Şimdi Ara

347. DÖNEM HV. K. ER EĞT. TUG. K.LIĞI KÜTAHYA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
2.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR HEPİMİZE HAYIRLI TESKERELER CÜMLETEN ACEMİLİK OLARAK ÇOK İYİ BİR YER OLDUĞUNU DUYDUM HEPİMİZİN HAKKINDA HAYIRLISI
  • quote:

Orijinalden alıntı: antemortem81

öncelikle hepinize hayırlı teskereler.

kütahyada sizi en fazla zorlayacak şeyler
    1- Eğitim sahasına gidiş- geliş (sıcak altında hele silahlı eğitime geçince o yol bitmiyor)
    2- 40-45 derece altında - eğitim (ama öyle zorlayıcı hareketler yok. 20 şer dk lık temel askeri eğitimler. sonra 20şer dk da dinlenme veriyorlar. aşırı sıcak oluyor çünkü. postalın içini hortumla ıslatıyorduk aralarda o derece)

Bunun harici oldukça rahat. yemekler güzel. beğenmezseniz ayrı kafeterya var. pizza bile vardı.250-300 kişilik bölük olduğu için banyo sırasında biraz bekliyorsunuz ama hergün akşam yıkanıyorsunuz sikinti yok :) bölükte nescafe-çay otomatı bile var

iyiymiş :) usta birliği nereydi hocam senin ?

• 345 ksd havacı olarak sizi aydınlatayım biraz bi kaç yere daha yazdım burayada yazayım..

yemekleri askerler yapıodu çok güzel yemek beklemeyin gerçi şirketle anlaşılcakdı temmuzda belki anlaşılmısdır ama gene güzel yemekler çıkmaz. Kantinden de yiyebileceğiniz sadece soguk sandiviçdir . pizza mizza olayları eskiden kalma . çay kahve otomat falanda hikaye hepsi kalkdı artık..

Kütahyanın havası bokdandır benim gibi alışana kadar hasta olabilirsiniz. Biz bölükden yemege gidene kadar hava sıcacık yemekden cıkdıgımızda fırtına kopdugu oluodu :)

En zorlanacağınız şey arkadasında dediği gibi eğitim sahasına uygun adım yürümek hele bizim gibi silahı elinize ilk haftadan verirlerse vay halinize o yol bitmio kolunuzun agrısına mı bacagınızın agrısına mı yanacaksınız karar veremiosunuz. Ama inanın kütahyanın tek zorlugu bu ...

Orada sizi gerçekten çok önem verecekler çok şaşıracaksınız. Özellikle astsubaylar her sabah mutlaka bi sıkıntısı şikayeti olan varmı diye sorar banyo yapamayan evini arayamayan varmı der her türlü şikayetinizi söyleyebilirsiniz olursa çekinmeyin...

Sizden 5 10 yaş küçük onbaşılara komutanım çekeceksiniz bunu sizden onlar değil komutanlar isteyecek bu yüzden onlara yalandan gücenmeyin. İnanın kütahyada en acıyacagınız kişiler onbasılar olacak çünkü oranın tüm yükünü onlar çekiyor bildiğin amelelik yapıolar..

içlerinden size çok itimat gösterip çok yardımcı olacaklarda cıkıcak afedersiniz sizi s.. çalışanlarda ... siz siz olun kendinizi ezdirmeyin onbasılar çavuşlar size bişi yapamaz ama bu demek değil ki emre itatsizlik edin yada onu yapmam bunu yapmam deyin ne denirse yapacaksınız kaçarınız yok..

Gereksiz farklı pijama terlik götürmeyin kilit götürmeyin yasak kullanamazsınız...
    iç çamasırınız mavi olsun kesinlikle yıkatmayın kullan at yapın acemilikde çünkü hepsi toplu yıkanıo bilmem kaç bin kişi uzun dönerm acemilerinki ile beraber. o yüzden kullanın atın...

