Şimdi Ara

360. Dönem(AĞUSTOS 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları(Form Eklendi) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.955
Cevap
34
Favori
141.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: manivelda

quote:

Orijinalden alıntı: dragen

Ağustos'ta gidenlerin konusu geçen sene bu zamanlar mobilde 45 sayfa olmuş biz şuan 10 sayfadayız mobilde :) Ya bu foruma gelen giden fazla yok ya da askere gidenlerin sayısı ciddi olarak düştü :)

Hocam Bedelli Askerlik'ten dolayı askere gidenlerin sayısı azalmış olabilir ;)

Yedek subay olmak isteyenlerin şansı arttı da diyebiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_exorcist

quote:

quote:

Ağustos'ta gidenlerin konusu geçen sene bu zamanlar mobilde 45 sayfa olmuş biz şuan 10 sayfadayız mobilde :) Ya bu foruma gelen giden fazla yok ya da askere gidenlerin sayısı ciddi olarak düştü :)

359. Dönemdekilere bakacak olursanız, bu önermenin yanlış olduğunu görebilirsiniz.

• dragen kullanıcısına yanıt
    Büyük çoğunluk bedelli yaptı kardeşim, büyük ihtimalle asker açığı az da olsa çıkacaktır bir çok birlikte, bize daha fazla amelelik günleri gözüktü sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

quote:

quote:

quote:

359. Dönemdekilere bakacak olursanız, bu önermenin yanlış olduğunu görebilirsiniz.

Aslında doğru dediniz. Biraz detaylı düşününce aralarında bi bağlantı yok aslında. Yedek subay olmak isteyenler(ünv mezunu olup 12 ay yapmayı göze alanlar). Bedelliler ise(unv mezunu olup 6 ay bile yapmak istemeyenler) ikisi de farklı kümelerde aslında. Böylece kendimi yalanlamış oldum. Ahah

• Hero- kullanıcısına yanıt
    Şansımıza artık iyi insanların olduğu yerlere düşelim de amelilik işler zaten kaçınılmaz gibi bişi :)

• cuma ya edevletten şube randevusu aldım ama gerek var mıydı ? çünkü gideceğim şubeye ilk ben almışım randevu tecil etmeye gittiğimde izdiham vardı yine başvuru zamanıydı ya herkes direk gidiyor ya da ağustos celbi askere giden yok...
  • krocker09 kullanıcısına yanıt
    Başvurunun son günleri olduğu için artık başvurular çoktan yapıldı ve bir de ağustos celbi için önceki celp dönemleri kadar giden yok bu zamanda çünkü araya bedelli askerlik girdiği için hepsi direk oradan yapıştırdı. Biz gidenler için de sayıca daha az olacağımız için Allah hepimizin yardımcısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hero- -- 22 Mayıs 2015; 3:29:55 >
  • Hero- kullanıcısına yanıt
    Hocam, sayının az olması bize ne gibi olumsuzluklar getirebilir sizce?
  • Arkadaşlar merhaba
    Askerliği 2 yıl tecil ettirmiştim ama ağustosta gitmeye karar verdim. Başvurmak için geç mi kaldım? Yoksa hala başvurabiliyor muyuz ağustos için?
  • emre6753 E kullanıcısına yanıt
    Son gün 29 mayıs hocam.
  • Başvuru yaparken illa mezuniyet belgesi vermemiz isteniyor mu? Sevk öncesi hazırlık zamanı(Haziran sonuna kadar) versek olur mu?

Ayrıca başka hangi belgeler isteniyor yedek subay başvurusu için.

• Arkadaşlar facebook grubumuzda 360.dönem arkadaşlar için form hazırladık;
    https://www.facebook.com/groups/771446966283818/permalink/793660997395748/?hc_location=ufi
  • Arkadaşlar selam,

Hepimiz için hayırlı kuralar diliyorum öncelikle.
    Ben de Ağustos'ta askere gitmek istiyorum.

Bilgisayar mühendisliği okudum, şimdi kısmetse Haziran ayında bitireceğim İşletme yükseği yapıyorum.
    Bu nedenle okula tecilimin iptali için dilekçe verdim. Okul dilekçem sonrası gerekli evrakları hazırladı fakat onların göndermesi uzun sürebileceğinden ötürü evrakları bana teslim ettiler.
    PTT Acil Posta Servisi ile Bursa Askere Alma Daire Başkanlığı'na evrakları yolladım. Ayın 25'inde ellerinde olacak. Umarım gerekli işlemleri bir an önce tamamlarlar ve tecilim düşer.
    29 Mayıs'a kadar ilgili başvuruları gerçekleştirmiş olmam gerekiyor akabinde.

Neler yapmam gerektiğini söyleyebilir misiniz?
    Askerlik şubesine mi gitmem gerekiyor? Ara ara okuyorum e-devlet muhabbeti dönüyor.
    Aydınlatabilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi souza -- 22 Mayıs 2015; 15:33:02 >

• souza kullanıcısına yanıt
    İlk önce e-devlet şifren varsa oraya giriş yapıp, arama yerine ''Asal yoklama'' diye yazarsın ve yoklama işlemi için randevu tarihi alırsın ve yanında götüreceğin belgeleri hazır edersin. Bunlar da ( nüfus cüzdanı ve 3 adet fotokopisi, ehliyet ve 3 adet fotokopisi, 4 yıllık diploma ve 3 adet fotokopisi, transkript ve 3 adet fotokopisi)

Daha sonra yanında az önce saydığım belgeleri yanında götürerek sana en yakın askerlik şubesine gidersin ve orada sana 4 adet belge daha verirler onları doldurursun, daha sonra bir belgeyi de doktora muayene gitmen için gereklidir, onu da senin bağlı olduğun ''aile hekimine'' gitmen gerekir.

