Şimdi Ara

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.163
Cevap
122
Favori
573.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu nasıl bı dagilİm yapmış ama genelde işletme iktisad gibi ibff mezunlarına çıkmamış , ama bazı mühendislerde evet demelerine göre çıkmamış , bence başvuru zamaniyla alakalı bı durum var once sistem evet ve erken başvuru yapanları yedek subaylığa atıyor ve dolduruyor , komando seciminde ise boy kilo zamanı esas alıyor , meslekci guruptada not ortalaması. Bunu anlamak Zor değil arkadaslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık liste süper olmuş. Kesinlik ifade etmez ama fikir vermesi açısından çok iyi olmus. Geçmişe dönük bir kaç dönemin daha olsa bu tarz listeleri 354 353 352. Dönemlerin mesela geçen Ağustos ta gidenlerin listesini de yapabilme imkanımız var mı yada forumda hazır böyle bir liste var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: seanone07

Eline sağlık liste süper olmuş. Kesinlik ifade etmez ama fikir vermesi açısından çok iyi olmus. Geçmişe dönük bir kaç dönemin daha olsa bu tarz listeleri 354 353 352. Dönemlerin mesela geçen Ağustos ta gidenlerin listesini de yapabilme imkanımız var mı yada forumda hazır böyle bir liste var mı?

bu en düzenli listeydi bu bile baya zamanımı aldı öncekilere baktım da baya bir dağınıklar hele ki 353.dönem iyici zor 800 kişiye yakın ama ve bölümleri de yazmıyor ama sadece belki YS larınkini yapabilirm onlar az gözüküyor 353.dönemden 884 kişi arasından 40 kişi falan YS çıkmış forumda buda galiba kasım celbi diye hatırlıyorum o dönem ki katılım tabi okullardan mezun olanlar çok olduğu için baya fazla ve YS olmak için biraz daha fazla kişi arasından seçiliyorsun buda tabii şansı azaltıyor seçilmek için.

ee arkadaşlar sizce bizim dönemde 25 temmuzda listede kaç kişi oluruz yorumlarınızı bekliyorum bence 250 yi geçmez gibime geliyor.

• ElektronicWolf kullanıcısına yanıt
    liste gercekten guzel olmuş hocam.

eem mezunlari uzun ustune komanda istemis bu halde bile kisa cikmis.

bu iş şansla alakali bir şey ya da arkadaßin dedigi gibi kim once işlemlerini hallettiyse.

• Tertipler daha önce YS ile ilgili yazıyı yazmıştım ama okumadınız herhalde.

-Seçimin amacı; Türk Silâhlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olan sınıf ve branşlar için yedek subay adayı yükümlülerin tespitidir. Seçim ve sınıflandırmada öncelik Türk Silâhlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarına uygun nitelikte personelin seçilmesidir. Yükümlülerin istekleri de dikkate alınarak meslek bilgisi, tahsil durumu, akademisyenlik durumu, sağlık durumu, yaş, fiziksel özellik, lisans bitirme notu ile yabancı dil notu nota tahvil edilir. Seçim bu not üzerinden yapılır. Seçim sonucu yükümlülerin mensubu olacağı kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile görev yapacakları sınıfları ve branşları belirlenir. Subaylık mesleğine yakışmayacak tutum ve davranışlarda bulunan yükümlüler yedek subay adayı seçilemezler. Bilgilerin seçim ve sınıflandırmada kullanılmasına ilişkin usul ve esaslar yönerge ile düzenlenir.”

Buda link :http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/06/20120602-5.htm

Bence olayın şansla vb. şeylerle alakası yok. Şans derken o dönem ki katılım sayısının az olması şansınızı artırır. Ama ilk başvuranlar alınır sonrakiler poşet diye birşey olduğunu sanmıyorum. Sistem adayları toplayıp bu yazıdaki kriterlere göre sıralama yapıp atıyor diye düşünüyorum. Ayrıca YS olmak bende istiyorum ama bu kadar bağlanmayalım sonra üzülüp hayal kırıklığına uğramayalım :) . Her şeyin hayırlısı diyelim.

