Şimdi Ara

352. Dönem Acemi Birliği Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Eğitim Tugayı Çıkanlar Buraya (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
1
Favori
40.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: İAASKTP_87

quote:

Orijinalden alıntı: YKB_87

tertipler benden büyük abilerim naptınız yerler açıklandıktan sonra kimse takılmaz oldu buralara..hazırlıklarınız tamam mı herşeyleriniz aldınız mı...ben daha hiç bir hazırlık falan yapmadım yaa..bir düğme bile almadım nolcak halim :D

devrem bende bakıp duruyorum, aynı yere gidecekler olarak aramızda muhabbet olsun diye ama, pek fazla kişi yok anlamadım bende,

bu arada yavaş yavaş eksiklerini al devrem, orda mağdur olma, duyumlarıma göre, kantindeki malzemeler hemen bitiyomuş bilginiz olsun...

kantindeki malzemeler hemen bittiğine göre çorap ve iç çamaşırı oncelik olmalı bence. Askeriyenin verdiği çorapların naylon katkısı fazla olduğu için pek rahat olmayacaktır. pamuklu almaya özen gösterin. Ayrıca bota kilit çok önemli birkaç tane alınmalı :)

• aynen iç çamaşır işini halletmemiz lazım..ne kadar verseler de yalnız listeme tuvalet kağıdı ve ıslak mendilde ekleyecem ne olur ne olmaz...düştüğümüz yer kalabalık kantinde sıra gelmeyebilir..

şu işin garibi ki dünyada birinci ama kantinde mal yetişmiyor..bir kantin yerine iki kantin yapsalardı ya..yada kaç kantin varsa duruma göre eklesinler..insanları mağdur etmeseler daha iyi olmazmıydı..
  • bot kilidini bn 1 tane aldım sarı olanlardan ama o sarılar pek iyi değilmiş başka anahtarlarda açıomuş arkadaşlar ben bi tanede siyah alcam, size öyle yapın derim, ayrıca bi tanede bavulu kitlemek için lazım unutmayın eşyaları sivil eşya deposuna koyacaz orda çalınma olayı oluyomuş...
  • arkadaslar merhabalar. bankadan para cekme işlemleri nasıl yapılacak. atm falan oluyormu karargahta bilen varmı
  • Tertipler beni de listeye ekleyin Hatta mümkünse bu listeyi ilk mesajda güncelleyelim. Başlığı açan arkadaş buna dikkat ederse daha düzenli olur.

Ben de kısa dönem er olarak geliyorum.

Yalnız bu bakım muhabbeti nedir hiç bilmiyorum. Bilenler aydınlatırsa çok makbule geçer. Ayrıca usta birliğim de Erzincan olarak çıktı. Acaba Etimesgut'ta kalmak istesem kalma gibi bir şansım olur mu sizce ne dersiniz? Meslekçi falan yaparlar mı? Bilgisayar mühendisiyim ve 8 yıllık iş tecrübem var.

Acemi: Ankara / Etimesgut zırhlı birlikler okul ve eğitim tümen komutanlığı

Usta: Erzincan / Merkez kara kuvvetleri lojistik komutanlığı bkm.k.lığı 53'üncü bkm.mrk.k.lığı des.gr.k.lığı emn. ve mhf.bl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi such a good idea -- 28 Temmuz 2013; 23:18:20 >
  • ben forum işini hiç sevmemişimdir ama iş basa dustu:)) beni de ekleyin bakalım hayırlısıla:) istanbuldan geliyorum 28 yasındayım acemi burda usta birligi 6'NCI MKNZ.P.TÜM. MEBS BL./ADANA SEYHAN:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hengame1983

quote:

Orijinalden alıntı: VAKIFCI

quote:

Orijinalden alıntı: hengame1983

quote:

beyler buraya kimse bakmıyo heralde, aslında burda da biraz vakit geçirsek tanısak birbirimizi hiç fena olmaz diye düşünüyorum, zorunuza gitmezse arada burda da takılalım

benden başlayalım o zman:))bahadır kırdan.istanbulda yasıyorum.yas 30.beden eğitimi öğretmeniyim.aynı zmanda fitness eğitmenliği yapıyorum..onca yıl kaçtk bakalımm.simdi nasıl olucak bu askerlik görücezzz....

emre ateş konyada yaşıyorum ve konyadan katılıyorum :D yaş 25..memurum..hepimize başarılar diliyorum :D:D

konyalı tertıbımm.okulu orda okudumm.konya sekerde 5 sene top oynadım..neresindesin konyanınn.hala sıkı dostlarım vardır konyada...

nalcacı da oturuyom ben tertip :D

• hocam bu bot için kilit bazı yerlerde yasak olduğunu söylüyorlar ne kadar doğru acaba

geçen biriyle konuştum işte botlarına dikkat et dedi,bende kilit alacağımı söyledim..öylede çalarlar dedi ,kilit varya nasıl açaçaklar, kiliti patlatırlar ne var dedi

bende ooo afedersiniz Kı...çımamı bağlaayım napayım kilit de farketmiyorsa yapacak birşey yok dedim
  • YKB_87 Y kullanıcısına yanıt
    Hakkaten bende bişiy almadım daha..Dedeler felan yazsa etimesgutta yapan daha iyi olur sonuçta yer yer değişiyormuş ihtiyaçlar..gereksiz şeyleri boşu boşuna götürmeyelim..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sportsx90

Hehehehe ben senin yerinde olsam ordan ayrılmam bile 3 gün daha erken biter devrem askerliğin bi de şu yönde düşün eylülde gelenler acemiliğe başladağında sen gene daha rahatlamış olursun kasımı da zaten tam üstsün ocaktada salıııver gitsin hehehe @İAASKTP_87

valla devrem ben orda acemilikte çile çekersem, bide eğitim çavuşu olursam vay haline o kasım celbinde geleceklerin :))))))))

Korkutmayın bizi ,dede :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• emrebrgl E kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar acemiyi tankçı olarak etimesgutta, ustalığı Bakım sınıfı olarak 51.ağır bakım iskenderunda yaptım. Muhtemelen bakımcıların ne yaptıklarını merak ediyorsunuz. O yüzden sizi biraz aydınlatıyım.

Öncelikle hepiniz etmesguttan sonra türkiyenin dört bir yanındaki bakım komutanlıklarına dağıtılacaksınız. Bakım komutanlığı dediğime bakmayın, bunların hepsi sivillerin ve memurların çalıştığı fabrikalar. Bu fabrikaların içinde birer destek grup komutanlığı ve buna bağlı emniyet ve muhafız bölüğü olur. Sizin buralarda temel göreviniz nöbet tutmak ve işçilerin yapmaktan gocunduğu amele işlerini yapmak olacak :) (orayı kaz, burayı boya, onu bunu taşı vs) Yani tank falan tamir etmeyeceksiniz. Sadece sınıfınız bakım olacak o kadar.

Bakım sınıfı, ordunun en alt sınıfı olduğu için ve savaş çıksa dahi savaşa girmeyeceği için personel bakımından da en kalitesiz kadrolu ve kadrosuz personele sahip sınıftır ne yazıkki. O yüzden ne kadar çürük çarık belalı işe yaramaz uzun dönem adam varsa bakımcı yaparlar. Kısa dönem olarak bakımcı olmak ise tamamen ne yazık ki şans :)

Gittiğiniz bakım komutanlığına göre değişir fakat, mesela İskenderun 51.ağır bakıma gidecekler için güzel haberler veremem. Bizim bölükte 210 asker olması gerekirken sadece 65 asker vardı ve bunların 20 küsürü RDM (silah tutamayan, hükümlü veya psikolojik problemi olan) askerdi. Bu yüzden gece gündüz uyumadan deli gibi nöbet tuttuk biz. Ortam şartlarımız ve yemeklerimizde faciaydı.

Diğer bakım komutanlıklarını bilemem fakat, bölük komutanıyla ayaküstü sohbetimizde şartlar açısından en kötü bölüklerin İskenderun ve Erzincan'da ki bakım komutanlıklarında olduğunu söylemişti. O yüzden İskenderun ve Erzincana düşmediyseniz, benim anlattıklarımdan daha kötü bir ortam sizi bekliyor olamaz :)

Bu arada şanslısınız denetleme görmeyeceksiniz :) Çünkü bakım komutanlıklarının bağlı olduğu Lojistik Komutanlığı, kışın bütün bakım komutanlıklarını denetledi ;) Muhtemelen sizin torununuz denetleme görür :)

Bir sonraki mesajımda özelden etimesguta düşen bir arkadaşa yazdığım mesajı yolluycam size. Ordan da etimesgut ile ilgili bilgiler edinebilirsiniz. Sormak istediğiniz bir şey olursa, geçte olsa cevap vermeye çalışırım. Hayırlı teskereler hepinize

• Bir arkadaşa özelden etimesgutla ilgili verdiğim bilgiyi buraya copy paste ediyorum. Yararlı bilgiler olabilir sizin için;

Öncelikle gideceğin yer dünyanın en büyük tümeni :) acemiliğini muhtemelen ya çavuş eğitim ya da karma bölükte yaparsın gibime geliyor :)

Kantin etimesgut'ta büyük bir problem. Acemilikte kantin yüzünü görmedik pek. (ama biz kısa dönem olarak 3000 acemiydik, bundan dolayı olabilir) İhtiyaçlarımızı takım çavuşu olan dedemiz ya da onbaşı karşılıydu kantine gidip. Bol bol sayılıcaksınız acemilikte, buna hazır ol :) o yüzden sen nolur nolmaz temel ihtiyaçlarını getir yanında..Bir de bol bol bozuk para götür. Bozuk para hayat kurtarıyor. 100 lirası olan fakir, 1 lirası olan zengin orda :) Su,kola,çay otomatlarından alışveriş yapabilirsin.

Bunun dışında yemekleri gayet iyidir. O bakımdan şanslısın. Tuvaletleride gayet temizdir, her gün temizlenir. O bakımdan da şanslısın.

Eğitim kısmına gelince; sınıfın tank olucak sadece, tank falan sürmüyceksin tabiiki :) siyah bere takıcaksınız :) Bölükteki her takım ve her takımın mangası sırayla birer gün bulaşık yıkar ve tuvalet temizler. Muhtemelen acemilik boyu sadece bir kere sıra gelir takımınıza :)

Acemilik sırasında bol bol "siyah bere düşmez yere" ve "tankım onurum berem gururum" diye bağıracaksınız :) Acemide yürümekten başka bir cacık yok zaten :)

Sana asıl yapıcağım uyarı şu: Tümen Komutanı TÜMGENERAL Yaşar Bal çok sıkıntılı bir adam. Sürekli bölükleri dolaşır yeşil jeepiyle :) Ve size dün akşam veya sabah ne yediğini sorabilir. Yediğiniz yemekleri gün gün not alıp ezberleyin. Söyleyemezseniz sizi çarpabilir :) onun 3+1 kuralı vardır. Karnın tok, sırtın pek, yüzün pak olucak ve haftada iki kez ailenden bir bayanı arıycan diye.
    Karnın tok demek, son bulgur tanesine son kadayıf teline kadar herşey yenicek
    Sırtın pek; herkes 21 de yatakta olucak herkes 9 saat mutlaka uyuyacak
    alnım pak; haftada iki kez herkes duş alacak (duşlar biraz sıkıntı)

Bunun dışında haftasonu eğer ankarada bir tanıdığın varsa mutlaka ziyarete gelsin seni. Böylece eğitimden yırtarsın haftasonu..Bütün gün akrabanla veya arkadaşınla ziyaretçi parkında takılırsın ;)

Sana yapacağım bir diğer uyarı ise; ilk gün sakın 14.30 u geçirme teslim olmak için. Çünkü bir sürü işlem yapılacak, 14 te girersen içeri 23 gibi falan yatakta olabilirsin..Öbür türlü sabaha karşı yatakta olmuş olabilirsin..

