çektirdiğim için bu fırsatı kaçırma gibi durumum olur mu?

Teşekkürler.

2- 1 yılı doldurduğun için tazminat almak hakkın ama benim gibi çalıştığın şirkete asker dönüşü geri döneceksen vermeyebilirler.

Sen sen ol asker dönüşü başlarsın derseler dahi evrak imzalayacaksın. O evrağın altına muhakkak askerlik dönüşü işe başlayacağım için tazminat verilmemiştir. ibaresini ekle. Şahsen öyle yaptım ki 2007 yılından beri aynı şirketteyim 3 yıllık tazminatımı bırakamam kusura bakmasınlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eraxes

quote:

Aslinda cok guzel bir zamanda askerlik yapiyorsunuz hic kis ayi gormuyorsunuz sanslisiniz.

yaa yaa en güzel zaman :D yazın bol bol ot yolarsınız, amelelik işleri yaparsınız boş bırakmazlar.

Şuan yarım metre kar var diye bazı yerlerde nöbet olmuyor, dışarıda yapılacak birçok iş yapılmıyor mesela soğuk diye...

yaza işler sizi bekliyor torunlar

ben askerde yaz sicaginida gordum kisida goruyorum yazi mumla ariyoruz suan.

otta yolarız ya nolacak valla bende nisanda gidecem kim ne derse desin yazın yapmak kışn yapmak iyidir

Öyle böyle geçiyor zaten zaman, bizim kaldı 99 önemli olan gideceğiniz bölük, ortam şartları, komutanlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: cildirmisolabilirim

merhaba arkadaslar..benım muayene sonucunda a19 f1 yazdı sonuc olarak..askerlıge elverıslıdır ama komando jandarma falan olamıyorsunuz yazıyordu.bu sonucla beraber nısanda yedek subay olma ıhtımalım azalırmı sızce..kısa donem ıstıyorum tabıı ama bunun etkısı size göre ne olur arkadaslar?

hocam bılgım kadryla senn ydek subay weya kısa donem dusmenı engellmıo senn saglık durumun (a19 f1) ama senı kedınlıkle komando yapmazlar. artık kısa mı uzunmu orası sansa kalmıs :)
  • Bende sonunda aldım bürodan diplomamı arkdaşlar bu gün yarın başvuracam askerlik şubesine ama ondan önce ufak bi sorunum var..

şimdi benim kasıgımda fıtık var doguşdan beri benle kendisi bu zamana kadar hep erteleyip durdum ameliyat işinide askerde bana sıkıntı cıkarmaması acısından gitmeden önce ameliyatı olayım mı diyorum , yada askerde mi olayım sivil veya askerde olmamın avantajı veya dezavantajları ne olur benim için tecrübesi olan arkdaşların bu konuda fikirleri neler öğrenmek isterim..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unicornn -- 7 Şubat 2012; 3:12:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unicornn

Bende sonunda aldım bürodan diplomamı arkdaşlar bu gün yarın başvuracam askerlik şubesine ama ondan önce ufak bi sorunum var..

şimdi benim kasıgımda fıtık var doguşdan beri benle kendisi bu zamana kadar hep erteleyip durdum ameliyat işinide askerde bana sıkıntı cıkarmaması acısından gitmeden önce ameliyatı olayım mı diyorum , yada askerde mi olayım sivil veya askerde olmamın avantajı veya dezavantajları ne olur benim için tecrübesi olan arkdaşların bu konuda fikirleri neler öğrenmek isterim..!

walla sana sunu soleyım senınle aynı durumda olan bı ardsım wardı. dedıkı amelıyetı askerde yaptırım belese gelsın bosuna para wermeyım dusuncesındeydı. gıttı askerı hastanede amelıyet oldu doktorlar 1 hafta yatak izni werdıler ama basında kı komutan ıznı saymadı senın bıseyhın yok kalk ayaga dıyerekten 2.gun ıstımaya cagırmıs :)) heee bı de doktorlar amlıyatan sonra hasta hastaa gıt bana sımıt cay al demısler cocuga. ben senın yerınde olsam gıtmeden hallederım butun ıslerımı. hee bu arada hem doktorun hem de basında kı komutanın yaptıgı yasal deıl. ama yapcak bıseyh de yok :))

