Şimdi Ara

345. DÖNEM (NİSAN 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.370
Cevap
12
Favori
405.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu celpe başvurup alınmama ihtimalimiz varmı ? ağustosa alma ihtimali yani ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uffuk

bu celpe başvurup alınmama ihtimalimiz varmı ? ağustosa alma ihtimali yani ?

gidince söylüyolar zaten orda. bende senin gibi düşünüp tırstım bi 6-7 kez sordum herhalde nisanda giderim değilmi diye kadın en son hafif sinirle gördüğün gibi şu anda senin işlemlerini yapıyorum nisanda gitceksin başka ihtimal olmaz telaş yapma dedi
  • O zaman formları doldurmya başlayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: uffuk

O zaman formları doldurmya başlayalım

Hiç vakit kaybetme. Ben bu hafta Pazartesi sabahı gittim. Kalabalık olmamasına rağmen 1 saat sürdü işlemler. Herhalde 29 Şubat'a doğru ne kadar sonraya bırakırsan şubeler o kadar kalabalıklaşır.
  • Bende dün sabah tecilimi bozdurup Nisan 2012 yedek subay adayı olarak karar aldırdım işlemlerim 15 dk sürdü. Tecil bozdurmak için erken sevk dilekçesi doldurup imzaladım baskada birsey yapmadım. Herhangi bir belgede istemediler kimliğim yeterli oldu.
  • Vay be.. 2 ay kalmış torunların gelmesine.. Ne çabuk geçiyo günler.. :P

Şafak 94..
  • Vay be arkadaşlar iyice zaman azalıyor ama nedense seviniyorum tamam zor belki,evimi herşeyimi özlüyecem ama farklı arkadaşlarım iyi yada kötü anılarım olacak bunları yaşamakta güzel be o gururlu üniformayı giymek için can atıyorum Günler nasl geçiyor neler yapıyorsunuz

Allah hepimizin karşısına iyi komutan ve uzman çavuşlar çıkarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

Vay be arkadaşlar iyice zaman azalıyor ama nedense seviniyorum tamam zor belki,evimi herşeyimi özlüyecem ama farklı arkadaşlarım iyi yada kötü anılarım olacak bunları yaşamakta güzel be o gururlu üniformayı giymek için can atıyorum Günler nasl geçiyor neler yapıyorsunuz

sıkıcı ya boş boş dolanıyorum bir an önce zamanı gelse de gitsek :) yalnız bir konuda çok rahatsızlık duyuyorum bilmem sizinde dikkatinizi çekti mi. insanlar askerlikten çok korkar olmuş herkes o kadar endişeli ki gören ölüme gidiyo sanar altı üstü 6 ay askerlik yapacaz. eskiden insanlar 3-4 yıl yaparmış. şimdi yemeklerden temizlikten endişe ediyorlar zamanında askerler yiyecek yemek zor bulurmuş. bunları düşündükçe çok komik geliyor insanların söyledikleri. bizim millet ne zaman bu kadar keyfine düşkün oldu canı tatlı oldu ben kaçırmışım herhalde. aynı fikirdemisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: chrome87

quote:

Vay be arkadaşlar iyice zaman azalıyor ama nedense seviniyorum tamam zor belki,evimi herşeyimi özlüyecem ama farklı arkadaşlarım iyi yada kötü anılarım olacak bunları yaşamakta güzel be o gururlu üniformayı giymek için can atıyorum Günler nasl geçiyor neler yapıyorsunuz

sıkıcı ya boş boş dolanıyorum bir an önce zamanı gelse de gitsek :) yalnız bir konuda çok rahatsızlık duyuyorum bilmem sizinde dikkatinizi çekti mi. insanlar askerlikten çok korkar olmuş herkes o kadar endişeli ki gören ölüme gidiyo sanar altı üstü 6 ay askerlik yapacaz. eskiden insanlar 3-4 yıl yaparmış. şimdi yemeklerden temizlikten endişe ediyorlar zamanında askerler yiyecek yemek zor bulurmuş. bunları düşündükçe çok komik geliyor insanların söyledikleri. bizim millet ne zaman bu kadar keyfine düşkün oldu canı tatlı oldu ben kaçırmışım herhalde. aynı fikirdemisiniz?

