Şimdi Ara

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.163
Cevap
122
Favori
573.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşım 12 ay erliği kitlerler sana. en güzeli mezun olduktan sonra gidip işlemlerini yaptırman ya da mezun olduktan sonra gider 2 sene tecili yaptırır o sırada en uygun olduğun dönemde tecilini bozdurup askere gidersin
  • oGuxXx* kullanıcısına yanıt
    Başlıkların birinde görmüştüm yeniden tecil ettirilebildiğini ama en güzeli şubeye gitmeden önce telefonla arayıp bilgi alman en doğrusu olur.
  • BNYZ kullanıcısına yanıt
    13 gün sürdümü üstad. Ben okula güvendim pazartesi yollayacaklar istanbuldan bursaya. ben önümüzdeki hafta hallolur diye umut etmekteyim ama.
  • Beyler hiç dırdır etmeden konuya gireceğim. Eylül'de mezun oluyorum. Yedek subaylık için ne yapmam lazım?
  • Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    Kasım 15'e kadar tecilini bozdurup Şubat celbinde askere gidebilirsin. en erken şubat celbine yetişebilirsin.
  • gecelerin yargıcı_10 kullanıcısına yanıt
    Hadi be. Çok geçmiş yahu. Ben şöyle Kasım Aralık gibi giderim diyordum. Peki yedek subaylık için ne yapmam lazım? Başvuruda mı soruyorlar?
    En erken ne yazık ki şubat olur ancak. Uzun dönem istediğini başvuru sırasında belirtiyorsun. Daha sonrası için yapabileceğin birşey yok. TSK'nın ihtiyaçları dahilinde yapılan yerleştirmelerin sonucunu bekleyeceksin. Umarım gönlüne göre olur da yedek subay olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecelerin yargıcı_10

En erken ne yazık ki şubat olur ancak. Uzun dönem istediğini başvuru sırasında belirtiyorsun. Daha sonrası için yapabileceğin birşey yok. TSK'nın ihtiyaçları dahilinde yapılan yerleştirmelerin sonucunu bekleyeceksin. Umarım gönlüne göre olur da yedek subay olursun.

İnşallah hocam. Olursa para biriktirip ya ilk arabamı almak istiyorum. Ya da mesleğimle ilgili kursları tamamlamak istiyorum. Mühendislerin şansı daha yüksek oluyormuş sanırım değil mi? Bir de aklıma geldi. İnşallah bir sorun olmazsa bu yaz Savunma Bakanlığı 1. Hava İkmal Bakım Merkezi'nde staj yapacağım. Bir katkısı olur mu

İnşallah hepimizin gönlüne göre olsun inşallah. Bazı meslek gruplarının şansı daha fazla evet mühendis, avukat, öğretmen gibi ama ihtiyaç çoksa her meslek grubundan yedek subay alınabilmekte. Staj olayının ekstra bir katkısı olacağını sanmıyorum çünkü yerleştirmeye esas olan durum ve belgeler dışında bir şeyle ilgileneceklerini sanmıyorum.
    Peki hocam. Çok teşekkür ederim. Aklımdaki sorulara tamamen yanıt verdiniz. Hepimizin gönlüne göre olsun inşallah
    Ben okula 15 nisan da dilekce vermistim. Rektorluk birkac gun icinde yaziyi hazirlayip gonderecekti. Tecilimin iptal edildigini 28 nisan da ogrendim ki cuma gunu bir degisiklik yoktu diye hatirliyorum.
    Yuksek lisans tez savunma sinavini da bugun verdim. Kismetse haftaya da mezun olacagim ancak 15 mayisal yetismez belki diye tecil iptali istemistim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BNYZ kullanıcısına yanıt
    Benimkilerde pazartesi kesin göndeririz 2 gün içerisinde ellerinde olur dediler. Umarım yetişirde bozarlar biran önce benim durumda seninkiyle aynı benimde yüksek haziranda biticek.
    Umarim aksatmazlar da magdur olmazsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: BNYZ

quote:

Orijinalden alıntı: emrahsekin

ARKADAŞLAR SELAMLAR.
    AĞUSTOS DÖNEMİNE ASKERE GİTMEK İSTİYORUM ANCAK 15MAYIS BAŞVURU İÇİN SON TARİH. BEN AÖF SON SINIF İKTİSATTAYIM 8HAZİRANDA SINAVA GİRİP 10TEMMUZDA MEZUNİYET BELGEMİ ALIYORUM ŞİMDİDEN ER GİBİ BAŞVURU YAPIP BİRLİĞİME GİDİNCE DİPLOMAMI VERSEM İŞLEME ALINIR MI BU DURUMU YAŞAYAN VEYA BİLGİSİ OLAN VAR MIDIR?

AÖF ye tecil iptali icin dilekce vermen gerekmiyor mu? Senin dilekcen okula gidecek okul yazi hazirlayip asal a gonderecek. Uzun is kisacasi ben yetisecegini dusunmuyorum. Izmir den bursa asal a dilekcenin gidip sonuclanmasi 13 gunu buldu.

quote:

Orijinalden alıntı: elmariacci

quote:

Orijinalden alıntı: emrahsekin

ARKADAŞLAR SELAMLAR.
    AĞUSTOS DÖNEMİNE ASKERE GİTMEK İSTİYORUM ANCAK 15MAYIS BAŞVURU İÇİN SON TARİH. BEN AÖF SON SINIF İKTİSATTAYIM 8HAZİRANDA SINAVA GİRİP 10TEMMUZDA MEZUNİYET BELGEMİ ALIYORUM ŞİMDİDEN ER GİBİ BAŞVURU YAPIP BİRLİĞİME GİDİNCE DİPLOMAMI VERSEM İŞLEME ALINIR MI BU DURUMU YAŞAYAN VEYA BİLGİSİ OLAN VAR MIDIR?

hayır olmaz.En erken kasım celbinde gidebilirsin.Ben de geçen yıl mezun oldum.Benimle birlikte mezun olan arkadaşlarım Kasım celbinde gidebildi.

Bir de sen işlemlerini yaptırırken senden diploma isteyecekler ama sende diploma yok.

quote:

Orijinalden alıntı: sevecen_86

Arkadaşım 12 ay erliği kitlerler sana. en güzeli mezun olduktan sonra gidip işlemlerini yaptırman ya da mezun olduktan sonra gider 2 sene tecili yaptırır o sırada en uygun olduğun dönemde tecilini bozdurup askere gidersin

iki sene tanıdığım biri benzer şekilde gitti ancak o normal er gibi gitti aöf son sınavına askerde girdi verdi sınavı ve 5.5ayı dolunca terhis oldu ve geldi. Benimde işim ve yaşım gereği ağustos ayı çok makbule geçecek. Hafta içi işten zaman bulup askeriyeye soramadım bir şekilde izin alıp bu hafta gidip sorucam eğer ER STATÜSÜNDE ALIP ORADA DİPLOMAMI BİLDİRDİĞİM ZAMAN İŞLEME ALINACAĞINA DAİR KESİN BİLGİ GELİRSE TECİLİ BOZDURUP KESİN GİDERİM. Birde nette bu yazıya ulaştım buna benzer bir açıklama var.
    Asal'ın sitesinde bu yazı yedek subaylık statü değişikliği diyehttp://www.asal.msb.gov.tr/yedek_subay/77_Statu_Degisiklik_Islemleri.htm

• emrahsekin kullanıcısına yanıt
    Link acilmiyor yaziyi okuyamadim. Bunu subedekiler de bilmiyordur muhtemelen. Baskanliga sorman daha mantikli olur. Bir de buranin Turkiye oldugunu sakin unutma bugun olur derler yarin olmaz, sonra onun derdine dusersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: asaschelf

KİŞİSEL BAKIM

* Tırnak makası
    * Küçük ayna
    * Islak mendil
    * Cımbız
    * Traş takımı ve traş köpüğü
    * Diş fırçası ve diş macunu
    * El kremi
    * Dudak nemlendirici
    * Pudra
    * Yara bandı
    * Şampuan
    * El sabunu
    * Havlu
    * Terlik

GİYİM/KUŞAM

* Eşofman takımı
    * Çorap
    * İç çamaşır
    * Yeşil eldiven
    * Para cüzdanı
    * Kirli/Temiz çamaşır torbası
    * Tshirt, kazak, mont vs.