Acemilikde sıkın dişinizi usta birliğinde çok rahat edeceksiniz . Orda herşey serbest ne götrücekseniz oraya götürün...Muhtemelen % 80 ininiz hizmet bölüğü olarak gideceksizniz ustaya. ordada olacagınız kantin sorumlusu yemekhane sorumlusu, viziteci, spor salonu sorumlusu gibi grevler , yerine göre fazla nöbetde tutabilir az nöbet de tutabilirsiniz...

psikolojik sorunları olan arkadaslar önceden anti depresan kullananlar oırda belirtin açdırın rdm dosyası çekinmeyin çavuş olamazsınız ama usta birliğinde nöbetten yırtarsınız :) usta birliğinde çavuş la erin pek farkı yok çavuşuz diye usta erlerin sizi sallayacagını sanıosanız yanılıosunuz :) Kimse sizi sallamaz zaten sizde onları pek sallamıcaksınız devrelerinizle takılacaksınız...

Kısacası rahat bir askerlik sizi bekliyor hepinize şimdiden hayırlı tezkereler

• quote:

Orijinalden alıntı: wenser

pazar sabahı 7 arabası istanbul otogardan, Kütahya yolcusukalmasın :)

Rahat yer diyorlar, ama tugay çok büyük ve kalabalıkmış, türkiyenin tek hava er eğitim birimi

Kamilkoc mu hocam ben kamil koc la pazar sabah gidecegim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gaybo

345 ksd havacı olarak sizi aydınlatayım biraz bi kaç yere daha yazdım burayada yazayım..

yemekleri askerler yapıodu çok güzel yemek beklemeyin gerçi şirketle anlaşılcakdı temmuzda belki anlaşılmısdır ama gene güzel yemekler çıkmaz. Kantinden de yiyebileceğiniz sadece soguk sandiviçdir . pizza mizza olayları eskiden kalma . çay kahve otomat falanda hikaye hepsi kalkdı artık..

Kütahyanın havası bokdandır benim gibi alışana kadar hasta olabilirsiniz. Biz bölükden yemege gidene kadar hava sıcacık yemekden cıkdıgımızda fırtına kopdugu oluodu :)

En zorlanacağınız şey arkadasında dediği gibi eğitim sahasına uygun adım yürümek hele bizim gibi silahı elinize ilk haftadan verirlerse vay halinize o yol bitmio kolunuzun agrısına mı bacagınızın agrısına mı yanacaksınız karar veremiosunuz. Ama inanın kütahyanın tek zorlugu bu ...

Orada sizi gerçekten çok önem verecekler çok şaşıracaksınız. Özellikle astsubaylar her sabah mutlaka bi sıkıntısı şikayeti olan varmı diye sorar banyo yapamayan evini arayamayan varmı der her türlü şikayetinizi söyleyebilirsiniz olursa çekinmeyin...

Sizden 5 10 yaş küçük onbaşılara komutanım çekeceksiniz bunu sizden onlar değil komutanlar isteyecek bu yüzden onlara yalandan gücenmeyin. İnanın kütahyada en acıyacagınız kişiler onbasılar olacak çünkü oranın tüm yükünü onlar çekiyor bildiğin amelelik yapıolar..

içlerinden size çok itimat gösterip çok yardımcı olacaklarda cıkıcak afedersiniz sizi s.. çalışanlarda ... siz siz olun kendinizi ezdirmeyin onbasılar çavuşlar size bişi yapamaz ama bu demek değil ki emre itatsizlik edin yada onu yapmam bunu yapmam deyin ne denirse yapacaksınız kaçarınız yok..

Gereksiz farklı pijama terlik götürmeyin kilit götürmeyin yasak kullanamazsınız...
    iç çamasırınız mavi olsun kesinlikle yıkatmayın kullan at yapın acemilikde çünkü hepsi toplu yıkanıo bilmem kaç bin kişi uzun dönerm acemilerinki ile beraber. o yüzden kullanın atın...

Acemilikde sıkın dişinizi usta birliğinde çok rahat edeceksiniz . Orda herşey serbest ne götrücekseniz oraya götürün...Muhtemelen % 80 ininiz hizmet bölüğü olarak gideceksizniz ustaya. ordada olacagınız kantin sorumlusu yemekhane sorumlusu, viziteci, spor salonu sorumlusu gibi grevler , yerine göre fazla nöbetde tutabilir az nöbet de tutabilirsiniz...

psikolojik sorunları olan arkadaslar önceden anti depresan kullananlar oırda belirtin açdırın rdm dosyası çekinmeyin çavuş olamazsınız ama usta birliğinde nöbetten yırtarsınız :) usta birliğinde çavuş la erin pek farkı yok çavuşuz diye usta erlerin sizi sallayacagını sanıosanız yanılıosunuz :) Kimse sizi sallamaz zaten sizde onları pek sallamıcaksınız devrelerinizle takılacaksınız...

bilgilendirme için çok teşekkürler hocam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: gaybo

345 ksd havacı olarak sizi aydınlatayım biraz bi kaç yere daha yazdım burayada yazayım..

