Şimdi Ara

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.163
Cevap
122
Favori
573.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: buongiorno

quote:

Orijinalden alıntı: cancomeng

quote:

Orijinalden alıntı: elmariacci

uzun dönem isteyen arkadaşlarda hep böyle yazıyor hocam sıkıntı yok.

Ama arkadaş uzun dönem istememiş kısa dönem istemesine rağmen öyle yazıyor..Uzun çıkabilir askeriyeye çok belge vermişsin göze batar dostum

Bana da öyle geliyor. Bana uzun dönem çıkacak sanırım

quote:

quote:

quote:

Ama arkadaş uzun dönem istememiş kısa dönem istemesine rağmen öyle yazıyor..Uzun çıkabilir askeriyeye çok belge vermişsin göze batar dostum

Bir de dönemimiz çok arada. Giden sayısı az olacak diğer celp dönemlerine göre. İhtiyaç fazla olursa subaya valla dayarlar uzun dönemi hepimize :)

• quote:

quote:

quote:

kısa dönem isteyenlerin kağıtta yedek subay aday adayı yazdığına emin misin?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bir arkadaşım öyle dedi. O İktisat mezunu, Yedek Subay Adayı yazıyormuş, uzun dönem yapmış ama bizim hepimizde öyle yazıyor sanırım sıkıntı yok.

• buongiorno kullanıcısına yanıt
    hocam daha çok var şimdiden böyle yaparsan 25 Temmuz gelmez bir türlü.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bir arkadaşım öyle dedi. O İktisat mezunu, Yedek Subay Adayı yazıyormuş, uzun dönem yapmış ama bizim hepimizde öyle yazıyor sanırım sıkıntı yok.

Cancomeng,

Sen lisanstan bu sene mi mezun oldun?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Herkeste öyle yazıyor olabilir..Potansiyel yedek subayı adayı olduğumuz için istesek de istemesek de çünkü askeriyenin ihtiyacına göre oluyor bu kuralar kısa istersin uzun dönem çıkabilir, uzun istersin kısa dönem çıkabilir.. Ben şunu soracağım var mı bir bilginiz; yarın kpss başvuruları başlıyor temmuzda askere gitmeden onun sınavına gireceğim..farzedelim ki kontenjan açıldı ve başvurdum üstüne de atandım birincisi askerdeyken atanabiliyor muyuz? ikincisi atanıyorsak onu askerlik bitene kadar erteleyebiliyor muyuz dilekçe felan verip ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Cancomeng,

Sen lisanstan bu sene mi mezun oldun?

Hayır 2 yıl önce mezun oldum

Sıkıntı yapma üstad...mühendislik lisans ve yükseklisansı teknik üniversitede yapıp, uzun dönem: evet komanda: evet diyen arkadaşım kısa dönem gitti. Hiç belli olmuyo kimi uzun kimi kısa göndercekleri. Herkesin gönlüne göre olsun.
  • Arkadaslar benim anladigim kadariyla boy kilo oranida cok etkili subay seciminde. Ikinci olanda bitirdiginiz okul. Eger astegmenlik istemeyen varsa, ozellikle transkript i vermesinler subeye. Bu durumda 0 olarak yaziyorlar. Ayrica kilonuzuda biraz fazla soyleyebilirsiniz. Kesinlikle sahsi dusuncemdir, garantisi yoktur
  • Arkadaşlar Merhaba bende Ağustos celbinde gidiyorum,bana hiç kısa mı uzun mu istiyorsun gibi bir soru sormadı kadın halloldu haziranda belgelerini getir yeterli dedi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ___ARnoLDO___

Arkadaşlar Merhaba bende Ağustos celbinde gidiyorum,bana hiç kısa mı uzun mu istiyorsun gibi bir soru sormadı kadın halloldu haziranda belgelerini getir yeterli dedi ?

haziranda soracak demekki
  • Merhaba tecilim biteli 2 yıl oldu başvuruyu haziranda yapsam ağustos dönemine yetişebilirmiyim? 29 yaşında adama uzun dönem çıkarmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yu8suf

quote:

