Şimdi Ara

347. DÖNEM HV. K. ER EĞT. TUG. K.LIĞI KÜTAHYA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
2.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: the_wind222

quote:

Orijinalden alıntı: wenser

quote:

quote:

pazar sabahı 7 arabası istanbul otogardan, Kütahya yolcusukalmasın :)

Rahat yer diyorlar, ama tugay çok büyük ve kalabalıkmış, türkiyenin tek hava er eğitim birimi

Kamilkoc mu hocam ben kamil koc la pazar sabah gidecegim

evet hocam 13 numara

Tamamdir bende 6 numaradayim. Sabah gorusuruz.

hangi ilçeden geliyorsun ben sultangazi

• quote:

Orijinalden alıntı: tEmh@

quote:

quote:

quote:

Rahat yer diyorlar, ama tugay çok büyük ve kalabalıkmış, türkiyenin tek hava er eğitim birimi

evet hocam 13 numara

Önümdesin tertip:)

görüşürüz tertip hangi ilçeden geliyorsun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tEmh@

quote:

quote:

quote:

evet hocam 13 numara

Önümdesin tertip:)

görüşürüz tertip hangi ilçeden geliyorsun

Dudulludan biniyorum ben.

• Orijinalden alıntı: tEmh@

Dudulludan biniyorum ben.

ben otogar, görüşürüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: antemortem81

quote:

Orijinalden alıntı: S0N3RR

quote:

Orijinalden alıntı: antemortem81

öncelikle hepinize hayırlı teskereler.

kütahyada sizi en fazla zorlayacak şeyler
    1- Eğitim sahasına gidiş- geliş (sıcak altında hele silahlı eğitime geçince o yol bitmiyor)
    2- 40-45 derece altında - eğitim (ama öyle zorlayıcı hareketler yok. 20 şer dk lık temel askeri eğitimler. sonra 20şer dk da dinlenme veriyorlar. aşırı sıcak oluyor çünkü. postalın içini hortumla ıslatıyorduk aralarda o derece)

Bunun harici oldukça rahat. yemekler güzel. beğenmezseniz ayrı kafeterya var. pizza bile vardı.250-300 kişilik bölük olduğu için banyo sırasında biraz bekliyorsunuz ama hergün akşam yıkanıyorsunuz sikinti yok :) bölükte nescafe-çay otomatı bile var

iyiymiş :) usta birliği nereydi hocam senin ?

eskişehir astsubay orduevi

10 numaraymış :D

• Görüşürüz tertipler
  • Birazdan cikcam bende arkadaslar hayirli tezkereler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • poku yediniz 92 li yeni yetme 10 başılara komutanım komutanım demeye hazır olun çetlisi şimdiden ezberlemeye başlasanız iyi olurr :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: remember_me

poku yediniz 92 li yeni yetme 10 başılara komutanım komutanım demeye hazır olun çetlisi şimdiden ezberlemeye başlasanız iyi olurr :)

Orada uzun dönem arkadaşların bir çoğunun cahil, gidecek olan ksd arkadaşların ise mantıklı olduğunu düşünürsek bunu pek bir sorun olacağını sanmıyorum. Bende 335 ksd olarak yaptım kütahyada askerliğimi. neyseki bir onbaşıya komutanım çekmek zorunda kalmadım. içiniz ferah olsun arkadaşlar...
  • bugün itibariyle yemin ederek kutahyaya veda ettim:-) 15. bölük. Hava Er Fatih

• Kutahya'nin en kotu donemine denk geldi sanirim 347. Donemler. Ozellikle yemekhane sikintisi, saatlerce yemek bekleme, hijyen sikintisi, yemeklerin kotu olmasi, etlerin kokmasi bir cok askeri ac birakti bende dahil.

Neyse ki kurtulduk, gelmeden once okuduklarimla geldikten sonra yasadiklerim cok farkliydi, giderken beklentilerinizi dusuk tutun.

Gurhan, Murat ve Burak astsubay gidi kd dostu saglam komutanlarimiz da oldu.

10. Boluk Hava Piyade Onbasi Murat :D

• hayırlı teskereler kardeşm bende 347. dönem insallah iyi bir yere düşerim
  • 12.Bölük Ses verrrrrrrrrrrr :)
  • Beyler sakın denilenlere kapılıp beklentilerinizi yüksek tutmayın derim. Gerçi biz 347. kd ler olarak birçok mevzuyu en üst kıdemlere kadar şikayet ettik umarım sizin zamanınızda düzelir. Buarada evet kısa dönemlere "lan" bile diyemiyolar. Aslında bu sizin elinizde. Örneğin 12 ağustosta birliğe katıldık 13ünde sabah içtimasında çavuşun biri "indir elini lan belinden" dedi ve herkes kime lan diosun sen kimsin diye çıkışınca o çavuşu hemen uzaklaştırdılar ve 1 ay boyunca hiç böle bi sıkıntı yaşamadık. Demek istediğim sizi başta bi yokluyolar eğer lan a sesiniz çıkmıosa küfüre bile başlarlar. birlik beraberlik çok önemli sonuçta onlar size okumuş ve haklarını bilen insanlar gözüyle bakıyolar bulaşmak istemiyolar. ama siz altta kalırsanız uzun dönemlere davrandıklarından bi farkı olmaz. usta birliğim de kütahya çıktı başta üzülür gibi oldum fakat işimi öğrenince baya rahatladım kamuflajı bidaha giymicem okadarını söleyim. yazcak çok şey var girebildikçe sorusu olanlara yardımcı olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: spade35

