Şimdi Ara

3500 TL'lik Sisteme Anakart Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaz tatiline girerken bir bilgisayar toplayacağım fakat tüm bileşenleri aklımda az çok netleştirsem de anakart konusunda bir türlü karar veremiyorum. i5 4690k işlemcili bir sisteme Z97-G43 model uygun fiyatlı bir anakart almak hata mı olur? Bütçem 3500 TL ve sistem bileşenleri aşağıda. Uygun bir anakart önerirseniz sevinirim.

i5 4690k İşlemci
    Gigabyte Gaming G1 GTX 970 Ekran Kartı
    2x4 GB Kingston HyperX Savage Red Bellek
    Samsung 850 EVO 250 GB SSD
    WD 1 TB Blue Hard Disk
    Cooler Master Hyper 212 EVO İşlemci Soğutucu
    650W 80+ Sertifikalı Corsair Güç Kaynağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mopneet -- 28 Mayıs 2015; 16:19:56 >

• Mopneet kullanıcısına yanıt
    Overclock yapmayacaksan sli düşünmüyorsan pahalı anakarta yönelmene gerek yok
    sonuçta z97 g43 ün overlock kapasitesi sınırlı (hatta az demek daha doğru olabilir) ve Sli (nvidia çift ekran kartı) desteklemiyor.
  • SLI yapmayı düşünmüyorum ancak işlemci seçimimden tahmin edebileceğiniz gibi overclock yapmayı düşünüyorum. Bütçe de belli. z97-g43 önermiyor musunuz yani?
    Overclock için önerilen kartların genelde daha yüksek faz yapısı dijital olup olmaması kullanılan komponentlerin kalitesi doubler olmaması gibi kriterleri var

z97 g43 chipset özelliklerini barındıran fakat build for overclockling (overclock için yapılmış) diyemeyeceğimiz bir kart bu sözüm yanlış anlaşılmasın kart overclock yapabilir ama daha iyi kartlar seviyesine ulaşırmı işte onu bilmiyorum.

ayrıca Pahalı kart her zaman iyi demek değildir

Okuduğum bir yorumda overclock around 4.4 ghz ulaşmış fakat vrmlerin fazla ısındığını söylemiş
  • o.c yapacaksan en az msı gaming3 al hatta incemem bile var 4690k ile atl segment anakart nede ne yapacagı belli olmaz birde o sogutucudan fazla bişey bekleme noctualara bak derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Supervisor_ -- 28 Mayıs 2015; 17:06:58 >
  • Mesela ASUS Z97 PRO GAMER diye bir anakart var, 610 lira fiyatı var. Bir de örneğin MSI Z97 GAMING 3 var 500 lira. Ya da en basitinden MSI'ın Gaming 3-5-7 modelleri. Aralarında o fiyat farkına neden olan nasıl bir fark var? 3500 TL'lik bir bilgisayar hangisine ihtiyaç duyuyor?
    Not: Eğer 3500 liranın böyle bir sistem için az olduğunu düşünüyorsanız sistem önerisinde bulunabilirsiniz. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mopneet -- 28 Mayıs 2015; 17:14:10 >
    Şimdi tek tek irdeleyip hepsini anlatmamızın bir mantığı yok zamanıda yok biraz da kendin araştırman lazım

Yukarda yazdığım sebeblerden dolayı fiyat artıyor en basiti şöyle

z97 g43 3 gerçek fazlı 6 ya çiftlenmiş analog fazlı (gaming 3 de aynı yapıda olması lazım)

msi gaming 5 4gerçek 8 e çiftlenmiş analog fazlı

pro gamer 4 gerçek 8 e çiftlenmiş dijital fazlı

gigabyte gaming 5 gerçek 8 dijital fazlı
  • @Nerd Miner
    Haliyle söylediklerin hiçbir şey ifade etmedi benim için. Ama yine de teşekkür ederim. :)
    Şöyle diyeyim faz yapısı hakkında

OC yapıyorsan faz sayısı elbette önemlidir, ne kadar çok olursa, fazlara binen yük o kadar azalır, dengeli olarak dağılır.
    Bu da şu hız aşırma yapma potansiyelini artırır.

Yani bu faz yapıları daha iyi bir anakart seni beklenti açısından kısıtlamayacaktır

Fazlara binen yük artıkça vrmler ısınır ve sorunlara neden olurdu oc sonucu eskiden anakart uçurmanın başlıca sebeblerinden birisi kaldıramayacağı yükü yüklemekti.
    Fazları düzgün ve fazla anakartlar düşük kartlara oranla daha fazla potansiyeli vardır.

Ek olarak bu Konuda eksi verilmesinin mantığını da çözemedim bir şeyi daha iyi biliyorsa eksi veren anlatsın değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 28 Mayıs 2015; 20:45:53 >
  • @Nerd Miner
    Teşekkür ederim açıklama için. -'yi ben vermedim bu arada. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.