Şimdi Ara

347. DÖNEM (AĞUSTOS 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI-Güncel Liste ilk Mesajda (613. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.744
Cevap
96
Favori
725.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 611612613614615
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .Kara.

quote:

Orijinalden alıntı: FaTaL_ErroR_44

quote:

Orijinalden alıntı: Niyet 0070

Askeriyede yemekte balık çıkıyor mu? Ben ne balık yiyebilirim ne de dokunabilirim.

Çıkabilir olduğun yere bağlı Ankara gibi sağlam yere düşersen yiyebilrsin:)
    Herkese Allah kolaylık ve sabır versin arkadaşlar...

158 Gün Ankaradaydım ben böyle birşey görmedim:)

quote:

Orijinalden alıntı: orhanyg

quote:

Orijinalden alıntı: .Kara.

quote:

Orijinalden alıntı: FaTaL_ErroR_44

quote:

Orijinalden alıntı: Niyet 0070

Askeriyede yemekte balık çıkıyor mu? Ben ne balık yiyebilirim ne de dokunabilirim.

Çıkabilir olduğun yere bağlı Ankara gibi sağlam yere düşersen yiyebilrsin:)
    Herkese Allah kolaylık ve sabır versin arkadaşlar...

158 Gün Ankaradaydım ben böyle birşey görmedim:)

Bizde kışın 3 günde 1 balık çıkıyordu. Ankara Hava Kuvvetlerinde yaptım bu arada.

347'lere bakmıyordum bayağıdır.
    Sağolun yanıtlar için

• quote:

Orijinalden alıntı: Scott Pilgrim

quote:

Orijinalden alıntı: JETAACK

quote:

Orijinalden alıntı: emrecanonline

Biz Kıbrıstayız. Yazıcımız da tertibimiz, geldiğimizden beri hergün kesin tarih öğrenmek için kafasını şişiriyoruz. Burada da tarihler 31 sayılıyor diyor. Sorumlu komutandan net bir cevap alamadık henüz ama üstteki mesajda da yazdım anlamadığım bir hesaplama şekli var ortada.

Kıbrıs zor diyorlar doğrumu

Evet, doğru

• Akşama kadar eşşek gibi çalış sonra aniden 29 ekim için tören takımına al götür.Zaten yoruluyoz bi de tören çıktı.Hiç sevmiyorum bu resmi günleri
  • dedeler :) hayırlı teskereler.
    349. dönem olacam inş.
    ahh şunuda alsaydım dediğiniz eksik bişe oldumu çok lazım olan ama alamadığınız bir şey oldumu.
    önerileriniz neler.
    sayg.
  • Hudut kartali astegmenler.. kuralari cekmediniz mi daha.. ben suan 1inci mknz piyade tugayi 5inci hd al. 3uncu hd tb. 13uncu hd. bl. 1inci hudut takimi karakol komutani olarak gorev yapiyorum.. ağrı/doğubayazıt tayim.. kurada cetenli diye geciyor ama bl merkezi cetenli koyunde.. benim karakol kızılkaya koyu icinde. bolgenin en rahat karakolu burasi.. teror zaten yok multeciler gecmeye calisiyor ama izin vermiyoruz tabiki..

ayrica tuzlada ogretilenlerle buradaki yasam tamamen farkli.. burda yapacaginiz isi bastan ogreniyorsunuz..

kurada burayi yada bu bolgeden bi yeri ceken olursa bana ulasabilir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şafak olmuş corto morto :) atarsa batarsa 88
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanalog

Hudut kartali astegmenler.. kuralari cekmediniz mi daha.. ben suan 1inci mknz piyade tugayi 5inci hd al. 3uncu hd tb. 13uncu hd. bl. 1inci hudut takimi karakol komutani olarak gorev yapiyorum.. ağrı/doğubayazıt tayim.. kurada cetenli diye geciyor ama bl merkezi cetenli koyunde.. benim karakol kızılkaya koyu icinde. bolgenin en rahat karakolu burasi.. teror zaten yok multeciler gecmeye calisiyor ama izin vermiyoruz tabiki..

ayrica tuzlada ogretilenlerle buradaki yasam tamamen farkli.. burda yapacaginiz isi bastan ogreniyorsunuz..

kurada burayi yada bu bolgeden bi yeri ceken olursa bana ulasabilir..

vay komutanım benim memleketime düşmüşsün AĞRIDAĞI ile TENDÜREK arası güzel bir yer bende 349.dönem olarak sivilde şafak sayıyorum. Allah yardımcınız olsun.

