Şimdi Ara

35mb'e kadar 150akn hipernet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar iyi günler, öncelikle bu tarifeye yeni geçiş yaptım. Önceden kullandığım ise 24mb'e 100akn idi ve önce ki tarifemde hızımı yakalıyordum. Şuan da yeni geçmiş olduğum kampanya da ise aldığım hız bu sekildedir.

Bu da hat değerleri

Acaba ne gibi bir sıkıntıyla karşı karşıyayım da bana verilen hıza ulaşamamaktayım, yardımlarınız bekliyorum. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: oDirkNowitzki

Arkadaslar iyi günler, öncelikle bu tarifeye yeni geçiş yaptım. Önceden kullandığım ise 24mb'e 100akn idi ve önce ki tarifemde hızımı yakalıyordum. Şuan da yeni geçmiş olduğum kampanya da ise aldığım hız bu sekildedir.

Bu da hat değerleri

Acaba ne gibi bir sıkıntıyla karşı karşıyayım da bana verilen hıza ulaşamamaktayım, yardımlarınız bekliyorum. Teşekkürler.

Hattınıza 19 mbit tanımlanmış ve snr 8.1 (Snr 8'in altına düştüğünde kopmalar başlar.) Hız testinde 18 mbit görmeniz normal. Hız yükseldikçe snr düşer. Şu anda bağlantınız sınırda. Splitter varsa çıkarın, gelen hattı direkt modeme bağlayın. Telefon kablosunu kontrol edin, kopma ezilme vs olabilir. Önceki hat değerlerini hatırlıyor musunuz? Önceden 24 mbit'i sorunsuz alıyorduysanız kablonuzla ilgili bir sıkıntı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 27 Haziran 2018; 17:41:37 >

• kaç lira bu tarife ben de geçmeyi planlıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

quote:

Arkadaslar iyi günler, öncelikle bu tarifeye yeni geçiş yaptım. Önceden kullandığım ise 24mb'e 100akn idi ve önce ki tarifemde hızımı yakalıyordum. Şuan da yeni geçmiş olduğum kampanya da ise aldığım hız bu sekildedir.

Bu da hat değerleri

Hattınıza 19 mbit tanımlanmış ve snr 8.1 (Snr 8'in altına düştüğünde kopmalar başlar.) Hız testinde 18 mbit görmeniz normal. Hız yükseldikçe snr düşer. Şu anda bağlantınız sınırda. Splitter varsa çıkarın, gelen hattı direkt modeme bağlayın. Telefon kablosunu kontrol edin, kopma ezilme vs olabilir. Önceki hat değerlerini hatırlıyor musunuz? Önceden 24 mbit'i sorunsuz alıyorduysanız kablonuzla ilgili bir sıkıntı olabilir.
    splitter e giden kabloyu dediğiniz gibi direk modeme bağladım. çok az bir artış oldu.

malesef 24mb iken ki verileri hatırlamıyorum, verdikleri gibi hız geldiği için bakma girişiminde bulunmamıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ErrorVerenHesapMakinası

kaç lira bu tarife ben de geçmeyi planlıyorum
    80 ile 85 tl arasında bir değer idi sanırsam. tam hatırlamıyorum şuan da.
  • Anladım. Büyük ihtimalle kablonuzda bir yerde kopma, ezilme, eskime var. Kabloyu değiştirmeniz gerekebilir.
  • quote:

Anladım. Büyük ihtimalle kablonuzda bir yerde kopma, ezilme, eskime var. Kabloyu değiştirmeniz gerekebilir.
    Evet kablomda bir ekleme mevcut, kopmasında dolayı. Peki benim anlamadığım 24mb iken sıkıntı çıkarmazken, 35mb geçince bu sıkıntı ortaya çıktı sebebi kablo mudur peki.
  • quote:

Evet kablomda bir ekleme mevcut, kopmasında dolayı. Peki benim anlamadığım 24mb iken sıkıntı çıkarmazken, 35mb geçince bu sıkıntı ortaya çıktı sebebi kablo mudur peki.