ben değilim, şuan askerde komutanların paşa gönlünü eğlemekten başka hiçbir şey yapmıyoruz. ben de gitmeden önce farklı düşünüyordum ama buraya gelince görüyorsunuz ki askerlik denilen şey devletin parasını harcayarak vatandaşına eziyet etmesinden başka bir şey değil.

• quote:

quote:

Aynen hocam tamam zor bak bende rahat büyümüüm kaubl ediyorum zorlanacam yeri gelecek belki isyan bile edecem ama eskiden insanlarımız çok ama çok zor yaşamışlar onlar yaşadıysa biz bu şartlarda hayli hayli yaşarız mesela askerlik tecilimi bozdum 6 ay falan yapacam bi kaç arkadaş gördüm yaf diyiyorlar yok askerde öyle oluyor yok salakmısın gidiyorsun kaçsana oğlum yüksek lisans yap 35 ine kadar kaç diyende oldu dedim yahu ben nazi kampına gitmiyorum be arkadaş çok pis çıkıştım ama cidden sinirlendim bu nedir ya.

Bi millet naısl bu kadar korkak olabilir tamam askere koşa koşa gitmiyorum ama böyle it gibide korkmuyorum,giderim aslan gibi yaparım cidden bizim insanımız çok garipleşti üzülyorum bu duruma orda bizi yemeyecekler ordakilerde bizim gibi insan hem inanırmısın bence askeri disiplimn bile çok az o kadar laubali bi milletizki bence çok ağır bi disiplin olmalı,komutanlar vicdansız derler ama valla ben komutan olsam emrimde cahil mahil ukala adamlar olsa bende vicdansızın kralı olurum,senin gibi düşünüyorum evet

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

quote:

ben değilim, şuan askerde komutanların paşa gönlünü eğlemekten başka hiçbir şey yapmıyoruz. ben de gitmeden önce farklı düşünüyordum ama buraya gelince görüyorsunuz ki askerlik denilen şey devletin parasını harcayarak vatandaşına eziyet etmesinden başka bir şey değil.

şu anda durum dediğin gibi olabilir ama lafım ona değil zaten. daha gidip görmeden kulaktan dolma şeylerle milletin süt dökmüş kediye dönmesine şaşırıyorum. bir fotoğraf var bilirsin kurtuluş savaşına katılan iki çocuk asker. millet her yerde paylaşıyor gurur duyuyor hadi sende gidiyosun deyince suratı değişiyor nöbetlerden şikayet ediyor. kız arkadaşını 2 saat ayakta ve soğukta şikayet etmeden bekleyen bir sürü adam tanıyorum ama nöbet tut deyince iş değişiyor anlatmak istediğim o benim

• quote:

quote:

quote:

Aynen hocam tamam zor bak bende rahat büyümüüm kaubl ediyorum zorlanacam yeri gelecek belki isyan bile edecem ama eskiden insanlarımız çok ama çok zor yaşamışlar onlar yaşadıysa biz bu şartlarda hayli hayli yaşarız mesela askerlik tecilimi bozdum 6 ay falan yapacam bi kaç arkadaş gördüm yaf diyiyorlar yok askerde öyle oluyor yok salakmısın gidiyorsun kaçsana oğlum yüksek lisans yap 35 ine kadar kaç diyende oldu dedim yahu ben nazi kampına gitmiyorum be arkadaş çok pis çıkıştım ama cidden sinirlendim bu nedir ya.

