Şimdi Ara

347. DÖNEM (AĞUSTOS 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI-Güncel Liste ilk Mesajda (633. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.744
Cevap
96
Favori
725.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 631632633634635
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bilal47

quote:

Orijinalden alıntı: sungur 13

quote:

Orijinalden alıntı: knyemr25

arkadaslar hepımıze gecmıs olsun..su sube olayına bı acıklık getırelım ben cuma yada pazartesı gıdecem subeye ne olur olmaz bı ugrayalım soralım:D bu konuda bılgısı olan varsa yardımcı olsun lutfen

Ben gittim şubeye . Evrakların gelmesi gerekiyormuş Şubat'ın ortasına doğru gel dediler...

hangi evraklar?Ben terhis belgemin aslını milli eğitimew verdim göreve başlatma yazısı için?

Çıkarken içerisinde izin belgemin, takdir belgemin(evet,görevimi başarıyla yaptığım için takdir aldım :D ) ve anlamadığım birkaç kağıt ile dolu bir zarf verdiler,bunu askerlik şubene götüreceksin dediler. Bende askerlik şubeme götürdüm,bir takım evrakların askerlik yaptığım birlikten gelmesi gerekiyormuş şubat ortasına doğru gel dediler...
    ama burada da gitmeme gerek olmadığını okudum...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bilal47

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: knyemr25

arkadaslar hepımıze gecmıs olsun..su sube olayına bı acıklık getırelım ben cuma yada pazartesı gıdecem subeye ne olur olmaz bı ugrayalım soralım:D bu konuda bılgısı olan varsa yardımcı olsun lutfen

Ben gittim şubeye . Evrakların gelmesi gerekiyormuş Şubat'ın ortasına doğru gel dediler...

hangi evraklar?Ben terhis belgemin aslını milli eğitimew verdim göreve başlatma yazısı için?

Çıkarken içerisinde izin belgemin, takdir belgemin(evet,görevimi başarıyla yaptığım için takdir aldım :D ) ve anlamadığım birkaç kağıt ile dolu bir zarf verdiler,bunu askerlik şubene götüreceksin dediler. Bende askerlik şubeme götürdüm,bir takım evrakların askerlik yaptığım birlikten gelmesi gerekiyormuş şubat ortasına doğru gel dediler...
    ama burada da gitmeme gerek olmadığını okudum...

ohhh ohh ii ii..:D askerde yazıcıydım.. askerliğiniz bittiğinde orada size ait ne varsa teslim ettiğiniz künye çarşı defteri vs. hepsi askerlik şubenize yollanıyor siz gittikten sonra.. benden sonraki yazıcıya söyledim marta gönderirim dedi .. oraya varması nisan benim şubeye gitmem mayıs ki o zamana kadarda unuturum...

• Beyler yol parası olayı filan ne oldu parası yatan var mı? Yoksa hikaye miydi
  • hikaye...
  • Her ayın maaşı diğer ayın 15inde veriliyor. ocak ayının maaşıda şubatın 15inde verilecek. 15ine kadar bekleyelim yatmazsa arayıp isteyebilir.
  • Hikaye falan olmasın düşerim peşine o paranın Şırnak'da yaptık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi yol parası alaydık iyidi bende bekliyorum. şubeye gitmedim geldiğimden beri. gitmem gerekmi onuda bilmiyorum açıkcası
  • Yol parasını bırak ben daha 3 kere maaş aldım. Verdikleri 22 lira onu da vermiyolar.3 maaşı da zorla aldık kendileri yatırmadılar gittik haber verdik vermesek hiç yatıracakları yoktu.
  • Benim yol param banka hesabıma yattı teskeremden 1 hafta önce. 1 Şubat'tada 18günlük maaşım yattı 17tl Benim maaş 29tl'ydi
  • 31 Ocak itibariyle T.M.İ den düştük(Terhis mahiyetinde İzin) Yani askerlik tamamen bitti. Bölükle ilişiğimiz kalmadığı için bölük astsubayı şahsi dosyamızı ve 2 nüsha terhis belgesini bağlı bulunduğumuz Askerlik şubesine üst yazı ekinde postayla gönderecek. Tabi bu işlemi bölük astsubayı denetim falan yoksa çok kafasına takmaz. Yazıcıya kalmış kısaca gönderelim komutanım diye hatırlatırsa hemen gönderirler. En erken şubat 15 gibi ilgili şubeye ulaşır.

Askerlik şubesi dosya ellerine geçince dosyaya bakar terhis tarihi izinler ...vb. doğru hesaplanmış mı diye herşey yolundaysa dosyanın içindeki gerekli evraklar arşivlenir gereksizler yakılır.

Yol parası alacaksınız. Askerdeyken yazıcının size Banka hesap no sorması lazımdı son günlerde (iban no).Paralar verdiğiniz O iban numarasına yatacak paralar. Bu ay sonuna kadar yatar.Ocak ayı maaşınızda ptt kanalıyla (bulunduğunuz il-ilçenin PTT sine yatacak oda bu ay sonuna doğru.

İban no almadılarsa sizden askerde açılmış hesabınız varsa onu kontrol edin.Oda yoksa PTT ye havele edebilirler.

Yeni yasa gereği Uçak bileti verilerek terhis edilen askerlere yol parası ödenmez.

