Şimdi Ara

350wat mono oto bas amplisinden görüntüler. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
37.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Taka dostum flexi güzel olur..yavf şu smps canımı sıkıyor biraz, diyotlarda problem var gibi, adamlardan ultrafast diye aldığım ortak anotlu diyot şimdi baktığım datasheetlerde normal diyot gibi görünüyor dolayısıyla simetriklerin birinde farklı voltaj var!!
  • madmax dostum SMPS'de transistör olarak ikinci şemada olan MTP75N06'mı kullandın yoksa IRFZ tarzı birşey mi ?Oradaki 2N3055 kılıfındaki transistörler SMPS katının mı ?
    İlla şemadakini kullanmak şart mı ?
    Birde mahzuru yoksa AMPLİ katı hakkında bilgi verir misin ?Şeması falan.
    Yalnız plexy ile ışık çok süper gider be.Gece bagajı bir açacan offff
    Görenin dibi düşer.
  • Beyler belki kutuya 4x50 watlık bir ampli daha ilave edebilirim,tabii komponentleri takmayı düşünürsem,daha iş çok henüz testlerdeyim yanlız testlerde şunu da fark ettim ampli girişine bir preampli (1-2 wat civarı bir ön ampli)ve ton kontrol devresi gerekecek gibi ayrıca megane2 arabamdaki orjinal teyp'e de deck çıkışı yapmam gerekecek yoksa dip gürültü fazla oluyor.bu işlerde zaman alacak preamp,ve ton kontrol un devreye uyarlanması..hee bu arada smps de kullanacağınız ultrafast diyotlar kesinlikle takım olmalı yoksa simetrik te problem yaşarsınız,2n3005 tipi tr.ler(mj15003-15004) ampli çıkış tr.leridir smps tr. leri herhangi güçlü mosfetler olabilir,ben 6xRFP70N06 kullandım.ampli şemasınıda eklicem
  • SMPS çıkışını istediğimiz voltaja göre ayarlamanın bir hesabı yokmu? kolaylıkla hesaplanacak bir formul gibi.. yoksa standart trafo gibimi hesaplanıyo..
  • quote:

Orjinalden alıntı: memin63

SMPS çıkışını istediğimiz voltaja göre ayarlamanın bir hesabı yokmu? kolaylıkla hesaplanacak bir formul gibi.. yoksa standart trafo gibimi hesaplanıyo..

hesabı var tabiki

sekonder sarımında her spir başına 2 volt civarı düşer.
    40 volt alman için 20 spir sarman gerekli
    60 volt için 30 spir gibi.......

yalnız 2X30 spir
  • quote:

Orjinalden alıntı: madmax

Taka dostum flexi güzel olur..yavf şu smps canımı sıkıyor biraz, diyotlarda problem var gibi, adamlardan ultrafast diye aldığım ortak anotlu diyot şimdi baktığım datasheetlerde normal diyot gibi görünüyor dolayısıyla simetriklerin birinde farklı voltaj var!!

ayrıca diyotların ultrafast olmadığı için yük altında aşırı ısınır ve yanar.

benim sana tavsiyem eğer bulabilirsen BYW29 tipi diyot kullanman
  • quote:

Orjinalden alıntı: taka8604

hesabı var tabiki

yalnız 2X30 spir

teşekkürler aslında şu toroid sarma işide forumda güzelce bi anlatılsa

• quote:

quote:

hesabı var tabiki

yalnız 2X30 spir

teşekkürler aslında şu toroid sarma işide forumda güzelce bi anlatılsa

yakında ona benzer bir çalışma yapacağım

• taka senin sitenden TDA7294 anfi şemasını indirdim..baskı devresini çıkardım bayaa.. bide 1524 ton kontrolün devresini indirdim tam yaparken eksik malzemeden dolayı yarım kaldı ikisinin performansı hakkında bilgi verirmisin..7294,1554 kullanarak orta seviye bi 4+1 yapılabilirmi....
    teşekürler şimdiden...
  • quote:

taka senin sitenden TDA7294 anfi şemasını indirdim..baskı devresini çıkardım bayaa.. bide 1524 ton kontrolün devresini indirdim tam yaparken eksik malzemeden dolayı yarım kaldı ikisinin performansı hakkında bilgi verirmisin..7294,1554 kullanarak orta seviye bi 4+1 yapılabilirmi....
    teşekürler şimdiden...