Bi millet naısl bu kadar korkak olabilir tamam askere koşa koşa gitmiyorum ama böyle it gibide korkmuyorum,giderim aslan gibi yaparım cidden bizim insanımız çok garipleşti üzülyorum bu duruma orda bizi yemeyecekler ordakilerde bizim gibi insan hem inanırmısın bence askeri disiplimn bile çok az o kadar laubali bi milletizki bence çok ağır bi disiplin olmalı,komutanlar vicdansız derler ama valla ben komutan olsam emrimde cahil mahil ukala adamlar olsa bende vicdansızın kralı olurum,senin gibi düşünüyorum evet

zaten kimse koşarak gitmez bir savaş durumu olsa o ayrı ama şu anda farklı tabi herkesin işi gücü yapmak istedikleri var ama madem bu askerlik yapılcak ezilip büzülüp şikayet etmenin anlamı yok gideriz yaparız geliriz

• 343. kısa dönem olarak size tavsiyem kimsenin dediğini dinlemeyin ve askere traş takımı harici hiçbirşey götürmeyin ilk gün el koyuyolar teskerede veriyorlar geri . Altımdaki yatakta yatanla bile farklı askerlik yapıyorum. oyüzden herkesin kolayı zorluğu farklı . kalan günlerin tadını çıkarın zorlu ve suıcak bir havada askerlik sizi beklyor.

havacılar gelinde gidleim artık :)

Atarsa 94 başka yok:) biletlerimi sabırla bekliyorum

Ankara/Karargah
  • sorum biraz değişik olacak. benim için çok önemli. forumda biraz bakındım ama benim sorumun karşılığını bulamadım.sorum şu:

Ben bu şubatta 4 yıllık lisans eğitiminden mezun oldum, mezuniyet çıkış belgem de verildi. İş başvurularım oldu ve çoğunda süreç çok yavaş işliyor. Nisan-Mayıs ayında askere gidebilmek için tecili 29 şubata kadar bozdurmamız gerektiğini biliyorum.Ben bu tecili bozdurduktan sonra mesela 10 martta olumlu olan geri dönüş alırsam iş başvurusundan, nisanda askere gitmek için tecil bozdurduğum halde tekrardan tecil yaptırma imkanım var mı bunu merak ediyorum. Daha önce hiçbir tecil işlemi yaptırmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoner1903

sorum biraz değişik olacak. benim için çok önemli. forumda biraz bakındım ama benim sorumun karşılığını bulamadım.sorum şu:

Ben bu şubatta 4 yıllık lisans eğitiminden mezun oldum, mezuniyet çıkış belgem de verildi. İş başvurularım oldu ve çoğunda süreç çok yavaş işliyor. Nisan-Mayıs ayında askere gidebilmek için tecili 29 şubata kadar bozdurmamız gerektiğini biliyorum.Ben bu tecili bozdurduktan sonra mesela 10 martta olumlu olan geri dönüş alırsam iş başvurusundan, nisanda askere gitmek için tecil bozdurduğum halde tekrardan tecil yaptırma imkanım var mı bunu merak ediyorum. Daha önce hiçbir tecil işlemi yaptırmadım.

Dostum senin durumunu bende yaşadım zamanında. ve aşagıda yazacagım işlemleri bende yaptım.

Oncelikle sen diploma yada çıkış belgeni aldıktan sonra askerlik şubesine gidip kendin tecil yaptırmadıgın sürece okulun tecili olmuyor çıkış aldıgın icin ve ilk celp donemine kadar yoklama yapman gerekiyor. Yani çıkış aldıktan sonra askerlik şubesine gidecekin tecil istiyorsan tecil.. askere gitmek istiyorsan da askerlik kararı aldırman lazim.

Kendimden ornek vereyim. Ben temmuzda çıkış aldım agustosa yetişememiştim zaten. askerlik şubesine gitmem gerektigi aksi takdirde Aralık doneminde asker olacagım soylendi hakkatende askerlik subesine gittim ve tecil yaptırdım

Şimdi ise kendi yaptırdıgım tecili bozdurup Nisan 2012 için askere gitme kararı aldırdım.