Eyvallah kardeş, birkaç sorum olucak benimde.

- Havlu getirelim mi yedek?
    - İç çamaşırı fanilamı atlet mi?
    - Botlar ve çanta için kilit getirelim mi?
    - Pudra ve parfüm alıyorlar mı?
    - Garanti atm'si var mı?

• dostum ben 345 ksd acemi ve usta asker olarak kütahya da kaldım.
    önceliikle yanınızda fazla eşya getirmeyin yükm olur. zaten bi çanta alacaksınız. havlu eşofman, pijmaa (deli pijaması) spor ayakkabısı (mekaptan hallice) iç çamaşırı içlik v.s verecekler. ama iç çamaşırnı biraz fazla alın malum yaz mevsimşi scak geçer. atlet ve fanlia geitirn. atlet bol olsun kamuflajların üst kısmı yerine kollu atlet giyebilirsiniz. botlar için ben kilit aldım ama kullanmadım acemi de pek hırsızlık olmadı ama usta birlilğinde gideceğiniz yere göre değişir. tugay da sdece ziraat ve garanti atm si var ama ilk hafta belki yoğunluktan gidemeyebilirsniz. parfüm alırlar sorun olmaz.bolca boğaz patsili alın muhtemelen 2 hafta yoğun balgam çıkarırsınız. herkes öksürük ve balgamdan şikayetçiydi. yemekleri şu an şirket yapıyor. tek artısı mevye, karpuz vs. vermeleri. sabah kahvaltılarında ilk günler birqaz sıkıntı çekekbilirsiniz.

yanınıza okumak için kitap alın. zira boş vakitlerinizde can sıkıntısına birebir.zaten ilk hafta kantini görmek hayal. bizim dibimizde iken biz 1 hafta bekledik.uygun adım yürümeye alışın her yere uygun adım gideceksiniz. zaten eğimlerde çok ağır değil ama yürümekten yorulursunuz. eğitim sahası böülk arası 1-2 km civarı o sahaya günde 3 kez gider gelirsiniz.
    ,
    bölüklerde duş olmayabiliryor ama korkmayın hamam var 2-3 güne hamama gidersiniz.

acemilği güzel geçirin zira ustalık o kdar eğlenceli olmayabilir.

kütahya da kalacaklar bana mesaj atsın detaylı bilgi verebilirim

• şampuan götürebilir miyiz?
  • zahit arkadaşım ben kütahya hizmet bölüğünde albay postası olarak kaldım :D adım emrah kızmaz bana yardım eder misin :D
  • ne istersen götür fakat kesici delici olmasın tırnak makasının dahi törpüsünü kır mach 3 al kesinlikle bol miktarda çorap atlet ve külot al
  • götür dostum sıkıntı olmaz temizlik malzemelerine izin var fakat toplu iğne makas almazlar.
    son küçük bi tavsiye teslim olma işini geçe bırakmayın 2-3 arası ideal sonra bölüğe gittiğinizde saat 11- 12 olur geç yatarsınız. ben 2 gibi teslim oldum 5-6 gibi bölükteydim. bide saç traşı olun tavsiye ederim.
  • arkadaşlar muhtemelen buraya düştüğünüzü söylediğiniz arkadaşlarınızın bi çoğu sizlere çok şanslı olduğunuzu ve torpilinizin nereden geldiğini soruyorlardır. evet haklılar diğer askerlik yerlerine göre özellikle de karacılara göre çok rahatız ama internette abartılan bi dünya beklemeyin içerisinde yok tostçu dönerci varmış yalanlarına kanmayın. içeride internet salonu falan yok. burada şınav çekme koşu yapma barfiks gibi sporlar yok fakat eğitim sahaları bölüklere biraz uzak botlarınızı bir numara büyük alın ve mutlaka ortapedik tabanlık ya da silikon topukluk almayı unutmayın. fazla hayale kapılmayın çünkü geldiğiniz yer bir askeri birlik değil askerciliğin oynandığı bir tiyatro salonu. çünkü silah omuzadan fazla faraş kürek omuza yapacaksınız. temizlik imandan gelip burnunuzdan çıkacak :D çavuşlara dikkat edin ve özellikle ilk geldiğinizde onbaşılarla takışmayın. pişik kremi, pudra, mantar kremi bulundurun yanınızda koca koca valizlerle gelmeyin o valizler sizin omuzunuzda yük olmaktan başka işe yaramayacak. benim acemiliğimde usta birliğimde kütahyaydı ve rahatım umarım şans yanınızda olur. bu arada 28 gün acemilik yapacaksınız dağıtım yerleriniz 2. hafta açıklanacak sorusu olan var mı :D

