Şimdi Ara

352. Dönem Acemi Birliği Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Eğitim Tugayı Çıkanlar Buraya (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
309
Cevap
1
Favori
40.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sk3959

benim ustalığım da emniyet ve muhafız bölüğü buraya düşenler ne iş yapıyorlar? nelerle uğraşacağız bilen varmı

hocam genelde bir fabrika oluyor ve sen o fabrikanın güvenliği ile ilgileniyorsun..normal görevimiz bu ama işte orda gerekirse amelelik bile yapacağız ve bol bol nöbet tutacağız..aldığım tiyoya göre olabilirseniz ya ulaşım yada itfaiyeci olun yada olmaya bakın en rahatı bu bölümlermiş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: YKB_87

quote:

Orijinalden alıntı: sk3959

benim ustalığım da emniyet ve muhafız bölüğü buraya düşenler ne iş yapıyorlar? nelerle uğraşacağız bilen varmı

hocam genelde bir fabrika oluyor ve sen o fabrikanın güvenliği ile ilgileniyorsun..normal görevimiz bu ama işte orda gerekirse amelelik bile yapacağız ve bol bol nöbet tutacağız..aldığım tiyoya göre olabilirseniz ya ulaşım yada itfaiyeci olun yada olmaya bakın en rahatı bu bölümlermiş..

O zaman yandık herhalde ustalıkta, ben 3 senelik devlet memuruyum, yazı büro işleri düşmezmi :D
  • YKB_87 Y kullanıcısına yanıt
    numaralarını internetten bulup, telefon açıp sorabilirsin. aradığın takdirde muhtemelen orda şu an kısa dönem askerlik yapmakta olan santralci bir asker sorularını yanıtlar :)
  • Coyote Ugly kullanıcısına yanıt
    Tümgeneral cidden sıkıntılı bir adam :) Ama yediklerinizi ve bodyniz kim olursa artık onla ilgili bilgileri (ne iş yaar,ailesi kaç kişi, nereli vs) ezberlersen sıkıntı yaşamazsın :)

Her zaman yardımcı olmaya hazırım, sonuçta aynı stresi heyecanı ben de çektim :)
  • Bu arada aklıma gelmişken yazayım. Bu vereceğim bilgi de sizin için yararlı olabilir;

Etimesgutta teb kart kullanıcaksınız. İlk gün teb bank formu doldurucaksınız ve teb hesabı açılacak size. (en azından bize öyle yapmışlardı kışın) Yol paraları falan tebe yatmıştı, ustalığa giderken

Askere ne kadar götüreceğinize dair sorular alıyorum. Valla şöyle söylüyeyim;

Size içeride 15 tl lik bir ihtiyaç seti aldırtacaklar zorla. İçinde düdük,kalem,not defteri, traş köpüğü vs var. Bu seti almak zorunlu.

Ardından gene zorunlu olmayan ama zorla yaptırılan bir mehmetçik sigortası var :) Bunun fiyatıda yanlış hatırlamıyorsam ya 20 tl ya da 25 tl idi. (istemiyorum deseniz bile bir şekide zorla seve seve yaptırtıyolar :) )

Bir de vesikalık fotonuzu çekecekler, bunun için de 5 tl nizi alacaklar. Yani nerden baksan içerde zorunlu bir 50 tl harcama yaparsınız..

Bunun dışında kantine pek gidemiyceksiniz ama genede yanınızda bir 100 tl bulundurun derim ne olur ne olmaz. Ama bozuk para hayati önemli, kola,çay vs almak için otomatlar var taburun avlusunda. O yüzden bol bol bozuk para götürün.

Aklıma yeni bir şey gelirse yazarım

• Devreler ben sülüsümü bugün aldım 14 Ağustos teslim tarihi.Başka tarih verdiklerini görmedim şimdiye kadar zaten =). 47 lira 70 kuruş yol parası verdiler.
  • kavkakafka K kullanıcısına yanıt
    Sağolasın arkadaşım şimdiye kadar verdiğin bilgiler için ;)
  • Bnde bugun aldim sulusu devrelerim 14 u teslim tarihi 13 u gecesi otobuse bincem sabah ordayim insAllah, banada 66.24 tl verdiler yedim bn o parayi hemen :)))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İAASKTP_87

Bnde bugun aldim sulusu devrelerim 14 u teslim tarihi 13 u gecesi otobuse bincem sabah ordayim insAllah, banada 66.24 tl verdiler yedim bn o parayi hemen :)))

en iyisini sen yapmışsın hocam parayı yemeşsin
  • beyler memur olanlar maaşı erken verecekler ne yapacaksınız..erken mi ayrılacaksınız diyecem ama sevk tarihi itibari ile ayrılışın olması gerekiyor..ben maaşı alıp aynen geri yatırmayı düşünüyorum..
  • Sülüsü alan arkadaşlar yanında bi belge falan götürüyorlar mı yoksa gidip hemen alıcakmıyız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sportsx90

Sülüsü alan arkadaşlar yanında bi belge falan götürüyorlar mı yoksa gidip hemen alıcakmıyız

nüfus cüzdanınla alıyosun hocam yanında evrak götürmene gerek yok...
  • sağolasın hocam @İAASKTP_87

arkadaşlar ayrıca İstanbul'dan sabihadan uçakla gidicek olanlar varmı 14 ağustos teslim tarihimiz sonuçta diğer konularda da toplu teslimat planı yapanlar var bizden de bu zamana uyanlar varsa bizde yapalım sonuçta sayımız fazlada değil bu forumda yada isteyenlerle teslimden önce yemek vs yerim diyenler olursada kızılay meydan da toplaşabiliriz zaten o kafalarımızla kolay tanınırız siz nedersiniz?

• İAASKTP_87 İ kullanıcısına yanıt
    Bende yedim direk =)
  • quote:

sağolasın hocam @İAASKTP_87

arkadaşlar ayrıca İstanbul'dan sabihadan uçakla gidicek olanlar varmı 14 ağustos teslim tarihimiz sonuçta diğer konularda da toplu teslimat planı yapanlar var bizden de bu zamana uyanlar varsa bizde yapalım sonuçta sayımız fazlada değil bu forumda yada isteyenlerle teslimden önce yemek vs yerim diyenler olursada kızılay meydan da toplaşabiliriz zaten o kafalarımızla kolay tanınırız siz nedersiniz?

bende istanbuldan gelcem ama otobüse bincem ben devrem, gece 2 3 gibi bincem otobüse, sabah ordayım alcaklar beni ordan, saat 15.30 gibi birliğe teslim olmayı düşünüyorum yani o saatlerde nizamiyenin kapısında olurum

• sulusu illa bagli bulundugumuz askerlik subesinden mi almamiz gerekiyor? bugun gittim bakirkoy askerlik subesine, para bitti diye carsamba gunu gelmemi istediler. teslim tarihimi ogrenmem lazim ki bileti ayarlayayim. baska bir subeden alabilir miyim??
  • beyler su iç çamaşırı rengleri nası oluyodu ya.atlet mi fanila mı.don mu boxer mı.var mı bilgisi olan...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: XaQue

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: XaQue

quote:

Sülüsü alanlar hep 14 ağustos diyor bende pazartesi alıp uçak biletimi halledicem benle aynı yolu düşünen varmı

11:00 sabihadan ankara
    12:30 gibi elimide bavulla esenboğa
    13:00 kızılay meydanda yemek vs
    14:30 gibi de teslim olma çünkü 17:00 ye kadar vakit ölümü yaparsak gecede bize kayar

ben de uğur istanbulluyum yaş 24 , endüstri mühendisi yeni mezunum.

Sabihadan gitmek sence mantıklı mı yoksa otobüsle mi gitsek ben de karar veremedim...

Selam arkadaşım ben şöyle düşündüm otobüsle gitsek 5 saat boluda ki molayı dahil etmedim artı havada sıcak hep otobüs içinde geçicek vakit benim düşüncem 11 de sabihadan uçak var 11:50 iniş yazıyor bavulu bekleme vs 12:15 gibi çıksak ben kızılay meydanında öğle yemeği gibi yer 14:30 gibi de teslimi düşünüyorum çünkü çok kuyruk olucak askeriyede direkt otobüsle vakti harcamak istemedim ama tabi sana başka türlü ulaşımda iyi bir alternatif gelebilr sonuçta

aynen dediğin mantıklı madem öyle ben de uçak bileti alim hangi firmadan aldın acaba?

burdan belki başka gelen arkadaşlarda olabilir diye 1-2 daha bekliyorum toplu teslimat yapılır valla en sık kalkan pegasus belediye otobüsü gibi yapmışlar o diye düşünüyorum tabi burdan gelicek herkes için farklı olursa ona görede kararlaştırabiliriz farklı bi firmayı sana da uygun mu?

ben de sürekli pegasus kullanıyorum . Pegasusla gideriz rahat rahat teslim oluruz kafamız rahat olur ... Gidiş saatimizi kararlaştıralım .

• Beyler lütfen bilgisi olan biri yardım etsin bize bu konuda çamaşır rengi ne olacak orada. Ben yedek subay olarak yapacağım havlu falan götürmeye gerek yok diyorlar bu ne kadar doğru. En önemlisi iç çamaşır rengi yahu ne alacağımı bilmiyorum:-)

• Ayrıca cidden öncesinde bir yerde buluşma fikri çok güzel olur. Ben erzurumluyum ama trabzondan geliyorum. Birlikte gitmek daha olur gibi çünkü herkes ilkkez öyle bir ortama girecek

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.