Soruna gelirsek tecil yaptırıp tekrar bu tecili bozdurdugunda geri dönüşü yok diye biliyorum. Sen çıkış aldıktan sonra askerlik şubesine illaki gitmen gerekiyor.
    2 sene olan tecil hakkını kendin istemessen otomatik yapmıyorlar yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Déad

quote:

sorum biraz değişik olacak. benim için çok önemli. forumda biraz bakındım ama benim sorumun karşılığını bulamadım.sorum şu:

Dostum senin durumunu bende yaşadım zamanında. ve aşagıda yazacagım işlemleri bende yaptım.

Oncelikle sen diploma yada çıkış belgeni aldıktan sonra askerlik şubesine gidip kendin tecil yaptırmadıgın sürece okulun tecili olmuyor çıkış aldıgın icin ve ilk celp donemine kadar yoklama yapman gerekiyor. Yani çıkış aldıktan sonra askerlik şubesine gidecekin tecil istiyorsan tecil.. askere gitmek istiyorsan da askerlik kararı aldırman lazim.

Kendimden ornek vereyim. Ben temmuzda çıkış aldım agustosa yetişememiştim zaten. askerlik şubesine gitmem gerektigi aksi takdirde Aralık doneminde asker olacagım soylendi hakkatende askerlik subesine gittim ve tecil yaptırdım

Şimdi ise kendi yaptırdıgım tecili bozdurup Nisan 2012 için askere gitme kararı aldırdım.

Soruna gelirsek tecil yaptırıp tekrar bu tecili bozdurdugunda geri dönüşü yok diye biliyorum. Sen çıkış aldıktan sonra askerlik şubesine illaki gitmen gerekiyor.
    2 sene olan tecil hakkını kendin istemessen otomatik yapmıyorlar yani

evet çıkış belgemi aldım, pazartesi günü askerlik şubesine gideceğim. iş başvurularını beklersem şubat sonuna yetişememe ihtimalim var. eğer iş bulamamış olursam ağustosa kadar da boş boş durmak istemiyorum. işte en kritik sorun burada başlıyor. şimdi nisan için askerlik başvurusu yapacam, ondan sonra da martta iş başvurularımdan biri olumlu dönecek olursa iki yıl tecil hakkımı işte bu şartta da kullanabilecekmiyim acaba. yani nisanda askere gitmk için ilk başta başvuru, iki-üç hafta sonra da tecil ettirme gibi bir seçenek. değişik bir sorun kusura bakmayın :)

• quote:

oncelıkle sana sunu soleyım bıan once bı karara warmalısın askere gıdecem dıyorsa boswer ısı gucu. ıs guc yapacam dıosan da askerı tecıl ettır.
    son tarıh 29 subat sende bılıosun zaten 29 subattan sonra gerıye donus olmaz yanı askerlık kararını aldırdıktan sonra 29 subattan sonra donus olmaz o saatten snra askerıyenın malı oluyoz hepımız :)

• YEDEK SUBAY.TK

345. DÖNEM İÇİN SINAVA 49 GÜN 18 SAAT 52 DAKİKA KALDI.

toplam kayıt 149

kısa donem tercıh : 71
    uzun donem tercıh :78

son tarıh 29 subattt 2012
  • eet ardslar soruları olan warsa yanıtlayabılırım. aklına takılan sormak ısteyen
  • Uzun çıkma olasılığı yüksek arkadaşlar şunlar :

1.Mühendisler (ziraat jeoloji zor) (Makina-gıda-inşaat-elektrik çok muhtemel çıkması)
    2.Mütercim tercüman
    3.Hukukçular (savcı-avukat-hakim-yargıç)
    4.Sağlı personeli (doktorsanız hiç kaçarı yok) Dişçiler Psikologlar.

Onun dışında işletme muhasebe gibi tm ağırlıklı bölümlerden çok nadir tek tük uzun çıkar.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.