Şimdi Ara

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11.163
Cevap
122
Favori
573.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hoş geldin tertip, gönlüne göre olur inşallah.
  • faraday21 F kullanıcısına yanıt
    Kardes ben herseyi göze alarak gidiyorum askere çünkü hali hazırda bi isim yok asgari ücretli işe girmekten iyidir ben yat sürün deselerde giki çıkarmam artık dışardan subaylik olayina gelince cok zor girmek kardes basvuran iki bin kişi alinacak atıyom 70 kişi zaten torpil olmadanda giremezsin onun için inşallah uzun çıkarsa şansımi sonuna kadar denicem gerekirse komutan ayarlicez yapcek bisey yok kardes sivil hayat çok kötü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herhalde aziz. Yoksa yapmazlardi boyle birsey. Subede bana dedikleri bu donem cok basvuru var demislerdi. Aklima baska birsey daha geliyor ama insaAllah o degildir.
  • dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    siz tecilli miydiniz peki?
  • elmariacci kullanıcısına yanıt
    evet normalde 2015 Kasım celbinde gidecektim ancak ani bir kararla Ağustos 2014'e aldırdım.
    hocam hangi tarihe kadar uzatıldı süre? ve sebebi hakkında bi bilginiz var mı acaba ?
    tecil ağustos gibi bitseydi normal diyecektim ama şu an tarihin uzatilması normal değil.

Demek ki giden bayağı az.
  • YILDIRIMK Y kullanıcısına yanıt
    gizli savaş hazırlığında değilizdir heralde
  • 356. Dönem Yedek Subay Adayı
    Murat K.
    Uzun Dönem: Evet
    Komando: Hayır
    Mezuniyet: Jeoloji Mühendisliği
  • oGuxXx* kullanıcısına yanıt
    Bana Mayıs'ın son günü dendi, ama ben o günlere bırakmadan halletmek istedim. Zaten olay karışıktı danışmaya gittim Ağustos bitti olmaz dedi, orada bir asker vardı yok süre uzatıldı falan diyince memura danıştık veznede hakikaten süre uzatılmış. Normalde benim amacım Kasım celbiydi, bana da sürpriz oldu. Sebebi hakkında herhangi bir bilgi yok kimsede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 26 Mayıs 2014; 23:22:38 >
  • Sorularıma cevap veren arkadaşa Tşkler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gizemliiiii -- 28 Mayıs 2014; 23:44:36 >
  • 356. Dönem Yedek Subay Adayı
    Bahadır E.
    Uzun Dönem: Evet
    Komando: Hayır
    Mezuniyet: Otomotiv öğretmenliği
    Memleket : Bursa

Merhaba arkadaşlar kısmetse ben de ağustos celbinde tsk ya katılıyorum. Uzun dönem yedek subaylık tercih ettim umarım gelir.

bizden önce ki nesillere baktığımda Okuduğum bölümün yedek subaylık açısından biraz avantajlı yani ön planda tutulduğunu düşünüyorum. Bakımcı asteğmen ve pedagoji eğitimi açısından ama dediğim gibi kısmet hayırlısı olacaksa çıksın olmayacaksa çıkmasın benim bütün duam bu.
  • Gizemliiiii kullanıcısına yanıt
    1-Evet sınıflandırma tarihi 25 Temmuz. Bildiğim kadarıyla açıklandığı andan itibaren veya 26 Temmuz'dan itibaren askerlik sevk kağıdını alabiliyoruz.
    2-12 Ağustos'tan itibaren asker sayılacağız. Eskiden 1 Ağustostan itibaren sayılırmış ve 12 gün evde yata yata askerlikten sayılırmış ama şimdi basında da okuduğum kadarıyla kısa dönem askerlik 12gün uzadı haberleri bunu açıklar nitelikte.
    3-Devletin saçma işleyişlerinden birisi olabilir ama bunun hakkında bir fikrim yok.

