Şimdi Ara

35-36.000 Bütçe ile Araç Kıyaslama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Memurum 23 yaşındayım hayırlısıyla ilk aracımı alacağım. 2. el alacağım. Yılda 10.000 km yapmayacak biriyim.

Arabada görünüşe önem veriyorum ilk aracım olacağından. Kısa süredede satmayı düşünmem.

İlk olarak bana Yeni Clio, Fiesta gibi araclar onerildi. Ama boyum 1,90 ve sedan karizması ayrı bende.

C segmentte ise,

1-Volvo S-40 2006-2009 model arası dizel mi benzinlimi daha iyi olur bilmemekle birlikte 100,000 km üstü araçlar
    2-Civic 2010 ve altı bi önceki kasa
    3-Lancer
    4-Alfa Romeo 156 yine eski modeller

Şimdi,

Kmsi yüksek araçlarda dizel mi benzinlimi almak daha mantıklıdır? Hangisi daha az masraflıdır?

Volvo 2008 civar model ve 100,000 km üstü için dusunceleriniz nedir? Veya baska arac önerileri?

Şimdiden Tesekurler.

• Kesinlikle Lancer, daha fazla kafanı karıştırmana gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zanzibàr -- 15 Mart 2014; 12:55:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zanzibàr

Kesinlikle Lancer, daha fazla kafanı karıştırmana gerek yok.
    Volvo yada lancer derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-323E4D72D

Volvo yada lancer derim.

Alıntıları Göster
    Bende zaten Volvo ile Lancer arasında kaldım.

Volvoyu daha cok istiyorum ama km model yüksek olacagından tabi yedek parça v.sde pahalı çekiniyorum.

Lancer 2011 model fazla km yapmamış bulunur.

Volvonun temizini denk getiremezsem Lancere yoneleceğim.

Bazı sorularıma cvp arıyorum. 100,000 km ustu s40 alacaksanız dizel mi benzinlimi alırdınız ve neden?
  • Ben de 23 yasinda memurum. Kaliteli, ve konforlu bir arac bakiyorum. Sedan hatchback SW benim icin farketmez. Ben de volvo s40 a bakindim. Dizel araba almak bana kumar oynamak gibi geliyor nedense. Cok km yapmis olmasi onemli degil de turbo arizasi verirse diye korkutuyor.
    Benzinli alinip lpg li kullanilabilir.
    Ayrica otm. Vites araclardan da kaciyorum bakarken. Sorun cikartma ihtimalini bilmem de cikartirsa zorlar diye dusunuyorum.
    S40 temiz denk getirirlirse guzel guzel binilebilr.
    Sedan dusunmuyorum demissin ama ben yinede hatchback onerisi de katayim araya fiat bravo ya da bakabilir. 2.elde cok deger kaybettiginden uygun fiyata guzel temiz bir araba bulabilirsin diye dusunuykrum. Kolay gelsin:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

Ben de 23 yasinda memurum. Kaliteli, ve konforlu bir arac bakiyorum. Sedan hatchback SW benim icin farketmez. Ben de volvo s40 a bakindim. Dizel araba almak bana kumar oynamak gibi geliyor nedense. Cok km yapmis olmasi onemli degil de turbo arizasi verirse diye korkutuyor.
    Ayrica otm. Vites araclardan da kaciyorum bakarken. Sorun cikartma ihtimalini bilmem de cikartirsa zorlar diye dusunuyorum.
    Sedan dusunmuyorum demissin ama ben yinede hatchback onerisi de katayim araya fiat bravo ya da bakabilir. 2.elde cok deger kaybettiginden uygun fiyata guzel temiz bir araba bulabilirsin diye dusunuykrum. Kolay gelsin:)

Evet turbo arızası çok buyuk risk ve olmasıda muhtemel. Benzinlisi performans olarak nasıl acaba? Cok hız seven biri degilimde şimdi alırken burun kıvırdıgımız araçlar gelirde geçerse beni sıkıntı olur yani :)

Benzinli Lpg daha mantıklı geliyor arıza risklerinden dolayı. Bravonun tipini begenmiyorum. Sedece ekonomi dusunsem bu butceyle gider Yeni Clio 1,5 Dci baz modelini alırım

• quote:

Ben de 23 yasinda memurum. Kaliteli, ve konforlu bir arac bakiyorum. Sedan hatchback SW benim icin farketmez. Ben de volvo s40 a bakindim. Dizel araba almak bana kumar oynamak gibi geliyor nedense. Cok km yapmis olmasi onemli degil de turbo arizasi verirse diye korkutuyor.
    Volvo S40 ya da lancer olsun derim.Lancer düşük km olur.
    Volvo alır özel serviste yaptırırsanız daha ucuza da mal edilebilir.
    Bildiğim kadarıyla dizel motoru Ford'un 1.6tdci ile aynı.
    Bu nedenle motor ağırzası çok üzmeyebilir diyeceğim ama öğrendiğim şeye göre volvo motor üstünde mekanik olarak ufak olsa da büyük sonuçlar doğuran denge ile ilgili ufak oynamalar yapıyormuş belki bu nedenle sorun çıkabilir.
    Ama benzinli araçların bakımı dizelden daha ucuz oluyor genelde.
    Kasko bedeli yüksek olabilir Volvo'da çünkü parçası pahalı.
    Lancer'da mantıklı araç olur karşılaştırma da.
    Ben olsam Volvo alırdım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eXeLances17

quote:

Evet turbo arızası çok buyuk risk ve olmasıda muhtemel. Benzinlisi performans olarak nasıl acaba? Cok hız seven biri degilimde şimdi alırken burun kıvırdıgımız araçlar gelirde geçerse beni sıkıntı olur yani :)

Benzinli Lpg daha mantıklı geliyor arıza risklerinden dolayı. Bravonun tipini begenmiyorum. Sedece ekonomi dusunsem bu butceyle gider Yeni Clio 1,5 Dci baz modelini alırım

Ben bi ara lagunalara da bakmistim. Yenisinin tipi cok iyi olmasa da bi onceki makyajli kasa guzel gorunuyordu bence.
    Bence biz dolanip durcaz sonra volvo alip rahatliycaz, soyliyim:)

• quote:

quote:

quote:

Ben bi ara lagunalara da bakmistim. Yenisinin tipi cok iyi olmasa da bi onceki makyajli kasa guzel gorunuyordu bence.
    Bence biz dolanip durcaz sonra volvo alip rahatliycaz, soyliyim:)

Alıntıları Göster
    Muhabbet Volvo üzerinden gidiyor gönlumde volvodan yana gider de baska araç alırsak s-40 gorunce tırnaklarımı yerim zaten

Fordla aynı diyorlar motor evet ama insan niye dizel alır ? Koltuğu yapıştrsın kalkarken turboyla tabi bide az yaksın.

S-40 yorumlarda dizelin az yakmadığınıda goruyoruz. Tuple cok farketmez dizeli ekonomi icin herhalde :)

• Hocam mazda3 , nissan note bakabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: sugarcar

Hocam mazda3 , nissan note bakabilirsin

Note bana göre bi araç değil. Mazda 3 den bahsediyosanız evet o da listeye eklenebilir. Alfa Romeo ile orantılı şartları.
  • quote:

quote:

Note bana göre bi araç değil. Mazda 3 den bahsediyosanız evet o da listeye eklenebilir. Alfa Romeo ile orantılı şartları.

Evet hocam mazda3 ile alfa romeo uzun süreli satmayacaksanız uygunları bunlar hayırlısı olsun inşallah
  • quote:

quote:

quote:

Evet hocam mazda3 ile alfa romeo uzun süreli satmayacaksanız uygunları bunlar hayırlısı olsun inşallah

Alıntıları Göster
    hocam yüksek kilometreli dizel sıkıntı yapacak diye bişey yok,fakat yüksek kilometreli dizelin bakımları ağır olur,arıza riski yüksektir,sizden önceki sahibi bilinçsiz biri ise turbonun içine etmiş olabilir vb. size benzinli volvo öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilalöztkr

hocam yüksek kilometreli dizel sıkıntı yapacak diye bişey yok,fakat yüksek kilometreli dizelin bakımları ağır olur,arıza riski yüksektir,sizden önceki sahibi bilinçsiz biri ise turbonun içine etmiş olabilir vb. size benzinli volvo öneririm.

Alıntıları Göster
    honda alır keyfime bakarım, ki öyle de yaptım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamyonlarkavuntaşır

honda alır keyfime bakarım, ki öyle de yaptım :)

Alıntıları Göster
    Mondeoda bakabilirsiniz. 23 yaşında ağır gelebilir tabi o da var. Siz bilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Mondeoda bakabilirsiniz. 23 yaşında ağır gelebilir tabi o da var. Siz bilirsiniz

Alıntıları Göster
    Mondeo düşündüm de bütçeme uygun olarak benzinli seçenekleri var onlarda bayağı yakıyor.

Dizel yüksek km sorun olmaz diyorsunuz. Peki turbonun nasıl kullanıldığını expertiz v.s da anlayabilirmiyiz? Motor gücü çıkıyorya sistem de ondan belli olmaz mı acaba?
  • Kendime göre değerlendireyim.
    Alfa Romeo hakkında pek bilgim yok.Fakat sorun çıkarma potansiyeli yüksek olduğu yazılıp çizilir.

