Şimdi Ara

3500TL sistem tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar yazdan beri aklımda olan sistem toplama son günlerde iyice bir zorunluluk haline geldi benim için. Kaçırdığım onca fırsata rağmen artık zarar etsemde kesin olarak bir tavsiye istiyorum.
    Başta şunu söylemek istiyorum hiç Amazon kullanmadım ama bu ekran kartı fiyatları yüzünden Amazon'a yönelebilirim. Kafamda Msi Gaming X 1060 6gb ve Asus Strix 1060 6gb var bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
    İşlemci ve anakart konusunda overclock yapacağımı düşünmediğim için MSI B150 Gaming M3 veya herhangi bir B150 serisi olabilir diye düşündüm. İşlemci için ise i5 6600 düşündüm sonuçta hala i5 4690 kullanan bir sürü kişi var.
    Kasa işi biraz zevk işi ama sade sessiz bir kasa tercihim. Corsair Carbide Spec serisi hoşuma gitsede bütçede sıkıntı yaratabilir gibi.
    Diğer bileşenler için en uygunu olması benim için yeterlidir. Amazon'dan sadece ekran kartı belki ram alabilirim diğerleri zor gibi. Bütün tavsiyelere iyi kötü eleştirilere açığım şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Intel Core i5 6500 Soket 1151 3.2GHz
    MSI B150M BAZOOKA Intel B150 Soket 1151
    GSKILL 8GB RipjawsV Kırmızı DDR4 2400MHz
    Zotac GTX1060 AMP! EDITION GDDR5 6GB
    Sandisk 240GB Ultra II SATA 3.0 SSD
    ZALMAN ZM500-LX SERİSİ 500W GÜÇ

3000 tl, vatan. ram 8 daha eklenir, kalanı ile de kasa bakılabilir.
    boş kasa ekli değil.
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz için teşekkürler forumun bu bölümünü takip ettiğimden beri güzel tavsiyeler veriyorsunuz bir iki tane sorum olacak.
    Öncelikle anakartın özellikleri ileride yapılacak bir upgrade için yeterli midir? i5 6500 ve i5 6600 arasında ne kadar fark vardır? Ekran kartı konusunda Zotac markasına güvenim sonsuz GT 9800 ekran kartımı uzun yıllar kullandım bu konuda şikayet yok yanlız Msi ve Asusun soğutmaları biraz daha iyi gibi yorumlar okumuştum 200-300 daha fazla verip yada dediğim gibi Amazon'dan almak bu farka değer mi?
    Biraz fazla soru sordum sanki ama cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• Anakarta aynı sokette guncel işlemcilerin hepsini kullanabilirsin. 6600 almaya gerek yok sanirim. Diger markalar ile yukte sogutma degerlendirmeleri ile karşılaştırmak lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    Tekrar teşekkürler sistem gayet güzel. Diğer önerilere yorumlara hala açığım.

• arkadaşın konusunu dağıtmadan bende birşeyler sorayım. bu gtx1060 1080p için high-ultra ayarlarda kaç sene daha götürür oyunları? ayrıca tavsiye ettiğiniz sistem ileride ekran kartı upgrade etmeye açık mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edwardweo -- 19 Aralık 2016; 10:26:8 >
  • edwardweo kullanıcısına yanıt
    1080p için 2-3 yıl götürür sanırım. e.kartı, işlemci güncellemesi de yapılabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem tavsiyesi (50000TL)
    2 yıl önce açıldı
    5000 tl sistem önerisi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Neden 6. nesil işlemci?
  • sudo S kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan için en güncelleri bunlar. Ocak ayında yeni nesil geliyor ama fiyatlar ne olur o konuda bir bilgi yok bu civarlarda olursa beklenebilir ama bilemiyoruz işte. Performans konusunda küçük bir artış varmış sanki beklenir mi bilemedim.

• Aslında neden 4. nesil yetmiyor diye soruyordum, güncel olması bir önceki nesle göre %10 belki getiri sağlar ama oyun performansında zaten değişiklik görmezsiniz düşündüğünüz ekran kartıyla.

Sürekli en güncel işlemci kullanma zorunluluğu yok, bana kalırsa 4590 tarzı işlemcilere bakın. İkinci el pazarını değerlendirmenizi öneririm. İhtiyacı olmadığı halde para yatıran 'enayi' siz olmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: memokayancık

http://www.ebrarbilgisayar.com/mage227-i5-6600-8gb-128gb-ssd-1tb-3gb-gtx1060-600w-pmu355807

bu bileşenlerde bir kasa toplayabilirsin

Bileşenler gayet iyi gibi ama ekran kartının 3 gb olması büyük eksiklik.

• quote:

Orijinalden alıntı: sudo

Aslında neden 4. nesil yetmiyor diye soruyordum, güncel olması bir önceki nesle göre %10 belki getiri sağlar ama oyun performansında zaten değişiklik görmezsiniz düşündüğünüz ekran kartıyla.

Sürekli en güncel işlemci kullanma zorunluluğu yok, bana kalırsa 4590 tarzı işlemcilere bakın. İkinci el pazarını değerlendirmenizi öneririm. İhtiyacı olmadığı halde para yatıran 'enayi' siz olmayın.

Evet dediğiniz gibi 4. Nesil yetebilir ama böyle şeyler bir kere alınıyor ve 2. el düşünmüyorum açıkcası 0 almaya kalkınca yeni nesille aynı paraya geliyor o yüzden 6. Nesil şuanlık tercihim.

• Mobilya değil ki bir kere para verip almışken iyisi olsun diyesiniz... İhtiyaç neyse ona göre alınır.
  • sudo S kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız ama dediğim gibi 2. El düşünmüyorum. Teşekkürler tekrardan.

• Konu güncel bir kaç tane daha sistem tavsiyesi alabilirim.

• Bu tür bir sistem de olabilir;

INTEL Core i5-6500 up to 3.60 GHz LGA1151 İşlemci (6. Nesil Skylake)
    MSI B150M Bazooka B150 LGA 1151 DDR4-2133 MHz Anakart
    KINGSTON HyperX Fury 8GB, DDR4-2133MHz, Bellek - HX421C14FB2/8
    MSI Radeon RX 480 GAMING X 8G - 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
    TOSHIBA OCZ TRION 150 (TRN150-25SAT3-240G), 2.5", 240GB, SATA, Solid State Drive
    WD Blue WD10EZEX 3.5" 1 TB 7200Rpm SATA Hard Disk Drive
    THERMALTAKE Versa N23 CA-3E2-70M1WE-00, 700W, USB3.0, Pencereli Kasa

3.600 TL

www.eksenbilgisayar.com

3500TL sistem tavsiye

• LEON-X kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler tekrardan birkaç sorum olacak. Kasadan ve SSD den kısıp ekran kartını 1060 yapmak nasıl olur veya konun başında dediğim gibi Amazon'a yönelmek diğer önerdiğiniz bileşenlerde değişiklik yapar mı ?

• RX480'den 60$ daha pahalı GTX1060 Eksen'de, ucuza bulursan alabilirsin tabi, sana bağlı Amd-Nvidia tercihi.

Yurt dışı sitelerinden alınan ürünlere burada garanti sunulmuyor diye biliyorum, bu yüzden şahsen önermiyorum ama kişiye bağlı tabi bu
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    neden msi ın 220 tl lik 2133 ddr4 anakartı değildedaha pahaı boozuka modeli anakartı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.