Şimdi Ara

357. Dönem (Kasım 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.197
Cevap
100
Favori
591.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba herkese. Yarın bende diplomamı alıp, tecil bozdurma, erken sevki halledip kasım dönemine gitmek için işlemleri yapacağım. Tabiki farklı bir durum ile karşılaşmazsam. Herkese şimdiden hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    2013 kasımda kilerde 12 gün fazla mı yaptı askerliği ayın kaçında gittin nisan'ın kaçında geldin acaba ?
  • Merhaba,

Soruma cevap verebilecek arkadaş olursa çok sevinirim. Bende Kasım 2014'de askere gitmeyi düşünüyorum. 2010 yılında Kimya lisans bitrirdim, 2013'de Yüksek lisansı bitrdim, şuan doktora 3. dönemdeyim. Bazı arkadaşlar cevaplarında yüksek lisans ile değil lisans diploması ile başvuracağını söylüyor. Bitirdiğimiz en son okulun diplomasını başvuru yaparken vermek zorunda değil miyiz? Yani yüksek lisans diploman olsa bile lisans diploması ile başvuru yapılabilir mi? Kısa dönem çıkmasını arzu ettiğim için, genelde yüksek lisans, doktora yapanlara uzun dönem çıkma ihtimali olduğundan bahsedildiği için sormuş olduğum şekilde bir başvuru yapılabilir mi?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arash_10

hemşo anlatsana neler gelir başımıza dağıtmayalım sonra ortalığı :)

merhaba arkadaşlar.bende kasım celbi için tecili bozdurucam.şimdiden herkese hayırlısı olsun.

Vallahi toprağım olay çok başka ,gidip yaşamak lazım buradan zor Yerleriniz ve ne şekilde yapacağınız belli olsun ,tecrübelerimden paylaşırm tabiki Ama şu da kesin bir gerçek ki ,birlikten birliğe ,ilçeden ilçeye hatta aynı ildeki karakoldan karakola olay tamamiyle değişmekte...

• quote:

Orijinalden alıntı: arifhsr

Merhaba,

Soruma cevap verebilecek arkadaş olursa çok sevinirim. Bende Kasım 2014'de askere gitmeyi düşünüyorum. 2010 yılında Kimya lisans bitrirdim, 2013'de Yüksek lisansı bitrdim, şuan doktora 3. dönemdeyim. Bazı arkadaşlar cevaplarında yüksek lisans ile değil lisans diploması ile başvuracağını söylüyor. Bitirdiğimiz en son okulun diplomasını başvuru yaparken vermek zorunda değil miyiz? Yani yüksek lisans diploman olsa bile lisans diploması ile başvuru yapılabilir mi? Kısa dönem çıkmasını arzu ettiğim için, genelde yüksek lisans, doktora yapanlara uzun dönem çıkma ihtimali olduğundan bahsedildiği için sormuş olduğum şekilde bir başvuru yapılabilir mi?

Teşekkürler.

Yüksek lisans ile lisans eğitimlerinin uzun ya da kısa yapmana etkisi nedir bilmiyorum ama bende senin gibi biliyorum ,yani en son mezun oldğun okul ile başvuru yapman gerektiğini.Ayrıca bir asteğmen arkadaşım ,yüksek lisans mezunu olduğu için ekstra ücret alıyordu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: aliugurtoran

quote:

Orijinalden alıntı: AloneAssassin

quote:

Orijinalden alıntı: ubturan

quote:

Orijinalden alıntı: AloneAssassin

Arkadaslar universiteden yeni mezun oldum şimdi askerliğe kasımda gitmek istiyorum. Tam olarak başvuru icin hangi belgeler gerekir hicbir bilgim yok lutfen yardımcı olun :)

Hocam benimde bilgim sadece 15 ağustosa kadar başvurman gerekli belgeleri pazartesi bende başvuru yapıcam buraya yazarım bir bira

Valla cok memnun olurum :)

Arkadaşlar ben kasım 2014 celbi için cuma günü başvurdum ve tecili bozdurdum.
    Yanınıza;
    -Geçici mezuniyet belgesi veya diplomanızı
    -Transkript
    -Nüfus cüzdanı(ehliyet vb. geçersiz dediler bana)
    -Eğer hastalığınız varsa 12 adet fotoğraf
    Başvuru sürecinizde bunlar yeterli.

Sağol hocam önümüzdeki hafta halledicem inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: fdurmaz

2013 kasımda kilerde 12 gün fazla mı yaptı askerliği ayın kaçında gittin nisan'ın kaçında geldin acaba ?