• herhalde en cok yedeksubay gıtmek ısteyen donem bızım 345. donem oldu:)) bakıom sımdı de 125 kısı den 62 kısı yedeksubayı tercıh etmıs :)))

YEDEK SUBAY.TK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ip06 -- 7 Şubat 2012; 13:52:51 >
  • 1 2 3 nısan da cıkacak sorular hep mantık sorularmıs yanı hafıf matematık hafıf genel yetenek tarzında olacakmıs sorular turkce de warmıs toplam 50 soru sorocaklarmıs 60 dk da sure wereceklermıs. matematık konuslarında geometrı bıraz zorluomus ama genel olrak cok da zor bı sınaw deılmıs.
    hıcbır sekılde werılern soru kıtabcıgı uzerıne yazım cızım yapılmasına ızın werılmıomus yanında bos musfeette kagıt werıolarmıs gereklı ıslemlerı oraya yapıomıusun.
    benm ardsımlarım war bı kac tane sızlere ornerk wereyım

cocuk elektırık muh. kısa donem yapmak ıstıodu sınawdakı 1 tane soruyu okumadan 5 dk sallamıs butun soruları fakat sonuc uzun donem :)
    dıger bır ardsım ısletme mezunu yedek subay olarak yapmak ıstıyodu butun soruları ıtınayla cozmus 50 sorudan 45 46 dogrum war dıyıodu sonuc kısa donem :)
    baska bı ardsım acıkogretım ısletme bıtırdı yedeksubay ıstıyodu o da butun soruları ugrasarak cozmus sonuc kısa donem :)

sınaw tamamen formalıte ıcabı yapıolar oncelık tsk nın ıhtıyacı sonradan gerı kalanları raastgele atıolar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ip06

quote:

Bende sonunda aldım bürodan diplomamı arkdaşlar bu gün yarın başvuracam askerlik şubesine ama ondan önce ufak bi sorunum var..

walla sana sunu soleyım senınle aynı durumda olan bı ardsım wardı. dedıkı amelıyetı askerde yaptırım belese gelsın bosuna para wermeyım dusuncesındeydı. gıttı askerı hastanede amelıyet oldu doktorlar 1 hafta yatak izni werdıler ama basında kı komutan ıznı saymadı senın bıseyhın yok kalk ayaga dıyerekten 2.gun ıstımaya cagırmıs :)) heee bı de doktorlar amlıyatan sonra hasta hastaa gıt bana sımıt cay al demısler cocuga. ben senın yerınde olsam gıtmeden hallederım butun ıslerımı. hee bu arada hem doktorun hem de basında kı komutanın yaptıgı yasal deıl. ama yapcak bıseyh de yok :))

hocam senin o arkdaşda anma bahsız komutanlara denk gelmiş anlaşılan ya

Acıkcası aynı duruma düşmek istemezdim ameliyatdan sonra cay taşıtdırmak hiç hoş olmamış yanii , tabi her yerde aynı durum mu olur orası muamma ama herkez askerde ol diyor ameliyatı cok kararsız kaldım bu konuda ya

• arkadaşlar kararımı verdim sayılır diplomamı alır almaz tecilimi bozduracağım, yalnız sormak istediğim bir şey var, askerdeyken KPSS, Ales ve KPDS gibi sınavlar var ve ben bütün bunların hepsine girmek istiyorum acaba üçü için de izin alabilir miyim.
  • quote:

quote:

quote:

hocam senin o arkdaşda anma bahsız komutanlara denk gelmiş anlaşılan ya

Acıkcası aynı duruma düşmek istemezdim ameliyatdan sonra cay taşıtdırmak hiç hoş olmamış yanii , tabi her yerde aynı durum mu olur orası muamma ama herkez askerde ol diyor ameliyatı cok kararsız kaldım bu konuda ya

wallaa ben senn yerınde olsasm hıc rıske atmam cunku bunun gıbı seylerı cok duydum ustelıkle yatak istirahtı olanları raporu oldgu taktirde istimaya cagirmlarını falan. yada dr kafalıcan artık 15 20 gun askerı hastaneden cıkmıcan o da bıraz zor olabılır :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: muratdinc

arkadaşlar kararımı verdim sayılır diplomamı alır almaz tecilimi bozduracağım, yalnız sormak istediğim bir şey var, askerdeyken KPSS, Ales ve KPDS gibi sınavlar var ve ben bütün bunların hepsine girmek istiyorum acaba üçü için de izin alabilir miyim.

