Şimdi Ara

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.163
Cevap
122
Favori
573.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bry_18

Kardeşim öncelikle, önce veya sonra başvurmanın yedek subaylık açısından bir avantaj veya dezavantaj oluşturduğu doğru değil. Seçimlerde ilk kriter mesleğindir. Meslekçi olarak yedek subaylık çıkma olasılığı en yüksek meslek grupları makine, elektrik, inşaat mühendislikleri, hukukçular, psikoloklar,tıpçılar, eczacılar az bir miktar kimyagerlerdir. Bu meslek gruplarından kaçar kişi alınacağı, tamamiyle ordunun o dönemki ihtiyacıyla alakalıdır. Bütün birlikler tayin merkezine o dönemki ihtiyaçlarını bildirir bu doğrultuda alımlar yapılır. Bunun haricinde takım komutanı olarak yedek subaylık seçimlerinde ise her meslek grubundan alım olabilir. Örneğin ben acemiliği ankara topçu ve füze okulunda yaptım, 353. dönem takım komutanı olacak yaklaşık 150 kişi aöf mezunu arkadaş vardı. Ama ondan bir önceki dönemdede her meslek grubundan arkadaş vardı.

Görev yeriniz neresi hocam Memnun musunuz . mutsuz musunuz ?Askerlik psikolojininizden biraz bahsedermisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yumurcak302 -- 24 Mayıs 2014; 20:37:40 >

• quote:

Kardeşim öncelikle, önce veya sonra başvurmanın yedek subaylık açısından bir avantaj veya dezavantaj oluşturduğu doğru değil. Seçimlerde ilk kriter mesleğindir. Meslekçi olarak yedek subaylık çıkma olasılığı en yüksek meslek grupları makine, elektrik, inşaat mühendislikleri, hukukçular, psikoloklar,tıpçılar, eczacılar az bir miktar kimyagerlerdir. Bu meslek gruplarından kaçar kişi alınacağı, tamamiyle ordunun o dönemki ihtiyacıyla alakalıdır. Bütün birlikler tayin merkezine o dönemki ihtiyaçlarını bildirir bu doğrultuda alımlar yapılır. Bunun haricinde takım komutanı olarak yedek subaylık seçimlerinde ise her meslek grubundan alım olabilir. Örneğin ben acemiliği ankara topçu ve füze okulunda yaptım, 353. dönem takım komutanı olacak yaklaşık 150 kişi aöf mezunu arkadaş vardı. Ama ondan bir önceki dönemdede her meslek grubundan arkadaş vardı.

Mesleğiniz neyde birde ortalamanız kaçtı acaba?
    meslekçi asteğmenlikteki arkadaşlarınızında ortalamaları hakkında hatırladığınız kadar bilgi verirmisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: yumurcak302

quote:

Görev yeriniz neresi hocam Memnun musunuz . mutsuz musunuz ?Askerlik psikolojininizden biraz bahsedermisiniz ?

Ben şanlıurfada görevliyim. Asteğmen olarak askerliğinizi rahat yapmanız görev yaptığınız yerdeki ast ve üstünüzdeki kişilere bağlı oluyor genelde. Şehir olarak doğunun en ücra köşesinde bile olsanız görev yaptığınız kişiler iyise askerliğinizin nasıl geçtiğini anlamazsınız bile. Bulunduğunuz şehir sadece sosyal hayatınızı etkiler. Birde asteğmenler genelde ordunun üvey evladıdır çünkü size subay gözüyle bakılmaz orada gelip geçicisinizdir. Sadece size saygı duyarlar o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ElektronicWolf

quote:

meslekçi asteğmenlikteki arkadaşlarınızında ortalamaları hakkında hatırladığınız kadar bilgi verirmisiniz.