Port değişikliği olabilir diyeceğim ama 24 mbps'ten 35'e geçmişsiniz. İkisi de vdsl. Portun değişmemiş olması lazım. Türk telekom'a arıza kaydı bırakın. Ekipler gelsin. Bina girişinden alınabilecek hızı ölçsün(Onlar cihaz getirip ölçüm yapıyorlar). Bir de sizin evden alınabilecek hızı ölçsün. O zaman kablodan mı kaynaklı, ne yapılması gerekiyor belli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 27 Haziran 2018; 18:10:33 >
  • quote:

quote:

Port değişikliği olabilir diyeceğim ama 24 mbps'ten 35'e geçmişsiniz. İkisi de vdsl. Portun değişmemiş olması lazım. Türk telekom'a arıza kaydı bırakın. Ekipler gelsin. Bina girişinden alınabilecek hızı ölçsün(Onlar cihaz getirip ölçüm yapıyorlar). Bir de sizin evden alınabilecek hızı ölçsün. O zaman kablodan mı kaynaklı, ne yapılması gerekiyor belli olur.

Alıntıları Göster
    Peki anladım, ilgilendiğiniz için çok teşekkürler.

• EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Yanlışınız var hocam, adsl2plus 24mbpsye kadar destek sağlıyor, büyük ihtimal arkadaşın sorunu bu yüzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukylm34

Yanlışınız var hocam, adsl2plus 24mbpsye kadar destek sağlıyor, büyük ihtimal arkadaşın sorunu bu yüzden.

Hocam doğru ama hemen hemen hiç bir operatör adsl'de 24 mbit vermiyor. Turk telekom da 24 mbit'i vdsl ile veriyor. Adsl'de 24 mbit alabilecek hat sayısı sınırlı. Hat değerlerinin mükemmele yakın olması gerekiyor. Adsl'de 24 mbit alabilen hat vdsl'de çok rahatlıkla 75-100 mbit alır. Arkadaşta ya kabloda ya da portta bir sorun var.
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Evet hocam haklısın. Adsl2plus 24 desteklese de genelde sağlayıcılar 20 veriyor Max. Ben de 1 haftaya kadar ttnin 20mbpsye kadarını kullanıyordum.
  • kablonuzda ezilme fazla ek var ise yavaşlama olabilir kabloyu yenileyip şansınızı deneyin derim 5 mbps kaybınız var az değil
  • öncelikle ilgileriniz için teşekkürler, bugün ttnet den yetkili bir arkadaş eve geldi (arıza kaydı bırakmıştım). evin girişindeki hattan test ettiğinde 80mb e kadar hız alabildiğini söyledi, aynı şekilde evimdeki kabloyu deneyince hızın 20mb ye çıkmadığını gösterdi. splitter dan kaynaklı olabilir diye yine kendisi de denedi ama hız yine aynı idi. akabinde arkadaş da kablodan kaynaklı olduğunu söyledi. yeni kablo çekin sorun kalmayacak dedi.
  • Merhabalar benim evde de şöyle bir sorun var.fikri olan belirtirse sevinirim.yalın internet hipernet 35 mb 100 gb tarifesindeyim ttnetin.son 20 gündür akşamları saat 9 olduğu zaman internet gidiyor komple.ta ki sabah 7 olana kadar.ttne 2 kez şikayet bıraktım.bir sefer geldiler bina girişinde 67 evde 23 alıyorsun dediler.kablolarda ya da ankastrede bir sıkıntı vardır diyip gittiler. Dediğim gibi akşam 9’a kadar süper internetim var kullanıyorum ama 9 oldu mu gidiyor.ne yapmalıyım.fikrinizi belirtirseniz sevinirim.saygılar
  • kadircan_78 K kullanıcısına yanıt
    CAT6 kullan veya CAT5E kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: half life 3

CAT6 kullan veya CAT5E kullan
    dün akşam hızımı 24 mb'ye düşürün dedim.bugün internet kesilmedi.keşke daha önce düşünseydim bu seçeneği.şimdilik bir sıkıntı yok.
  • Ben 24 mbit e kadar hız alıyorum ancak kotayı aşmasam da bağlantımı 16 ya kilitliyolar hep. Bu böyle mi? Yoksa bunu bilerek mi yapıyolar. Bilerekse bunu nasıl çözebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CsNqVa -- 30 Haziran 2018; 4:52:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CsNqVa

Ben 24 mbit e kadar hız alıyorum ancak kotayı aşmasam da bağlantımı 16 ya kilitliyolar hep. Bu böyle mi? Yoksa bunu bilerek mi yapıyolar. Bilerekse bunu nasıl çözebilirim?

Hocam hattınız sınırda. Downstream snr 8.1. 8'in altına düştüğü zaman kopmalar başlar. Onların yaptığı bir şey değil, hattınız bu kadar kaldırıyor. Bina içi tesisatınız eskiyse yenilediğiniz zaman düzelme olabilir.

• CsNqVa kullanıcısına yanıt
    hocam ankastre kutudan test edin hat değerleri normal değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.