Orijinalden alıntı: ___ARnoLDO___

Arkadaşlar Merhaba bende Ağustos celbinde gidiyorum,bana hiç kısa mı uzun mu istiyorsun gibi bir soru sormadı kadın halloldu haziranda belgelerini getir yeterli dedi ?

haziranda soracak demekki

Belgelerini niye o anda almadı ki? Benimkilerin hepsini aldılar.
  • srdaly S kullanıcısına yanıt
    Hayır maalesef Haziran'da yapamazsın. Ağustos celbinde gitmek istiyorsan Mayıs'ın 15'ine kadar sevk işlemlerini yaptırman gerekiyor.
  • Merhaba arkadaşlar bende 31.07.2014 e kadar tecilliydim ancak bu hafta içi tecili bozdurup Ağustos Celbine yetişmek istiyorum
    mayıs dönemi için martın 15 gibi aradım adam sen baya bakaya kalmışsın(yaklaşık 2 yıldır) dedi martın sonuna kadar gelirsen mayısta göndeririz seni dedi bu yuzden sordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: srdaly

mayıs dönemi için martın 15 gibi aradım adam sen baya bakaya kalmışsın(yaklaşık 2 yıldır) dedi martın sonuna kadar gelirsen mayısta göndeririz seni dedi bu yuzden sordum

Ağustos celbi için Mayıs 15. Sayfanın en başında (1. Sayfada) gerekli tarihler yazıyor, bakabilirsin.
  • merhaba arkadaşlar hayırlısı ile 2014 ağustosta askere gidecek sağlık memuru arkadaşlardan kimse var mıdır burada??
  • quote:

356.Dönem Ağustos 2014 Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları

bunları başa tutturabilir misin dostum

Askere Giderken Kesinlikle Olması Gereken Eşyalar:

5-10 tane kadar traş bıçağı ve konsantre tranş köpüğü.
    Traş takımları, kalem, tırnak makası, kilit vb. eşyalarınızı koymak için çok küçük bir çanta.
    6-7 tane yeşil renk atlet.
    6-7 tane yeşil renk külot.
    8-10 çift uzun konçlu siyah renk çorap.
    İyi kalite yeşil bir eldiven.
    Kışın üşümemek için yün içlik.
    Duşta kullanmak için orta boy bir havlu.
    Duş jeli veya 1 kalıp sabun.
    Sabah traş sonrası kullanmak için en küçüklerinden el havlusu.
    Tırnak makası.
    Kol saati.
    Boynunuza asabileceğiniz bir boyun cüzdanı.
    Telefon görüşmeleri için ankesörlü telefon kartı.
    Bankamatik kartı veya kredi kartı.
    Botlarınızı kilitlemek için en küçüklerinden çok kaliteli bir kilit.
    Botların içine koymak için 1 çift ayakkabı keçesi.
    Soğuktan çatlayan eller ve dudaklar için krem.
    Gece koğuşlarda uyuyabilmek için kulak tıpası, kulak tıkacı.
    Yırtık, sökük ve rütbe dikmek için iğne ve yeşil iplik.
    Karanlık yollarda nöbet yerlerine gidip gelirken kullanmak için en küçüklerinden el feneri.
    Mektup gönderileri için kalem, kağıt ve zarf.
    Kullanmakta olduğunuz ilaçlarınız.

Teslim Olduktan Sonra Askeriye Tarafından Size Verilecek Eşyalar:

2 adet siyah çorap.
    2 adet atlet.
    2 adet külot.
    1 çift eldiven.
    1 adet bere.
    1 adet kirli poşeti.
    1 adet temiz poşeti.
    1 adet askeri çanta.
    1 adet eşofman takımı.
    1 çift spor ayakkabı.
    1 çift bot (postal).
    Kamuflaj üniforma takımı (pantolon, gömlek, parka, palaskar).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Orada size verilecekler: Birliğinize teslim olduğunuzda size askeriye tarafından makul bir ücret karşılığında verilen çantada aşağıdaki malzemler bulunur:

Yaklaşık olarak (25cm)X(25cm)X(50cm) boyutlarında fermuarlı lacivert bir çanta.
    Bir kutu kendinden cilali siyah ayakkabı boyası.
    Bir sabun kutusu ve bir sabun.
    Bir banyo havlusu.
    İki tane elbise askısı.
    Palaska.
    Ufak bir dikiş kutusu.
    Traş malzemelerinizi, diş fırçanızı vs. koyabileceğiniz kapaklı plastik bir kutu.
    Bir çift plastik terlik.
    Bir çift siyah çorap (kışlik değil).
    İki adet fanila, askeri yeşil renkte.
    İki adet külot
    Kepinize dikmeniz gereken renkli düğme (nüfte )
    Postal için tabanlık keçe
    Bir çift eldiven (kış dönemi için).
    Çengelli iğneler.
    Mehmetcigin El Defteri, içinde marşlar, yemin metni, rütbeler, takvim, adres yazacak yer vs. olan küçük bir defter.
    Boyuna asılan cinsten para kesesi.

Götürürseniz çok iyi olacaklar: Yukarıdakiler haricinde ihtiyacınız olacak şeyleri aşağıdaki listede bulabilirsiniz. Bunların hemen hepsini birlikte (parayla) temin edebilirsiniz, ama hazırlıklı giderseniz çok daha rahat edersiniz.

Türk Telekom Aile Kart (Gideceğiniz her birlikte bulunan ankesörlü telefonlardan rahatça kullanabilirsiniz. Üstelik görüşme ücretini sevenleriniz öder, harçlığınız cebinizde kalır.)
    İki adet ufak kilit (biri postal için diğeri çantanın fermuarını kilitlemek için)
    Pijama; mevsime göre eşofmanlar aynı işi görebilir
    Eşofman alt/üst
    Siyah çorap (Yıkamak ve özellikle kurutmak kolay değil; ayağının terlemesini hesaba katıp, bütün gün postalın içinde olacağını da düşünerek, ne kadar götüreceğinize karar verin. Soğuk dönemler için masraftan kaçınmayıp dağcıların kullandığı çoraplardan alabilirsiniz.)
    Postal için tabanlık (ortopedik alırsanız ayağınız daha rahat eder, yalnız o durumda postalınızı iki boy büyük almayı unutmayın)
    İç çamaşırı (Aynen çoraplarda oldugu gibi yıkama zorluğunu unutmayın, mümkün olduğunca çok bulundurun.)
    Bir çift eldiven veya eldiven içi
    Havlu, banyo ve yüz için
    Pilli traş makinasi, pil
    Traş köpüğü, jilet kullanıyorsanız elbette
    Kolonya
    Diş fırçası, diş macunu
    Sabun, şampuan
    Krem veya benzeri cilt kurumasını önleyici malzeme
    Vitamin (İlaç ve vitaminler girişte kontrol ediliyor, fazla bulurlarsa sizin isminiz altında
    Plastik bardak
    Tırnak makası
    Ayak için pudra
    Yara bantı, postal vurması halinde kullanılacak cinsten ortasi delikli nasır bantları
    Kulak tıkacı (koğuştaki horlamaya karşı)
    Göz bağı (koğuşlar her zaman karanlık değil, özellikle ranzanın üst katında yatıyorsanız)
    Kalem, kağıt
    Ameliyat raporları (sağlık nedeniyle yapılmaması gereken şeyleri belgelemek için)
    Çantanızın ve diğer eşyanızın (mesela kepiniz) üzerine numaranızı yazmak için koyu renkli bir marker
    Pilli, ufak okuma lambası. Traş olmak, dikiş ya da okumak için kullanışlı olabilir.
    Üniformalardaki dikişler kolay sökülebilir. Dikiş yerlerini tutturmak için bir miktar tutkal.

Yasak Olanlar

Fotoğraf makinası ve her türlü elektronik cihaz (özellikle radyo).
    İçinde uyuşturucu madde olan ilaçlar.
    Askeriye tarafından sakıncalı olarak listelenmiş kitaplar

• quote:

Orijinalden alıntı: kmltr

Merhaba arkadaşlar bende 31.07.2014 e kadar tecilliydim ancak bu hafta içi tecili bozdurup Ağustos Celbine yetişmek istiyorum

tecili boz 25temmuz 2014 olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.