Ben Makine Mühendisiyim. Ortalamamda 3.33. Meslekçi seçimlerinde ortalama, yüksek lisans yapmış olmanız ve yabancı dil gibi faktörlerin etkili olduğu doğrudur. Bizim dönemde de çevremdeki kişiler de genelde yüksek lisans yapanlar, doktora yapanlar, ya da ortalaması yüksek kişilerden oluşuyordu. Fakat şöyle bir durum var; mesela elektrik mühendisliği bölümü mezunu sayısı az olduğu için elektrik mühendisleri yedek subaylığa hayır dese bile %90 yedek subaylık çıkıyor. Benim çevremdeki elektrik mühendisi arkadaşlarında genelde çoğu istemeyerek yedek subay olanlardan. Ama diğer bölümlerde ise sizin yedek subaylık istemeniz, ortalamanız, yüksek lisans doktora durumunuz seçimde etkili faktörlerden.

• hocam merhabalar bende makina mühendisiyim ortalamamda 3.22 yds dil puanımda var ama bunu ekletmedim. Kısa dönem istiyorum. sizce dil puanımı ekletmeli miyim? uzun çıkma durumunda bana bi faydası olur mu? yoksa kısa istediğim için hiç bulaşmayayım mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oGuxXx*

hocam merhabalar bende makina mühendisiyim ortalamamda 3.22 yds dil puanımda var ama bunu ekletmedim. Kısa dönem istiyorum. sizce dil puanımı ekletmeli miyim? uzun çıkma durumunda bana bi faydası olur mu? yoksa kısa istediğim için hiç bulaşmayayım mı?

Hocam bana kalırsa hiç verme yds yi uzun dönem çıkarsa ki istemiyorsunuz başınıza bela olabilir ıngilizcen iyiymis deyip çeviri filan yaptırabilirler ama komutanlarla aran iyi olur.verirsen de uzun çıkma şansın artar.işin içinden çıkamadım karar senin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gonzales20 kullanıcısına yanıt
    hocam haklısın bende öyle düşünüp vermedim ama diğer taraftan da şu geliyor aklıma zaten uzun çıkacaksa çıkar en azından dil bilgimi de görürseler belki rahat bi yere falan düşerim diye düşündüm. işin içinden bende çıkamadım açıkcası sanırım vermeyeceğim
  • oGuxXx* kullanıcısına yanıt
    hocam sen cok kararsiz bir insansin ben yorumlarindan onu anladim.

• elmariacci kullanıcısına yanıt
    hocam kararsızlık var ama ben aslında ufak ayrıntılara çok dikkat eden bi insanım. Burda maksat sohbet olsun bilgi edinelim anlamında aklıma gelenleri soruyorum ancak genel olarak zaten ne yapacağımı çoktan belirlemiş durumdayım.

bu askerlik döneminde de ister istemez stres oluyoruz her türlü ihtimali(özellikle en kötüsü) düşünüyoruz. aslında herşeyi oluruna bırakmak gerek ama öyle yazdığım kadar da kolay olmuyor malesef yine sağa sola bakıyoruz bi heyecanla . Hakkımızda hayırlısı diyelim.
  • quote:

hocam merhabalar bende makina mühendisiyim ortalamamda 3.22 yds dil puanımda var ama bunu ekletmedim. Kısa dönem istiyorum. sizce dil puanımı ekletmeli miyim? uzun çıkma durumunda bana bi faydası olur mu? yoksa kısa istediğim için hiç bulaşmayayım mı?

