Şimdi Ara

350wat mono oto bas amplisinden görüntüler. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
37.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm merhaba ben foruma yeni üye oludum sizi yaptıgınız stklı devreyi cok holandım cok güzel yapmışsın bana onu semasını mail atarsan cok sevinirim

yardımlarınızı bekliyorum

iletişim:: savassondurak@gmail.com

tesekkürler
  • arkadasım yaptıgın stk 4050 li devrenin acık devresini ve varsa baskıo devresini senden isityorum lütfen

savassondurak@mail.com

bekliyorum tesekkurler

quote:

Orjinalden alıntı: memin63

quote:

Orjinalden alıntı: taka8604

taka çok ama çok teşekkür ederim.. 1554ü eski bir p4 heat-sinke bağladım.. orjinal fanda var üzerinde.. ama verdiğin püf noktaları çok güzel.. özellikle şimdiye kadarki 1554 denemelerinden niye ses alamadığım ortaya çıkmış oldu (1k olayı)
    çok çok teşekkür ederim..
    sistem biraz daha şekillendi bu arada kafamda 2+1 olacak.. subwoofer 7294 destekli 25 cm millennium, uydularda 1554 2*22 destekli 30 watt sharp kolon olacak.. eski müzik setinden yadigar kalmıştı bana onlar..

önceden P4 soğutucusu olayını bende yapmıştım çok güzel oluyor
    stk 4050 bağlamıştım. bir yaz gecesiydi canım çok sıkılıyordu. kendi kendime lem ne yapsam ne yapsam derken stk lı amfi yapmak geldi aklıma hemde bread board a

eski P4 soğutucusu vardı hemen delip stk yı yerleştirdim bread board ada malzemeleri hemen yerleştirip beslemeyi verdim yaklaşık yarım saat te bir amfi yapmıştım

350wat mono oto bas amplisinden görüntüler.

350wat mono oto bas amplisinden görüntüler.

neyse

basit 2+1 yapmayı düşünüyorum demişsin...

/>

bu devreden filtre kısmını çıkar, bass a 7294 ü - middle lara ise tda 1554 ü sürdüğün zaman işini muhtemelen görecektir

4050 mono 200 watt yanlış hatırlamıyorsam.. çok iyi iş çıkarmışsın.. bendede 2 tane stk kiti vardı (hatta senle msnde de konuşmuştuk işin vardı:)) onları tamir etmekle uğraşmaktansa böyle bi işe gireyim dedim.. hem başlangıcından beri iş kontrolümde olur diye düşündüm (hata payı azalır) şimdide 1554 baskı devresi araycam o zaman internetten.. 7294 e de çok güzel bi besleme düşünüyorum.. 1554 de standart bi eski atx power ii olur galiba.. gösterdiğin ilgi için teşekkür ederim taka beni aydınlattın sağol.. çok çok teşekkür...

• kardeş link ölmüş tekrar yenilermisin şu proteusla çizdiğin devreyi bana konvertör kısmı lazımda iyi bir konvertör yapıcam kendime
  • çok güzel olmuş eline sağlık
  • Hala elim deyipte son fotolarını koyamadım ampli'nin ve ton kontrol kısmında biraz değişiklik gerekecek.
  • slm çok iyi çalışma emeğine sağlık.

troid trafo hesabını yada nasıl sarıldığını nerden öğrenebilirim.

ihtiyacım olan trafo çıkış değeri -25v 0 +25v

şimdiden teşekkürler...
  • Hakkaten bravo Tebrikler kardeş
  • En son resimlerini koyarsan sevinirim merak ettim..

UP
    UP
    UP
  • kardeş anfini çok beendim özellikle soğutucunu ama bu amfinin ve inverırın baskı dewresinide siteye link halinde koyarsan beni we dier site sakinlerini çok mutlu edersin şimdiden başarılar ve teşekkürler
  • hocam pirimer ile sekonder
    sarım sayısını yazarmısın ve kac lık bobin ??
  • Beyler konuyu yeniden hortlatmışsınız neyse, konuyu başlarından incelerseniz gerekli cevapları bulursunuz tahminimce ben neredeyse unutmuştum..bu arada ampliyi epeydir kullanmıyodum bi ara son fotolarını koyarım.
  • hakkaten bir seneye yakın oldu
    madmax megane ı sattıgından beri araç almadınız mı
  • Ben arabasız durabilirmiyim? onu satınca hemen megane2 full+full unu aldım çok keyifli bi şekilde kullanıyorum,ama sıkılganlık var bende şimdi biraz spor tarza yönelicem galiba ,siyah yeni kasa leon lara kafayı taktım bakıcaz artık..ampliyi bu arabaya takmadım zaten belki satarım felan diye,bi yandanda amplilinin dayanılmaz basları aklıma geldikçe taksammı diyorum ama açıkcası zorda geliyo biraz..
    quote:

Orjinalden alıntı: nicaleus

hakkaten bir seneye yakın oldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: madmax

