Şimdi Ara

3500 liralik sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaslar oyun icin yeni bi sistem kurmayi planliyorum simdiki dusunduklerim ;

Ana Kart : MSI Z87-G45 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) Anakart

Ekran Kartı : MSI GTX970 GAMING GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı

Ram : GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

İşlemci : Intel Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci

Kasa : AEROCOOL Strike-X Air Uzay Montaj İstasyonu

Power suply : CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI

Soğutma sistemi : ? yardımlarınızı beklıyorum.

SSD : Samsung 120GB 840 EVO SATA 3.0

ustadlar duşüncelerim bu yönde fakat tabiki sizinde yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum :)

teşekkürler

• hocam eger 5.nesil intel islemciler cikinca islemci degistirmek gibi bir düsünceniz varsa z97 chipset tercih etmeniz de fayda var ki bana göre gerek yok. islemci sogutucu olarak bunu tercih edebilirsiniz;

http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-hyper-t4-7751155115613662011am2-am3am3-fm1-islemci-sogutucu.html?srt=UP
  • quote:

Orijinalden alıntı: cahit37

hocam eger 5.nesil intel islemciler cikinca islemci degistirmek gibi bir düsünceniz varsa z97 chipset tercih etmeniz de fayda var ki bana göre gerek yok. islemci sogutucu olarak bunu tercih edebilirsiniz;

http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-hyper-t4-7751155115613662011am2-am3am3-fm1-islemci-sogutucu.html?srt=UP
    öneri için teşekkürler fakat soket olarak 1150 ye uyuyor mu bu model ? ayrica ilerde islemciyi degistirme gibi bir düşüncem yok simdilik :)
    @cahit37

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steve16 -- 1 Şubat 2015; 20:18:04 >

• Steve16 S kullanıcısına yanıt
    20 TL fark ile anakartı z97-g55 yapsanız daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    120 gb ssd yetersiz
    cx serisi power'larda cızırtı sorunundan bahsediliyor
    Overclock oyun için gereksiz ve maasraflı. Anakartı kısıp i7 4790 alman daha mantıklı bu şekilde ufak bir soğutucuyla işi halledebilirsin
    Uzay montajı sırf görüntü için düşünüyorsan düşünme bile... Üzerine bir bardak su dökülürse uzayın karizması çizilir.
  • Gaming5 anakart yap ben o.cli kullanırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: sokratech

120 gb ssd yetersiz
    cx serisi power'larda cızırtı sorunundan bahsediliyor
    Overclock oyun için gereksiz ve maasraflı. Anakartı kısıp i7 4790 alman daha mantıklı bu şekilde ufak bir soğutucuyla işi halledebilirsin
    Uzay montajı sırf görüntü için düşünüyorsan düşünme bile... Üzerine bir bardak su dökülürse uzayın karizması çizilir.
    @Emre0210

bana ne gibi faydası olur bu anakartın ?

@sokratech

merhabalar uzay montajı rahat toz alma havalandirma ve güzel görünüm gibi nedenlerden ötürü istiyorum kasanin masasi ayrı olcak üzerine bişi dökülceğni sanmiyorum, ssd nin yanina ilerde hdd alcam fakat simdilik sadece windows u kurcam bide 1 tane oyun kurcam 20 gb lik dahasiyla işim yok henüz , peki önerebilceğiniz power suply varmı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem tavsiyesi (50000TL)
    2 yıl önce açıldı
    4000TL Sistem tavsiyesi
    12 yıl önce açıldı
    2000 TL SSD TAVSİYESİ
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
    Seasonic S12II-620w 80 Bronze Bunu alabilirsin.
    2 çeşidi var biri modüler. Sen modüler "olmayanı" tercih et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sokratech -- 1 Şubat 2015; 20:25:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steve16