Hocam öncelikle senin yedek subaylığı isteyip istemediğine bakarlar sen istemediğin için buyuk ihtimalle kısa dönem çıkacaktır. Ama eğer uzun dönem isteseydin ortalamana ve yabancı dile göre yedek subay olma olasılığın yuksekti. Fakat yds puanın yuksek diye rahat bir yere verirler belki diye bişe yok çünkü acemi birliğinden sonra görev yapacagın yeri kurayla kendi elinle seçiyosun. Zaten emin ol askerdede ingilizceyle uzaktan yakından alakan olmaz

• beyler bu yedek subaylık sınavı ne zaman. Bu sınav nasıl bir şey? hiç bir bilgim yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: _Glorious_

beyler bu yedek subaylık sınavı ne zaman. Bu sınav nasıl bir şey? hiç bir bilgim yok :)

Sınav kalktı artık ihtiyaca göre alım yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmariacci

hepimiz agustosta askeriz beyler merak etmeyin.

ben de meslekci istiyorum bakalim ne olacak. kisa cikmasinda planlarimi alt ust eder.

kisa uzun universite mezunu yada degil fark ediyormu agustosta kesin cikip cikmayacagina.
    agustos cikmazsa eger 3 ay daha beklemek cok koyacak cunku.
  • quote:

hocam haklısın bende öyle düşünüp vermedim ama diğer taraftan da şu geliyor aklıma zaten uzun çıkacaksa çıkar en azından dil bilgimi de görürseler belki rahat bi yere falan düşerim diye düşündüm. işin içinden bende çıkamadım açıkcası sanırım vermeyeceğim

Hocam dil belgesinin gideceğin yere etki edeceğini zannetmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: _Glorious_

beyler bu yedek subaylık sınavı ne zaman. Bu sınav nasıl bir şey? hiç bir bilgim yok :)

Eğer uzun dönem çıkarsa teslim olduktan sonra yapılıyor tabi ders verdikten sonra ve geçtiğini söylüyorlar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ElektronicWolf

quote:

Ben Makine Mühendisiyim. Ortalamamda 3.33. Meslekçi seçimlerinde ortalama, yüksek lisans yapmış olmanız ve yabancı dil gibi faktörlerin etkili olduğu doğrudur. Bizim dönemde de çevremdeki kişiler de genelde yüksek lisans yapanlar, doktora yapanlar, ya da ortalaması yüksek kişilerden oluşuyordu. Fakat şöyle bir durum var; mesela elektrik mühendisliği bölümü mezunu sayısı az olduğu için elektrik mühendisleri yedek subaylığa hayır dese bile %90 yedek subaylık çıkıyor. Benim çevremdeki elektrik mühendisi arkadaşlarında genelde çoğu istemeyerek yedek subay olanlardan. Ama diğer bölümlerde ise sizin yedek subaylık istemeniz, ortalamanız, yüksek lisans doktora durumunuz seçimde etkili faktörlerden.

Ben YTÜ Elektrik müh mezunuyum,kısa dönem istedim,hiç mi şansımız yok şimdi...Peki çıkarsa msleçi mi , yoksa takım komutanlığımı,gözlemlerini aktarırsan sevinirim

• Inceledigim bilgilere göre bitirdiğiniz bölüm ve yaş kriterleri çok etkili 25-26 yaşını geçtiniz mi astegmen olma şansınız sadece %20 tsk doğru bölüm ve ideal yaş kriterlerine bakıyor

• kurtulus534 K kullanıcısına yanıt
    Hocam kısa isaretlesen bile tsk ihtiyaci doğrultusunda seni astegmen yapabilir yine dedigim gibi tskda ki açığa göre meslekcide olabilirsin o tamamen ordunun ihtiyaciyla alakali büyük ihtimal astegmen olursun
    Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: turco64

Hocam kısa isaretlesen bile tsk ihtiyaci doğrultusunda seni astegmen yapabilir yine dedigim gibi tskda ki açığa göre meslekcide olabilirsin o tamamen ordunun ihtiyaciyla alakali büyük ihtimal astegmen olursun
    Saygılar...

Ben hala hangi kriterin ön planda olduğunu anlamakta zorluk çekiyorum,tsknın ihtiyacı diyelim her neyse,25 temmuzu beklemekten başka çaremiz yok...
  • kurtulus534 K kullanıcısına yanıt
    Aynen en doğrusu 25 temmuzu beklemek

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.