Şimdi Ara

8-10 saat uyku neden yetmiyor? Her daim yorgun ve bitkin uyanmak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi forumlar, uzun zamandır dertlendiğim bir konu. Ne kadar uyursam uyuyayım yorgun uyanıyorum ve yataktan bir türlü çıkmak istemiyorum. Hele alarmla uyanmak dünyadaki en iğrenç şey benim için. Zaten biyolojik alarmım beni rüyadan uyandırması bile eziyet gelirken alarm işkence... 12 saat uyuduğumu bilirim. Çok geç yatmıyorum 00.00 gibi yatarım 7'de de kalksam berbat hissediyorum 12'de de... Eskisi gibi mutlu uyanamıyorum. Bazı insanlar 4 saat uyuyabiliyor ve harika hissediyorlar. 12 saat nerede 4 saat nerde...

Hani çokokremin bir reklamı vardı annesi çokokremin kapağını açıyor sonra çocuk sanki sıfır derdi varmış gibi aşırı mutlu bir şekilde sakin sakin uyanıyordu ya, öyle uyanmak istiyorum. Genelde 8 saat uyumaya çalışıyorum ama iş hayatı işte pek mümkün değil, sanki herkes yastığa kafasını koyduğu anda uyuyabiliyor?! 6-7 saat ve altında uykuya asla tolerans gösteremiyorum, gün içinde önümü görmüyorum sanki gözüm bozulmuş gibi, önümde bulutlar varmış gibi, kimsenin ne dediğini anlamıyorum. Patron bir şey diyor anlamak için aşırı çaba gösteriyorum anlayamadığımda ya da dibimde olmasına rağmen uykusuzluktan duymadığımda baya kızıyor. Gözlerimi çok kırpıyorum ve aşırı sulanıyor. Çok kez bir yerlere dalıp gidiyorum...

İlaç kullanmıyorum, alkol kullanmıyorum. Doktora gitmeli miyim, nereye gitmeliyim? Benim sorunum ne olabilir?

• Ayrıca uykum çok hafif, her çıtırtıyı duyuyorum çok can sıkıcı... Rüyalarım da çok hafif, rüyadayım ama çevremdeki olan bitenden de haberdarım. Anlık reaksiyon gösteremesem de uyandıktan sonra etrafta ne olup bittiğini duyduğum seslerden hatırlıyorum. Örn evdeki biri odama girip bir şeyler yaptıysa duyuyorum ve uyandıktan sonra soruyorum naptınız odamda diye nasıl duydun diyorlar.

Sanırım daha derin uyuyabilmenin bir yolunu bulmalıyım... Öneriniz varsa çok yardımcı olur.

• Ne yediğin önemli. en basitinden %99 vitamin desteği gerekiyor. kan tahlili yaptırıp, doktora danışacaksın. 10 da yatıp 6 da kalkacaksın. 12 de yatıp 8 de kalkmakla arasında çok fark var

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aslında beslenmem fena değil, hangi vitaminlerden bolca tüketmeliyim? Daha da erken yatmam gerekiyorsa zamanımdan vereceğim madem. Bir de 10-6, 9-5 vs deneyeyim.

• Çinko Magnezyum başlayın hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genel bir kan tahlili ile ilk demir oranına bak, eksikse takviye yap, takviyeye rağmen geçmiyorsa uyku apnesi olabilir mi diye yine bi doktora görün; burnunda et var mı, horluyomusun bunlar da önemli...

• Dahiliye bölümüne gidin sorunlarınızdan bahsedin hocam gecikmeyin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • olay yatma saati ya gece hayatınız yoksa 22-23 de uyumuş olun 5-6 gibi uyanın zımba gibi kalkarsınız 6 dan sonrada yemek yemeyin akşam yemeğinide hafif ve lifli yiyin

gidipte 300-400 gr tavuk et yeme bi çorba 6-7 kaşık pilav 150 gr tavuk ye mesela

birde saat 6 dan sonra kahvede içmemek lazım uykuyu silkeyelip atıyor

• Burada yazdıkları gibi beslenme rejiminizde bir sorun olabilir. Belirli eksiklikler tüm bunlara yol açabilir ve eksiklikleri anlamanın en iyi yolu da gerçekten kan testi + uzman doktor değerlendirmesi.

• Kan değerlerine baktır.

• Sesleri duyma ve uyku hafifliği probleminiz için kulak tıkacı öneririm. Daha rahat uyursunuz ve dinlenirsiniz.

• whatsapp.com
    UYKU APNESİ İSTİŞARE GRUBU
    https://www.facebook.com/unsupportedbrowser

Uyku apnesi WhatsApp grubuma katılabilirsiniz

• Yatak kaliten nasıl? Vücudun daha sert veya daha yumuşak bir yatak istiyor olabilir. Deneme imkanın varsa birkaç değişik yatakta/çekyatta uyu.

• Onun sebebi sen derin uykuya dalamıyorsun birde kahve kullanman lazım. Sabah kalktın mesela bir termos al kendine filtre kahve makinesi al filtre kahven hazır olsun hatta zaman ayarı var filtre kahve makinelerinde kalkış saatinden 10 dk önceye ayarla içine akşamdan kahveni suyunu koy fişe tak yat sabah kahve kokularıyla uyanırsın. Termosuna koy yolda giderken iş öncesi bir bardak iç. Öğle arasında bir bardak iç zımba gibi olursun cam gibi açılırsın. Uyku konusunda kulak tıkacı çok mantıklı değil iyi uyucam derken alarmı kaçırma ihtimalin çok yüksek. Göz bandı kullanabilirsin ama dediğim gibi kahveye alışman lazım. Şu an şehir hayatında kimse adam akıllı uyuyamıyor zaten. Kahve ile devam ediyorlar.

• Yatmadan 4 5 saat önce bir şey yeme. Yatak kalitesi çok önemli. Vücudun için uygun olanı bulmalısın. Kan tahlili yaptır. Belli başlı markaların multivitamini var. Araştırıp kullanabilirsin.

• Harbiyeli 3779 kullanıcısına yanıt
    Saat 22.00 ile 02.00 arasını
    uykulu gecirirsen daha iyi olur.

Çünkü gün içinde ölen hücreler 22.00-02.00
    Arasında kendini tekrar yeniler
    Bu 4 saatlik uyku
    normal 12 saatlik uyku gibidir
    Bilmem anlatabildim mi

• L-Carnitin iç...

• Hizmetler: Uyku Apnesi, Robotik Cerrahi, Horlama, Kulak Burun Boğaz, Sinüs Cerrahisi/Sinüzit, Geniz Eti, Bademcik Ameliyatları

Prof. Dr. Murat Karaman

acıbadem sağlık grubu
    Profesör Doktor MURAT KARAMAN
    https://www.acibadem.com.tr/doktor/murat-karaman/
  • Birileri yine "sitenizi Google'da ilk sayfaya çıkartacağız" diyenlere parasını kaptırmış...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.