Şimdi Ara

347. DÖNEM (AĞUSTOS 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI-Güncel Liste ilk Mesajda (614. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.744
Cevap
96
Favori
725.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 612613614615616
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: JETAACK

quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

Akşama kadar eşşek gibi çalış sonra aniden 29 ekim için tören takımına al götür.Zaten yoruluyoz bi de tören çıktı.Hiç sevmiyorum bu resmi günleri

30 ağustos nasıl geçti?

O aralar acemiydik diye pek bişey olmadı.Kaymakam gelip bi tekmil almıştı galiba tam hatırlamıyorum.

• malatyadan selamlar. altya kışlasında günler iyi geçiyor. burada kısa dönemlere hiç bişi yaptırmıyolar herşeyden ayırıyolar spor vs hiç bişeye kısa dönem çıkmıyor komutanlar sağolsun. gündür 2 gece 2 saat nöbet haricinde herşey iyi gidiyor. 2 gün yol izni olanlar 16 ocak sabahı cıkıcak diye biliyorum. şafak atarsa 83. burada zaman geçmiyor uykusuzluğa alışmak lazım :D
  • ya dedelerim başvuru esnasında dil bölümüne ARAPÇA yazdırdık bu yedek subay olma şansımı artırır mı olmak istemiyorumda ondan bilenler cevap verirse memnun olurum
  • Uşak dan tertiplerime selam olsun. Vatan bize emanet :) Şafak demiş 84 :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KEMAL04

ya dedelerim başvuru esnasında dil bölümüne ARAPÇA yazdırdık bu yedek subay olma şansımı artırır mı olmak istemiyorumda ondan bilenler cevap verirse memnun olurum

Hiçbir etkisi olmaz merak etme.Ben üç tane yabancı dil yazdırmıştım, kısa dönem çıktı.Hele ki 349. dönem olarak gidiyorsan olma ihtimali yüzde bir.Tabi mühendislik bölümü mezunu falan değilsen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hernan Cortes

quote:

Orijinalden alıntı: KEMAL04

ya dedelerim başvuru esnasında dil bölümüne ARAPÇA yazdırdık bu yedek subay olma şansımı artırır mı olmak istemiyorumda ondan bilenler cevap verirse memnun olurum

Hiçbir etkisi olmaz merak etme.Ben üç tane yabancı dil yazdırmıştım, kısa dönem çıktı.Hele ki 349. dönem olarak gidiyorsan olma ihtimali yüzde bir.Tabi mühendislik bölümü mezunu falan değilsen.

Teşekkürler komutanım yok İLAHİYAT mezunuyum.
  • mamak 28. mknz p. tug. 3. taburdan selamlar tertipler dedeler torunlar.

şafak 1 gün yol izniyle 83. gelin size şafak hesabını anlatayım arkadaşlar.

31 temmuz duhülümüz. 6 ay ilerde(30 gün diye bişey yok o ay kaç günse o kadar, şubat 28 olduğundan aralıkta gidenler 3 gün eksik askerlik yapar bu yüzden haksızlık var ama sistem böyle) 31 ocakta askerliğimiz bitecek. 12 gün kanuni iznimiz var 31 ocaktan düşersek 19 ocak. yol iznimizi de düşmemiz gerekir. 2 gün yol izni olan biri hiç izin kullanmazsa 17 ocak, 1 gün yol izni olan ise 18 ocak sabah iştimasından sonra terhis olacak.

gelelim şafak nasıl hesaplanır sorusuna. plakaya düşeceğimiz bu günlerde bu soru önem taşıyor.
    eğer 18inde çıkacaksak şafak 17sine çıkacakmışız gibi hesaplanır.17sinde çıkılacaksa şafak 16sında çıkacak gibi hesaplanır. yani 81 düzceden 01 adanaya kadar düşülür daha sonra bir de 00 içerde yaşanır onun adı da doğan güneştir.
    Yani sevgili arkadaşlar 1 gün yol izni için şafağımız 83(+1 doğan güneş) pazar günü düzce diyoruz.
    2 gün yol izni için şafağınız 82(+1 doğan güneş) cumartesi düzce diyorlar.

hesap yeterince açık oldu sanırım.

