Şimdi Ara

3500 tl'ye kasa önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ortalama 3500 tl gibi bir miktara kasa toplamayı düşünüyorum. 3 aşağı 5 yukarı bir kasa topladım ancak tam anlamıyla son hali nasıl oldu emin değilim. Bu konuda daha tecrübeli olan sizlerin de görüşlerinizi merak ediyorum. Ayrıca bu sisteme yeterli olacak güzel bir kasa önermenizi de istiyorum. Eğer topladığım parçaları beğenmezseniz ortalama 3500tl tutarında bir bilgisayar tavsiye edebilirsiniz. Çok mutlu olurum.

3500 tl'ye kasa önerisi

İşlemci konusunda da şöyle bir sorum olacak. 6600K yerine, 6500 kullanırsam 130tl gibi bir para cebimde kalıyor. 6600K bu paranın karşılığını tam olarak verir mi yoksa 6500 ile aralarında öyle ahım şahım bir fark yok mu belirtirseniz sevinirim.

Arkadaşlar şöyle bir görsel hazırladım. Buna bakarak da bana hangi parçaları seçmem gerektiği konusunda fikir verirseniz sevinirim. Tabi buradan bağımsız ürünler de söyleyebilirsiniz.
    https://store.donanimhaber.com/24/2a/5b/242A5B4C19BEB6C6EDDFFD88C7356664.jpg

Bir de bu şekilde bir bilgisayar düşünüyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.
     3500 tl'ye kasa önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoisonFrog -- 3 Ocak 2016; 2:13:20 >

• i7-6700 + Gtx970

3500 tl'ye kasa önerisi

3500 tl'ye kasa önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arranger. -- 2 Ocak 2016; 0:21:03 >
  • Merhaba, bende skylake sistem topluyorum. K serisi olanlar oc için üretilmiş modeller. O modellerin hakkını vermek için oc ye imkan veren güzel bi anakartta alman gerekli. Bildiğim kadarıyla B150 çipset buna izin vermiyor. Üstelik o işlemci soğutucusuz geliyor. Bir de soğutucu alman gerekli.

oc ile uğraşmayacaksan aynı modelin Ksız olanını satın alman daha mantıklı olur.
  • pplhntr P kullanıcısına yanıt
    Zaten attığım resimde en alt kısımda soğutucu var. Peki 6600K yerine 6500 almam daha iyi mi olur?

pardon vatan da K sız hali de varmış yeni gördüm. yani 6600 almam daha iyi olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoisonFrog -- 2 Ocak 2016; 1:03:34 >
  • PoisonFrog kullanıcısına yanıt
    Gözümden kaçmış kusura bakmayın. Dediğim gibi bu sizin kullanım tercihiniz. Eğer oc ile uğraşmayacaksanız bence 6600 isabetli bi tercih. Artı olarak 180 lira soğutucu parası ve işlemci farkından 50 lira toplam 230 lira cebinizde kalacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pplhntr -- 2 Ocak 2016; 1:10:14 >
  • Anladım teşekkürler. Bir de şöyle bir görsel hazırladım. Hepsi birbirine yakın ürünler ancak arada marka farkları gibi durumlar var. Örneğin ben Sapphire marka bir ürün daha önce kullanmadım ve biraz ön yargım var açıkçası. Acaba bu parçalar arasında sizce hangileriyle en iyi sinerjiyi yakalarım?

3500 tl'ye kasa önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoisonFrog -- 2 Ocak 2016; 3:21:57 >
    Markalar hakkında konuşacak kadar bilgim ve deneyimim yok. Bende marka seçimini foruma sorarak ya da incelemelere bakarak (technopat) yapıyorum.

6600K ile Z170 ve 6600 ile B150 en iyi kombinasyonlar alternatiflerinizin arasından. oc yapmayacaksanız 6600 ile B150 tercih edin derim. Ha bütçeniz uygundur, keyfine daha gösterişli bi anakartta seçebilirsiniz ama f/p açısından akıllıca olmaz.

Ekran kartı konusunda ise nvidia-ati mevsunu biliyorsunuzdur. ben daha fazla para verip nvidia ile kafamın rahat olmasından yanayım. bilgisayarımın fazla güç çekmesini ve fazla ısınmasını istemem. Seçeceğim çipset nvidia olur ekran kartında ancak marka için incelemelere ve deneyimli arkadaşların yorumlarına bakmanı tavsiye ederim.
    Teşekkürler. Peki 6600 ve B150 anakartı tercih edersem, stok fan sayesinde ilk etapta soğutucu almak mecburiyetinde de olmam. 16 yerine de 8GB ram kullanarak, tasarruf ettiğim miktarla GTX970 alırsam çok mu dengesiz bir sistem olur? Yoksa ideale yaklaşır mıyım?
  • güncel.
    dengesiz neden olsun ki? gtx970 kullanıcısı illa ki oc yapmak ya da gösterişli soğutucular, kartlar, parçalar kullanmak zorunda mı? :) Ben B150 de değil daha da ucuz olan H110 çipsetli bi anakart seçtim mesela. Özellikleri benim isteklerimi karşılıyor çünkü. 6600 yerine 6500 skylake seçtim. ilk etapta 2*8 GB kit yerine ben de tek 8 ile başlamayı tercih ettim. Ettiğim az veya çok tasarrufları üst üste koyunca bütçeme gtx970 i de sığdırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pplhntr -- 3 Ocak 2016; 18:44:31 >
    Tavsiyelerin için çok teşekkürler. Çok yardımcı oldun. :)
  • hocam eğer i7 6700 düşünüyorsan H110'dan daha yüksek bir anakart seç. ne aldığın işlemciyi nede aldığın ekran kartını tam performansta kullanabilirsin. 4 ay sonra bilgisayarına küfür edersin.
  • legendscorpion L kullanıcısına yanıt
    yok öyle bir kasa düşünmüyorum. şu an düşündüğüm kasa msi b150 gaming, i5 6500 ve msi gtx970. bu kasa hakkında ne düşünüyorsun?
    Anakart için birşey söyleyemem sonuçta üst düzey bir işlemci kullanmıycaksın orta karar bir anakart olmuş ve işini görür cinsten seçmişsin. Ancak Ekran kartını Asus ile değiştir. backplateinin olması, soğutması, çekirdek bellek hızları ve 3 yıl garantisi ile aradaki 10 tl fiyat farkını (vatan bilgisayardaki farktan bahsediyorum) fazlasıyla hak ediyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.