• makina müh. uzun istemeyen arkadaşlara uzun çıkma durumu olmuş. inşallah benim için öyle bişey olmaz
  • Gazetecilik siyaset bilimi dogal afet psikoloji bölümlerine bile uzun dönem çıkmış bunlari neye göre seciyolar ki işletme uzun dönem cikmamis umudum kalmadi irgatliga devam

• Kıbrıs kontenjanı umarım dolmuştur. Kıbrıs doldurmuş ya 355. dönemde
  • buongiorno kullanıcısına yanıt

• quote:

Orijinalden alıntı: foffeynk

Tertipler daha önce YS ile ilgili yazıyı yazmıştım ama okumadınız herhalde.

-Seçimin amacı; Türk Silâhlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olan sınıf ve branşlar için yedek subay adayı yükümlülerin tespitidir. Seçim ve sınıflandırmada öncelik Türk Silâhlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarına uygun nitelikte personelin seçilmesidir. Yükümlülerin istekleri de dikkate alınarak meslek bilgisi, tahsil durumu, akademisyenlik durumu, sağlık durumu, yaş, fiziksel özellik, lisans bitirme notu ile yabancı dil notu nota tahvil edilir. Seçim bu not üzerinden yapılır. Seçim sonucu yükümlülerin mensubu olacağı kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile görev yapacakları sınıfları ve branşları belirlenir. Subaylık mesleğine yakışmayacak tutum ve davranışlarda bulunan yükümlüler yedek subay adayı seçilemezler. Bilgilerin seçim ve sınıflandırmada kullanılmasına ilişkin usul ve esaslar yönerge ile düzenlenir.”

Buda link :http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/06/20120602-5.htm

Bence olayın şansla vb. şeylerle alakası yok. Şans derken o dönem ki katılım sayısının az olması şansınızı artırır. Ama ilk başvuranlar alınır sonrakiler poşet diye birşey olduğunu sanmıyorum. Sistem adayları toplayıp bu yazıdaki kriterlere göre sıralama yapıp atıyor diye düşünüyorum. Ayrıca YS olmak bende istiyorum ama bu kadar bağlanmayalım sonra üzülüp hayal kırıklığına uğramayalım :) . Her şeyin hayırlısı diyelim.

%100 katılıyorum size

mesala listede farketmişsinizdir bir arkadaş hem YS hemde komandoya hayır demiş ama çıktığı yer ısparta dağ komanda yüksek bir ihtimalle de oradan doğuya gidecek şimdi bu arkadaşın yerinde kendinizin olduğunu varsayalım o 12 ay askerlik nasıl bitecek hemde komando olarak,arkadaş sadece bir örnek olarak verdim.

Onun için hayırlısını isteyelim ki sonra hayal kırıklığına uğramayalım örnek vermek gerekirse belki paraya ihtiyacımız var YS istedik ama çıkmadı üzülmeyelim belki kısa dönem askerden sonra YS ken kazanacağımızdan çok daha iyi para kazanacağımız bir işe girabilirz.
    Kısa dönem istedik YS lık çıktı YS lıktan sonra belki normal hayatta paraya çok derece sıkıştık o zamanda YS ken kazandığımız para bizi kurtarabilir.Dahada bir sürü örnek verilebilir bunlara.

Onun için kendimizi şartlamayalım uzun veya kısa için biz tercihlerimizi yaptık bundan sonrası vatani görev yoksa inanın eğer bu durumları askerdeyken kafamıza takarsak bu askerlik emin olun bitmez.

• Secimi yaptik beklemeye koyulduk. Uzun istiyorum ama kisa cikacak diye tahmin ediyorum. Bu yuzden de takma kafana ikide bir de girip bakma, nasil olsa kisa cikacak diyorum ama dayanamiyorum yine de girip girip bakiyoorum foruma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasttornado

Arkadaşlar ben doktora eğimi sebebiyle tecilliydim. Ağustosta gitmek için tecili iptal ettirdim. Geçen gün bir uğrayayım yapmam gereken bir şey var mı diye ve transkriptini getir işlemini yapayım dedi tanıdık çıkan memur. Götürdüm ve 25 Temmuzda gel Haziranda gelmene gerek yok dedi bana. Fakat daha önce tecilimi iptal eden memur mutlaka 1-30 Haziran arası uğra demişti. O kadar kitap okuyorum makale yazıyorum, bu askeriyenin işini çözemedim ama. :)

aynen haziranda gel diyen olmadi, transkript alindi, 25temmuzda sulusunu e-devletten alabilirsin dedi gonderdi, lisanslilar icin yetistirmeye calisiyoruz yazili yazici ciktilari vardi subelerde, bakalm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeappa -- 24 Mayıs 2014; 17:07:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeappa

quote:

Orijinalden alıntı: fasttornado

Arkadaşlar ben doktora eğimi sebebiyle tecilliydim. Ağustosta gitmek için tecili iptal ettirdim. Geçen gün bir uğrayayım yapmam gereken bir şey var mı diye ve transkriptini getir işlemini yapayım dedi tanıdık çıkan memur. Götürdüm ve 25 Temmuzda gel Haziranda gelmene gerek yok dedi bana. Fakat daha önce tecilimi iptal eden memur mutlaka 1-30 Haziran arası uğra demişti. O kadar kitap okuyorum makale yazıyorum, bu askeriyenin işini çözemedim ama. :)

aynen haziranda gel diyen olmadi, transkript alindi, 25temmuzda sulusunu e-devletten alabilirsin dedi gonderdi, lisanslilar icin yetistirmeye calisiyoruz yazili yazici ciktilari vardi subelerde, bakalm

Bana da haziranda tekrar 3 adet transkrip fotokopisi ile geleceksin dediler.Herkese ayrı ayrı muamele yapıyorlar sanırım :)

Üni: Su Ürünleri Mühendisi / Yüksek Lisans.
    Dİploma notu: 3.40
    Boy: 177
    Kilo: 76
    Uzun Dönem: EVET
    Komando: EVET
    Vücut Görünümü: Atletik ( Kendimi de genç hissediyorum galibe gencim :) :) :)

Bana kalırsa kimi uzun kimi kısa yaparlar bilmiyorum ama bence %0.0000001 yapabilirler :)

Peki ya size göre ? Uzun dönem mi kısa dönem mi çıkar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: buongiorno

Kıbrıs kontenjanı umarım dolmuştur. Kıbrıs doldurmuş ya 355. dönemde

ama biz gidene kadar onların dağıtımı yapılacak.
  • Lombak_TR L kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer askeriyenin yaş takıntısı yoksa uzun çıkabilir ama yaşınızdan dolayı sıkıntı olabilir. İmzanızdaki çar Sro dan mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: foffeynk

Hocam eğer askeriyenin yaş takıntısı yoksa uzun çıkabilir ama yaşınızdan dolayı sıkıntı olabilir. İmzanızdaki çar Sro dan mı?

Yaşı takarlarmı bilmiyorum ama günlük spor yapan birisiyim:) O char 82 oldu, uzun süredir DH'ye girmiyordum. Şimdi düzelttim 82 / Beramus ama oynamıyorum.
  • Arkadaşlar merhaba, 353. dönem meslekçi yedek subay olarak askerliğimi halen yapmaktayım. Yedek subaylık hakkında sormak istedikleriniz olursa bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.
  • bry_18 B kullanıcısına yanıt
    hocam gözlemlerine göre hangi kriterlere göre alımlar oluyor.

Örneğin alımlara önce başvuranlara falan uzun dönem isterlerse çıkabiliyor gibi söylentiler var doğru mudur?
  • Kardeşim öncelikle, önce veya sonra başvurmanın yedek subaylık açısından bir avantaj veya dezavantaj oluşturduğu doğru değil. Seçimlerde ilk kriter mesleğindir. Meslekçi olarak yedek subaylık çıkma olasılığı en yüksek meslek grupları makine, elektrik, inşaat mühendislikleri, hukukçular, psikoloklar,tıpçılar, eczacılar az bir miktar kimyagerlerdir. Bu meslek gruplarından kaçar kişi alınacağı, tamamiyle ordunun o dönemki ihtiyacıyla alakalıdır. Bütün birlikler tayin merkezine o dönemki ihtiyaçlarını bildirir bu doğrultuda alımlar yapılır. Bunun haricinde takım komutanı olarak yedek subaylık seçimlerinde ise her meslek grubundan alım olabilir. Örneğin ben acemiliği ankara topçu ve füze okulunda yaptım, 353. dönem takım komutanı olacak yaklaşık 150 kişi aöf mezunu arkadaş vardı. Ama ondan bir önceki dönemdede her meslek grubundan arkadaş vardı.
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.