Şimdi Ara

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11.163
Cevap
122
Favori
573.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: firstsquad

quote:

Orijinalden alıntı: elmariacci

quote:

Orijinalden alıntı: gecelerin yargıcı_10

efsane dönem olduk, hemen hemen herkes yedek subay istiyor ilk defa bu kadar çok.

aynen hocam millet rahat askerlik yapmak istiyor.

yedek subaylığın rahat olduğunu da nerden çıkartıyorsun? hiç üzerine 4 tane gzpt,4 tane uçaksavar,telsizler,gece görüş cihazları,kompozit başlıklar vs. vs. zimmetlediler mi? Ki bu gzptlerin kilitleri normal asma kilitlerdir.Gece kırıp girer adam.Ya da takımındaki askerinin problemiyle ilgilenmedin ya da sonucu kötüye varan yanlış bir karar verdin mi?İdari tahkikat açıldı mı? İfade verdin mi? askerin kavga yapsa,ucu takım komutanına değer.Bu işi çocuk oyuncağı zannetmeyin.Er daha kıymetlidir askerde.Asteğmen kendi dertlerini düşünemez askerinkini düşünmekten.

Kardeşim söylediklerine kesinlikle katılıyorum bazı arkadaşlar gerçekten kolay sanıyorlar rahat olur diye düşünüyorlar ancak yanılıyorlar herkes için hayırlısı olsun bakalım gidince görür herkes...

• Arkadaşlar günaydın,

Herkesin algısı, yorumlaması ve beklentileri farklıdır. Kim ne istiyorsa (uzun dönem, kısa dönem, komando, vs...) onun hayırlısı versin Allah. Herkes bir yorum katarsa bilgi çöplüğü oluşuyor. Hepimiz karar verebilecek yaşta ve belli bir düzeye gelmiş insanlarız. Kararımızı yazdık, çizdik ve bildirdik ASAL'a gerisi şans, kısmet ve bildirdiklerimiz doğrultusunda 25 Temmuz'da şekillenecek.

Keep calm 'cause all of us are gonna be soldier
  • İki ay sonra dönüp burada yazdıklarımızı okumak keyifli olacak, herkes bir merak bir tahmin içinde iki ay sonra sağa sola dağıtılmış olucaz yep yeni meraklar deli sorular olucak. Sıkıntılı olsada keyifli bi süreç
  • quote:

Orijinalden alıntı: buongiorno

Askerlik sevk işlemleri yapılırken bir kağıt verdiler, orada ek bilgiler ve eklemek istedikleriniz yazıyordu. O kısma durumunu açık ve yalın bir dille ifade ettin mi? Etmediysen şubene git ve ek dilekçe vermek istiyorum, ne yapmam gerekli de ve durumunu mutlaka izah et.

O nasıl bir belge askerlik şubesi işlemlerini çok yaptırdığım için iyi biliyorum ama öyle bir belge ne duydum ne gördüm ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ggokhangg

quote:

Orijinalden alıntı: buongiorno

Askerlik sevk işlemleri yapılırken bir kağıt verdiler, orada ek bilgiler ve eklemek istedikleriniz yazıyordu. O kısma durumunu açık ve yalın bir dille ifade ettin mi? Etmediysen şubene git ve ek dilekçe vermek istiyorum, ne yapmam gerekli de ve durumunu mutlaka izah et.

O nasıl bir belge askerlik şubesi işlemlerini çok yaptırdığım için iyi biliyorum ama öyle bir belge ne duydum ne gördüm ?

Öyle apaçık bir belge yok zaten. İşlem yaptırırken verilen belgede eklemek istedikleriniz diye bir kutucuk yer var oraya yazıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buongiorno -- 26 Mayıs 2014; 12:14:59 >
  • firstsquad F kullanıcısına yanıt
    hocam zoru zaten sizin yaptığınız ordaki insanların sorumlulukları... Ordu maaş veriyorsa karşılığını fazlasıyla alır bende asteğmen olunca rahat bi askerlik olacak olayına çok inanmıyorum.
  • Yedek subaylığa başvuru çok sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oGuxXx* kullanıcısına yanıt
    Yazıyı fırsat buldukça okumaya devam ediyorum. Şuan 30lu sayfalardayım.

Şuanda böyle bir askerlik söz konusu değil diye düşünüyorum en azından şu çözüm süreci diye adlandırılan dönem devam ettiği sürece bu tarz sınır ötesi operasyonlar karargah baskınları pusular vs. yok bu aralar diye biliyorum. Yani tek tük olabiliyor ama eskisi gibi hergün şehit haberleri hergün çatışma haberleri duymuyoruz.
    Benim kuzenim de Şırnak Çakırsöğütte Komando Er olarak askerlik yaptı 2000li yılların başlarında (15ay lise mezunu.) Hatta ilk başta bordo bereli takımındaydı daha sonra hasta olup uzun süre iyileşemeyince özel harekat timinden (bordo bereli takımından) attılar ve Unimog dedikleri 8 ileri 4 geri vitesi olan bir askeri araç şoförlüğüne vermişlerdi. Ve ciddi çatışmalara girdiğini bu inci'deki arkadaşın anlattığı olayların çoğunu ya da benzerlerini yaşadığını biliyorum.