öneri için teşekkürler fakat soket olarak 1150 ye uyuyor mu bu model ? ayrica ilerde islemciyi degistirme gibi bir düşüncem yok simdilik :)
    @cahit37

hocam sectiginiz anakart ile islemci uyumlu. fakat sectiginiz anakart 5.nesil intel islemcileri desteklemeyecek yani broadwell mimarili islemcileri. oyüzden sordum. yani cogu kisi gelecek mimariyi de desteklesin diye z97 veya h97 chipset tercih ediyor ama bence gerek yok. zaten i5-4690k gibi bir islemciyi 5 sene kullanirsiniz. bu sirada broadwell de eskimis olur ve yeni mimarili islemciler ve yeni anakartlar gelmis olur.suan i5-2500k kullanip i5-4690k ya gecenler bile fazla fark göremiyor performans olarak.ben de asus z97-ar kullaniyordum arizalandi servise gönderdim.bu sirada asus h81-gamer anakart aldim.gayet basarili bir anakart.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanyuce35

kardesım 3,500 tl ye gerek yok al sana oyun canavari 1,000 tl cebine kalır
     3500 liralik sistem tavsiyesi 3500 liralik sistem tavsiyesi

bu adamin plakasini alin. i5-4690k ve gtx 970 almak isteyen birine fx-8350 ve r9 270x al diyor bu büyük ihtimalle saka olmali

• senju hashirama kullanıcısına yanıt
    ben uygun fiyata pc onerdim 3.500 tlye tabikide intel alinir ama ben 2.500 tlye onerdim

• arkadaşlar suan sistem bu sekilde oldu islemciyi dusurdum cunku zaten oc dusunmuyorum bide bu sistemin butcemi astigni farkettim ;

Ana kart : ?

Ekran Kartı : MSI GTX970 GAMING GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı

Ram : GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

İşlemci : Intel Core i5 4690 Soket 1150 3.5GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci

Kasa : AEROCOOL Strike-X Air Uzay Montaj İstasyonu

Power suply : Seasonic S12II-620w 80 Bronze

Soğutma sistemi : ?

SSD : Samsung 250GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD

Ana kart ve işlemci sogutma kafamda soru isareti kaldi suan cunku arka arkaya 2-3 oyun acabiliyorum duruma gore ve hyper t4 yetermi emin olamadım. Ana kart icinde herkes bişeyler dedi kafam karıstı hangisi daha uygun olur emin olamadım suan bu iki urun icin 500-600 lira bi butcem kaldi tavsiyelerinizi acıklamalarıyla beraber paylasırsaniz cok sevinirim , tesekkurler

• Guncel

• quote:

Guncel
    MSI Z97-G43 alabilirsin.
  • Bu tür bir sistem olabilir madem OC yapmayacaksınız (böyle bir sistem daha iyi olmaz mı)

Soğutucu olarak Hyper T4 alabilirsin zira işlemci OC olmadığı için fazla ısınmayacaktır.Ama arka arkaya 3 oyun açmanın amacını hala anlayamadım.

3500 liralik sistem tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cray-Z -- 2 Şubat 2015; 12:28:37 >
  • Cray-Z kullanıcısına yanıt
    hocam söyleki oynadiğım oyunlar online oyunlar olduğu için kiminde bişi beklerken diyer oyuna gecebiliyorum yolculuklar falan derken boş boş durmuyorum yani biraz manyağım :)
  • quote:

hocam söyleki oynadiğım oyunlar online oyunlar olduğu için kiminde bişi beklerken diyer oyuna gecebiliyorum yolculuklar falan derken boş boş durmuyorum yani biraz manyağım :)

Anladım Hyper T4 alabilirsin ama almadan önce araştır.
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    hocam sistem acik kasa olcağı icin mavi degilde kirmizi siyah olan anakartlardan bitane önerebilirmisiniz ziya kasa tamamen siyah ve kirmizi olcak =) ayrica imza bolumunuzdeki sogutucu kismini inceledim biraz fakat bu sisteme hangisi tam gelir emin olamadim bide sogutucu onerisi yapabilirmisiniz rica etsem
  • Cray-Z kullanıcısına yanıt
    peki bu hyper4 2. defa önerildi ve daha baska sogutucu onerilmedi bu sogutucu piyasadaki kendinden daha pahali (cok olmamakla birlikte max 50-100 lira) sogutuculardan dahami iyi sogutuyor ?
  • quote:

peki bu hyper4 2. defa önerildi ve daha baska sogutucu onerilmedi bu sogutucu piyasadaki kendinden daha pahali (cok olmamakla birlikte max 50-100 lira) sogutuculardan dahami iyi sogutuyor ?

Dostum 50-100 TL ciddi bir fark aralarında 100 TL bulunan soğutuculardan daha iyi soğutmaz ama bu işlemci için yeterlidir ama sen biraz daha iyisini istersen

CM Hyper 212 Evo alabilirsin aralarında 1 tık fark var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.