Beyler sakın denilenlere kapılıp beklentilerinizi yüksek tutmayın derim. Gerçi biz 347. kd ler olarak birçok mevzuyu en üst kıdemlere kadar şikayet ettik umarım sizin zamanınızda düzelir. Buarada evet kısa dönemlere "lan" bile diyemiyolar. Aslında bu sizin elinizde. Örneğin 12 ağustosta birliğe katıldık 13ünde sabah içtimasında çavuşun biri "indir elini lan belinden" dedi ve herkes kime lan diosun sen kimsin diye çıkışınca o çavuşu hemen uzaklaştırdılar ve 1 ay boyunca hiç böle bi sıkıntı yaşamadık. Demek istediğim sizi başta bi yokluyolar eğer lan a sesiniz çıkmıosa küfüre bile başlarlar. birlik beraberlik çok önemli sonuçta onlar size okumuş ve haklarını bilen insanlar gözüyle bakıyolar bulaşmak istemiyolar. ama siz altta kalırsanız uzun dönemlere davrandıklarından bi farkı olmaz. usta birliğim de kütahya çıktı başta üzülür gibi oldum fakat işimi öğrenince baya rahatladım kamuflajı bidaha giymicem okadarını söleyim. yazcak çok şey var girebildikçe sorusu olanlara yardımcı olabilirim.

haklısın aynen katılıyorum, adamlar sonuçta bize yanaşık düzen eğitimi veriyorlar, birlikte hareket etmeyi öğretiyorlar, bi sıkıntı varsada buna hep birlikte itiraz etmek gerekir. ;)

hangi bölükteydin, yapacağın iş ney

• quote:

Orijinalden alıntı: spade35

Beyler sakın denilenlere kapılıp beklentilerinizi yüksek tutmayın derim. Gerçi biz 347. kd ler olarak birçok mevzuyu en üst kıdemlere kadar şikayet ettik umarım sizin zamanınızda düzelir. Buarada evet kısa dönemlere "lan" bile diyemiyolar. Aslında bu sizin elinizde. Örneğin 12 ağustosta birliğe katıldık 13ünde sabah içtimasında çavuşun biri "indir elini lan belinden" dedi ve herkes kime lan diosun sen kimsin diye çıkışınca o çavuşu hemen uzaklaştırdılar ve 1 ay boyunca hiç böle bi sıkıntı yaşamadık. Demek istediğim sizi başta bi yokluyolar eğer lan a sesiniz çıkmıosa küfüre bile başlarlar. birlik beraberlik çok önemli sonuçta onlar size okumuş ve haklarını bilen insanlar gözüyle bakıyolar bulaşmak istemiyolar. ama siz altta kalırsanız uzun dönemlere davrandıklarından bi farkı olmaz. usta birliğim de kütahya çıktı başta üzülür gibi oldum fakat işimi öğrenince baya rahatladım kamuflajı bidaha giymicem okadarını söleyim. yazcak çok şey var girebildikçe sorusu olanlara yardımcı olabilirim.

kesinlikle haklısın kardeşim. bu arada hayırlı teskereler bende aralıkta askerim inş iyi yere düşeriz

• o değilde yemekler ne berbattı be kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XR9

Kutahya'nin en kotu donemine denk geldi sanirim 347. Donemler. Ozellikle yemekhane sikintisi, saatlerce yemek bekleme, hijyen sikintisi, yemeklerin kotu olmasi, etlerin kokmasi bir cok askeri ac birakti bende dahil.

Neyse ki kurtulduk, gelmeden once okuduklarimla geldikten sonra yasadiklerim cok farkliydi, giderken beklentilerinizi dusuk tutun.

Gurhan, Murat ve Burak astsubay gidi kd dostu saglam komutanlarimiz da oldu.

10. Boluk Hava Piyade Onbasi Murat :D

Bende 343. KD olarak Acemi Birliğimi Kütahya da yapmıştım. Tamda biz askerdeyken (yanlış hatırlamıyorsam 14. yada 15. günümüzde) Yemekleri yapan Şirket İflas etmişti ve yemeği askerler yapmaya başlamıştı. Bizim bahtsızlığımıza :-)

Söylediklerine aynen katılıyorum gelmeden önce güllük gülistanlık yazdılar hep kütahyayı, yok 5 yıldızlı otel gibi bilmem ne, sonra bir gittim, berbat bir yer. Uzun dönem Onbaşı ve Çavuşa komutanım çekiyorduk, Cheklist (Çetlis diyolardı) denilen bir asker el kitabı vardı onu ezberletiyorlardı bize. Anlayacağınız bize baya bir baskı yaptılar. Orada yaptığım 23 günlük acemilik geri kalan yaptığım uzun dönem askerliğime bedeldi, o kadarını söyleyim. Ama arkadaşlarında dediği gibi O Onbaşı ve Çavuşlar bize lan bile diyemiyorlardı ama yinede emir yağdırıyorlardı, işin kötü tarafı da bölük komutanından yetki alarak bunu yapıyorlardı, o yüzden pek bir şey diyemiyorduk. Ben Kütahyada 11. bölükte yaptım ve eğer bölük komutanı vs hala aynıysa oraya düşmenizi istemem.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.