• Ardahandan sevgiler saygılar burada her şey şimdilik güzel :) ve atarsa 88 :) plakalara son 1 hafta :)
  • ya arkadas herkes farklı tarih söylüyor,şimdi biz tam olarak nezaman çıkıyoruz.Dağıtım izni kullanmadım ayrıca 2 gün yol iznim var, hesabınında nasıl yapıldıgını anlatarak yazarsanız sevınırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PCR

Ardahandan sevgiler saygılar burada her şey şimdilik güzel :) ve atarsa 88 :) plakalara son 1 hafta :)

Hocam plakaların askerdeki özelliği nedir sırta binme vs gibi mi ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KEMAL04

quote:

Ardahandan sevgiler saygılar burada her şey şimdilik güzel :) ve atarsa 88 :) plakalara son 1 hafta :)

yok yaa tamamen psikolojik birşey , daha çok uzun dönem arkadaşların özlemle beklediği birşey ... 460 dan 81'e düşüldüğünü düşünsenize ? tek tek plaka sayarak daha hızlı şafak attığı düşünülüyor . son günler artık . hangi plakadaysa o memleketten biri varsa onunla şakalaşılır (hangi plakadaysan onun sırtına binersin , bindirmezse birşeyler ısmarlatırsın falan), karşı taraftan birşeyler ikram etmesi beklenir . Psikolojik ve eğlenme amaçlı birşey... 01 ADANA dendiğinde artık herşey bitmiştir. Doğan güneş denir ve bir devir kapanır . Aynı ortamda olduğumuz için Kısa dönemler içinde aynı durumlar geçerli . Biz çok kısa sürede düşüyoruz ama hep beraber saymak güzel oluyor askerlik ortamında...

• quote:

Orijinalden alıntı: jose55

ya arkadas herkes farklı tarih söylüyor,şimdi biz tam olarak nezaman çıkıyoruz.Dağıtım izni kullanmadım ayrıca 2 gün yol iznim var, hesabınında nasıl yapıldıgını anlatarak yazarsanız sevınırım.

hocam bir gün önce 1 gün sonra ne farkedecek allah aşkına :) şafak 01-02 diyecek kamuflajı teslim edip tamamen yatış moduna geçmiş olacaksın , şafağı tezkere çarşısında yiyeceksin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chaoss

quote:

Orijinalden alıntı: KEMAL04

quote:

yok yaa tamamen psikolojik birşey , daha çok uzun dönem arkadaşların özlemle beklediği birşey ... 460 dan 81'e düşüldüğünü düşünsenize ? tek tek plaka sayarak daha hızlı şafak attığı düşünülüyor . son günler artık . hangi plakadaysa o memleketten biri varsa onunla şakalaşılır (hangi plakadaysan onun sırtına binersin , bindirmezse birşeyler ısmarlatırsın falan), karşı taraftan birşeyler ikram etmesi beklenir . Psikolojik ve eğlenme amaçlı birşey... 01 ADANA dendiğinde artık herşey bitmiştir. Doğan güneş denir ve bir devir kapanır . Aynı ortamda olduğumuz için Kısa dönemler içinde aynı durumlar geçerli . Biz çok kısa sürede düşüyoruz ama hep beraber saymak güzel oluyor askerlik ortamında...

anladım

• quote:

Orijinalden alıntı: Chaoss

quote:

Orijinalden alıntı: jose55

ya arkadas herkes farklı tarih söylüyor,şimdi biz tam olarak nezaman çıkıyoruz.Dağıtım izni kullanmadım ayrıca 2 gün yol iznim var, hesabınında nasıl yapıldıgını anlatarak yazarsanız sevınırım.

hocam bir gün önce 1 gün sonra ne farkedecek allah aşkına :) şafak 01-02 diyecek kamuflajı teslim edip tamamen yatış moduna geçmiş olacaksın , şafağı tezkere çarşısında yiyeceksin :)

Eve dönüş için ayarlamaları şimdiden yapmak gerekiyor. Bilet fiyatları 60 liranın üzerinde şu an(bu yaklaşık %40'lık asker indirimli hali). Bizim komutana kalsa 10-15 gün önce alsak yeter biletleri, o zaman da 300 liranın üzerine çıkıyor fiyatlar.

