Şimdi Ara

35 Bin TL'ye alınabilecek acemi arabası tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba herkese, 35 bin (çok alternatif bulamazsak 40'a kadar zorlanabilir) bandında bir araç arıyoruz aile kullanımı için.
    Araçtan beklentilerimiz bagaj hacmi, konfor ve acemilik için uygun olması. Araç İstanbul trafiğinde sürüleceği için otomatik vites tercihimiz ve benzinli ya da dizel arıyoruz, lpg tercihimiz değil henüz.
    Aklımızda malum siteden baktığımız şu modeller var;
    -2010 C4 1.6hdi sx
    -2005 C5 2.0hdi break
    -2006 Focus 1.6 tdci trend
    -2004 Corsa 1.3 cdti enjoy
    -Megane 2 1.5 dci

Öncelikle belirtmeliyim ki arabalar hakkında pek bir bilgim yok. Burada sizin yorumlarınızla bir yandan da öğreneceğim. Şimdiden teşekkür ederim yorum yazan herkese.

• Acemi olarak c5 gibi bir balinayla rahat edebilecek misin?
  • Açık konuşmak gerekirse en ufak fikrim yok. Burada konu açmamın asıl amacı insanlardan bilgi alıp bu doğrultuda en doğru arabayı seçmek. Dediğiniz gibi kullanması acemi birine zor gelecek bir araçsa listeden eleyeceğim.
  • DH ahalisi de pek yardım severmiş.

Konu sahibine tavsiye vereceğine.. '' Acemi olarak c5 gibi bir balinayla rahat edebilecek misin? '' Ne demek yahu!

Aslında bu araçların hiç biri acemi arabası değil ama; Madem almışken bunlar olsun diyorsunuz ve sanırım dizel ısrarınız var.

Bence bu araçlar arasında en mantıklı olanı Megane 2 Dynamique fakat, ben dizel yerine benzin/lpg almanızı öneririm. Zaten bu fiyat aralığında dizel ve otomatik Megane 2 Dynamique alamazsınız.

Ayrıca şu da bir gerçek şu anki piyasa bu fiyata dizel/otomatik olarak pek sağlıklı seçenekler yok.

Ama sıralarsak..

Ford Focus Ghia- Her ne kadar traktör gibi çalışsa da genel itibari ile sorunsuzdur. Bu fiyat aralığında da km yüksek olacaktır

Megane 2 1.5 DCi Authentique Renault'un dizelleri sorunsuzdur. Ford'a göre daha sessiz çalışır. Ve km olarak daha düşük olacaktır.

Toyota Corolla 1.4 D-4D Comfort ise sizi asla üzmeyecek bir araçtır. Aslında tam size göre olan bir araç diyebiliriz.

Benim şimdilik aklıma gelenler bunlar. Tabi ki daha bilgili DH forumu üyelerine de katkı sağlayacaktır.

• E tavsiye vermiş işte ve de haklı bence. C5 bence de almaması gereken bir araç. c4 içinse 2010 35 bine bulması zor olacaktır.Seçeneklerden galiba Megane mantıklı olacaktır ama HB olanı olursa daha makul olur.

Araç hakkında pek bilgim yok ama o paralara otomatik olarak Colt, Lancer, Getz de tavsiye ediliyor forumda.
  • Getz veya punto bak başka bakma
  • Acemiye hb arac olur. Park etmek kolay olsun diye özellikle
  • Öncelikle yorum yapıp tavsiyede bulunan herkese teşekkür ederim. Yazılanlardan anladığım hb araç almanın daha mantıklı olacağı. Buradan aldığım bilgilerle farklı araçlara baktım ama benzin/lpg seçeneğinden hala uzak hissediyorum. Şu an aklımdaki araçlar şunlar(bütçemi 40bine kadar arttırdım.):
    -Astra (2008, 2011)
    -Corsa (2006, -)
    -Clio (-, -)
    -Punto (2007 ve üstü)
    -Focus Ghia (2006 civarı)

Model yılları tamamen keyfi seçildi o yüzden aralarından tavsiye verirseniz sevinirim.
  • Fiesta
  • 307 1.6 hdi 2007 ve sonrası bu yazılanların hiç birinin düzgünü yok bu fiyata
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cryin

307 1.6 hdi 2007 ve sonrası bu yazılanların hiç birinin düzgünü yok bu fiyata
    Sanırım ben bulamadım ama otomatik seçeneği az sanırım piyasada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtcnsrn

Sanırım ben bulamadım ama otomatik seçeneği az sanırım piyasada.