• quote:

Orijinalden alıntı: kuzgun516

arkadaşlar muhtemelen buraya düştüğünüzü söylediğiniz arkadaşlarınızın bi çoğu sizlere çok şanslı olduğunuzu ve torpilinizin nereden geldiğini soruyorlardır. evet haklılar diğer askerlik yerlerine göre özellikle de karacılara göre çok rahatız ama internette abartılan bi dünya beklemeyin içerisinde yok tostçu dönerci varmış yalanlarına kanmayın. içeride internet salonu falan yok. burada şınav çekme koşu yapma barfiks gibi sporlar yok fakat eğitim sahaları bölüklere biraz uzak botlarınızı bir numara büyük alın ve mutlaka ortapedik tabanlık ya da silikon topukluk almayı unutmayın. fazla hayale kapılmayın çünkü geldiğiniz yer bir askeri birlik değil askerciliğin oynandığı bir tiyatro salonu. çünkü silah omuzadan fazla faraş kürek omuza yapacaksınız. temizlik imandan gelip burnunuzdan çıkacak :D çavuşlara dikkat edin ve özellikle ilk geldiğinizde onbaşılarla takışmayın. pişik kremi, pudra, mantar kremi bulundurun yanınızda koca koca valizlerle gelmeyin o valizler sizin omuzunuzda yük olmaktan başka işe yaramayacak. benim acemiliğimde usta birliğimde kütahyaydı ve rahatım umarım şans yanınızda olur. bu arada 28 gün acemilik yapacaksınız dağıtım yerleriniz 2. hafta açıklanacak sorusu olan var mı :D

Benim bir sorum var. 15 bölükten 1 2 tanesine cehennem bölüğü diyorlar ve uzak durun diyolar. Şuanda hangi bölükler öyle bilginiz var mı?

• 1 sene önce burada askerliğimi yaptım 16.bölükte acemilik yaptım ve en iyisi burasıydı daha sonra usta birliğim ankara çıktı oraya geçtim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekonomili

1 sene önce burada askerliğimi yaptım 16.bölükte acemilik yaptım ve en iyisi burasıydı daha sonra usta birliğim ankara çıktı oraya geçtim...

ekonomi univ. den misin?
  • Yarın 3 gibi birliğime katilcam herkeze hayırlı teskereler

• quote:

Orijinalden alıntı: S0N3RR

quote:

Orijinalden alıntı: antemortem81

öncelikle hepinize hayırlı teskereler.

kütahyada sizi en fazla zorlayacak şeyler
    1- Eğitim sahasına gidiş- geliş (sıcak altında hele silahlı eğitime geçince o yol bitmiyor)
    2- 40-45 derece altında - eğitim (ama öyle zorlayıcı hareketler yok. 20 şer dk lık temel askeri eğitimler. sonra 20şer dk da dinlenme veriyorlar. aşırı sıcak oluyor çünkü. postalın içini hortumla ıslatıyorduk aralarda o derece)

Bunun harici oldukça rahat. yemekler güzel. beğenmezseniz ayrı kafeterya var. pizza bile vardı.250-300 kişilik bölük olduğu için banyo sırasında biraz bekliyorsunuz ama hergün akşam yıkanıyorsunuz sikinti yok :) bölükte nescafe-çay otomatı bile var

iyiymiş :) usta birliği nereydi hocam senin ?

eskişehir astsubay orduevi

• quote:

Orijinalden alıntı: the_wind222

quote:

Rahat yer diyorlar, ama tugay çok büyük ve kalabalıkmış, türkiyenin tek hava er eğitim birimi

evet hocam 13 numara
  • quote:

quote:

quote:

evet hocam 13 numara

Önümdesin tertip:)
  • quote:

quote:

quote:

evet hocam 13 numara

Tamamdir bende 6 numaradayim. Sabah gorusuruz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.