@oGuxXx*

• firstsquad F kullanıcısına yanıt
    anladım hocam tamama askerlik çok zor bir iş rahat ettiniz mi.

Hayır bunun için foruma üye oldunuz galiba.Ben ne dedim benim için zor değil dedim.Sizin başınıza bu tip şeyler gelmiş doğrudur Allah yardım etsin de bizim de başımıza gelecek diye bir şey yok.

Arkadaşın dediği gibi askeriye para veriyorsa karşılığını alır.Zaten yönetici vasıfları olmayan arkadaşlar takım komutanı falan olursa çok zorluk çeker.

Ben daha fazla bir şey demek istemiyorum.
  • Şu mühendisler degil mi bizim önümüzü tikayan arkasdasim kisa dönem yap git işte 12 ayda bildiklerini unutursun sivil hayata atıl git astegmen oldun sonrasi ne olacak tegmenligede gecmicen eee olan yine bize olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: turco64

Şu mühendisler degil mi bizim önümüzü tikayan arkasdasim kisa dönem yap git işte 12 ayda bildiklerini unutursun sivil hayata atıl git astegmen oldun sonrasi ne olacak tegmenligede gecmicen eee olan yine bize olacak

birader neresinden bakarsan bak ben yazdığında bi mantık göremedim.

tıpkı diğer bölümler gibi mühendislere de bu hak verilmiş ve öncelik de tanınıyor acaba neden böyle bi düşün?

herkesin canı kendine arkadaşım sen rahat edeyim maaş alayım diye düşünüyorsun mühendis niye düşünmesin?

ben kısa istedim ama sırf bu zihniyete karşı gider uzuna çeviririm.

herşeyden öte burda hepimiz vatani görev adına bir araya gelmişiz. birbirimizi kırmanın ne anlamı var. yorum yaparken biraz daha anlayışlı, saygılı olalım. yarın öbür gün belkide aynı birlikte arkadaş olacağız.

• oGuxXx* kullanıcısına yanıt
    Arkadasim sen benim demek istediğimi anladin mi kiziyosun? Muhendis olmussun ne isin var senin subayikta ben sonunu düşünüyorum sen kalacakmisin askeriyede kalmiyacaksin özel sektöre atilip gideceksin ama benim öyle bi şansım yok allah izin verir uzun cikarsa ben sonrasini dusunuyorum ama sizin tuzunuz kuru

• turco64 kullanıcısına yanıt
    Makine teknikerliği okumamış mıydın? Dİkey geçiş neden yapmadın?
  • BNYZ kullanıcısına yanıt
    Kardes maddi sıkıntılardan dolayi makine Müh biraktim icin rahat etti mi

• Kardes ben on yasimdan beri sanayideyim her türlü anahtari bilirim isi yaparim fabrikalarda staj yaptim burdaku bircok muhendisi cebimden cikartirim her konuda is bilgisi autocad bilgisi ama ne yazıkki askeriye bunlara bakmiyor

Benim içimin rahat edip etmemsiyle ne alakası var. Yaşadığın sıkıntıların acısını mühendislerden mi çıkarmaya çalışıyorsun? Ayrıca teskere bırakma vs . olayı yokmuş artık. Uzun yaptın diye subay olarak kalmıyormuşsun. Sınavlar nasıl işliyorsa aynı prosedüre tabi olunuyormuş.
  • BNYZ kullanıcısına yanıt
    Arkadasim ya sen yanlıs biliyosum yada ben astegmenlikten sonra sinavla tegmen olabiliyosun diye biliyorum yoksa prosedür falan mi değişti?

• bnyz dogru soyluyor. Astek olman senin askeriyede kalmani etkilemez. Yeniden sinava ve mulakata girmen lazim. Ondan sonra secilirsen askeriyede kalabilirsin. Terorun yogun oldugu donemde tecrubeli astekleri orduda tutmak icin teskere birakma vardi. Artik o yonten farkli isliyor.
  • YILDIRIMK Y kullanıcısına yanıt
    Dostum ama bnyz astegmenlikten sonra tezkere birakma diye birsey yok diyo bendw belli şartları tasirsan sinavla tegmenlige gecebiliyosun diye biliyorum belkide prosedür degisti

Üstünkörü biraz baktım. Benim anladığım kadarıyla sözleşmeli personel alımı oluyormuş. Yazılı sınav ve mülakat varmış. Asteğmen oldun diye öncelik tanınıyor şeklinde bir ibareye rastlamadım. Umarım istediğin gibi olur.
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.