Şimdi Ara

3500 TL' YE MOTOSİKLET TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3500 TL bütçem var. İlk motorum olacak fakat çabuk öğrenirim diye düşünüyorum onun için böyle 2 ay sonra bu motosikletle olmuyor demeyeyim uzun süre kullanmayı düşünüyorum. Her neyse bana güzel beni yolda bırakmayacak bir motosiklet önerebilir misiniz?

• İkinci el tvs apache alabilirsiniz fakat oncesinde mont eldiven ve kask almalisin. Aksi takdirde onerimi dikkate almayin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş her motora başlayacak adam bu soruyu sorar.

1: ilk motor için en iyi seçimler YBR veya CBF dir.
    2: İlk motor hiçbir zaman uzun süreli olmaz ne yapsan yetmeyecek kaşınacaksın
    3: Ben olsam CBF alırdım daha rahat satarsın
  • 2.el düşük km haojue alabilirsiniz bu adrada o ne demeyin adamlar suzukinin 250 cc sini ve hayabusa dahil bütün suzukilerin şasini üretiyor.A alternatif olarak Bajaj discover olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rks Titanic 150 / Tvs Apache Rtr 150

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warriror -- 5 Aralık 2016; 14:30:08 >
  • İlk motorum olacak ne almalıyım diye sorana hemen motosiklet modelleri tavsiyesi verilmez. Bütçe çok önemli.

1- Önce bir 500-600TL verip 2 günlük temel motosiklet eğitimine katıl. Eğitime katılacak paran yoksa bu sevdadan vazgeç. ("kendi kendime öğrenirim nolcak yani" deme öyle birşey yok)
    2- 1. aşamayı geçtin yani motosiklet kullanmak aklına yattı ve hangi tarz motosiklet kullanabileceğini kavradın, ekipmanlar hakkında fikir sahibi oldun. Fiyat araştırması yap. Ekipmana ayıracak paran yoksa bu sevdadan vazgeç.
    3- Ehliyete yazılmak istedin. Kurs fiyatlarını ehliyet masraflarını araştır sor. Bunlara ayıracak paran yoksa bu sevdadan vazgeç
    4- Ehliyeti ekipmanı aldın. Geriye ne kadar paran kaldı. Makul seni zorlamayacak servisi bakımı yakıt tüketimi bakımından şikayet etmeyeceğin bir motosiklete verecek paran yoksa bu sevdadan vazgeç.
    5- Bütün aşamaları geçtin motosikleti aldın. 1-2 yıl 10-15bin km yol yaptın, motosikleti değiştirmek isteyeceksin. (bu kesin!) Daha üst cc motosiklete verecek paran olmayacaksa bu sevdadan vazgeç. İlk aldığım motosikleti uzun yıllar kullanırım diye birşey yok. Varsa da istisnadır.

Hadi kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 6 Aralık 2016; 9:57:2 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.200 tl ye araç tavsiyesi
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

İlk motorum olacak ne almalıyım diye sorana hemen motosiklet modelleri tavsiyesi verilmez. Bütçe çok önemli.

1- Önce bir 500-600TL verip 2 günlük temel motosiklet eğitimine katıl. Eğitime katılacak paran yoksa bu sevdadan vazgeç. ("kendi kendime öğrenirim nolcak yani" deme öyle birşey yok)
    2- 1. aşamayı geçtin yani motosiklet kullanmak aklına yattı ve hangi tarz motosiklet kullanabileceğini kavradın, ekipmanlar hakkında fikir sahibi oldun. Fiyat araştırması yap. Ekipmana ayıracak paran yoksa bu sevdadan vazgeç.
    3- Ehliyete yazılmak istedin. Kurs fiyatlarını ehliyet masraflarını araştır sor. Bunlara ayıracak paran yoksa bu sevdadan vazgeç
    4- Ehliyeti ekipmanı aldın. Geriye ne kadar paran kaldı. Makul seni zorlamayacak servisi bakımı yakıt tüketimi bakımından şikayet etmeyeceğin bir motosiklete verecek paran yoksa bu sevdadan vazgeç.
    5- Bütün aşamaları geçtin motosikleti aldın. 1-2 yıl 10-15bin km yol yaptın, motosikleti değiştirmek isteyeceksin. (bu kesin!) Daha üst cc motosiklete verecek paran olmayacaksa bu sevdadan vazgeç. İlk aldığım motosikleti uzun yıllar kullanırım diye birşey yok. Varsa da istisnadır.

Hadi kolay gelsin.

Her maddeyi anladim hak veririm de son madde nedir? Yillarca cbf150 kullanmis insanlar biliyorum. Herkes disinden tirnagindan arttirir mumkunse yukseltir. Alacak parasi yoksa calacak degil ya.

• Ingvar kullanıcısına yanıt
    evet o maddeyi abartmışım. Nasıl olsa değiştirilecek başlangıçta pahalı motor almayın mantığıyla yazmıştım. Yanlış anlaşılmış. Yıllarca CBF150 kullanan birine söyleceyecek lafım olamaz tabi bütçe meselesi. Ama gerçekten bu motor olayını seven adam para harcıyor yani bu bir gerçek. Bunun montu kaskı eldiveni hemen hemen hepsinden ikişer tane almıyor muyuz. Motora biniyorum diye kısıtlı bütçeler altında zorlanıyorsa kişi yapacak birşey yok.
  • entarhan E kullanıcısına yanıt
    Çin malına HAYIR !

Arkadaşım ikinci el bile olsa düzgün adı belli bir motor al.
    Mühendislikten yoksun, 1970 teknolojisine sahip çin malları alma, canın kıymetli.7

Sürüş keyfi, konforu, güveni olmayan motosiklete kim binmek ister..
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

evet o maddeyi abartmışım. Nasıl olsa değiştirilecek başlangıçta pahalı motor almayın mantığıyla yazmıştım. Yanlış anlaşılmış. Yıllarca CBF150 kullanan birine söyleceyecek lafım olamaz tabi bütçe meselesi. Ama gerçekten bu motor olayını seven adam para harcıyor yani bu bir gerçek. Bunun montu kaskı eldiveni hemen hemen hepsinden ikişer tane almıyor muyuz. Motora biniyorum diye kısıtlı bütçeler altında zorlanıyorsa kişi yapacak birşey yok.

Şimdi anlaştık

• Herkes tutturmuş bu dediklerini tamam da gerçekçi olalım biraz.

Belki de küçük bir kasabada yaşıyor ve eğitim olayı tamamen olmayan bir şehirde.

Verilecek iki öneri var başlangıç için.
    -Mutlaka kask, eldiven gibi ekipmanlar kullan.
    -Düzgün bir motosiklet(adı bilinen güvenilir) alıp en az 25 bin km kullan.Eğer hiç bilmiyorsan trafiksiz alanda her gün alıştırmalar yap, refleksleri kazan.
  • Bajaj da dökülüyor be.Çinden farklı değil.
  • hapocod kullanıcısına yanıt
    tvs'de düşme kırma olursa parça sıkıntısı çeker
  • Eğitim aldın mı? Kolay öğreneceğimi düşünüyorum demişsin de bu işin büyük incelikleri var kullanma pratiği ile öğrenilmeyecek incelikler. Bence acele etme honda veya yamaha'dan bir eğitim al. Sonra ilk motorunda motordan soğumamak için çinlerden uzak dur. Honda Cbf150 iyi bir seçenek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unalo

tvs'de düşme kırma olursa parça sıkıntısı çeker

Pahali anlaminda mi? Aksi takdirde tum parcalar piyasada mevcut.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.