AKSESUARLAR

* Defter, kalem
    * Kitap
    * Ayakkabı boyası
    * Ayakkabı sileceği
    * Çengelli iğne
    * Dolap kilidi
    * Bot kilidi
    * Dikiş takımı
    * Vatka
    * Silikon tabanlık
    * Elbise fırçası
    * Telefon kartı
    * Ağrı kesici vs, ilaç

Arkadaşlar önemli bir eksik var ise lütfen uyarınız.

• gonzales20 kullanıcısına yanıt
    Yatagimizi da mi biz goturecegiz acaba :-D cok degil mi bunlar? Cengelli igne ne ise yariyormus?

• TSK daki asker asker sayisi 6 bin
    858'i yedek subay ve 403 bin 53'ü erbaş/er olmak
    üzere 409 bin 911 yükümlü personel bulunuyor. Buna gore yedek subay olma ihtimali %1.5 cogununda doktor,ogretman oldugunu varsayarsak yedek subay olma ihtimali cok az

• quote:

Orijinalden alıntı: gonzales20

quote:

KİŞİSEL BAKIM

* Tırnak makası
    * Küçük ayna
    * Islak mendil
    * Cımbız
    * El kremi
    * Dudak nemlendirici
    * Pudra
    * Yara bandı
    * Şampuan
    * El sabunu
    * Havlu
    * Terlik

GİYİM/KUŞAM

* Eşofman takımı
    * Çorap
    * İç çamaşır
    * Yeşil eldiven
    * Para cüzdanı

AKSESUARLAR

* Defter, kalem
    * Kitap
    * Ayakkabı boyası
    * Ayakkabı sileceği
    * Çengelli iğne
    * Dolap kilidi
    * Bot kilidi
    * Dikiş takımı
    * Vatka
    * Silikon tabanlık
    * Elbise fırçası
    * Telefon kartı
    * Ağrı kesici vs, ilaç

Rüyamda Yeni Foça'ya çıkmıştı askerliğim beyler. Bir uyandım ki ter içindeyim, oh be dedim. Cidden tecilim bozulduğundan beri askerlikle yatıp askerlikle kalkıyorum. Arkadaşlarıma ve askerlik anılarını anlatanları bir türlü anlamazdım, şimdi anlıyorum. Ben daha gitmeden başladım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: buongiorno

quote:

Orijinalden alıntı: gonzales20

quote:

KİŞİSEL BAKIM

* Tırnak makası
    * Küçük ayna
    * Islak mendil
    * Cımbız
    * El kremi
    * Dudak nemlendirici
    * Pudra
    * Yara bandı
    * Şampuan
    * El sabunu
    * Havlu
    * Terlik

GİYİM/KUŞAM

* Eşofman takımı
    * Çorap
    * İç çamaşır
    * Yeşil eldiven
    * Para cüzdanı

AKSESUARLAR

* Defter, kalem
    * Kitap
    * Ayakkabı boyası
    * Ayakkabı sileceği
    * Çengelli iğne
    * Dolap kilidi
    * Bot kilidi
    * Dikiş takımı
    * Vatka
    * Silikon tabanlık
    * Elbise fırçası
    * Telefon kartı
    * Ağrı kesici vs, ilaç

Rüyamda Yeni Foça'ya çıkmıştı askerliğim beyler. Bir uyandım ki ter içindeyim, oh be dedim. Cidden tecilim bozulduğundan beri askerlikle yatıp askerlikle kalkıyorum. Arkadaşlarıma ve askerlik anılarını anlatanları bir türlü anlamazdım, şimdi anlıyorum. Ben daha gitmeden başladım :)

Kardeşim bende öyle rüyamda izmirde askerlik yapıyordum yedek subay olarak Askerlikle yatıp askerlikle kalkıyorum..Millet dediğinde dalga geçerdim..Cidden öyleymiş

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.