7294 ün nasıl olduğunu söylememe gerek yok zaten dostum önemli olan boyu değil yaptığı işlevdir

tda 1554 kompanentler için çok gelebilir. onun yerine 5 watt lık amfiler işini görür sanırım

1524 çok güzel ton kontrol devresi. entegrenin içinde preamfi var lm1036 ya göre çıkışı daha yükseki.

ton ayırmayı çok güzel yapıyor

• TDA7294 ile arabaya bir ampli yapsak.Beslemesi SMPS olacak tabiki.
    Mesela 4 tane TDA7294 ile yapılsa uygun besleme ile iyi olur düşüncesindeyim.
    Çok güç meraklısı olmayanlar için nasıl olur ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: silicon

TDA7294 ile arabaya bir ampli yapsak.Beslemesi SMPS olacak tabiki.
    Mesela 4 tane TDA7294 ile yapılsa uygun besleme ile iyi olur düşüncesindeyim.
    Çok güç meraklısı olmayanlar için nasıl olur ?

zaten 4 adet 7294 400 watt gibi bir değer yapar hocam

en güzeli bir adet adam akıllı mosfet amfi yapıp paşalar - babalar gibi kullanmak

en azından ben öyle yapacağım

• Taka dostum..dediğin diyot 8A. lik ve single bana ortak anot ve katotlu lazım, onuda bizim çankayadan alıcam yakında, ayrıca diyotlardan biri kesin ultrafast da diğeri belki normal olabilir datasheetlerinde fast le alakalı bişey göremedim.bu tarz hazırda piyasada bulunabilen diyotların kodları lazım aslında..hem arkadaşlarada yararlı olur,yoksa çok aramamız gerekecek çünkü çok fazla diyor var datasheetlerde..
  • quote:

Orjinalden alıntı: madmax

Taka dostum..dediğin diyot 8A. lik ve single bana ortak anot ve katotlu lazım, onuda bizim çankayadan alıcam yakında, ayrıca diyotlardan biri kesin ultrafast da diğeri belki normal olabilir datasheetlerinde fast le alakalı bişey göremedim.bu tarz hazırda piyasada bulunabilen diyotların kodları lazım aslında..hem arkadaşlarada yararlı olur,yoksa çok aramamız gerekecek çünkü çok fazla diyor var datasheetlerde..

dostum hiç farketmez yine alttaki resimde gösterildiği gibi bağlantı yapacaksın

ama yinede sen bilirsin FMU tipi diyotta kullanabilirsin... onlar ortak anotlu ve katotlu

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taka8604 -- 17 Ekim 2006; 23:01:46 >

• Mosfet amfileri yapması sanırım biraz daha zor.Ama yapılabilr.
    TDA7294 nispeten daha kolay.
    Senin denediğin önerebileceğin mosfet amfi şemaları var mı ?

Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: silicon

Mosfet amfileri yapması sanırım biraz daha zor.Ama yapılabilr.
    TDA7294 nispeten daha kolay.
    Senin denediğin önerebileceğin mosfet amfi şemaları var mı ?

Teşekkürler.

önerebileceğim amfi çok dostum.

öncelikle şu an çizim aşamasında olan amfiyi göstereyim

400 watt lık 8 mosfetli amfi. bir çift eşlenik transistör daha ekleyip beslemeyide simetrik 75-80 volt civarına çıkartıp 500 watt almayı planlıyorum. arabada kullanacam bu amfiyi. aynı kutu içinde alçak geçiren filtre, smps, kısa devre ve hop. koruması , ısıl koruma gibi eklentilerde yapacağım. malum şu anda 300-400 ytl gibi bir borcum olduğundan dolayı bitirme zamanı otomatikmen uzayacak
    bu geçen süre zarfında da baskı devreyi çizeceğim. çizmeye başladım bile.

bu amfinin açık şeması,

http://www.hemenpaylas.com/download/1917018/400W_RMS_Hexfet_Mosfet_Symmetrical_Amplifier.pdf.html

buda daha çizim aşamasında olan baskılı devrem. proteus 6,7 de çizilmiştir...