12 gün olayını unutum hocam onu vermezler. :) 352 lere süpriz olmuştuda biz bilerek gittik :D

Kasım 4 de sevk tarihim, izin kullanmadım 12 gün erken geldim 21 nisanda. İzin kullansaydım 4 kasım - 4 mayıs ta gelecektim. Tam 180 gün askerlik yapıyoruz yani. izini düş 168 gün.
  • Arkadaşlar şimdi geldim eve, sabah çıktım gittim askeriyeye baştan danışmadan sıra aldım ordan beni küçükçekmece şubeye yönlendirdi(yan oda yani) ordada sıra aldım ve sıra gelince diplomama ve transkrip e baktı sonra sorular sormaya başladı işte sigara içetmisin yüzermisin ne annen sağmı gibi sorular ve bunların sonucunda beni muayneye yolladı(aile sağlık ocağına) muayneye gittim neyseki sıra yoktu direk muaynedeki bayan doktorda sağlık problemlerimi sordu ve kilo boy baktı aonra onayladı. Döndüm yine askeriyeye yine sıra aldım verdim evrakları geri muayneye baktılar sonra yedek subaylık ve komandoluk isteyip istemediğimi sordular cevaplarını alınca imzalar falan başladı ordan astsubay onayladı kağıtları ve 27.10.2014 te nereye gideceğim belli olacak kasım ayı içinde askere gidicem. Sizden önemle aklınızda bulundurmanız gereken şey gitmeden transkripinizi 2 fotokopi diplomanızı 3 fotokopi çekin ilk istenilen 2 şey bu kimliğinizi bide cüzdana sokmayın gün boyunca elinizde olsun istiyolar

• quote:

Orijinalden alıntı: ubturan

Arkadaşlar şimdi geldim eve, sabah çıktım gittim askeriyeye baştan danışmadan sıra aldım ordan beni küçükçekmece şubeye yönlendirdi(yan oda yani) ordada sıra aldım ve sıra gelince diplomama ve transkrip e baktı sonra sorular sormaya başladı işte sigara içetmisin yüzermisin ne annen sağmı gibi sorular ve bunların sonucunda beni muayneye yolladı(aile sağlık ocağına) muayneye gittim neyseki sıra yoktu direk muaynedeki bayan doktorda sağlık problemlerimi sordu ve kilo boy baktı aonra onayladı. Döndüm yine askeriyeye yine sıra aldım verdim evrakları geri muayneye baktılar sonra yedek subaylık ve komandoluk isteyip istemediğimi sordular cevaplarını alınca imzalar falan başladı ordan astsubay onayladı kağıtları ve 27.10.2014 te nereye gideceğim belli olacak kasım ayı içinde askere gidicem. Sizden önemle aklınızda bulundurmanız gereken şey gitmeden transkripinizi 2 fotokopi diplomanızı 3 fotokopi çekin ilk istenilen 2 şey bu kimliğinizi bide cüzdana sokmayın gün boyunca elinizde olsun istiyolar

eyvallah yarın yapıcam bende :)

• Ooo açılmış konu. Sanırım bende bu donem gidiyorum.
  • Ben şimdiden araştırıyorum bile en rahat 3-5 yer neresi diye.Hoş ne fayda getircekse artık..Ama en azından bileyim istiyorum.
  • Beyler illa Kasım diye bir durum var mı? Benim için Aralık başı daha uygun olacak da..
  • Başvuru yaptım bugün kasım için 27 ekimde e devlet üzerinden sevk bilgleri belli olacak ve ptt den sevk ücretini alabilirsin dediler

• Eski mesajlara baktım forumda Kasım 2013 döneminin yarısına Amasya çıkmış..Muhtemlen yine öyle olabilir.
    Amasya hissediyorum. Usta birlikleri de aynı anda belli oluyormuş

Amasya acemi,usta Kıbrıs olma ihtimali olursa hiç de fena olmaz hani.

Diğer yandan 2 grup ayrılımış.1.grup Kasım başında ,2.grup Aralık ilk haftasında.Neye göre ayrılıyor ? 1 ay var arada.Başvuruyu Ağustos sonlarına bırakırsak Aralık dönemine mi kalırız mesela?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 1 Temmuz 2014; 2:11:16 >
  • Tertip senin amasya yazını okuyunca bunu ankara polatlıda topcu yaparlar içimden dedim :) paylaşmadan edemedim bunuda

• Allah nasip ederse bende bu dönemde gideceğim. Yeni mezun oldum geçen hafta gittim bornova aöf şubesine diploma haftaya gelcek dediler. Bu hafta içi bir daha gidip alıyım tecili bozayım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Eski mesajlara baktım forumda Kasım 2013 döneminin yarısına Amasya çıkmış..Muhtemlen yine öyle olabilir.
    Amasya hissediyorum. Usta birlikleri de aynı anda belli oluyormuş

Amasya acemi,usta Kıbrıs olma ihtimali olursa hiç de fena olmaz hani.

Diğer yandan 2 grup ayrılımış.1.grup Kasım başında ,2.grup Aralık ilk haftasında.Neye göre ayrılıyor ? 1 ay var arada.Başvuruyu Ağustos sonlarına bırakırsak Aralık dönemine mi kalırız mesela?

2. grup olursa benim için harika olacak. Ama neye göre ayarlanıyor bu merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Toros_80

Tertip senin amasya yazını okuyunca bunu ankara polatlıda topcu yaparlar içimden dedim :) paylaşmadan edemedim bunuda

Aman ankara mmi olmasin..topcu olmak iyi mi bilmiyorum ama ankara olmasin..adim basi selam falan hic rahat olmaz

• Muhtemelen bende tecili bozdurup gidicem kasım da
  • Merhaba arkadaşlar bende kasım'da gitmeyi planlıyorum. Perşembe günü başvurumu yapacağım. İstanbul / Küçükçekmede'de. Halı saha yüzünden disk zedelenmesi problemim var, eğilip kalkamıyorum umarım çok problem olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.