Ben arabasız durabilirmiyim? onu satınca hemen megane2 full+full unu aldım çok keyifli bi şekilde kullanıyorum,ama sıkılganlık var bende şimdi biraz spor tarza yönelicem galiba ,siyah yeni kasa leon lara kafayı taktım bakıcaz artık..ampliyi bu arabaya takmadım zaten belki satarım felan diye,bi yandanda amplilinin dayanılmaz basları aklıma geldikçe taksammı diyorum ama açıkcası zorda geliyo biraz..
    quote:

valla bende adam gibi bi sistem yapıcam arabaya az kaldı.
    fakat kutu konusunda sıkıntım var güzel bir alüminyum kutuya ihtiyacım var

• quote:

quote:

Ben arabasız durabilirmiyim? onu satınca hemen megane2 full+full unu aldım çok keyifli bi şekilde kullanıyorum,ama sıkılganlık var bende şimdi biraz spor tarza yönelicem galiba ,siyah yeni kasa leon lara kafayı taktım bakıcaz artık..ampliyi bu arabaya takmadım zaten belki satarım felan diye,bi yandanda amplilinin dayanılmaz basları aklıma geldikçe taksammı diyorum ama açıkcası zorda geliyo biraz..
    quote:

çetin abim sağolsun benim kutu işini hallediyor

• Ya hazır konuyu hortlaşmışsınız şu SG devresi dikkatimi çekti orada çıkıştan girişe geri besleme yok mesela akü gerilim genelde stabilde olduki kontağı çevirdikten sonra ilk gaz verilidğinde gerilim biraz yükseliyor bu durumda SMPS devrenin çıkışıda mı yükseliyor.
    Yoksa SG nin çıkış verdiği PWM le bir çeşit regülasyon mu sağlanıyor.
    Soruyu daha özetliyecek olursak (amfi devreleri için gerekmesede) bahsi geçen SMPS regüleli mi(2*30V stabil mi?)?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

quote:

quote:

quote:

çetin abim sağolsun benim kutu işini hallediyor

hacu ya özendirip durma zaten hasta gibiyim o alüminyum profilde bulabilsem aynısından yapıcam resimdekini unutamadım

• quote:

Orjinalden alıntı: SonDelikanlı

Ya hazır konuyu hortlaşmışsınız şu SG devresi dikkatimi çekti orada çıkıştan girişe geri besleme yok mesela akü gerilim genelde stabilde olduki kontağı çevirdikten sonra ilk gaz verilidğinde gerilim biraz yükseliyor bu durumda SMPS devrenin çıkışıda mı yükseliyor.
    Yoksa SG nin çıkış verdiği PWM le bir çeşit regülasyon mu sağlanıyor.
    Soruyu daha özetliyecek olursak (amfi devreleri için gerekmesede) bahsi geçen SMPS regüleli mi(2*30V stabil mi?)?

smps i tam olarak incelemedim ama bahsettiğin geribesleme devresinin bulundugunu sanmıyorum ama mad hoca şimdi gelir cevaplar
    kafam yerinde degil malesef başım agrıyo

• kes at hoca ya kurtulmanın en kjolay yolu

smps ye gelince şemaya göre smps pot üzerinden geri besleme ile voltaj kontrolü sağlıyor.pot üzerinden geri beslemeler genelde sağlıksız oluyor eğer yapacaksanız opto ile geri beslemeli bir devre yapın derim.girişteki voltaj oynasa bile çıkıştaqn yüksek akım çekseniz bile dengelemeye çalışacaktır.ama pot ile yapılan geri beslemede giriş voltajını arttırırsanız çıkışda yükselecektir
  • quote:

mps i tam olarak incelemedim ama bahsettiğin geribesleme devresinin bulundugunu sanmıyorum ama mad hoca şimdi gelir cevaplar
    kafam yerinde degil malesef başım agrıyo

Geçmş olsun arkadaşım.

quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

kes at hoca ya kurtulmanın en kjolay yolu

smps ye gelince şemaya göre smps pot üzerinden geri besleme ile voltaj kontrolü sağlıyor.pot üzerinden geri beslemeler genelde sağlıksız oluyor eğer yapacaksanız opto ile geri beslemeli bir devre yapın derim.girişteki voltaj oynasa bile çıkıştaqn yüksek akım çekseniz bile dengelemeye çalışacaktır.ama pot ile yapılan geri beslemede giriş voltajını arttırırsanız çıkışda yükselecektir

Çok sağolun sayın sezer1247, sağda köşede kalmış hiç dikkatimi çekmedi onun çıkışa bağlı olduğu resimlerde yaklaştırmayınca gözükmüyor. Göz çıkıştan girişe bağlantı arıyor. Evet doğru geri besleme var. Zaten olmadığı için çok şaşırmıştım SMPS sistemde çok kararsızlaşır ideal olamasada bir geri besleme lazım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.