http://www.hemenpaylas.com/download/1917075/subwoofer_filtresi_-_smps_-_500_watt_mosfet_amfi_-_hoparlor_koruma_-_taka8604.LYT.html

• Çok teşekkürler.
    Hızlı diyotlar fiyatları var linkte.İşinize yarayabilir.
    http://www.yildirimelektronik.com/index.php?PgId=1489

Yüksek amperliler biraz fiyatlı.
    DSEI 60-12A
    52 amper 1200 volt 40 ns ------>6.6 $

BYX 61-100 HIZLI DİYOT 14A 100V100nS ------>4 $

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 17 Ekim 2006; 23:34:24 >
  • quote:

quote:

taka senin sitenden TDA7294 anfi şemasını indirdim..baskı devresini çıkardım bayaa.. bide 1524 ton kontrolün devresini indirdim tam yaparken eksik malzemeden dolayı yarım kaldı ikisinin performansı hakkında bilgi verirmisin..7294,1554 kullanarak orta seviye bi 4+1 yapılabilirmi....
    teşekürler şimdiden...

7294 ün nasıl olduğunu söylememe gerek yok zaten dostum önemli olan boyu değil yaptığı işlevdir

tda 1554 kompanentler için çok gelebilir. onun yerine 5 watt lık amfiler işini görür sanırım

1524 çok güzel ton kontrol devresi. entegrenin içinde preamfi var lm1036 ya göre çıkışı daha yükseki.

taka öncelikle gösterdiğin ilgi için cidden teşekkür ederim.. amacım şuydu.. 7294 ile 100 watt subwoofer.. ve 1554 ilede köprü kullanılarak (4*11 yada 2*22 olduğu için) uyduları sürmekti..bilgisayarımda kullanıcam öğrenci evinde kaldığım için çok fazla sese ihtiyacım yok ama sesin net olmasını istiyorum..sen 1554 kullanmadın hiç galiba sitende de rastlamadım.. sen 5 watt derken TDA2003 bahsediyorsun heralde.. bana güzel bi fikir verirsen sevinirim.. şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memethemyn -- 18 Ekim 2006; 0:25:56 >

• Usta iyi iş çıkarmışsın ama biraz fazla büyük olmuş sanki.Az daha sıkıp daha küçük bi alana yapsan daha iyi olurmuş.(Gerçi yapım aşamasında demişin belki bi kaç bişey daha eklersin)
  • quote:

quote:

quote:

teşekürler şimdiden...

taka öncelikle gösterdiğin ilgi için cidden teşekkür ederim.. amacım şuydu.. 7294 ile 100 watt subwoofer.. ve 1554 ilede köprü kullanılarak (4*11 yada 2*22 olduğu için) uyduları sürmekti..bilgisayarımda kullanıcam öğrenci evinde kaldığım için çok fazla sese ihtiyacım yok ama sesin net olmasını istiyorum..sen 1554 kullanmadın hiç galiba sitende de rastlamadım.. sen 5 watt derken TDA2003 bahsediyorsun heralde.. bana güzel bi fikir verirsen sevinirim.. şimdiden teşekkürler

bir ses siteminde iyi sonuç alabilmek için %60 bass %30 middle %10 da tiz olması gerekir.

eğer bass ağırlıklı gelirse diğer middle ve tiz seslerini boğabilir.bunun için hepsini dengelemek lazım (%60 bass %30 middle %10 tiz) neyse gelelim bizim konumuza. daha önce tda 1554 çalışması yapmıştım ses güzeldi ama ısınma problemi vardı onuda büyük bi soğutucu ve fanla desteklenebilir.

tda 1554 4X11 watt veya 2X22 watt olarak kullanılabilir.
    burdaki stand by ucu kullanılmayacaksa 1 k direnç ile + beslemeye verilmeli

/>

filtre devreleri kullanarak tda1554 ü middle ve tiz i sürersin bass filteresi olarak tda7294 ü sürersin

tda 1554 az gelir dersen tda 7560 var. 4X50 istediğini yapabilirsin.

/>

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.