Alıntıları Göster
    bu bütçeye otomatik bakma dostum
  • Neden her acemiye hb küçük araba önerilir bilmiyorum. Dikkat edecek bu kadar basit. Araba kullanmayı şu an kullandığım Jetta ile öğrendim. Çpk şükür kazam yok, sürtmem yok, paralel parkı da zamanla öğrendim. Öyle yazılıyor ki acemi büyük araba kullanamaz, kaza yapar gibi. Sürücü kurslarında kullandırılan arabaların %99 u küçük olunca bu algı oluştu herhalde.
  • Bu HB muhabbeti ne Allah aşkına?

Benim dayım 42 yaşında ve hayatı boyunca hiç araba kullanmamış birisi olmasına rağmen, 2 yıl önce Lancer 1.6 otomatik aldı. Acemiliği dahil her şeyi onda halletti. Ne bir kaza nede başka bir şey. Hala da kullanır. Lancer küçük mü hayır... O yüzden benden önce yorum yapan arkadaşın dediği gibi ''Dikkatli olunacak''

Ve bu fiyat bandında en sağlıklı otomatikler japondur. Honda,Toyota,Mazde vb gibi... Tabi ki onların temizini bulmak da biraz zor. Fakat, bir kaç örnek bıraktım.

Toyota Grubu (DİZEL)

Ford Grubu Focus (DİZEL)
    www.sahibinden.com
    Ford Focus Fiyat Listesi - sahibinden.com
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ford-focus-663443116/detay

Biliyorum dizel araç istiyorsun ama; maalesef bütçene göre bu biraz zor. O yüzden benzinli olan araçları da seçtim. Cruze'un otomatiği sorunsuzdur. Sorunlu şansızamanlar arasında değildir. İncelemeni tavsiye ederim.

Chevrolet Grubu Cruze (BENZİNLİ)

Fiat Grubu Linea (DİZEL)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApsinteX -- 1 Mart 2019; 6:18:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ApsinteX

Bu HB muhabbeti ne Allah aşkına?

Benim dayım 42 yaşında ve hayatı boyunca hiç araba kullanmamış birisi olmasına rağmen, 2 yıl önce Lancer 1.6 otomatik aldı. Acemiliği dahil her şeyi onda halletti. Ne bir kaza nede başka bir şey. Hala da kullanır. Lancer küçük mü hayır... O yüzden benden önce yorum yapan arkadaşın dediği gibi ''Dikkatli olunacak''

Ve bu fiyat bandında en sağlıklı otomatikler japondur. Honda,Toyota,Mazde vb gibi... Tabi ki onların temizini bulmak da biraz zor. Fakat, bir kaç örnek bıraktım.

Toyota Grubu (DİZEL)

Ford Grubu Focus (DİZEL)
    www.sahibinden.com
    Ford Focus Fiyat Listesi - sahibinden.com
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ford-focus-663443116/detay

Biliyorum dizel araç istiyorsun ama; maalesef bütçene göre bu biraz zor. O yüzden benzinli olan araçları da seçtim. Cruze'un otomatiği sorunsuzdur. Sorunlu şansızamanlar arasında değildir. İncelemeni tavsiye ederim.

Chevrolet Grubu Cruze (BENZİNLİ)

Fiat Grubu Linea (DİZEL)
    Teşekkür ederim öncelikle yanıtladığınız için. Anlaşılan benim bütçemde araba almak çok zor olacak en azından 40 45 civarlarına çıkmalıyım ki eli yüzü düzgün düşük kmli araba bulabileyim. Biraz mali durumumu da gözeterek 40 45e çıkmaya karar verdim. Lpgli olan araçlara karşı hala bir ön yargım var. Linea, Corolla ve Focus Ghia arasından birini seçeceğim sanırım.