Ben yine bir başçavuşa sordum, son ayın 30 sayılması olmaz dedi. Prosedür neyse o şekilde yapılması gerekir vs. diye anlattı. Kendi künye defterimizi de inceledik, bizim burada kısa dönem askerlik yapan, ocak ve mayısta çıkış yapanların hepsinde ayın 31'i yazılmış teskere tarihine. Ona göre hesaplayıp biletlerimizi alacağız artık, 1 gün önce çıkarsak da Kıbrıs gecelerinde geçiririz zamanı :p

Ben 100'ü düştüm de, dağıtım kullanmayan arkadaşlar bayramda plakalara başlayacak. Benim daha epey zamanım var demek :D

Hayırlı teskereler herkese.

• quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

Akşama kadar eşşek gibi çalış sonra aniden 29 ekim için tören takımına al götür.Zaten yoruluyoz bi de tören çıktı.Hiç sevmiyorum bu resmi günleri

30 ağustos nasıl geçti?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JETAACK

quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

Akşama kadar eşşek gibi çalış sonra aniden 29 ekim için tören takımına al götür.Zaten yoruluyoz bi de tören çıktı.Hiç sevmiyorum bu resmi günleri

30 ağustos nasıl geçti?

Hocam 30 ağustos deme bana o temmuz ve ağustos ayı 31 çekiyordu var ya nasıl bitit o günler bi ben bi allah bilir ya

• Selam Dedeler naber nasılsınız :) birşeyler yazabiliyorsanız sizden bilgi alalım hayat nasıl kışla karakollar nasıl yemekler ortam vs.
  • kışla süper.yemekler süper.ortam süper komutanlar idare eder. Telefon cezası yok. Buradaki tertipler rahat. Tek sıkıntı çarşılar. İzmir mrk den selmlar....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 347 KD. 39. Tümen 50. Alay 2. Tabur 1. Bölük Güzelyurt/KKTC'den selamlar.

Geciyor arkadaslar. Burasi cok yogun, surekli spor ve egitim var. Haftada 3 kere 3km techizatli kosu yapiliyor. Fazlaca KD geldigi icin, gorevlere dagilim az oldu, boluklerde kalan KD sayisi fazla oldu. Ama sunu anladim, ne kadar cok yorulursak, o kadar cabuk geciyor.

Aralik ayi ilk haftalarinda havan denetimi, Ocak ayinda da spor ve atis denetimi olacakmis. Havan denetiminin bizimle pek ilgisi yok ama, spor ve atis denetimini ya gorecegiz ya da teget gececegiz. Daha simdiden hazirliklari basladi.

Allah tum askerlerimize yar ve yardimci olsun.

Atarsa 85.

Herkese selam olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brujáh -- 23 Ekim 2012; 14:42:35 >
  • antalya x karakolu

karakol da kısı az nobet cok. tam techızatlı 10 kılo yuk ıle 3 saat gunduz 2 saat gece nobet.
    uzun donemler arasında gercekten sıkıntı eleman cok laf soz dınlemeyen tek yol muhattap olmamak rutbelıye sıkayet.

kısa donem vs dıye hıc bır kayrım vs yok fırca kufur herkese. emredersınız de gec :)
    zaman gecmıyor gıbı cunku sabah 6 dan aksam nobet varsa 12 ye kadar ayaktasın uyku ıse 5 saat hafta ıcı .. hafta sonu 6-7 s olur.
    en son gelen bır sonrakı posta asker gelene kadar daha cok mıntıka vs yapar hatta tum bulaşıkları her gun yıkar. spor vs olmaz. devrıye olursa zaman gecer.
    bızde kural sırayla.

en cok soyledigımız söz ıse en iyi askerlık bedellı askerlık :) belkı bıttıgınde dusuncem degışır bılemıyorum ancak kesınlıkle askerlık ruhu vatan mıllet sakarya duyguları yok kımsede. rutbelılerde kendı derdınde vrsa yoksa yasak ceza sözleri. batıda askerlık esıttır hızmet ama sukur etmek lazım her gun ölümü dusunerek 400 gun safak sayanlar var.

• 
Sayfa: önceki 611612613614615
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.