Şimdi Ara

3500 TL ye kadar notebook tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence bunca parayı verdikten sonra sadece donanıma bakmamak gerekiyor,fiyatını haketmeyen kasa kalitesine sahip cihazlar çok,kasa kalitesini takmıyorsanızda en azından soğutma sistemine bakmanızı şiddet ile öneririm,tek fanlı yapıda olanların kötü yanı 1 fan hem gpu hemde cpu soğutmak zorunda kalıyor,bu fanın devri 6000 leri bulabiliyor,inanılmaz bir ses çözüm olarak 2 fanlı gpu vede cpu soğutma bloğu ayrı yapıda olanları almak,nasıl oluyor bu olay derseniz;
     3500 TL ye kadar notebook tavsiyesi

Yanılmıyorsam asus g750 modelinin iç yapısı böyle kendim geçmişte birçok gaming notebook kullanmış biri olarak ısı olayını mutlaka es geçmemenizi öneriyorum.

0 bulamazsanızda 2. el sitelerde alienware yada asusun rog ailesi altında olan g serisi cihazlara bakmanızı şiddet ile tavsiye ederim.

• Bencede en önemli şey mimarisi dolaysıyla marka çok önemli aynı donanımı tüm pc lerde bulabilirsin çoğu aynı kartları işlemcileri kullanmıyormu zaten mimariye kaliteye bakacaksın abicim en önemli şey seçiminde ısınma problemi olmalı, benim hayran kaldığım Asusun efsane olan N56 serileri gibi olmalı madem okadar para veriyorsun üç gün açık kalsa ısınmayacak bir cihaz olabilmeli derim...
  • Isınma konusunda söylediklerinize katılıyorum. 17.3 " lere bakıyorum kasa daha hacimli olduğu fan boyutlarının büyüyeceğini ayrıca bileşenlerin birbirinden daha uzak olması sebebiyle soğutma işleminin daha kolay olduğunu söylüyorlar. Aslında piyasadaki mevcut laptoplar beni 3000 TL nin altında vermeye yada notebook alma faslını ertelemeye itiyor, gerçekten fiyatını hakeden bir alet bulamadım henüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre79

Bence bunca parayı verdikten sonra sadece donanıma bakmamak gerekiyor,fiyatını haketmeyen kasa kalitesine sahip cihazlar çok,kasa kalitesini takmıyorsanızda en azından soğutma sistemine bakmanızı şiddet ile öneririm,tek fanlı yapıda olanların kötü yanı 1 fan hem gpu hemde cpu soğutmak zorunda kalıyor,bu fanın devri 6000 leri bulabiliyor,inanılmaz bir ses çözüm olarak 2 fanlı gpu vede cpu soğutma bloğu ayrı yapıda olanları almak,nasıl oluyor bu olay derseniz;

Yanılmıyorsam asus g750 modelinin iç yapısı böyle kendim geçmişte birçok gaming notebook kullanmış biri olarak ısı olayını mutlaka es geçmemenizi öneriyorum.

0 bulamazsanızda 2. el sitelerde alienware yada asusun rog ailesi altında olan g serisi cihazlara bakmanızı şiddet ile tavsiye ederim.

Elektronikte ikinci ele cesaret edemiyorum sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yiyor ister istemez.

• arkadaşlar VATAN bilgisayar dahttp://www.hizlial.com/msi-ge60-2oe-047xtr-i7-4700mq-24ghz-8gb-750gb-2gb-gtx765m-156-freedos/30.001.1473.0186
    GE70 2OE-201TR ,
    cumartesi günü VATAN bilgisayar topkapı şubesini arayıp sordum acaba bilgisayar 3. nesil mi, 4. nesil mi diye?
    4. nesil olasa gidip hemen alacaktım.
    neden olsa blu-ray var, orjinal windows 8
    ama cevap 3. nesil, yani internette yazan doğru..

bazı arkadaşların bunu 4. nesil haswell olduğunu söylediler ama değilmiş.
  • arkadaşlar kusura bakmayaın linki yanlış kopyala yapıştır yaptım.

hızlı al değil de
    vatan bilgisayar

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/msi-ge70-2oe-201tr-ge70-notebook-core-i7-240-ghz-16gb-1tb-173-2gb-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=68872

doğrusu bu.
  • tusu35 T kullanıcısına yanıt
    O işlemci 3.nesilse, kendimi 4 ay çizerim.
  • oguzhankof O kullanıcısına yanıt
    Samsung NP700G7C-S02TR'ye, ne dersin?Ya da Monster veya İ.Bilişim'den Asus.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhankof

quote:

Orijinalden alıntı: Emre79

Bence bunca parayı verdikten sonra sadece donanıma bakmamak gerekiyor,fiyatını haketmeyen kasa kalitesine sahip cihazlar çok,kasa kalitesini takmıyorsanızda en azından soğutma sistemine bakmanızı şiddet ile öneririm,tek fanlı yapıda olanların kötü yanı 1 fan hem gpu hemde cpu soğutmak zorunda kalıyor,bu fanın devri 6000 leri bulabiliyor,inanılmaz bir ses çözüm olarak 2 fanlı gpu vede cpu soğutma bloğu ayrı yapıda olanları almak,nasıl oluyor bu olay derseniz;

Elektronikte ikinci ele cesaret edemiyorum sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yiyor ister istemez.