• Focus mantıklı bir tercih gibi görünüyor
  • mrtcnsrn M kullanıcısına yanıt
    Focus iyidir , satarken de çabuk çıkar elden. Lineayı da unutun hocam.
  • mrtcnsrn M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim..

Maalesef dediğiniz gibi 45 Bin TL altı dizel/otomatik kombinasyonlu ve eli,yüzü düzgün bir araç bulmak zor. 45'e çıksanız bile alacağız araçlar lokal boyalı kazasız ve değişensiz bulunacak ama; 140 bin km altında olmayacak. Aslında 170 Bin km ye kadar pek sorun değil. Eğer ki; hor kullanılmadıysa..

Arkadaşlar Focus demiş ama; bu fiyat bandın da Corolla Comfort donanım ve sorunsuzluk açısından daha önde.

Elbette bu demek değildir ki; Focus alınmaz kötü bir araba.

Evet Linea mükemmel değil ama; şunu da göz ardı etmemek lazım. Şu an ki piyasa koşulları berbat! O yüzden 35-40 Bin TL arası yaşı en genç olacak araç Linea özellikle Multijet motor gibi ödüllü biz dizel var ise.. Fakat, otomatik olarak hangi şanzımanı kullanıyor ve sorunsuzluk durumu endir bilmiyorum.
    Bizde manuel/dizel liena vardı. Yakıtı çok iyi,konfor ve yol tutuşu eh işte,sorunsuzluk sadece rutin bakımlar. Üstelik 2. Elde de gayet rahat satılabilen bir araç.

Hocam öncelikle kendinize şunu sorun. Ben bu aracı ne kadar zaman ve kaç km kullanacağım. Sürekli şehirler arası yada fazla uzun mesafe yapan birisi değilseniz benzin/lpg yada dizel olması çok fazla sorun çıkartmayacak. Ayrıca Allah göstermesin dizel araçta bir sorun meydana gelir ise, çok canınızı yakar. Çünkü dizel litre fiyatı 6,50 lpg litre fiyatı 3,51

• Dizel otomatik Focus almayın.Focus 2'lerin şanzımanları kronik sorunlu.CVT torka dayanamadığı için sanırım birçok araçta ücretsiz şanzıman değişimi yapıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ApsinteX

Rica ederim..

Maalesef dediğiniz gibi 45 Bin TL altı dizel/otomatik kombinasyonlu ve eli,yüzü düzgün bir araç bulmak zor. 45'e çıksanız bile alacağız araçlar lokal boyalı kazasız ve değişensiz bulunacak ama; 140 bin km altında olmayacak. Aslında 170 Bin km ye kadar pek sorun değil. Eğer ki; hor kullanılmadıysa..

Arkadaşlar Focus demiş ama; bu fiyat bandın da Corolla Comfort donanım ve sorunsuzluk açısından daha önde.

Elbette bu demek değildir ki; Focus alınmaz kötü bir araba.

Evet Linea mükemmel değil ama; şunu da göz ardı etmemek lazım. Şu an ki piyasa koşulları berbat! O yüzden 35-40 Bin TL arası yaşı en genç olacak araç Linea özellikle Multijet motor gibi ödüllü biz dizel var ise.. Fakat, otomatik olarak hangi şanzımanı kullanıyor ve sorunsuzluk durumu endir bilmiyorum.
    Bizde manuel/dizel liena vardı. Yakıtı çok iyi,konfor ve yol tutuşu eh işte,sorunsuzluk sadece rutin bakımlar. Üstelik 2. Elde de gayet rahat satılabilen bir araç.

Hocam öncelikle kendinize şunu sorun. Ben bu aracı ne kadar zaman ve kaç km kullanacağım. Sürekli şehirler arası yada fazla uzun mesafe yapan birisi değilseniz benzin/lpg yada dizel olması çok fazla sorun çıkartmayacak. Ayrıca Allah göstermesin dizel araçta bir sorun meydana gelir ise, çok canınızı yakar. Çünkü dizel litre fiyatı 6,50 lpg litre fiyatı 3,51
    Lpg litre fiyatı 4 lira şuan. Lpg ile mazot arasındada çok bi fark kalmadı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.