Ama etimesgut için en uygun dönem sanırım ağustos dönemi..Aralık ayında şafağın azaldığında kıçın donarken ne demek istediğimi anlarsın ;)

349.kd olarak, acemiliği orda yaptım. Bunlar 7 ay önce yaşadığım bilgiler. Orda uzun dönem veya ustalığıda orda yapan kısa dönem arkadaşlar belki size daha iyi bilgiler verebilir. Bunlar sadece benim yaşadıklarım :) Sorunuz olursa cevap vermeye çalışırım. Hayırlı teskereler size

• oo hocam zaten muhafazayı görünce nöbet manyağı olacağımı tahmin etmiştim :D..ben sakaryada yani 1 ana bakım merkezinde ustalığımı yapacam..tek umudum 1 olması belki diğerlerine göre daha iyi şartlara sahiptir diye avutuyorum kendimi ...

Bu bakım sınıfı demek ordunun en alt sınıfı haa vay bee bak bu da zoruma gitti
  • yaz kardeş benide
    Eğitim BirliğiZH.BRL.OKL. VE EĞT.TÜM.K.LIK KH./ANKARA ETİMESGUT
  • 352. Kısa Donem olarak acemi birliği Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Eğitim Tugayı olarak çıkanlar burada buluşuyoruz.

Şimdilik üyelerimiz;

- Coyote Ugly
    - YKB_87
    - sportx90
    - supertramp1
    - hengame1983
    - İAASKTP_87
    - wilstrom
    - taycoon
    - seyhantokbay
    - XaQue
    - falcaogarcia
    - llllerdemlllll
    - dncrztrk
    - ozsi34
    - emrebrgl
    - VAKIFCI
    - cuscus
    - optimuz
    - perfectlie
    - mami1123
    - sk3959
    - crazystorm
    - Juggerr
    - pained33
    - emitremmus
    - 19bao07
    - Riza25-61
    - pained33
    - such a good idea
    - huseyin_fb
    - DeWTurk

Hayırlı tezkereler,
  • YKB_87 Y kullanıcısına yanıt
    başındaki 1. ye 52. ye vs bakma derim :)
    Muhafız demek nöbet demek zaten :) Acemilikten sonra sakaryaya giden arkadaşlarım oldu fakat iyi mi yaptılar kötü mü yaptılar hiç bir fikrim yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kavkakafka

Bir arkadaşa özelden etimesgutla ilgili verdiğim bilgiyi buraya copy paste ediyorum. Yararlı bilgiler olabilir sizin için;

Öncelikle gideceğin yer dünyanın en büyük tümeni :) acemiliğini muhtemelen ya çavuş eğitim ya da karma bölükte yaparsın gibime geliyor :)

Kantin etimesgut'ta büyük bir problem. Acemilikte kantin yüzünü görmedik pek. (ama biz kısa dönem olarak 3000 acemiydik, bundan dolayı olabilir) İhtiyaçlarımızı takım çavuşu olan dedemiz ya da onbaşı karşılıydu kantine gidip. Bol bol sayılıcaksınız acemilikte, buna hazır ol :) o yüzden sen nolur nolmaz temel ihtiyaçlarını getir yanında..Bir de bol bol bozuk para götür. Bozuk para hayat kurtarıyor. 100 lirası olan fakir, 1 lirası olan zengin orda :) Su,kola,çay otomatlarından alışveriş yapabilirsin.

Bunun dışında yemekleri gayet iyidir. O bakımdan şanslısın. Tuvaletleride gayet temizdir, her gün temizlenir. O bakımdan da şanslısın.