eeet bu dedıgın sınawlara gırebılmen ıcın 1 gunlun ızın werıolar sana merak etme tabı hersey basındakı komutana baglı :)))
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muratdinc

arkadaşlar kararımı verdim sayılır diplomamı alır almaz tecilimi bozduracağım, yalnız sormak istediğim bir şey var, askerdeyken KPSS, Ales ve KPDS gibi sınavlar var ve ben bütün bunların hepsine girmek istiyorum acaba üçü için de izin alabilir miyim.

eeet bu dedıgın sınawlara gırebılmen ıcın 1 gunlun ızın werıolar sana merak etme tabı hersey basındakı komutana baglı :)))

bu kadar sınava girip ne yapacaksın diyerek posta koyarlar die korkuyorum. :)))
  • Sevgili götürmeyin çünkü yarın ne olacağını bilmiyorsunuz. Yarın sizi neyi beklediğini bilmiyorsunuz. Askerde sevgilisi yüzünden kafayı yiyen çoğu insan tanıyorum. “ece neden açmıyorsun telefonu? Benim canım sıkma!Aç lan telefonu” gibi sözlere çok kulak misafiri oldum kulübelerin oradan geçerken. Kimisi sinirden kulübenin camını kırmış. Sebebi ise kız arkadaşı bunu aldatmış.Kimisi firar etmiş. O an çok zordur. Yapacağın şey sınırlıdır. Sadece telefonla hesap sormak. Sadece telefondan haber almak. Dışarıdaki gibi değilsin ki…Dışarıda olsan yanına bile gidebilirsin hesap sorabilirsin ya da takip edebilirsin. İçerde bunu yapamıyorsun. Hatta onu bırak onun ne yaptığını bilmiyorsun. İçerde seni anlayan insan bulamıyorsun. Seni aldatırsa eğer ya da seni bırakırsa eğer işte o zaman sinir oluyorsun. Onlar dışarıda gezsin tozsun sen içeri de kimlerle uğraş..Ya da seni aldatmayıp bıraktığını farzedelim. O zaman da kötü. Çünkü seni niye tercih etmiyor soruyorsun kendine? Sebebini buluyorsun. ASKER OLDUĞUN İÇİN. ”Vay anasını” diyorsun. “Yapılır mı bu bana” diyorsun. Bu tokadı haketmedim ben bu değeri haketmedim gibi düşünceler kafandan geçer insanın. En önemlisi de verdiğin onca emeğin boşa gitmesi oluyor. Evli eşini aldatan bile oluyor. 155 ün ya da 460 gün bekleyemeyenler var… Sabredemeyenler var.

Onunla ilgili o kadar hayal kuruyor ve sonra o hayallerin yıkıldığını görmek insana zor geliyor. Adam bir de asker… Psikolojisi kötü yani. (bunu da askerlik yapan anlar) Pınar Altuğ yapmıştı sanırım.Eşini aldatmıştı.

Sizi aldatmasının sebebi ise şu olabilir: Hayatından geçici süre çıktığınızda o kişi başkasını arıyor. Neden hayatında boşluk oluyor çünkü. Siz ona iltifat ediyorsunuzdur. İlişkinizi böyle götürüyorsunuzdur, ayakta tutuyorsunuzdur. Ama siz gittikten sonra o kişi boşluğa düşüyor ve İHTİYACI gidermek istiyor. Bunu da yeni biriyle yapıyor.