Orada da doktor sana sorar daha önce ameliyat oldun mu, hastalığın falan var mı diye ona göre not düşer, yapman gerekeni söyler, eğer herhangi bir hastalıkla alakalı sorunun yoksa zaten boy ve kilo ölçümü yapar gönderir seni. Daha sonra yine askerlik şubesine gidersin ve oradaki memur son işlemleri halleder ve sana gerekli bilgiyi verir. Bu arada sınıflandırma sonuçları da 24 Temmuz da açıklanacak e-devlet üzerinden öğrenicez.

Başka sorun varsa pm atabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: souza

Arkadaşlar selam,

Hepimiz için hayırlı kuralar diliyorum öncelikle.
    Ben de Ağustos'ta askere gitmek istiyorum.

Bilgisayar mühendisliği okudum, şimdi kısmetse Haziran ayında bitireceğim İşletme yükseği yapıyorum.
    Bu nedenle okula tecilimin iptali için dilekçe verdim. Okul dilekçem sonrası gerekli evrakları hazırladı fakat onların göndermesi uzun sürebileceğinden ötürü evrakları bana teslim ettiler.
    PTT Acil Posta Servisi ile Bursa Askere Alma Daire Başkanlığı'na evrakları yolladım. Ayın 25'inde ellerinde olacak. Umarım gerekli işlemleri bir an önce tamamlarlar ve tecilim düşer.
    29 Mayıs'a kadar ilgili başvuruları gerçekleştirmiş olmam gerekiyor akabinde.

Neler yapmam gerektiğini söyleyebilir misiniz?
    Askerlik şubesine mi gitmem gerekiyor? Ara ara okuyorum e-devlet muhabbeti dönüyor.
    Aydınlatabilirseniz sevinirim.

Bursa kütüğüne bağlısın diye Bursa askerlik şubeye başvurman gerekmiyor.Onlar eskidendi.Hangi ilde isen oraya başvuruyorsun evrakların fax ile bağlı olduğun şubeye gönderiliyor.29 mayıstan önce mezuniyet belgesi , transkript ve varsa yabancı dil sonuç belgesi(yds,kpds vb) ile şubeye başvurman yeterli.

• Merhaba arkadaşlar. Ben de bugün başvuru işlemlerimi tamamladım. Biliyorum daha çok ihtiyaç/şans meselesi fakat şu bilgilere göre sizce yedek subay olma şansım yüksek midir?

Meslek : Makine Mühendisi
    Ortalama : 2,76 / 4,00
    Ydk. Sb. : Evet
    Komando: Hayır
    Y.Dil : YDS - 85
  • TheGodfather34 T kullanıcısına yanıt
    Yüzde 99.98 olur bence :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemleri tamamladıktan sonra 2 adet sayfayla ayrıldınız değil mi siz de? Yoksa onlar da bi yere mi verilecek valla beynim döndü

• quote:

İşlemleri tamamladıktan sonra 2 adet sayfayla ayrıldınız değil mi siz de? Yoksa onlar da bi yere mi verilecek valla beynim döndü

Hayır onlar bilgilendirme amaçlı sende kalacak herkese verildi 2 sayfa :)

• Arkadaşlar selamlar tekrar

29 Mayıs son gün arkadaşların söylediği gibi. 15 Mayıs idi, uzatılmış.
    Bağlı olmadığım A şubesine gittim işlemler için, onlar bağlı olduğum B şubesine kaydın düşürülmesi mi öyle birşey için faks çektiler. İlk 2 gün cevap gelmedi, faks ulaşmamış falan birşeyler olmuş. Sonra tekrar faks çekildi B'ye. B, okula faks çekti yüksek lisans tecilimin düşürülmesine yönelik. Okul B'ye cevap verdi, B de A'ya cevap verdi, işlemler böylelikle tamamlandı. Muayene olmuştum tecilden önce, şu anda öncekine göre sağlık durumum değişti, muayeneye girmek istedim, görevli memure benden fotoğraf istemeyi unuttuğu için yine sarktı iş sonraki çalışma gününe. Pazartesi günü fotoğrafları da götürüp hastaneye sevk olacağım. Ayın 12sinden beri uğraşıyorum, kağıt kürek işleri sarktığı için uzuyor, Ağustos celbinde gitmek isteyen arkadaşların elini çabuk tutmasında fayda var.

Komando : Hayır
    Yd. Subay : Hayır
    Meslek : İnşaat Mühendisi
    Dil : 2012-ÜDS 81,25

Belde 3. derece (ameliyat seviyesinde oluyor) fıtık var, burundan daha önce ameliyat oldum nefes yetmemesi nedeniyle (şu anda da yine az gelme durumu var), bademcikleri de genç yaşta kaybettik Bunlar raporlu olanlar, bir de gözlerde miyop astigmat var, derecesini bilmiyorum.

Bunlar varken kalkıp da komando yazmazlar herhalde az daha zorlasam çürüğe çıkar mıydım acaba

Bir de mesela fıtık yüzünden bir gün kilitlendik kaldık diyelim eğitimde. Ameliyat olman gerekiyor dediler, reddettim (fizik tedavi ve spor ile zamanla açıldı bel, yine öyle yapılabilir, ameliyat fıtıkta son çare bilindiği üzere). Sonrasında nasıl bir süreç var?

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.