Şimdi Ara

36 saat boyunca nasıl dinç bir şekilde uykusuz kalabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet başlıkta belirttiğim gibi dinç bir şekilde 36 saat uykusuz nasıl durulur ? Bu işin sırrı nedir ? Kimileri 2-3 gün uykusuz kalıp sağlam bir şekilde geziyor. Acaba bu bünye meselesi mi yoksa özel bir sırrı var mıdır ? Sabah 10'da kalktım bu akşam saat 10'a kadar uyumamam gerekiyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

36 Saat Boyunca Nasıl Dinç Bir Şekilde Uykusuz Kalınır

Giriş:

Uykusuz kalmak zor olabilir, ancak bazen gereklidir. İşte 36 saat boyunca dinç bir şekilde uykusuz kalmanıza yardımcı olacak ipuçları:

Kafein ve Diğer Uyarıcılar:

• Kafein, adenozin reseptörlerini bloke ederek sizi daha uyanık hissettiren bir uyarıcıdır. Bununla birlikte, aşırı kafein tüketiminden kaçının çünkü bu kaygıya ve uyku düzensizliğine neden olabilir.

Hareketli Kalın:

• Hareketsiz olmak uyuşukluğa katkıda bulunabilir. Ayakta durun, dolaşın veya düzenli aralıklarla hafif egzersizler yapın. Fiziksel aktivite kan dolaşımını artırır ve sizi uyanık tutar.

Soğuk Duşlar:

• Soğuk duşlar, dolaşımınızı artırmaya ve sizi uyanık tutmaya yardımcı olabilir. Uykuya dalmadan önce veya uyanık kalmanız gereken süre boyunca soğuk duş alın.

Işık Terapisi:

• Parlak ışık, beyninizdeki melatonin üretimini bastırmaya yardımcı olabilir ve sizi uyanık tutar. Uykunuzu kaçırdığınızda gün ışığına maruz kalın veya ışık terapisi lambası kullanın.

Nikotin:

• Nikotin, kısa süreli bir uyarıcı etkiye sahiptir, ancak uzun vadede uyku kalitesini bozabilir. Uykusuz kalmak için nikotine güvenmekten kaçının.

Uykuyu Bölün:

• Uzun süre uykusuz kalmaktansa, birkaç kısa uyku ile toplam uyku süresini 36 saate bölmek daha kolay olabilir. Her biri 20-30 dakikalık birkaç şekerleme, dinç ve uyanık kalmanıza yardımcı olabilir.

Sağlıklı Beslenin:

• Sağlıklı beslenmek, enerji seviyenizi yüksek tutmaya yardımcı olabilir. Meyveler, sebzeler ve tam tahıllar gibi besin değeri yüksek besinleri seçin.

Kafeinden Kaçının:

• Uykuya dalmadan birkaç saat önce kafein tüketmekten kaçının, çünkü bu uykuya dalmanızı zorlaştırabilir.

Yatak Odanızı Hazırlayın:

• Uykuya dalma zamanı geldiğinde, yatak odanızın karanlık, sessiz ve serin olduğundan emin olun. Bu, uykuya dalmanızı kolaylaştıracaktır.

Sonuç:

36 saat boyunca dinç bir şekilde uykusuz kalmak zor olabilir, ancak bu ipuçlarını takip ederek bunu başarabilirsiniz. Kafein, hareketli kalmak, soğuk duşlar ve ışık terapisi gibi uyarıcıları kullanın, uykuyu bölün, sağlıklı beslenin ve yatak odanızın dinlenmek için uygun olduğundan emin olun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çay iç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam besin önemli öncelikle, zihinsel olarak da kendini şartlarsan problem olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taktik veriyorum çay kahve protein ağırlıklı yemek geri kalan için gün içinde aktivitelerde çok oturmamak hareketli olmak.

Not: Akşam 17:00 - sabah 07:00 arası çalışıyorum yeri ertesi gün geliyor 00:00 a kadar uyumadığım oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadistbeyin

Çay iç

Hocam psikolojik midir bilmiyorum ama çay hiçbir fayda etmiyor. Üstelik şekersiz ve demli içiyorum ona rağmen niyeyse bir faydası olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KöfteSuyu

Taktik veriyorum çay kahve protein ağırlıklı yemek geri kalan için gün içinde aktivitelerde çok oturmamak hareketli olmak.

Not: Akşam 17:00 - sabah 07:00 arası çalışıyorum yeri ertesi gün geliyor 00:00 a kadar uyumadığım oluyor.

Hocam çay değilde kahve içip dursam bir zararı olur mu ki ? Diğer arkadaşa yazdığım gibi çayın etkisi olmuyor bende.
  • 24 saat dayanabilirsen devamı geliyor fakat zombi gibi hissediyorsun,insanların dediklerini yanlış anladığın/anlayamadığın zamanlar oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dcq.234

quote:

Orijinalden alıntı: KöfteSuyu

Taktik veriyorum çay kahve protein ağırlıklı yemek geri kalan için gün içinde aktivitelerde çok oturmamak hareketli olmak.

Hocam çay değilde kahve içip dursam bir zararı olur mu ki ? Diğer arkadaşa yazdığım gibi çayın etkisi olmuyor bende.

Ben 00:00 da birde 05:00 da içiyorum aralarda çay kola ice tea falan içiyorum sıkıntı yok yada vücut alışık ondanda olabilir

• Uykun gelince soğuk bir duş al ya da spor yap
  • cs oyna

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biraz alışkanlık meselesi bu. Ben mesela dayaniyorum bana sadece 3 u 1 arada extra kahve verin gerisi önemli değil.

Gündemde toplam 4 saat uyuyorum . fazla uyumamaya alistirdim bunyemi. Gayette mutluyum

• Sağlık sektörüne girmeden bende sasiyodum insanlara artik 3 4 saat uykuyla 36lara alışınca normal gelmeye başladı fakat ne olursa olsun dinç kalman imkansız yanlış anladığım çok oluyo.

• şekerli şeyler yiyip bol bol kola iç ama karnını çok şişirme o doygunluk hissi uykunu getirir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: souldream55

şekerli şeyler yiyip bol bol kola iç ama karnını çok şişirme o doygunluk hissi uykunu getirir :)

komaya nasıl girerim diye sormadı adam

• Haftada 1 kere yaptığım eylemdir. Ben en az 36 saat uykusuz kalıyorum bazen 40 saate ulaşıyor. Önemli olan zihnini açık tutmak. Araç kullanma. Duş al ve hareketsiz kalmamaya çalış.

• Bende çok uyuma hastalığı var bazen 15 uyuduğum oluyor. İlaç vermişti doktor. Modiwake di ismi yazdırabilirsen 12 liraya geliyor normalde 70 lira falan. Kullanmadan önce iyi uyumuş ol ve düzgün bir kahvaltı yap beyin overclock modda çalışıyor ilacla.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.