Haklısınız 2. el olayını ne olacağı belli değil risk,ama alienware gibi bir notebook düşünüyorsanız zaten 0 oldukça pahallı ürünler,asusun rog ailesinden g serisi cihazları önerebilirim,kendimde eski asus g74 kullanan birisi olarak kasa kalitesi menteşe kalitesi klavyesi cihazın tokluğu vede soğutma performansı olarak çok iyiydi,türkiyede bulamamıştım mecbur yurtdışından getirtmiştim,şuan yanılmıyorsam yeni modellerini istanbulbilişim getirtiyor,4. nesil işlemcili yeni modellerinin birisinide getirteceklerdi,http://www.istanbulbilisim.com.tr/asus-g-series-g75vx-ds72-notebook-fiyati,69875.html eft yada havale ile alınırsa fiyatı daha uygun,ama genede 3500 lira olan limitinizi biraz aşıyor,4 gün sonraya gelecekmiş birde,oyuncu notebook olayında dediğim gibi gtx serisi ekran kartı konuluyor,yanına en iyi i7 işlemci ama soğutmaya bakıyorsunuz,tek fanlı biraz zorlayınca aleti kasasıda kötüyse soğutması hangi taraftaysa cihazın o kısmı aşırı ısınıyor,klavyede yazı bile yazamıyorsunuz,bileklerini koyma yerleride keza öyle ısınabiliyor birde aşırı ses o yüzdende zaten başından beri 2 fanlı olayını önermiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 7 Ekim 2013; 15:12:12 >

• kendini çizmene gerek yok, sadece bilgileri payleşıyoruz biz.
    vatan daki MSİ 3. nesil arkadaş

http://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/benchmarks/desktop/3rd-gen-core-i7-3770.html

intel sitesinden de bakabilirsin.

4. nesil işlemciler
    http://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/processors/core/core-i7-processor.html

varsa bildiğin, paylaş bizimle.. öğrenelim

Kendi gözünle görmediğin, herşeye inanma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOZOK

Samsung NP700G7C-S02TR'ye, ne dersin?Ya da Monster veya İ.Bilişim'den Asus.

Samsung'u dün gördüm özellikleri itibariyle güzel duruyor. SSD sonradan takılabilir mi acaba? Bir de kasa kalitesi ve soğutma performansı da önemli. Tanıdığınız kullanıcısı var mı acaba?
  • oguzhankof O kullanıcısına yanıt
    Sorularını, buraya sorabilirsin;
    http://forum.donanimhaber.com/m_63691593/tm.htm
  • öncelikle sen haklı çıktın, özür dilerim..
    sen bu işi biliyorsun senden öğrenecek çok şey var.

dün senin söyleminden sonra VATAN bilgisayar topkapı şubesine gittim.
    kendim biizat baktım.
    sordum direk satış elamanına 3. nesil dedi bende bir bakalım dedim, sistemden baktı ve işlemci
    4700QM işlmeci yazıyordu, internette de düzeltmişlerdi.

üstelik win8 orjinal 16GB ram blu-ray var, fiyat güzel 3200 tl civarındaydı ama ben bekleme kararı aldım bayram da %30 indirim olur
  • İndirim olacağı kesin de genelde bindirimin arkasından indirim yapıldığı için bunlara aldanmamaya çalışın. İnternette araştırıp genel fiyatlar hakkında bilgi alın ve "indirimden" ürün almaya daha sonra gidin...

Birde büyük mağazaların "o ürün kalmadı ama size şunu verelim aynısı" laflarına aman çok dikkat edin. Çünkü o sırada size asla fiyatı düşük olmayan bir ürünü tavsiye edeceklerinden emin olun...! Sizin orada internet üzerinden araştırma yapamayacağınızı tahmin ettikleri için anında size başka bir ürünü üstelikte "fiyatı çok düşmüş" gibi satıverirler...

Hatta yasak olmasına rağmen en büyük numaralar da şu:

Önce asla olmayacak bir fiyatla tüm Türkiye'de reklam yapılır. Örneğin her yerde 3000 TL olan bir ürün için 2500 TL olarak rekalm verilir.
    İkinci gün oltaya gelen herkese "son ürün şimdi satıldı, ama size aynı ürünün başka modelini" verelim denir. Sizin de o sırada inceleme yapmanız mümkün olmadığı için o sırada piyasada 2500 TL den alabileceğiniz ürün afiyetle 2750 TL gibi bir fiyatla gayet güzel satılır...!!!

ABD ve Avrupa da bu tip maniplasyon kesinlikle yasak ama bizde ne yazık ki kanunlar açık olmadığından hala gayet güzel yapılıyor...

Bu nedenle bilgilenin ve ne lacağınızı bilerek gidin alışveriş yapın.

Diğer bir konuda internet üzerinden alışverişten korkmayın. Bakın kim daha falza popüler gidin oradan alın, inanın çok ciddi bir sorunla karşılaşmazsınız...

Saygılarımla,

Klasik Vatan'ın işleri, biraz takip etsen anlıyorsun.İşlemci yorum ve mail attım düzeltmediler, en azından insanların kafasında soru işareti kalmaz.İşler istediğim gibi giderse(Fiyat bakımından), laptop hariç üç ürünü 3100 TL'ye alacağım.
  • Şu an için bayram ve yılbaşını geçireceğim sanırım, aklımda bir iki model oturdu, kasaların soğutma performansları sağlamlığı ile ilgili araştırmalar yapıyorum, tercih yapmamda yardımcı olan herkese teşekkür ederim bu arada gözünüze çarpan başka cihazlar olursa lütfen paylaşmaya devam edelim. :)
  • Bu arada konuyu laptop almak için inceleyenler olursa araştırma yaptığım konuları paylaşayım. Oncelikle msi ge60 serisi 3500 tl barajinda ssd haswell işlemci ve gtx 765 le onplana çıkıyordu ancak artılarınin yaninda gürültülü çalışma ve sıcaklık probleminin tahammül edilebilir olmadığını anlıyorum. Buna nazaran ge70 serisinin bu sorunları tasimadigi anlaşılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.