Yanlışım varsa düzeltin eksiklerimi tamamlayın bilgili arkadaşlar.
    Bu arada hoşgeldin tertip diyelim ismini listeye eklet eğer ekletmediysen listemiz kabarsın sayımız belli olsun. Şimdiden hayırlı tezkereler ;)
  • Eğer ki ağustos celbi için alımlar devam ediyorsa bence baya başvuran olur YS olmak için bekleyen bizler için de baya zor olacak gibi duruyor çünkü mezun olup hemen askere gitmek isteyen adam hemen gidecek yani eskinin kasım celbi artık bizim ağustos celbi oldu gibi duruyor.Siz ne dersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElektronicWolf -- 27 Mayıs 2014; 3:09:32 >
  • ElektronicWolf kullanıcısına yanıt
    devam etse etse haziran 1 e kadar devam eder kardeşim. onun haricinde alım olacağını sanmıyorum. zaten çoğu üniversite mezuniyeti haziranın ilk haftası filan. yukardakiler yorumlar daha mantıklı geliyo başvuran sayısının azlığından dolayı devam etmesi başvuruların. ys ise tamamiyle kısmet tercih seçeneklerinin çoğalması işimizi zorlayacaktır ama kısmet :)
  • bahadirertene kullanıcısına yanıt
    hadi bakalım hayrlısı meslektaşım :) hangi üni mezunusn ?
  • Merhaba arkadaşlar.

Ben de Ağustos celbinde gidiyorum hayırlısı ile. Tecilimi bozdurdum. Uzun dönem hayır dedim, komando evet dedim. Kısa dönem istiyorum, komando evet demenin kısa dönem çıkmasında faydası olur belki diye düşündüm :)

mezuniyet: hukuk

Şimdiden hayırlı teskereler herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiber septim -- 27 Mayıs 2014; 16:09:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElektronicWolf

Eğer ki ağustos celbi için alımlar devam ediyorsa bence baya başvuran olur YS olmak için bekleyen bizler için de baya zor olacak gibi duruyor çünkü mezun olup hemen askere gitmek isteyen adam hemen gidecek yani eskinin kasım celbi artık bizim ağustos celbi oldu gibi duruyor.Siz ne dersiniz.

An itibariyle merak ettim ve sordum. Beykoz askerlik şubesinden aldığım bilgiye istinaden ağustos celbi askerlik işlemleri için tarih 30 mayıs tarihine kadar uzatılmış olduğunu öğrendim.Bugün dahil 4 gün süreniz var, başvurmak isteyenler için daha da uzatacaklarını sanmıyorum. Ağustos celbinde gidenlere selamlar saygılar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: turco64

Arkadasim sen benim demek istediğimi anladin mi kiziyosun? Muhendis olmussun ne isin var senin subayikta ben sonunu düşünüyorum sen kalacakmisin askeriyede kalmiyacaksin özel sektöre atilip gideceksin ama benim öyle bi şansım yok allah izin verir uzun cikarsa ben sonrasini dusunuyorum ama sizin tuzunuz kuru

Sizde mühendislikten anlıyorsunuz herhalde hocam çünkü yazdıklarınıza bakılırsa yapacakmissiniz gibi duruyor.keşke önce bir sorsaydiniz kısa dönem yapıp askeriyede kalabiliyormuyuz diye evet kısa dönem yada uzun dönem fark etmiyor askeriyenin sınavları oluyor ocak şubat gibi askeriyede kalmak isteyen o sınava girip kalabiliyor biraz araştırın isterseniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar,

Bu kısa dönem, uzun dönem olayını cidden çok abarttık ve kişiselleştirdik. Herkese bu durumu seçme ya da seçmeme hakkı verilmiş, biz de özgürce bu hakkımızı kullandık. Kimse kimseye sen neden seçtin. Niye böyle yaptın gibi yazı ya da diktelerde bulunamaz. Meslekleri öne sürerek yorumda da bulunamaz. Herkesin bir yeteneği ve iyi olduuğu konu vardır. Biri o işin eğitimini almaz kendini pratik de geliştirir, biri hem eğitimini alır hem pratiğe döker. O yüzden, kimse kimseye laf atmasın yok o mühendismiş, yok o avukatmış vs... Kime ne hak verildiyse kullandı ve sonucunu da şans ve kısmetle 25 Temmuz'da öğrenecek. Bence artık bu kısa dönem uzun dönem muhabbetini bırakalım ve kişiliklerimizi ortaya koyarak tanışalım. Mutlaka aynı yere düşenlerimiz olacak orada o sıkıntılı zamanlarda şu yazılıp çizilenler saçma sapan gelecek çünkü kardeş gibi oluyorsun öyle ortamlarda. Kırmaya ve kırılmaya gerek yok.

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.