“caner: bugün çavuş oldum ayla
    ayla: oldun da bana mı oldun caner
    caner: kızım ne diyorsun, elimde bir manga asker var, yat diyorum yatıyorlar
    ayla: merak etme caner ben de yapacağım burda bir manga kendime.”

“ayla: oldun da bana mı oldun caner...” işte ayrılmanızın sebeplerinden. Ben şunu yaptım de banane der. konuşacağınız şeyler sınırlı olur.. Ama sivilde olsanız bugün güzelkahve içtik, o kız sana mı bakıyordu gibi laflar üretilir. Askere sınırlıdır bu .

İyi olan tarafından bakmak lazım. Sizi 460 gün ya da 155 gün bekleyemiyorsa eğer sonraki hayatınızda nasıl beklesin? Diyelim evlendiniz. Evlendiğinizde böyle aşağılık bir şey yaptı. O zaman daha mı iyi olurdu? Bir de çocuğunuz olduğunu düşünün. Aboo bildiğin kördüğüm oldu. İşte o kişinin MASKESİNİ görüyorsunuz. O kişiyle asla olmayacağını,olamayacağını anlıyorsunuz. Tabi zekiyseniz.

Diğer yandan sizi beklemişse askerliğiniz bitene kadar yaramazlık yapmamışsa o kızı kaçırmayın abi. Sizi beklemiş sabretmiş sonuçta… Çoğu insanın yapamadığını yapmış. Kaçırmayın o kızı derim ben.

Bir de şöyle bir senaryo daha vardır. Kız sizi terketti. Şafağınız bitince “cemmm seni çok özledimm ne olur beni affet, hatalıyım” (bla bla bla) gibi cümleler duyabilirsiniz. Şafağınız az kaldığından kız yeniden sizinle olmak istiyordur. Tuvalet kağıdı mı lan bu kullan at! Adam zaten asker bir de beni affet diyorsun. S*çtın sıvazlıyorsun yani. İşte o kızı affedin abi… Şaka demiyorum affedin. Söyle takılın biraz sonra istediğinizi yapın o kıza… En sonunda da “ben seni hiç affetmedim ama” diyip şaplağı yapıştırın. Bu ona koyar. Çok pis koyar. Sizin orada çektiklerinizi başkası çekmemiştir. Ona yaptığınız bu hareket onun yaptığı hareketin yanında sıfır kalır ama siz yine de yapın abi.

Hanım kızımızın da anlaması lazım. Ayrılmanızın sebebi tartışmalardır. Kabul.. Asker gencimiz sizin üzerinize gelmiştir. Siz de “ayrılalım” demeyin. Demeyin ablacığım demeyin. Tanıyın biraz. O askeri anlamaya çalışın. Adam zaten psikoljikmen çökmüş durumda. Sizinle kavgasının sebebi bulunduğu ortam. Yani ASKER PSİKOLJİSİ” Çocuğa anlayış gösterin. Çok farklıdır orası… Adamı deli eder. Gözden ırak olan gönülden de ırak olur demeyin sakın. Yapmayın! O lafı diyen alt etmiş. O kişi sizin hayalinizle ayakta kalmaya çalışıyor orada. Bir de siz darbe vurmayın. İlla yapacaksanız geldikten sonra yapın. AMa o oradayken yapmayın. O sinirden hem kendine hem de size zarar verebilir. Tezkere aldıktan sonra şehrin ortasında komando dansı, örde yürüyüşü yaparsınız istikamet yersiniz. ahahaha :D

Askerden döndükten sonra o kişi artık kimseye güvenmeyecek noktaya gelir. işte en önemlisi de budur. Bakarsın “işte bu o” diyeceği kişi aldatan kişi yüzünden kaybedilir. Sebebi o gencimiz artık kimseye GÜVENMİYORDUR. Yaptığınız şeylerden birisi de budur.

Karar sizin. Bu bir deneme süreci… Bi’ nevi sınav gibi… Ben güçlüyüm olabileceklere katlanırım derseniz sevgili götürün. Ama yok katlanamam derseniz ayrılın.

Seçim siz de…Hadi baş baş…

alıntıdır : snersit die bi internet sıtesınden okudum sızınle paylasmak ıstedım :))

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.