Eğitim kısmına gelince; sınıfın tank olucak sadece, tank falan sürmüyceksin tabiiki :) siyah bere takıcaksınız :) Bölükteki her takım ve her takımın mangası sırayla birer gün bulaşık yıkar ve tuvalet temizler. Muhtemelen acemilik boyu sadece bir kere sıra gelir takımınıza :)

Acemilik sırasında bol bol "siyah bere düşmez yere" ve "tankım onurum berem gururum" diye bağıracaksınız :) Acemide yürümekten başka bir cacık yok zaten :)

Sana asıl yapıcağım uyarı şu: Tümen Komutanı TÜMGENERAL Yaşar Bal çok sıkıntılı bir adam. Sürekli bölükleri dolaşır yeşil jeepiyle :) Ve size dün akşam veya sabah ne yediğini sorabilir. Yediğiniz yemekleri gün gün not alıp ezberleyin. Söyleyemezseniz sizi çarpabilir :) onun 3+1 kuralı vardır. Karnın tok, sırtın pek, yüzün pak olucak ve haftada iki kez ailenden bir bayanı arıycan diye.
    Karnın tok demek, son bulgur tanesine son kadayıf teline kadar herşey yenicek
    Sırtın pek; herkes 21 de yatakta olucak herkes 9 saat mutlaka uyuyacak
    alnım pak; haftada iki kez herkes duş alacak (duşlar biraz sıkıntı)

Bunun dışında haftasonu eğer ankarada bir tanıdığın varsa mutlaka ziyarete gelsin seni. Böylece eğitimden yırtarsın haftasonu..Bütün gün akrabanla veya arkadaşınla ziyaretçi parkında takılırsın ;)

Sana yapacağım bir diğer uyarı ise; ilk gün sakın 14.30 u geçirme teslim olmak için. Çünkü bir sürü işlem yapılacak, 14 te girersen içeri 23 gibi falan yatakta olabilirsin..Öbür türlü sabaha karşı yatakta olmuş olabilirsin..

Ama etimesgut için en uygun dönem sanırım ağustos dönemi..Aralık ayında şafağın azaldığında kıçın donarken ne demek istediğimi anlarsın ;)

349.kd olarak, acemiliği orda yaptım. Bunlar 7 ay önce yaşadığım bilgiler. Orda uzun dönem veya ustalığıda orda yapan kısa dönem arkadaşlar belki size daha iyi bilgiler verebilir. Bunlar sadece benim yaşadıklarım :) Sorunuz olursa cevap vermeye çalışırım. Hayırlı teskereler size

Çok teşekkürler, gerçekten işe yarayan ve net bilgiler verdiniz. Hatta bence iç rahatlatıcı bile diyebiliriz Tümgenerali saymazsak :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kavkakafka

başındaki 1. ye 52. ye vs bakma derim :)
    Muhafız demek nöbet demek zaten :) Acemilikten sonra sakaryaya giden arkadaşlarım oldu fakat iyi mi yaptılar kötü mü yaptılar hiç bir fikrim yok :)

hocam numaraları falan varmı arayıp soralım..ben daha önce orada kısa dönem er olarak yapmış birini aradım konuştum...dediklerinizden bahsetmedi ama işte nöbetlerden bahsetti.. bakalım yaa şansımız nöbet tutmakmış demek ...
  • benim ustalığım da emniyet ve muhafız bölüğü buraya düşenler ne iş yapıyorlar? nelerle uğraşacağız bilen varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sk3959

benim ustalığım da emniyet ve muhafız bölüğü buraya düşenler ne iş yapıyorlar? nelerle uğraşacağız bilen varmı

Dostum yukarıda kavkakafka nickli arkadaş hem usta birliği ile ilgili hem de acemi ile ilgili detaylı ve net acıklamalar yapmıs okuyabilirsin.

Bilgine,
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.