Benden bu kadar 347 K.D. bölük yazıcısı..... :)

• Bugun askerlik şubesine gittim, evrakları almadılar. Sakla, kaybetme dediler.
    Böylece askerlikte tamamen bitmiş oldu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bugun askerlik şubesine gittim, evrakları almadılar. Sakla, kaybetme dediler.
    Böylece askerlikte tamamen bitmiş oldu

yol parası filan bi bilgi varmı ?
  • Arkadaşlar bende 347 K/D idim. Şimdi şöyle sorunum var. Askerde olduğum için SGK GSS primi yatıramadım. Bana gidip 800 küsür lira borç çıkardılar. Bunun iptalini isteyebilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: painless11

Arkadaşlar bende 347 K/D idim. Şimdi şöyle sorunum var. Askerde olduğum için SGK GSS primi yatıramadım. Bana gidip 800 küsür lira borç çıkardılar. Bunun iptalini isteyebilir miyim ?

terhis belgenle gidip 31 temmuz-31 ocak tarihleri arasını iptal ediyorlar.Ama terhis belgeni götürmeyi unutma.
  • 347 ler bitirdi askerliği. arkadaşlar biraz tecrübelerinizi paylaşırmısınız. 92 gün kaldı hiç bitecekmiş gibi gelmiyor gerçi günler hızlı geçiyor da ne bileyim o nizamiye kapısından çıkıp gittiğimi hayal edemiyorum şimdilik uzak bi hayal gibi. sizler ne durumdaydınız 100 den düştüğünüzde 90 gününüz kaldığınızda
  • quote:

Orijinalden alıntı: oss2

347 ler bitirdi askerliği. arkadaşlar biraz tecrübelerinizi paylaşırmısınız. 92 gün kaldı hiç bitecekmiş gibi gelmiyor gerçi günler hızlı geçiyor da ne bileyim o nizamiye kapısından çıkıp gittiğimi hayal edemiyorum şimdilik uzak bi hayal gibi. sizler ne durumdaydınız 100 den düştüğünüzde 90 gününüz kaldığınızda

BEN JANDARMA OLARAK YAPTIM ASKERLIGIMI...100DEN DÜSTÜGÜMDE BEN HARİC ETRAFIMDA KIM VARSA COSKUYLA BAKIYORDU...WAY BEEE 100DEN DUSTUN DEMEK DIYORLARDI. ADAMLAR 100DEN DUSMEK ICIN BIR SENE BEKLIYORLAR NERDE ISE:) 2 AYIDA ATLATTINMI SON AY DAHADA RAHAT EDECEKSIN...BEN DEVRIYE ASKERIYDIM NOBET YOKTU BISEY YOKTU..COK RAHAT GECTI ASKERLIK... OTEL GIBI KULLANIYORDUM KOGUSU..AKSAM GEL YAT SABAH GIT KOYLERI GEZ:) SEN NE OLARAK YAPIYORSUN KARDEŞ...

• senin iş güzelmiş hocam. bende jandarmayım ancak karargah bölüğündeyim hizmet muhafız takımı. sen asayiş eriymişsin karargah olarak 4 tane kısa dönem arkadaş var diğer kısa dönem arkadaşlar senin gibi asayiş eri paso devriye atıyorlar. ben bölükte idari işlerdeyim bilgisayar başı iş sizin yakaladığınız adamların tutanakları olsun ifadeleri olsun onları savcıya gönderiyorum falan o tarz bir iş sürekli netteyim vakit geçiyor ama bende senin gibiyim hiç coşku falan yok 90 gün kaldı da geçermi 90 diyemeden edemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oss2

senin iş güzelmiş hocam. bende jandarmayım ancak karargah bölüğündeyim hizmet muhafız takımı. sen asayiş eriymişsin karargah olarak 4 tane kısa dönem arkadaş var diğer kısa dönem arkadaşlar senin gibi asayiş eri paso devriye atıyorlar. ben bölükte idari işlerdeyim bilgisayar başı iş sizin yakaladığınız adamların tutanakları olsun ifadeleri olsun onları savcıya gönderiyorum falan o tarz bir iş sürekli netteyim vakit geçiyor ama bende senin gibiyim hiç coşku falan yok 90 gün kaldı da geçermi 90 diyemeden edemiyorum.

GECER GECER ÖYLE BİR GECERKİ SEN BİLE ANLAYAMAZSIN... BENDE ORDA IKEN BITERMI GECERMI DIYORDUM ... NETTE BIR SEKILDE VAKIT GECER YAA.. BIZ DISARDA SURF YAPIODUK SENDE NETTE DEGISEN BIRSEY YOK BAK:) NERDE GÖREV YAPIYORSUN?

• Bana yol parasını karta yatırmışlar. Ben paramı aldım, darısı almayanların başına
  • quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

Yol parasını bırak ben daha 3 kere maaş aldım. Verdikleri 22 lira onu da vermiyolar.3 maaşı da zorla aldık kendileri yatırmadılar gittik haber verdik vermesek hiç yatıracakları yoktu.

Aynen benimde öyle bende 3 kere maaş alabildim 22 lirayı çok mu gördüler artık anlamadım :)
  • 
Sayfa: önceki 631632633634635
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.