Arkadaşlar merhaba,yerel bir gazetede foto muhabiri olarak çalışıyorum.Canon 60 d ile çekimler yapıyorum.Makine çalıştığım şirketin bu sebeple iş dışında çok kurcalayamıyorum.İş icabı hız önemli olduğu için oto ayarda çekip çıkıyorum.Anlayacağınız üzere bu durum benim fotoğraf yeteneğime hiç bir katkı sağlamıyor.Sadece işimi yapıyorum.Sizden şu konuda yardım istiyorum.Uzun yıllar kullanabileceğim sağlam bir makine ve güzel bir objektif tavsiyesi almak istiyorum.
Objektif tercihinin makine kadar hatta daha önemli olduğunun farkındayım.Hem futbol müsabakalarında uzaktan çekim için hem de reklam fotoğrafçılığı için ve etkinliklerde portre alabilmek için yakından da iyi olan bir objektif arıyorum.Bana body + objektif olarak set önerebilecek var mı ? Önerilerinizi bekliyorum.
Merhaba, foto muhabirisiniz ve elinizde her ne olursa olsun bir makine var yani fotoğraf çekiyorsunuz. Aslında sizin aklınızda şimdiye kadar bir şeylerin oluşmuş olması lazımdı. Elinizdeki makineden memnun musunuz? Eğer memnunsanız aynı makineden alabilirsiniz (ikinci elde 2bin 1.5-2bin civarı galiba) Spor müsabakası tamamen ayrı bir konudur, spor müsabakası için tele-telezoom objektif. Yüksek iso hassasiyetine sahip makine lazım. Etkinliklerde (kapalı ortamda konuşma yapanları uzaktan çekme) Bildiğiniz üzere dahili flaşlar ve tepe flaşlarının gücü bir yere kadar etkilidir, bazen etkinliklerde konuşmacıların yüzüne yüzüne flaş patlatmanız abes karşılanabilir bu yüzden kapalı ortamlar için diyafram açıklığı geniş olan tele lens kullanmanız gerekir. Spor fotoğrafçılığı için (futbol vb.) 400-500mm odak uzaklığına sahip lenslerle çalışmanız gerekir. Etkinliklerde konuşmacıları uzaktan bu objektiflerle çekebilirsiniz ancak 200-300mm ideal aralıktır. Tavsiyem: Canon 60d 1.500 TL* Canon 100-400 F4.5-5.6L 2.500TL*
*Fiyatlar ikinci el olarak temin edilmiştir.
Hocam bende 7D ve objektifler var satıyorum ilgilenirsen 5073319094 ten bana ulaşabilirsin.
spor fotoğrafçılığı için tartışılmaz mükemmel bir makinedir. Saniyede 8 kare fotoğraf çekebilir. 5D Mark 3 dahi 6 5D Mark 2 ise 3,9 kare çekebiliyor. çift işlemcili olmasından dolayı çok hızlı odaklama ve çekim hızına sahip.
Canon 7D Body 22.000 çekimde Tamron 17-50 f2.8 VC (Titreşim önleyicili Lens) tüm odak uzaklıklarında sabit diyaframlı ve ödüllü bir lenstir. Portre içinde 50 mm F1.8 II. versiyon objektif var
Makineyi 18.000 de bir TRT çalışanından aldım. Lensleri ise kendim ayrıca aldım özellikle 50 mm hemen heme hiç kullanılmamıştır desem yeridir.
İlgilenirsen ulaşabilirsin. Yer Sakarya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlacKDeWiL54 -- 26 Aralık 2017; 20:48:20 >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme