Şimdi Ara

350 wat destek isteyen bir ekran kartı arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sizce zotac 9500gt GDDR3 le cok fazla fiyat farkı olmayan ve 350 watı destek isteyen daha iyi bir ekran kartı varmı? birde ZOTAC 9500GT AMP GDDR3 kac wat destek istiyor biliyomusnuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimdiro -- 18 Eylül 2008; 14:47:25 >

• Yeni çıkacak olan 4670 performansı 3850 ye yakın fiyat 85-95 usd arasında olur
    kartta güç girişi yok 350 watt rahatlıkla yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 18 Eylül 2008; 13:43:31 >
  • sanırım sorumu yanlıs anlatmmısım basıma gelen olayı anlatsam daha iyi olucak aslında ben ati hd4850 istiyordum ama 450w gerektiriyormus benim kasamda 460 wat var diyer sistemlerle kullanıcagın zaman bu ekran kartını 460 wat yetmez dediler ve 350 wat isteyen bir ekran kartı olur dediler(nasıl hesaplanıyo bilmiyorum) ve bana zotac 9500 gddr3 dolar önerdiler fiyat 107 dolar . Benim merak ettiğim 350 wat destek isteyen fiyat farkı fazla olmayan daha iyi bir ekran kartı varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimdiro -- 18 Eylül 2008; 14:51:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yenerbalcı

Yeni çıkacak olan 4670 performansı 3850 ye yakın fiyat 85-95 usd arasında olur
    kartta güç girişi yok 350 watt rahatlıkla yeter

• 9600gt'ye kadar sorunsuz yolu ama gerçek bir güç kaynağı mı yoksa çakma mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kimdiro

sanırım sorumu yanlıs anlatmmısım basıma gelen olayı anlatsam daha iyi olucak aslında ben ati hd4850 istiyordum ama 450w gerektiriyormus benim kasamda 460 wat var diyer sistemlerle kullanıcagın zaman bu ekran kartını 460 wat yetmez dediler ve 350 wat isteyen bir ekran kartı olur dediler(nasıl hesaplanıyo bilmiyorum) ve bana zotac 9500 gddr3 dolar önerdiler fiyat 107 dolar . Benim merak ettiğim 350 wat destek isteyen fiyat farkı fazla olmayan daha iyi bir ekran kartı varmı?

Aman dur arkadaşım. Ben bunu okumamıştım.

Eğer gerçek güç veren bir 460w varsa elinde, hd4850'yi çatır çalıştırır. Hatta hd4870'i de!

Ama dediğim gibi gerçek güç ise. Eğer güç kaynağının bir fotosunu koyabilirsen buraya neyin ne olduğu anlaşılır.

Sistemin çektiği güç miktarı zaten 300watt'ı aşmayacaktır. Hatta 300watt'ı bile bulmaz. Sistemin diğer bileşenleri nedir? Oc var mı sistem de? O psu yetmez diyen arkadaşlar önce bir kanıt göstersinler. Ben gerçek bir 460w psu'nun hd4870'e bile rahatlıkla yeteceğini şöyle kanıtlayayım: PcLabs'in testi! Bu incelemede güç tüketimi konusuna bakarsan hiçbir kartın 300watt^'ı görmediğini göreceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 18 Eylül 2008; 15:11:56 >

• güc kaynagı cooler masterın rc690 nındaki model sistemim soyle q6600 işlemci, 2 gb ddr3 ram, x48t dq6 gigabyte anakart. Bilmiyorum ama bana istedigim sistemi alırsam pc tam verimde calısmaz dediler bu güc kaynagıyla. Bu arada biraz gec oldu kusura bakmayın arkadaslar. ilginiz icinde tesekkurler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4670 350W ile gayet iyi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kimdiro

güc kaynagı cooler masterın rc690 nındaki model sistemim soyle q6600 işlemci, 2 gb ddr3 ram, x48t dq6 gigabyte anakart. Bilmiyorum ama bana istedigim sistemi alırsam pc tam verimde calısmaz dediler bu güc kaynagıyla. Bu arada biraz gec oldu kusura bakmayın arkadaslar. ilginiz icinde tesekkurler