Çok sıkıntılı bir askerlik yapıyorum ankara diye sevinmiştim ama gecelerce bizi de suriyeye kaydırsalar keşke diye dua ettiğimi biliyorum.

Yarısına yaklaştık.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nynpkl -- 26 Ekim 2012; 9:39:41 >

• İyi bayramlar herkese. 2 bayramı da askerde geçirmek her kısa döneme nasip olmaz. Biraz daha zorlaştırıyor işi. Neyse ki bayram sonunda herkes 90'dan düşmüş olacak, hatta izin kullanmayanlar plakalara başlamak üzere. Biraz daha dişimizi sıkacağız, yapacak bir şey yok :)
    Allah hepimize sabır ve kolaylıklar versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecanonline -- 26 Ekim 2012; 12:50:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edirne kesandan selamlar... gunler bi sekilde geciyor gunde 2 saat nobet ve gunluk isler haricinde cok yapilacak birsey yok . birseylerle ugrasinca cok daha cabuk geciyor hic birsey olmayinca aksam olmak bilmiyor ..basladik ve yarisi bitti pazar plakalardayiz artik , bundan sonrasida birsekilde atacak , bir gun gelecek bir gun kalacak ... :)

bizim bolukte siracilik sistemi var herkes sirasiyla isini yapiyor ve rahat ediyor . guzel bir sistem kisa donemler ilk bir ay tum isleri yapiyor , uxun donemler 3 ay yapiyor, bulasik yemek alimi sabahlari kogus ve mintika temizligi vs. vs. Uzun donem arkadaslarin cok buyuk bolumu de sikintisiz iyi cocuklar , boyle olunca hersey daha rahat oluyor, simdilik bu kdr , herkese selamlar .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese iyi bayramlar diliyorum,Askerlikte sorun yokta,Bu gurbet,hasret,özlem işleri çok zor...Batarsa Osmaniye diyorum.Hadi bakalım.
  • 2 gün yol izni ile beraber bugun plakalar arkadaşlar :)

Ardahandan selamlar :) Karakolda kısa dönem olmak zor iş :(
  • Atarsa Osmaniye (80)
  • 1 Gün yol izni olanlara bugün düzce =)
  • şükürler olsun artık geriye sayım başlar.bugünlere gelebileceğime olan inancımı kaybetmiştim
  • Bu askerlik bitmez diyorum o kadar !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matematik İçin Doğmuşum

Bu askerlik bitmez diyorum o kadar !

Hayırdır kardeşim ne oldu bende 345 kısa dönemdim bitiyor inan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

Orijinalden alıntı: Matematik İçin Doğmuşum

Bu askerlik bitmez diyorum o kadar !

Hayırdır kardeşim ne oldu bende 345 kısa dönemdim bitiyor inan

tek beklentimiz bittiği gün
  • beyler 7 gün dağıtım izni kullandım gökçeadaya gelirken,burda da 1 gemi 1 de yol izni günü veriyorlar,yani 2 gün düşüyoruz,benim çıkış tarihim 25 oocak 2013 sabahı mı 26 ocak sabahı mı ?? var mı hesaplamasını bilen
  • ş:osmaniye geliboludan selamlar:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hurd@cı

beyler 7 gün dağıtım izni kullandım gökçeadaya gelirken,burda da 1 gemi 1 de yol izni günü veriyorlar,yani 2 gün düşüyoruz,benim çıkış tarihim 25 oocak 2013 sabahı mı 26 ocak sabahı mı ?? var mı hesaplamasını bilen

sevk tarihin ne?
  • 
Sayfa: önceki 612613614615616
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.