Volvo s40 çok saçma ve hissiz bir suruşu ve iç mekanı var.Dış tasarımı eskidi.vs.

ben olsam civic ve lancer arasında kalırdım.
    Civic lpg garantisi , Biraz daha iyi iç mekanı ile öne çıkarken , Lancer daha ekonomik , bir motor sunuyor.Performansı hemen hemen aynı olan bu iki aracın sürüş dinamikleri de benzer.Fakat lancer süspansiyon konforu ve geniş iç mekanı ile öne çıkarken , Civic biraz daha iyi ses yalıtımı ile öne çıkar.
    Sorunsuzluk adına iki aracın temizi olduğu takdirde uzun vadede sorun çıkarmaz.
    İkinci elde civic daha iyidir.Fakat lancerda daha fazla donanım alabilirsiniz.

Şimdiden hayırlı olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eXeLances17 E kullanıcısına yanıt
    Ford Mondeo titanyum
    Seat exeo style (A4)

• quote:

Orijinalden alıntı: sevket861

Kendime göre değerlendireyim.
    Alfa Romeo hakkında pek bilgim yok.Fakat sorun çıkarma potansiyeli yüksek olduğu yazılıp çizilir.

Volvo s40 çok saçma ve hissiz bir suruşu ve iç mekanı var.Dış tasarımı eskidi.vs.

Civic lpg garantisi , Biraz daha iyi iç mekanı ile öne çıkarken , Lancer daha ekonomik , bir motor sunuyor.Performansı hemen hemen aynı olan bu iki aracın sürüş dinamikleri de benzer.Fakat lancer süspansiyon konforu ve geniş iç mekanı ile öne çıkarken , Civic biraz daha iyi ses yalıtımı ile öne çıkar.

Şimdiden hayırlı olsun.

Civic de habire kasa değiştiriyor. Ayrıca içi fazla dar gibi geldi bana. Lancer içi gayet rahat. Kasasınıda uzun vadede değiştiriyor.

Volvo S40 kasasıda yeni değişti fakat 2005 den beri varolan kasa. Yeni değişti ve o kasada uzun süre değişmez herhalde. Volvoda sevdiğim özellik piyasada az olması ve insanlara farklı gelmesi. Tabi Volvonun marka değeride cabası.

Mondeo da iyi bi seçim olabilir aslında ama detaylı araştırma yapmadım model ve kronik sorunları hakkında.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sevket861

Kendime göre değerlendireyim.

Şimdiden hayırlı olsun.

Civic de habire kasa değiştiriyor. Ayrıca içi fazla dar gibi geldi bana. Lancer içi gayet rahat. Kasasınıda uzun vadede değiştiriyor.

Volvo S40 kasasıda yeni değişti fakat 2005 den beri varolan kasa. Yeni değişti ve o kasada uzun süre değişmez herhalde. Volvoda sevdiğim özellik piyasada az olması ve insanlara farklı gelmesi. Tabi Volvonun marka değeride cabası.

Mondeo da iyi bi seçim olabilir aslında ama detaylı araştırma yapmadım model ve kronik sorunları hakkında.

Alıntıları Göster
    şu anda hemen hemen aynı bütçelerle aynı model araçları araştırdığımızı fark ettim.

Geçen hafta satmış olduğum 2005 model Volvo S40 1.6 benzinli aracımdan performans hariç çok memnundum.

Şu an ne alacağım diye kara kara düşünmekteyim.

2 haftadır Ankara oto pazarını gezmekteyim ama kafama göre bir araç bulamadım.

Honda Civic 2007-2008 1.6 Elegane performans olarak gerçekten tatminkar Yalnız süspansiyon konusunda sınıfta kalıyor.

Bakmış olduğum Chewrolet Cruze 1.6 Desing Edition Plus modeli göz kamaştırıyor 124 ps otomatik şanzumanlı modeli düşük devirlerde çok hazlı bir kullanış sergilerken yüksek devirlerde şiddetli motor sesini kabin içinde fazlasıyla hissediyorsunuz.

Son olarak temizini bulursam alacağım araçlardan birisi de Mitsubishi Lancer 1.8'dir. Tercihiniz bundan yana olacaksa kesinlikle 1.5 ve 1.6 almanızı tavsiye etmem hepsini deneme şansım oldu ve 1.8 cvt şanzumanı ve kabin içi konforuyla 18" jant ile spor hırçın bakışlarıyla köpek balığı karizmasını her zaman sergilemekte.

Alfa Romeo 156 Sert süspansiyona sahip ve sürekli süspansiyonu arıza çıkaran araçlardan birisidir.
    159 1.9 JTD düşünseniz temizi bütçenizi aşar.

Keşke paranız yetebilme hepsini bir köşeye bırakıp 2008-2009 D2 kasa S40 alabilseniz ama bu araçlarda bizim bütçemizi aşıyor.

Sizin araçtan ne aradığınıza bağlı olaraktan yaşınızı da ön planda tutarsak 2008 2007 civic elegance sizin için en mantıklı araç gibi duruyor.

Saygılar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.