Kardeş senin işler karışmış iyice. O sisteme 9500gt öneren akıllı kim acaba önce ona Sonra sen o Q 6600'ü OC
    yapıcanmı. Çok abartılı oc yapılmayacaksa gerçek 460 W HD 4850'yede yeter HD 4870'ede yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bald also Vain -- 21 Eylül 2008; 1:14:14 >

• Eğer coolermaster'ın 460w güç kaynağı ise sorun olmaz. Ekran kartı çeksinde maximum 200w çeksin (o kadar çekmez). Sistem toplamda 300watt'ı belki görür. O psu rahatlıkla yeter. Buarada psu'nun +12V railleri ve Akım değerleri nedir? Yani kaç tane +12V raili var ve bunlardan sağlanan akım nedir?
  • Sistemin tam verimde calısmayacagını vatandaki bir teknik eleman soyledi nedenini bilmiyorum ama anakartı deyistirirsem 460 psu yeticeginide soylemisti . OC sistemimde su anda yok ihtiyaç hissetmedim bi ara yükselttim islemci 40 la 37 derece arasında geziniyodu bende geri aldım ama ileride bir iki fan daha ekleyip yapmayı düsünüyorum. Ekran kartı olarakta sanırım iki tane 9500gt var birisi 1 gb ddr2 diyeri bu bende olan 9500gt 512 ddr3 karısıklık olmasın. +v12 2 tane 312w sanırım resimdede mevcut. Artık kısmet değilmis ne yapalım bunula idare eder sonra 4850 ninde üst modellerine bakarım tabi psu yeter derseniz. Sanırım overclock olyıda tercihimi deyistirmeme sebeb olucak o yüzden overclock en üst seviyede düsününerek hangi ekran kartı, overclock olmadan hangi ekran kartını onerirsiniz. Tesekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimdiro -- 21 Eylül 2008; 11:12:32 >

• üst uç anakartlar 75-90watt arası güç çekiyo, işlemcin quad core 135 falandı yanlış hatırlamıyosam 150 de olabilir, ddr2 ramlar 7,5watt falan çeker, hdd optikler falan da yaklaşık 25-30 arası değişiyo buna göre kendin hesapla sana rahat rahat 150watt falan kalır tahminen

sonra yanlış bilinen şeylere geçelim

illa bi ekran kartını çalıştırmak için 500 600 watt kartlara gerek yok bunlar geforce 7 ve ati x1... serileri zamanında halka yutturulan şeyler

yük altında millet max tüketim olarak hd3870 i bile 85-105 watt arası tüketim şeklinde ölçer yani o kart 350watt psu da bile çalışır

gerçek güç kaynağı olsun demelerinin nedeni ise eğer bilgisayara bi voltmetre bağlarsan belli kablolara görürsün sürekli değer oynar normalde gerçek güç kaynaklarında çok esnek oynama olmaz düzensiz güç çekimi de parça ömrünü kısaltır yakmaz bişey olmaz bugünün teknolojisi artık güç yeterli gelmeyince cihaz hızını düşürmekte yani o yüzden çok bi sorun olacağını sanmam 350 watt olsa bile ki sendeki 460 watt rahat rahat kaldırır hatta hd3850 ile crossfire bile deneyebilirsin arada saçmalama ihtimali var ama işlemciyi dual core a döndürmen lazım 65-89 watt seviyelerine yani

hd4850 ye gelince %85 yük altında yapılan ölçümler (ideali yani) 110watt, gönül rahatlığıyla alırsın takarsın sonra da vatan bilgisayardaki o elemana gösterirsin haddini bil lan diye

• saolun arkadaslar icimi rahatlattınız ilerde psu alayı düsünüyodum gerek yok anlasılan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.