Şimdi Ara

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.163
Cevap
122
Favori
573.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben çok iyi anladım ama bunu düşünmek sana bana düşmez herkesin bi sebebi vardır illaki uzun seçmede o adamında en doğal hakkı ister seçer ister seçmez. ha ben seçmedim benimde kendime göre sebeplerim var çünkü. seninde düşündüğün farklı sebepler elbette olabilir. benim takıldığım senin üslubun
  • oGuxXx* kullanıcısına yanıt
    Kardes inşallah herkes için en hayırlısı olur ben sadece düşüncelerimi söyledim burda tastismanin anlami yok belkide ağustosta aybi yerde askerlik yapacagiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hepimiz burda tanışmak belkide ilerde aynı birlikte olacağımız için yabancılık çekmemek için buradayız...Bence konuları kişisel tartışmaya dönüştürmeyelim....İnşallah hepimiz için en hayırlısı olur.

Bu arada yukarıda ben 10 yaşından beri sanayideyim mühendisleri cebimden çıkarırım gibi bir yazı okudum.Biz nasıl mühendisiz hem teorik hemde pratiğimizle sizi cebimizden çıkarırız demiyorsak kimsenin de biz mühendisleri cebimizden çıkarırız demeye hakkı yok...

Evet uzun dönem için biz mühendislerin şansı biraz daha yüksek sanırım ama ben yedek subaylığa hayır dedim beni hayır dememe rağmen seçeceklerine, evet diyen başka bölüm mezunlarını seçsinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turco64

Kardes inşallah herkes için en hayırlısı olur ben sadece düşüncelerimi söyledim burda tastismanin anlami yok belkide ağustosta aybi yerde askerlik yapacagiz

aynen öyle birader burda tartışmamızın hiçbir anlamı yok ne seni ne beni ileriye götürür. hepimizde zaten bi gerginlik var birbirimizi boşuna kırmayalım hepimiz için hayırlısı olsun.
  • BNYZ kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardes herkes icin hayırlı olur tercihleri aklımıza takilanlari soralim tartisalim kardes

• dodogs1987 D kullanıcısına yanıt
    Dogru soyluyosun kardes bekleyip görücez herseyi 25 temmuz kader günü

• quote:

Orijinalden alıntı: turco64

Dogru soyluyosun kardes bekleyip görücez herseyi 25 temmuz kader günü

Kader günü diye bakmamak lazım yapacağız geleceğiz işte:)Yoksa geçmez bu günler akışına bırak kalan sınırlı zamanlarını iyi geçir:)
  • gecelerin yargıcı_10 kullanıcısına yanıt
    Şu mesaj üzerine kaydoldum. Bende bugun tecilimi bozdurdum. Hazır işten çıkmıştım bi gidip gelim aradan çıksın :)

Dumlupınar Üni. _Endüstri Müh. 2013
  • Kardes sivilde günler su gibi geciyo bakalim askerde ne yapcez sıkıntı strese girmemek lazım zevk almaya caliscez yoksa vakit geciremeyiz kardes

• yep71 kullanıcısına yanıt
    Ya da tüm yedek subay olmak isteyen arkadaşlar burada toplandı.

İşin şakasını bir yere bırakırsak gerçekten uzun dönem isteyen sayısı bu dönem fazla.
  • elmariacci kullanıcısına yanıt
    ins yedek subay olamk isteyenler olur da bana kısa dönem çıkar :D
  • Aydemir2834 A kullanıcısına yanıt
    Ben senin yerine uzun dönem giderim hocam sen merak etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydemir2834

Şu mesaj üzerine kaydoldum. Bende bugun tecilimi bozdurdum. Hazır işten çıkmıştım bi gidip gelim aradan çıksın :)

Dumlupınar Üni. _Endüstri Müh. 2013

Hocam sen yalnız bugun bozdurduysan kasımda gidersin . Çünkü ağustos celbi için son gün 15 mayıstı.
    Kardes sen kasimda gidersin ancak sana soylemislerdir ordaki memurlar

• yumurcak302 kullanıcısına yanıt
    Gecen cuma arkdaş aradı fatih askerlik şubesini adam demiş 30 mayıs'a kadar getir belgeleri yetiştirelim diye. bende bugun gittim sordum yaparız dedi yaptı belgelerimde 25 temmuz dağıtımı için uygundur tarzı bişiler yyazıyordu.
    Emin misin? verilen kagittda celb donemi agustos yazmasi ve sinifladirilma tarihinin de 25 temmuz olmasi gerekir. Dikkat et, subedekiler tongaya getirmesinler, sonra butun planlarin alt ust olur kardesim.
  • YILDIRIMK Y kullanıcısına yanıt
    Celp dönemi: ağustos 14 sınıflandırma da 25 temmuz. ;)
  • Celp dönemi başvuru süresi uzatıldı arkadaşlar, şahsen ben de bugün kd. tercih yaptım Ağustos celbi için. Herkese hayırlı teskereler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 26 Mayıs 2014; 20:17:14 >
  • turco64 kullanıcısına yanıt
    asteğmen çıkınca askerde kalma,devam etme yoktur.Meslekçiler askerlik bitimine 3 ay kala, 3 ay eğitim gören branştakiler de son 1 ay kala teğmen rütbesine terfi eder ve teğmen rütbesiyle terhis olunur.Teskere bırakma olayı,yani askeriyede kal devam et olayı çok eskidendi.Kuvvet komutanlıklarının dönem dönem açtığı sözleşmeli subay sınavlarına girip,mülakatını da geçersen yine teğmen olarak işe başlarsın.Bu arada bu sözleşmeli subaylığa başvurmak için askerlik görevini de yapmış olma koşulu yok. 4 yıllık lisans mezunu olmak yeterli.Tabi branşlara göre mesleğin de önemi var.Bir başka kriter de 27 yaşını bitirmemiş olmak gerekiyor.

Askeriyenin içinde muvazzaf ve sözleşmeli diye gruplaşma var.Aynı nasıl asteğmeni subay görmezler ya muvazzaflarında yanında sözleşmeliler aynen böyle değersizdir.Her fırsatta ezmeye çalışırlar.Özlük hakları konusunda da sıkıntılı adamlar.Belli bir süreliğine sözleşme yapılıyor,en çok 15 sene sonunda emekli ediyorlar(bu kulaktan dolma bilgi,doğruluğu konusunda emin değilim)En fazla da yüzbaşı rütbesini görebiliyorlar.Muvazzaflık sınavları açılsa da,muvazzaflığa giriş için şans imkansıza yakın.Sözün özü çekilecek dert değil derim.Ama karar sizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faraday21 -- 26 Mayıs 2014; 20:23:07 >

• Başvuruları hala kabul ediyolarsa, giden az sayısı az demekki adam topluyolar resmen şaka bi yana normal kesin tarihten sonra asla işlem yapmazlar. vardır bi bildikleri gerçkten azmıyız acaba
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.